Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Mrb hocam benim degerler bu şekilde doktor cigerleri dinledi muayeneye j45 astim yazmış ve ağız spreyi verdi ve levmont diye bir ilac yazmış. Ama ben baya bir nefes alamıyorum az bir yürüyüm nefesim daralıyor. Aksam apne yüzünden maske ile yatarken maskenin havasi bile yetmiyor cok dinlenmem lazimki nefesim düzeliyor.
Fev 1L. 3.86- 4.02- %96
Fev1 Ratio. 0.72 - 0.81 - %89
Fvc L. 5.34 - 4.83 %111
Pef (L/min) 379* 563 %67
Fef25-75 (L/s) 2.89- 4.56- %63
umut2135

umut2135 bey, solunum testi değerlerinde hangi oranlara bakılıyor bende ki teste baktım ama anlayamadım ilk doktor % 40 derken aynı teste başka bir doktor %20 verdi

Fev1 L 3.15 1.60 51
Fev1/fvc % 84.2
SPIROMETRE TANISI
Olası orta şiddetli retriksiyon

Sizce Bu değerler normal mi?

Selamun aleykum abi ben akciğer solunum dan %40 aldım böbreğimde protein kaçağı var sarkoidoz hastasıyım yarın böbrek dende heyete giriyorum bana kaç vermesi lazımki toplam %40 rapor alabilirim

zerda34 mrb geçmiş olsun
Sft testinizdeki fev1 değerinizi 51 olarak baz alırsak orta etkilenmeden %40 verilmesi gerekiyor.

Zekeriya5353 aleyküm selam
Akciğerden %40 almışsın zaten
Protein kaçağındanda değerlerine göre oran belirlenecektir
En az 6 ay tedavi görmüşsen eğer en az%20 alırsın
Bu oran %70 kadar çıkıyor ama sen %40 garantilemişsin zaten.

Heyete girdim,,farkli doktorda baktı,,bellimi dinlemedi,,, oran yazmadı,,,teste bakti gidebilirsim dedi,,,galiba 0 aldım,,

Arkadas doktor puan vermemis,,,benim doktorum diyor ben 15 ile 20 arasu verirdim,,pisman oldum hastahane doktorum oldugu hastanede orada muane olmadim ,,sonuca itiraz edimmi

Merhabalar 1988 yılında tanısı konulmuş (Süreyyapaşa Gögüs Hastalıkları Hastanesinde) ve o tarihten beri ilaç kullanan Astım hastasıyım. Her yılda ilaç raporu alıyorum. Sonucu yükledim Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını rica edicem. Ayrıca Myestenia Gravis var 2014 yılından beri onun içinde Nöroloji tekrar EMG istedi. 15 Mart ta tekrar EMG çekilecek.

Sağlık Kurulu Raporum %40 olur mu ? Acaba
Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler

Rabbim herkeze acil şifalar versin.

Merhaba Arkadaşlar bugün heyet raporunu aldım
Bu SFT sonucuna ve astım hikayeme göre verdikleri sonuç 0 (sıfır)
bu nasıl bir sonuç ?

umut2135 , serdargoodman58 , algaNihat , OturanBoğa

ersina daha öncede belirtmiştim size
Yukarıdaki sft testiniz uyumsuz hafif etkilenmeden %20 verilebilinir demiştim kurula girdiniz an yeni sft nizde bu değer daha iyi çıkmış ise bu yüzden %0 verilmiş olabilir itiraz etseniz dahi %20 üzeri bir oran verileceğini sanmam bu benim kanaatim tabi.

umut2135

evet demiştiniz , fakat muayene eden doktor orta derece etkilenme var demişti.
Ayrıca başka SFT yapmadılar.
SFT sonucuna bakıpta , ayrıca raporda SFT değerlerini de yazmamışlar. Yazmaları gerekli değil mi ?
Yazdıkları Normal yazmışlar sadece Gögüs Hastalıkları Kısmına

Ayrıca itiraz işlemini hemen başlattım

ölçüm
FVC L 3.37 3.53 5.54 4.54 74 -1.92

FEV1 L 1.91 2.88 4.55 3.72 51 -3.55

FEV!/FVC% %56.7 67.5 91.1 79.3 71 -3.16

PEF L/s2.93 6.95 10.93 8.94 33 -4.97

FEF25-75% L/s1.13 2.47 5.89 8.94 27 -2.93

tanı 75.0 alerjik astım dedi dr ama işyerimde toz oranı yüksek 1 ay tedavi verdi tekrar gidecem oran değişmez bundan önceki sfet değeri azda olsa bu oranlardan yüksekti bu oranlarla alerjik astımdan oran alabilirmiyim arkadaşlar şimdiden teşekkürler

Abi bugun raporumu aldım % 79 olarak belirlendi 2022 yasasından engelli kimlik kartından istihdam dan yararlanıyorum ama vergi indirimi kısmı değerlendirilmedi vergi indirimden nasıl yararlanabilirim bilginize ihtiyacım var

Merhaba annem kronik astım hastası ve ilaç kullanıyor. Raporda astım için 20 puan verildi. Açıkçası puanı az buldum çünkü yürüdükçe nefes darlığı çekiyor. Nefes testi yaptı fakat üzerindeki rakamların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Değerler bu şekildedir.
FVC: 2.21-1.42-%64
FEV1: 1.82-1.18-%65
FEV1/VC: %76.2
Spirometre tanısı: olası orta seviyeli restriksiyon
Sizce bu değerlere göre 20 puan normal mi? İtiraz ettiğimde 40 puan olur mu?
umut2135

oguzbahce mrb
Annenizin sft testi orta etkilenme görünüyor %40 verilmesi
Gerekirdi itiraz hakkınızı tabi kullana bilirsiniz sonucun değişme ihtimali olabilir.

Çok teşekkür ederim umut bey. İtirazımızı yapacağım.

Gks200 mrb:
Rahatsızlığınız nedir sürekli kullandığınız
İlaç varmı? sft testiniz orta etkilenme görünüyor.

tsk ederim verdiğiniz cevap için, aslında rahatsız olan annem çalışma şartlarından dolayı(sürekli ağır tozlu ortamda) astım olduğu söylendi dr'da . 5-6 yıl önce bu durumun teşhisi konuldu annem bir ara sprey ve diğer ilaçları kullanıyordu .

kullaktan %40 alabilecek durumda astımdan da %20 alabilir mi acaba teste göre

bu rapor bugün alındı

Gks200 ilaç raporu düzenlenmiş ise ve bu değerler aynı çıkarsa %20 alır daha yüksek bile alma şansı var.

Benim sonuç ne olur kağıda %80 yazdı ama dr düşüş olurmu acaba kifoskolyoz hastasyım ben.

grQ5EO.png

hocam benim sonuç fvc l3,99 fev 3,03 fev1/fvc76,0pef 6,06 fef25-75 2,59mef25 1,09 mef50 3,10 mef75 5,76 fev6 0 fev/fev6 0 fev/vcmax 76,0 gaç oran verilir

Üst Alt