Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Nurtan

hocam bacaklarımda ve belimde kırıklardan dolayı platin var. ayrıca dalağım alındı. bunlardan dolayı araç sigortasından tazminat almak için ''özürlülük ölçütü sınıflandırması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe uygun özürlülük raporu alacağım. bu sft sonucuma göre ek puan gelme ihtimali var mı? bunu merak ediyorum. teşekkür ederim

Dalak yokluğundan fazla bir puan verilmiyor sanırım. platin kalıcı olacaksa, iyileşme durumu olmayacaksa, kırıkların vücudunuzda bıraktığı etkiye göre alabilirsiniz sft değerlendirmesine de bunlarla beraber Dr. karar verecektir. yalnız sft'nin fazla bir katkısı olmaz oranda.

yildizzozkan mrb geçmiş olsun öncelikle
Platinlerden oran alırsınız sizdeki bıraktığı etkiye göre
Dalakla ilgili olarakta belirli bir oran alırsınız.
Sft testinize gelince bununla kazayla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum ancak sigara kullanıyorsanız eğer
Akçiğerlerde hafif etkilenme görülüyorsize tafsiyem bir göğüs uzmanına görünmenizdir.

merhaba saygıdeğer arkadaşlar bugün heyete girdim oranları da gördüm koah %40 diabet %20 diğer lerinden %20 baltazar ile hesapladilar %62 cıktı kurul başkanına dedim hocam süresiz verin hocada bana dedi biz zaten süresiz veriyoruz sizi sgkgonderiyor dedi bende teşekkür ettim çıktım kesin sonuç haftaya alcam sagilarimla

umut2135

ben kazadan sonra olduğunu düşünüyorum. sigara alkol vs. kullanmıyorum. kaza olana kadar gayet sağlıklıydım. hafif etkilenme görülüyor demişsiniz, göğüs uzmanına görünmeyi gerektirecek kadar ciddi bir durum var mı yoksa kendiliğinden düzelebilir mi? bir de bu teste göre azda olsa puan etkilemesi olur mu?

ayrıca hocam maluliyet raporu alacağım doktor bel ve dalak oranları sabit dedi. benim 2 bacağımda ve 1 ayağımda platin var ancak bu platinlerin oranı cetvele göre 0 dır yani puanu yoktur, sadece sana yarattığı hareket kısıtlılığından dolayı oran verebiliriz dedi. platinler kalıcı platin, alınmayacak. gerçekten platin olup olmaması oranı etkilemiyor mu?

yildizzozkan platine oran verilmez sendeki harek kısıtlığına göre oran verilir akciğerin hafif etkilenme görünüyor bunun karşılığı %20 dir ama sürekli ölçümleriniz bu şekildeyse?

yildizzozkan dediğim gibi göğüs uzmanına görünmenizde fayda var geçici bir nefes darlığı olabilir.

Arkadaşlar ben sft yaptırdım fakat oranları yazsam anlarmısınız acaba
FEV1 değeriniz/referans:%83
Ref. LIn. En iyi. %ref
FVC[L]. 5,16 4,16 3,61* 70
FEV1 [L]. 4.31 3,47 3,58 83
FEV1/FVC. 0.816. 0,698. 0,989. 121
FEF25-75%[L/s] 4,84. 3,13. 5,60. 116
PEF [L/s]. 9,81. 7,82. 8,29. 85
FET. . - - 1,4. -
FIVC [L]. 5,16. 4,16. 3,64* 70
PIF [L/s]. - - 4,71. -

yaşım 31 boyum 179 kilo 67 BMI 20,9

Koah engel oranı -İşitme kaybı

SFT test sonucum
FVC :% 44
FEV1: % 51
FEV1/FVC: % 117
PEF: % 38
Bu sonuçlara göre engelli oranı kaç alabilirim.
Çift kulak orta derece işitme kaybı İçin kaç oran alabilirim.
TEŞEKKÜRLER

SFT sonucum çıktı ne oran olur ? Bilgisi olanlar yorum yapabilir mi ?

Merhabalar 1988 yılında tanısı konulmuş (Süreyyapaşa Gögüs Hastalıkları Hastanesinde) ve o tarihten beri ilaç kullanan Astım hastasıyım. Her yılda ilaç raporu alıyorum. Sonucu yükledim Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını rica edicem. Ayrıca Myestenia Gravis var 2014 yılından beri onun içinde Nöroloji tekrar EMG istedi. 15 Mart ta tekrar EMG çekilecek.

Sağlık Kurulu Raporum %40 olur mu ? Acaba
Bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum. Teşekkürler

Rabbim herkeze acil şifalar versin.

umut2135 merhaba,
sizinle paylaşmak istedim. vergi indirimim %60 olarak süresiz onaylanmış. dün sgk ya emekli başvurumu yaptım :) hastane raporum 2 yıl süreli ama vergi indirimim süresiz verilmiş. önemli olan vergi indirimi dendi. umarım doğrudur :) sizin bilginiz var mı?

sevgiler

sercet mrb öncelikle hayırlı olsun
Emeklilikte vergi indirimin sürekli olması önemli
Sgk vergi indirimine bakar ama her zaman kontrol isteyebilir sgk bunuda belirtmek istedim.

ersina mrb
geçmiş olsun
Hafif etkilenme görünüyor %20 verilir rahatsızlığınıza.

umut2135
teşekkür ederim cevap için de
orta orta seviyeli obrüktsiyon ibaresi var . o zaman o yanlış

ersina orta seviye sınırındasınız buyüzden %20 kesin
Heyete girceğiniz zaman ilaçlara 15 gün ara vererek deniyebilirsiniz şansınızı %40 için bu arada sürekli muayane olduğunuz rahatsızlığınızı takip eden doktordanda bilgi alabilirsin.

atmaca44 mrb
Geçmiş olsun %20 alırsınız sft değerlerinizde
Hafif etkilenme görünüyor.

Merhabalar arkadaşlar yaptığım araştırmalarda oranların bu tablolar referans alınarak
verildiğini düşünmekteyim. Çünkü benim SFT sonucumda Spirometre Tanısı Orta Seviyeli Obstrüksiyon yazıyor.
Doktor muayenedede oranı sorduğumda oran söylemedi heyette öğrenirsin dedi. Ama orta seviyede etkilenme var dedi.
18 Mart civarında sanırım heyete gireceğin nasip olursa, çünkü nöroloji için EMG 15 Martta çekilecek.

Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlilik Kurulu internet sitesinden alınan bilgi Türk Göğüs Hastalıkları Yeterlik Kurulu

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı Küresel Girişimi (GOLD) sitesinden alınan bilgi https://goldcopd.org

sizlerle paylaşmak istedim.

@ERSİNA merhaba
Bende orta derece etkilenmeden yüzde 40 aldım.Hızlı resminizi görüntüleyemedim.FEV1 ve FEV1FVC değerlerinizi yazabilirmisiniz.

@serdargoodman58 merhaba,
öncelikle hayırlı olsun %40 yetiyormuydu ?
bana yetecek ama bakalım alabilecekmiyim .
Doktorun söylediği orta etkilenme var dedi ama oranı söylemedi heyette öğrenirsin dedi

FEV1 69
FEV1/FVC 59

sizin kaçtı bu değerler

@sercet
hayırlı olsun , darısı bizim başımıza inşaALLAH

Benim sigorta başlangıcım ve sigorta primlerim astım %40bel fıtığı%7= %44 rapor yeterli geldi.Sizinde SFT testiniz orta derecede etkilenme,yüzde 40 oran alırsınız.Ben ilk raporumu 2 senelik aldım,daha sonra 5 senelik rapor aldım.fev1 değerim 66 fev1fvc69.Sizinde rapor oranınız ve sigorta prim gün ve başlangıcınız yeterli gelirse vergi indirimi alıp emekli olabilirsiniz.

serdargoodman58 benim prim gün sayım 22 yıl 6975 gün , inşallah %40 alırsam yetiyor. Nöroloji muayenesi için 15 mart ı bekliyorum. 18-19 Mart gibi sonuç çıkar Buradan paylaşacağım sonucu nasip olursa

Üst Alt