Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

umut bey teşekkür ederim cevabınız için uyku apneside orta decede cıktı cihaz için tekrar yatacagım cihaz aldıgımda bununda etkısı olurmu rapor oranına her iki rahatsızlıgıma ne oran alrım bırde rapor sürelimi yoksa süreklimi olur saygılarımla

supra06 bütün rahatsızlığınızdan toplamdan 40 üzeri alırsınız kalp ekleyince %60 ve üzeri olur rapor oranınız kesin sonuç için yetkili bir devlet hastabesine baş vurmalısınız

@umut2135

Sizce benim değerlerime göre sonuç ne olur? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba SFT sonuçlarım şu şekilde;

FVCex - 62
FEV1 - 66
FEV1/IVC - %85
FEV1/FVC - %90

Ayrıca 44 derece skolyozum ve hafif derece mitral kalp yetmeliğim var. Bu değerlerle sizce %40 alabilirmiyim. Yoksa hiç uğraşmaya değmez mi

muzzo22 Mrb geçmiş olsun:
Belirttiğiniz rahatsızlıklarınızdan%40 alabilirsiniz
Mitral yetmezliğe %10
Sft testinize göre%20 ile 40 arası alırsınız
Kesin sonuç için
yetkili bir devlet hastanesine baş vurmalısınız.

vergi indirimi

merhaba. tecrübelerinize sığınarak nacizane bir sorumuz olacak.

abimin astım hastası olması sebebiyle 2010 yılında alınmış %40 engelli raporu mevcut.
biz geçen hafta vergi indirimine başvurduk. raporu gönderdik. raporda solunum fonksiyon testi sonucu olarak fev:1,81 %39, fvc:1.60 %40, fev1/fvc:%88 ve orta duzeyde astım bronşiale yazıyordu.

bu duruma göre bizim rapor vergi indiriminden yüzde 40 olarak gelir mi? düşürme gibi bir durum söz konusu olur mu? son zamanlarda vergi indirimine başvuranların oranlarında düşme oluyor mu?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

neyzen86 geçmiş olsun
Fev1 değeriniz 39 ise orta astımdan %40 verilmesi yönetmenliğe göre verilmiş
bu şekilde onaylanır ancakraporu 2010 yılında alındığını belirtmişsiniz vergi dairesi nasıl kabul etti bu raporu 2013 yılında yönetmenlik değişti eğer belirtiğiniz gibi 2010 yılında alındıysa geri döner raporunuz yeni bir rapor ister tarfınızdan.

Vc max__ 44
Fev1 ___46
Fev1 %.. ___108
Fvc___ 44
Ic forced ___45
Pef ___49
Mfef 75/25 __45
Mef 75 __54
Mef 50 __52
Mef 25 __38
Merhaba arkadaşlar skolyoz hastasyim sft degerlerim bu sizce ne kadar engel orani verilir nefes darligi icin. Simdiden tesekkurler cevaplarınız icin .

sft sonucuma göre ne kadar engel oranı alabilirim

Herkese Merhaba ,
Ben 4 yıldır Hipersensitive pnömanisi hastasıyım. Sft sonucuna göre ne kadar engel alabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

FVC 57
FEV1 57
FEV1%M 80
PEF 88
FEF 25 98

DLCO 34
KCO 73
VA 47

KAN GAZLARI
PO2 36,9 ( EVE CİHAZ VERİLDİ DAHA ÖNCE )
O2HB 69
HHB 26
SO2 72

sercet mrb geçmiş olsun
Sft değerlerinize göre orta etkilenme görünüyor
Buda %40 takabul eder ancak
kesin sonuç için röntgen doktor fiziki muayane sonucu kesin sonuç belirlenir.

umut2135 Çok teşekkür ederim cevap için.Ben rapor alacağım hastahanenİN hastasıyım. hastahanede yattığım dönemde maluliyet için başvurabilirsin demişti doktorum. umarm daha yüksek çıkar. ama %40 vergi indiriminden emeklilik için yetiyor sanıyorum değil mi?

Vc max__ 44
Fev1 ___46
Fev1 %.. ___108
Fvc___ 44
Ic forced ___45
Pef ___49
Mfef 75/25 __45
Mef 75 __54
Mef 50 __52
Mef 25 __38
Merhaba arkadaşlar skolyoz hastasyim sft degerlerim bu sizce ne kadar engel orani verilir nefes darligi icin. Simdiden tesekkurler cevaplarınız icin .

sercet önemli deil 4a sgk çalışanmısın
Sgk giriş tarihini gün ay yıl şeklimde belirtirseniz eğer size
Daha net bilgiler verebilirim.

ben-ozlem mrb:
orta etkilenme görünüyor
Buda%40 takabul eder.

sercet sgk gün ve hizmet yılınız tamam
%40 rapor ve buna istinaden kazanılmış vergi indiriminiz olur ise hemen emekli olabilirsiniz.

umut2135 teşekkür ederim. heyete girdim. direk vergi dairesine gidecekmiş rapor. bekleyeceğim.

@umut2135 Merhaba, %60 engel vermiş hastane. rapor Ankara ya gidecekmiş vergi dairesinin sağlık kuruluna. onlarda inceleyecekmiş. hatta düşürüyorlarmış sanırım. umarım 40 üstünde olur. siz biliyormusunuz ne kadar değişiklik olabiliyor.

Sevgiler

sercet mrb engelli rapor oranınız mevcut yönetmenliğe
Göre verilmiş ise hiç bir sorun olmaz aynen onaylanır endişe etmeyin

umut2135 merhaba, dedikleri şekilde hastaneye gidip aldım. bugüne kadar olan tüm raporları da ekledim hatta. inşallah öyle olur. teşekkür ederim
sevgiler

%40 net aldıysanız daha bulaşmayın derim bende eyüp devlet hastanesinden 2018-10-04 %62 aldım heyet %53 düşürdü gerçi göz astigmat mitral yetemzlik ve astımdan aldım oranları

safra kesemi aldırdım arnavutköy ssk da şuna inanın eyüp en iyileri 3 kişi hizmet veriyor çoğu hastane 1 kişi hizmet veriyor

OturanBoğa bülent bey hafif etkilenmeden %20 kesin alır arkadasınız ancak ilaç kullanıyor ise tedavi altındaysa rahatsızlığı kronik ise 15 gün ilaçlarına ara verirse değerleri sınırda %40 alma şansı olabilir.

Sft testi sonucu

Merhabalar benim sft testi sonucuna göre % kaç oran alabilirim yardımcı olabilirmisiniz.Beklenen 80.2 PRE 76.5 %95

Bu konuyla ilgili cevap verebilecek arkadaşımız varmı yardımcı olabilirmisiniz

Adıgüzel60 mrb geçmiş olsun
Sft testindeki fvc ve fev1 değerlerini yazarmısınız
Rahatsızlığınız nedir ve kullanmış olduğunuz ilaç varmı
Solunumla ilgili bunları paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız size.

Beklenen 80.2 PRE 76.5 %95

Umut bey ben Akciğer tüberkilozu gecirmiştim bununla ilgili 10 ay tedavi gördüm .Bende skolyoz ve ileri derecede kifoz var benim kifoz 80 derece ve sft testinden hiç oran vermedi gögös hastalıkları uzmanı sağlamdır yazdı ne yapmalıyım? Fev1 Fvc 80.2 PRE 76.5 %95

Adıgüzel60 fev1 değerini yanlış yazmışsınız dikkatli okuyon karara itiraz edebilirsiniz tabi ama sonuç değişirmi bilemem degeriniz normale yakınsa buyüzden oran vermemiş olabilir doktor.

Fev1 L 3.90 3.64 93

Fev1 L 3.90 3.64 93. Umut bey Fev1 bu şekil yazıyor

Fvc L 4.73 4.76 100. Fvc değerleri bu şekilde Fvc karşısında bu oranlar yazıyor

Fvc L 4.73 4.76 100. Fvc değerleri bu şekilde Fvc karşısında bu oranlar yazıyor

Fev1/Fvc % 80.2 76.5 95 yazan değerler bunlar Umut bey bu oranlara göre %20 puan alabilirmiyim

Adıgüzel60 sft testinizdeki değerler normal çıkmış gayet iyi doktor bu yüzden oran vermemiş size itiraz etseniz bile dkararda değişiklik olmaz ilerki zamanlarada ilerleme olursa durumunuzda tekrar başvuruda buluna bilirsiniz.

Ben 29 ocak salı günü heyete gideceğim tekrar ne zaman heyet raporu için başvurabilirim?

Son düzenleme:
Üst Alt