Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Salih bey İlaç raporu sağlık ocağına ilaçlarınızı yazdırabilmek ve ücret ödememek içindir.Heyete rapor için gittiğinizde eski sftnizde yanınızda olursa diğer tetkiklere de yönlendirir.İlaç raporunuzu size 3 yıldır bu ilaçları yazan doktor a söylediğinizde 5 dakikanızı alır size vermesi..İlaç raporunuzu götüremezseniz de e devletten yapılan tedaviler ve kullanılan ilaç dökümü de işinize yarar.Yani demek istediğim heyet de olan ve teşhisi konulmuş ispatlı hastalıklarınıza oran alırsınız.Diğer rahatsızlıklara tekkik yapmıyorlar.Ayrıca rapor için gittiğinizde göğüs hastalıklarına sizi dahiliyeci yönlendirecek.

Login Muğla size 20 verebilirler de vermeyebilirler de çünkü bu ölçümle karar vermiyorlar.Tekrar edilir sonuca göre ilaçlı sft ve röntgen vs. istenecek sizden başka rahatsızlıklarınız varsa onların tetkiklerini de yanınızda bulundurun şimdiden geçmiş olsun.

Benimkine cok yakın degerleriniz
Fev1= %52
Fvc= %50
Fvc/fevi= %133
Verdikleri rapor %0
Not: sağ akcigerimin tamamı yani 3 lop yok
Sadece 😂😂 burasi Türkiye,

yektas

Teşekkürler sn yektas bana dr 35 verdi psg raporum vardı.Teyit etmek icin akciğer filmi ve sft istedi.Akciğer temiz sft bu sekilde çıktı.Akciğer filmini de sigara içip içmediğimi ögrenmek icin istedi sanırım.

YAŞAR BEY bir önceki sayfada benim değerlerime bakarsanız çok yakın.Bana devlet hast. % 40 yazdı Ankara sağlık kurulu onaylarmı bende merak ediyorum.

hastanenin verdigi raporu artık ankara düşürmüyor onu biliyorum şimdiden hayıelı olsun herkeze teşekürederim bilginiz için

Fev1 best 4.06 2.48 61% 2.93
fvc best 5.07 2.76 55% 3.94
dep dest 9.15 4.78 52% 4.93
fvc 5.07 2.76 55% 3.94
fev1 4.06 2.48 61% 2.93
fev1/fvc %80 90 112% 79
pef 9.15 4.78 52% 7.93
fef 25 7.92 4.04 51% 6.57
fef50 5.02 3.15 63% 3.59
fef 25-75 3.91 3.14 80% 2.61
-------------------------------------------------
mvv (fev1) 135.2 86.8 64% 133.9

Yaşar07 orta derece restriksiyon gözüküyor %40 vermeleri gerekir yonetmenliklere uyulursa

Slm umut bey bu SFsonucu yorum larmısız. Fvcex 92. Fev1 67 fev1/lvc 77 fev1/ fvc 77

Bir önceki daha düşük fev1 64 dü. Cevap için teşekkür ederim Eylül'de vergi indirimine girmeyi düşünüyorum

Astım mı obstrüktif mı tam olarak nedir

Şimki SF fvcex 92 fev1 67 fev1/ıvc 77 fev1/fvc 77

Merhaba,
Forumu yaklaşık 3 ay önce keşfettim.KBB muayenemde uyku sorunumu soyleyince uyku apnesinsuphesiyle sorunumla ilgili başvurduğum göğüs hastalıkları polikliniği polisomnografi çektirdi temiz çıktı fakat ,sft, akciğer filmi ve muayene sonrası ben de KOAH teşhis edildi.
Ailemde merhum babam da ve annemde de mevcut.Agirlikli genetik geçiş tahminim.
Sormak istediğim şu
En son kontrol muayenemde ilaçlar için rapor düzenlendi ben de gayri ihtiyari uzanan hekime heyet raporu almak için müracaat etsem yüzde kaç oran alabilirim dediğimde yüzde 20 den fazla vermem alamazsın dedi.
Lakin buradaki sft yorumlarından ve yüzde 40 ve üzeri alanlardan anladığım kadariyla daha fazla oran almam gerekiyor.
Şöyleki FEV1 değerim ilk iki ay 56 ve 63 dünkü sft fev1 ise 55
Ve ilk muayenemde teşhis söylendiğinde hocam başlangıç mi hangi evredir soruma 2 evre demişti.
Sormak istediklerim şunlar özetle, uzun oldu kusura bakmayınız.
Oran yani yüzde 20 üzeri alamazsın doğru bir yanıt mıdır?
Eğer hoca oran vermek istemiyor ise aynı hastaneden farklı bir hekime başvurmalı mıyım?
Yüzde 20 için vergi dairesi sevki ile başvurup Ankara dan olması gereken yani yüzde 40 ile 80 arası düzeltmeli yükseltilmiş oran gelmesi ihtimal midir?
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

