Heyet Raporu ve Uzman Hekimler Çelişkisi
Arkadaşlar Merhaba
2018 yılında KOAH teşhisi ile tedavi görmeye başladım,1-2 ay sonra 2 yıllık ilaç raporu verildi.Gelecek yıl 2020 de bitecek.Yine 3-5 ay sonra işyerim üzerinden sevk alarak vergi indirimi almak için heyet raporuna başvurdum,İcapcı Uzman Hekim kendi hekimim idi sorun yaşatsa da :
" SFT FEV1%64 PA AKC NORMAL FVC %55 FM DİNLEMEKLE BİLETERAL EKSPİRYUM ZORLU VE UZUN KOAH %40 " yazılı bir oran verdi.
Heyet maalesef 6 ay rapor verdi,fakat Bakanlık Sağlık Kurulu süresiz indirim verdi.
6 ay bitiminde Göğüs Hst Doktorum izinli imiş mecburen icapcı olan farklı bir dr a muayen oldum bu dr ise ;
"fizik muayene normaldir akciğer grafisi normal solunum testine koopere olamamıştır.kişinin 6 aylık takip ve tedavisi gerekir.Teşhis Bronşit %0" Vermiştir.Heyet de onaylamıştır.
Yine 6 ay bitimi geçtiğimiz ay tekrar heyete girdim kendi yani ilk bana teşhis ilaç raporu ve %40 veren doktorumun icap haftasını takip ederek kendisine muayene oldum kendi dr ise ; " SFT : FVC % %53 FEV:1 %59 PAAC : AKTİF SPESİFİK LEZYON YOK FM: DİNLEMEKLE BİLATERAL EKSPİRYUM ZORLU VE UZUN KOAH %20 " Vermiştir. Heyet ise aynen %20 olarak görerek Süreğen (Kronik) çentiği işaretli 2 yıl rapor düzenlemiştir.
Yaş 42 her iki doktora ve heyete tüm itirazlarıma rağmen bu işlem yapılmıştır eğitim ve araştırma hastanesi bu hastane.
ilk sft sonucumla son sft sonucum arasındaki farkdan bariz şekilde anlaşılıyor ki durumum ilerlemiş siz nasıl %20 verebiliyorsunuz bu olamaz diyorum yapacabileceğim bir şey yok dediler.
Ben hem Sağlık Bakanlığına hem de Aile Bakanlığına durumu şikayet etmeyi düşünüyorum.Çünkü Sağlamsam neden koah teşhisi konuyor,yok eğer cidden koah isem ki öyleyim ailemde Koah ve Astım hastaları var bana neden yüzde farkı yapılıyor?
Size,özellikle mevzuata hakim olanlar ve sağlık ve gizli gizli bu forumları takip eden görevli memur arkadaşlara sormak istediğim olay hakkındaki düşünceleriniz ve siz olsanız Bakanlığa mı mahkemeye mi başvururdunuz ?
Teşekkürler herkese geçmiş olsun.