Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

@ersinaAbicim Allah sabır versin benim sana bi sorum olucaktı senin yazdıklarını okuduğum için sorucam

Ben hastanede muayene oldum dedilerki sonucu 2 ay sonra öğrenirsin bende vergi dairesini aradım sordum oran yüzde 20 dedi buna hemen itiraz edebiliyormuyuz yoksa ankaradan sonucumu beklicez

Abi benim anlamadığım bişey var. Sft sonucumda benim fev1 52 seninki 69 nasıl yüzde 40 aldın

@Trend uğur oranlar buradaki bilgilere istinaden düzenleniyor, yani öncelikle SFT testindeki FEV1/FVC oranına bakılıyor

ayrıca sanırım sen vergi dairesi kanalıyla gittiğin için mi raporu sana vermediler ? Hastane raporuna hemen itiraz edebiliyorsun. Nitekim ben önce hastaneye engelli raporu için başvurmuştum.Sonrada vergi indirimi için vergi dairesine Ve ilk hastaneye başvurduğumda bana %0 (sıfır) verdiler. Sağlık Bakanlığı İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim

Başka hastaneye sevk ettiler. Orada Heyet 3 gögüs hastalıkları doktoruna muayene ettirdi ve doktorlarda heyette dahil önceki hastane sana nasıl sıfır verdi dediler (hepsi ilaçlı ve ilaçsız SFT yaptırdılar) Sonuç itibarıyla doktorlar araştırmalarım neticesinde yukarıdaki tablolara göre oran vermek zorundalar. Fakat bazı doktorların iş güzarlıkları mı diyeyim ne diyeyim bilemiyorum. Malesef çok uğraştırıyolar ve vermek istemiyorlar.
Senin durumunda itiraz nasıl yapılıyor bilmiyorum.

Ama inşallah bilen vardır. Buradan yardımcı olur. Yada vergi dairesine ben itirizamı nasıl yapıyorum diye sormanı öneririm.
Ben hastaneye sormuştum direk itiraz nasıl edeceğim diye.

ersina abicim öncelikle teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için. İstanbul vergi dairesine gittim ben. Sanırım yanlış yaptım. İlk önce hastaneye gitmeliydim galiba

umut2135 umut Merhaba fev1 80 ilacsiz ilaçlı 81 fev1fvc 85 ilacsiz ilaçlı 88 ve 2 yıl ilaç raporu verdi ne dersin yüzde 20 cikarmi

acrl79 mrb
Akciğer rahatsızlıklarında
Solunum fonksiyon testine göre engellik oranını
Belirler doktorlar bu değerler
fev1 ve fvc değerlerine göre oran belirlenir fev1 değeri en az 80 altıda olması gerekirki doktor %20 verebilsin sizin değerlerinizde tam sınırda artık şansınıza kalmış doktor kanaatini ne yönde kullanır bilemem.

fvc %89
fev1 %81
fev1/fvc %73

pef % 70

buna engelli oranı verirlermi

pierre mrb solunum testiniz sınırda çıkmış
İsterseniz şansınızı deneyin kurul günü değerleriniz biraz düşük çıkar ise%20 en fazla verilir aynı değer çıkar ise oran verilmez.

umut2135 FVC %87 FEV1 %83 FEF2 %61 PEF%47 Çıktı. Yorumda, yeterli kabul edilebilir manevra yok yazıyor. Oran verilir mi?

Fef 1..52.6
Fvc ....61.9
Fef 1fvc.68.2
VC max.64.4
Arkadaşlar bu değerlerle nasıl bı yüzde
Alırım yardımcı olursanız sevınırım
Sımdıden tesekkur ederım

Arkadaşlar bı yorum yapacak yokmu hıc
Yukarıdaki degerlerım ıcın

Dedecengiz Mrb
Geçmiş olsun sft testinize gőre orta etkilenme görūnūyor
Buda %40 tekabul eder ancak kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunmanız gerek engelli raporu için.

Merhaba;

Bu değerlere göre rapor alabilir miyiz.

QP2qrr.jpg

iLLeqaL mrb
Sft testiniz orta etkilenme görúnúyor
Sūrekli ilaç ve altında iseniz %40alma ihtimaliniz var.ancak kesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunabilirsiniz engelli raporu için.

umut2135

Cevap için sağ olun. Başka hastalıklardan yüzde elli rapor var. Airtide, ventolin, luxat ilaçları kullanılıyor. Yeni rapor için hastaneye başvuru da bulunup astımı da eklersek yüzde 70 rapor alabilir miyiz. Birde boğaz da stent var hasta konuşamıyor bunun içinde engel oranı verilir mi.

Merhaba
Engelli raporu için başvurada bulunacagım ama öncesinde almış oldugum test sonucundan % bir değer çıkarmı merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim .işitme engelli oldugundan buradan %10 bile çıksa işimi görecektir.

Fev1 3.83 3.49 91.2
Fvc. 4.64. 3.95. 85.1
Fev1 %fvc. 88.4
Pef 9.11. 9.00. 97.7

fatih530 evet 82 oran vermezler berirseler bile vergi indirimi olmak istersen oranını Merkel sağlık kurulu dűşűrūr.

Ben Kronik alarjik astım hastasıyım. Ev tozu akarları ve küf mantarlarına karşı alarjim var. Raporlu Desmont ilacı ve ventolin kullanıyorum. Vergi indirimi için hastaneye gittim. Gögüs hastalıkları doktoru sırtımdan nefesimi dinleyerek muayene etti. rontgen grafisi ve SFT ile Prick testine baktı. Prick testindeki alarjen akarları bilgisayarına yazdı. ancak rapora solunun seçilen değildir yazdı. Karşısında oran kısmına birşey yazmadı. Bu ne demek. Solunum testimi de yorumlarmısınız. Heyete girdim 15 gün sonra sonucunu al dediler. Onun için bekliyorum. Hepatitb Enfeksiyon bölümünün kan sonucu 15 gün sonra çıkacakmış.Bu nedenle 15 gün sonra raporunu almaya gel dediler. Göğüs Sonucum ne olur acaba

https://prnt.sc/owym0x
https://prnt.sc/owymik
http://prntscr.com/owyn3f

Son düzenleme:
Umut bey Ben alarjik astım hastasıyım. Sürekli raporlu ilaç kullanıyorum. SFT Testi verileri de düşük değil mi? Fev1: Yüzde 13, FVC: yüzde 18, FEV1/FVC:71 Bu test normal mi? Zonguldak ve büyük şehirler çevre kirliliğinden dolayı solunumda seçilen yerlerdir. Çevre kirliliğinin solunum yollarına etkisi bu seçilen illerde özellikle yoğunlaştırılır. Solunum seçilen değildir derken solunumun çevre kirliliğine bağlı değil, alarjik durumdan kaynaklandığını kastediyor. Solunum normaldir demiyor, seçilen değildir diyor. Ben alarjik astım hastasıyım. astım sadece çevre kirliğine bağlı değilki. Hatta astım hastalarının büyük çoğunlu da alerjik kökenli. Tabi her alarjisi olan da astım değildir. Bu da Sft ve muayenelerle teşhis edilir http://sbe.balikesir.edu.tr/dergi/edergi/c15s27/makaleler/c15s27m1.pdf

Üst Alt