Uykusuz51 mrb geçmiş olsun
Sft teslerinize göre fev1 değerlerinizi klavuz alarak
%40 rapor almanız gerek kendi bireysel olarak baş vurun
Başka bir hastaneye ankara sağlık kurulu hastanenin kararına uyar genelde sadece fazla oran verilmesi durumunda düşüş yapar.

gokselelmalı mrb
Sft testiniz normal gayet iyi bundan oran alacağınızı zannetmem bu değerlerle oran alsanız bile merkez sağlık kurulu iptal eder gözden %5
Almışsınız mitral yetmezlikten %10
Veririlir ileri yetmezlikse bu oran artar
Ritim bozukluguda aritmiyede %10 verilir ayrıca

slm ahmed kilicc ben sft testinde birden fazla tekrar yaptırdılar dr gittiğimde resmen tıkanma yaşadım 10 gün sonra belli olacak sonuçlarım bi dr kaldı gidecek ilaç kullanıyormusun ben ventofor combi 400/12 singulair 10 mg kalp için coumadin 5 mg concorn 10 mg kullanıyorum ciğer kalbi yada kalp ciğeri tetikliyor oturdugum yerde yoruluyom yokus ve merdiven çıkma yok efor testine giremiyorum kalp ortalama 180 ile başlıyor cümlemiz için hakkımızda hayırlısı olur inşallah 3 ay önce gözden tek hekimle emekli olan arkadaşımı düşünürsem sıkıntı edecek birşey yok

Arkadaşlar merhaba
Bugün vergi indiriminden yararlanmak için hastaneye başvurdum ağır uyku apnesinden %35 aldim ama astım a doktor oran vermedi.
Benim öğrenmek istediğim yine ne zaman basvurabilirim hastaneye aynı hastaneye başvurursak 6 ay geçmesi lazım diyorlar ama farklı bir hastaneye başvurursak zaman önemli değil diyorlar bilgilendirirseniz çok sevinirim

Öncelikle herkese Selamün Aleyküm. Arkadaşlar bilgisi tecrübesi olan büyüklerimden yardım olarak sorularıma cevap bekliyorum. Ben uyku testine girdim ve indeks 30,8 çıktı. Dün hasteneye giderek rapor düzenleyip cpap cihazı alacağım. Şimdi sorum şu Apne hopipne indeksi 30.8 ağır derece, J45.9 astım tanımlanmamış olarak başka bir devlet hastanesinden doktor rapor düzenleyip ilaç verdi. Birde tiroid incelenmesinde sağ lobda büyüğü 4mm çapında 2 adet izo-hipoekoik nodül mevcuttur ve 6 ayda kontrol diye elimde sonuç kağıdı var. Ben bu 3 hastalıkla vergi indirimine başvuru yaparsam sonuç olarak rapor oranı kaç olur. Rica etsem bu sorularıma cevap alabilirsem beni mutlu edersiniz. Herkese Hayırlı Akşamlar...

Murat CAN Kurt aleyküm selam
Ağır uyku apnesine%35
Troid %10
Uyku apnesinden oran verileceği için
Astıma oran verilmiye bilir verilir isede %20 Verilir

Çok teşekkür ederim. Cihazı almadan vergi indirimine başvuru yapabilirmiyim peki

patpat55

Astım hastalığı kronik bir hastalık olmasına rağmen süreli raporda verilebiliyor.İkinci yada üçüncü alacağınız raporda sürekli olabiliyor.

Teşekkürler zaten rapor almak zorlasti sürelide olursa sıkıntı

Solunum fonksiyon testi

Fev1/Fvc 74 %97 yazıyor hangisi sonuç 74 mü 97 mi
Yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt