Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Sft ye göre astım özür oranı nolur

Slm
Sft sonucunu yorumlayabilirmisiniz

İndex base %pred zscr

Fevo0.75 1.65 l
Fev1 1.84 l 48% -4.5
Fvc 2.14 l 45% -5.1
Pef 2.86 l/s 30% -5.1
Fev1/fvc 86% 1.1

4 senedir astım, alerjik ilaç kullanıyorum ilaç raporları mevcut. Ventolin, diskus, ve bi tane hap adını tam bilmiyorum

erol_yogun rahatsızlık kronikleşmiş ise genelde sürekli oluyor karar ama doktor iyleşme ön görüyor ise hasta hakkında süreli veriyir oranı.

Bu konuyla ilgili yardımcı olabilicek arkadaş cevap yazabilirmi eğer %40 rapor alabilirsem erken emeklilik için başvuracagım ama bu konularla ilgili hiçbir bilgim yok erken emeklilik için vergi indirimi onaylanması gerekiyormu?

Slm arkadaşlar
Sgk kontrol muayenesine başladım.
Astım %40
Göz %15
Kolestrol %10
Fizik tdv. % 5
Tansiyon %10 (cuma günü mps filmini görecek el gelebilir)
Kalp damar crh. %10 olabilir.(doppler us e çekildi doktor görmedi. Us sonucunu araştırdım internetten. Gelebilir %10 daha önce almıştım.)
Hastane beni sıfırdan heyete girer gibi her doktora gidiyorum.daha önceki raporumda olan ama şimdi iyileştiğim hastalıklardan oran alamadım(ben iyileştiğimi anlamadım ama neyse)
Şimdiki raporda fazlalık astım %40, fizik tedavi %5.
3. Dereceden %57 raporla emekli olmuştum.
Bu oranlar heyette onaylanırmı? Veya düşürme yaparlarmı? Astımdan oranı doçent dr. Verdi.
Rapor bu şekilde onaylanırsa emekliliğim devam mı? Sgk hakem hastaneye gönderirmi?
Şimdiden çok tşk.

Merhaba benim de değerlerim bu şekilde değerlendirme yapabilir misiniz
Fvc 3.42 normal Aralık 3.33-4.82
FEV1 2.71 normal Aralık 2.82-4.17
FEV1/fvc 79 normal Aralık 75.6-95.3
Pef 4.08
Fef25-75 2.68
Mef25 1.71
Mef50 2.75
Mef75 4.08
FEV1/vcmax% 79
Relvar levmont ve ventolin kullanıyorum 3 yıldır astım hastasıyım sizce bi oran yakalayabilirmiyiz bu sonuçlardan ilaç raporlarım mevcut bu arada hipo hastalığından %30 oranım garanti cevaplarınız için şimdiden tesekkurler

Tunc65 mrb
geçmiş olsun
Sft testiniz gayet normal çıkmış burdan % alamazsınız.

umut2135 Merhaba! Hocam acaba benımse sonuclarımı degerlendırme ımkanınız varmı rica etsem
Fvc 3.42 normal Aralık 3.33-4.82
FEV1 2.71 normal Aralık 2.82-4.17
FEV1/fvc 79 normal Aralık 75.6-95.3
Pef 4.08
Fef25-75 2.68
Mef25 1.71
Mef50 2.75
Mef75 4.08
FEV1/vcmax% 79
Relvar levmont ve ventolin kullanıyorum 3 yıldır astım hastasıyım sizce bi oran yakalayabilirmiyiz bu sonuçlardan ilaç raporlarım mevcut bu arada hipo hastalığından %30 oranım garanti cevaplarınız için şimdiden tesekkurler

lütfen yardımcı olurmusunuz fev:1.74 /%46 fvc:2.25/%49 fev.fvc=77 koahevre 3 yazıyor acaba oranimkaç olur bunun yanında diabet hiperlidemi kalp ritim bozukligu isitme kaybi goz sol tembel iki goz katarak diabet insulin kullaniom rica etsem kaç oran alırım arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ederim

Acı Hayat mrb
geçmiş olsun
Koah%40 alırsınız diğer rahatsızlıklarınizdanda +oran alırsınızkesin sonuç için yetkili bir devlet hastanesine başvuruda bulunmalısınız engelli raporu için.

çok teşekkür ederim umut bey başvuruda bulundum zaten 31 ocak sabah 9 da heyete gircem sonuç ne zaman çıkar bilmiyorum bu benim 2. ci rapor düzenlemem ilkinde %61 2yil süreli verdiler şimdi kinde insallah süresiz olur mu acaba umut bey engelli emeklisiyim vergi indiriminden saygilarimla

Acı Hayat umarım sürekli verirler rahatsızlıklarınız kronik
Bu defa sürekli düzenlenir engelli raporunuz
Geçmiş olsun.

skyrunners çok sınırda değerleriniz iyi
Fiziki muayane ve filmle beraber doktor değerlendirmesi ile %20 verilebilinir diye tahmin ediyorum dediğim gibi heyet günü sft testiniz bundan iyi çıkarsa %alamazsınız
Şansınızı deneyin isterseniz.

umut2135 cok tesekkur ederım 3 yıldır ılacları kullanıyorum o halde ilacları bırakıp kurula girmekte fayda olur nedersiniz bu duruma ventolin cok etki ediyo nefeste

Herkese geçmiş olsun öncelikle,
Sürekli mesleğim olan aşçılık gereği yemek pişirilen ve servis edilen buharlı, kokulu, zaman zamanda dumanlı bir ortamda çalışıyorum.44 yaşındayım 15 yıldır derecesini bilmediğim ölçüde astım hastasıyım, özellikle üst solunum yolu hastalıklarında evde hava cihazı kullanmama rağmen nefes darlığı çekiyorum ve uzmana görünüp diğer toz halde çekilen fırıldaklı ilaçlarla anca normale dönüyorum, cebimde sürekli ventolin ile geziyorum zaten. Çok konuştuğumda, yol yürüdüğümde, merdiven çıktığımda nefesim daralıyor ve ilaçlara başvuruyorum. Ancak; toz halde kullandığım ilaca rağmen dolu dolu nefesim olmuyor. ALS hastası annemin hastalığı hakkında makaleler okurken tesadüfen forumunuza rastladım ve baya bi okudum. Aklımda özür oranı falan yokken “acaba” demedim değil, mesleğim gereği bulunduğum ortam bu hastalığımı tetikliyor ve işimi yapamaz hale geliyorum gerçekten. 2 hafta önce gittiğim doktor nefes testi yapmıştı sonuçları paylaşsam bi ön fikir vermeniz mümkün olur mu acaba. Şimdiden vaktinizi aldığım için özür diler, yorumlarınız için teşekkür ederim..

FEV 1/FVC —79,3 / 70,2 / 89
PEF — 9,31 / 3,98 / 43

oceansss14 mrb geçmiş olsun
Sft testinizdeki fvc değerini ve fev.degerini yazarmısınız
Yardımcı olalım size.

BaL72M.jpg
[/url][/IMG]

benim raporum bu. buna sürekli oran verirler mi bilgisi olan lütfen özel mesaj atabilir mi? teşekkürler

Sft tek başına değerlendirilmez hastalığınızla ilgili bulgular, hastalığınızın adı, kullandığınız ilaçlar kronikleşme durumu ve röntgen, ultrason,laboratuvar sonuçları sft ile değerlendirilir.

yildizzozkan rahatsızlığınız nedir ne teşhis konuldu size kullandığıniz ilaçlar varmı ? Bunları paylaşır iseniz yardımcı olmaya çalışalım size.

umut2135

@Nurtan geçirdiğim bir trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak yoğun bakımda bir süre yattım. kaburgam kırıktı iç kanama geçirdim dalağım alındı. ayrıca oksijen aletleri vs. bağlandı bir süre öyle kaldım. sft yaptırdım sonuç bu çıktı. hastanedeyken çok fazla ilaç verdiler, şuan için herhangi bir ilaç kullanmıyorum.

Arkadaşlar bende kurula giriyorum yarın akciğer ile ilgili ben bronsektazi amaliyatı oldum 2009 da fakat 2000 yılında da bu hastalıktan curuk aldım ve 2004 ssk baslangicim önceden olduğu için rapor vermezler diyo sgk daki memur ama 2009 ameliyat geçirdim sonuçta sizce durumum ne olur

Senin eft normal değerde kardesim benim fec 64

yildizzozkan hangi hastalıktan dolayı rapor almak istiyorsunuz. dalak yokluğumu yoksa kırıkların vücudunuzda bıraktığı bir engel var mı?

Üst Alt