Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Iki hastaneden daha rapor cikart dosyana ekle hafif etkilenme var diyen doktorlara karsi dava ac yuzde kirkin altinda rapor veremezler kanun lara göre

Fvc 88
Fev1 79
Fev1 fvc 89 pef 72 acaba bizde rapor oranı çıkarmı taşıyın ve tıp 2 şeker var aynı zamanda

Hasan civelek bu sonuclara göğüs hastaliklarindan rapor vermezler abim

Teşekkür ederim cevap için peki bu oranların kaç olması lazım ki herkez başka bişey söylüyor hocam merakımdan soruyorum

Fvc ve Fevi 60 ile 70 arasi olursa %20 alirsin fvc/fevi ise hastaliga gore degisir normal birinde 75 ile 90 arasi olur. Obrist. Hastalarda düşer, rekstrisyon hastalarda yukselir

Arkadaşlar şimdi durumu gösteren raporları kurula teslim ettim ankilozan spondilitten dolayı hafif rekonstrüksiyon diye bir ibare yer alıyor bu ne anlama gelir?

Arkadaşlar merhaba. Apandisit ameliyatı sonrası, İyi diferansiye nöroendokrin tümör (grade2) tanısı ile sağ hemikolektomi yapıldı. Bu durumda sağlık raporu alabilir miyim? Doktorum hiç bahsetmedi bende hiç sormamıştım.

isa70

abi merhaba
benim sft sonucum aşağıda ki gibidir;
FEV1:%69,5
FEV1/FVC:%85,81
FVC:%66,1
ABİ SENCE KAÇ ORANINDA ORAN VERİRLER CEVAPLARSAN SEVİNİRİM

slm ben koah hastasıyım rapor oranım ne olur mümkünse öğrenmek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz ben 65 yaşındayım
raporumda aynen böyle yazıyor
fev1-21 %44
fvc1-66%47
fev-fvc %72
bu raporla 1800 günle emekli olabiri miyim

Arkadaşlar merhaba
Bu sonuçlara göre özür oranım ne olur yardımcı olursanız sevinirim.

Sft testini nasıl yorumlarız? Hangi değerlere bakacağız?

Astım içi verilecek oran nedir ve raporun zamanı sürekli midir?

arkadaşlar merhaba
astım özür oranı yazan doktor genelde raporu nasıl veriyor.
yani süresiz mi yoksa 1 yıl süreli olarak heyetten çıkıyor.
bilgi verirseniz sevinirim.

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80
@uzun adam yukarıdaki oranlar veriliyor etkilenme durumuna göre, süreli olma ihtimali var ama kesin diyemeyiz.

uzun adam rahatsızlığınız kronik ise ve doktor fiziki muayane sft testi röntgenle beraber değerlendirme yaparak oran belirliyor %20 ile 80 arası bir oran verir doktorun oran belirlerken sft testini ön plana alıyor genelde sürekli veriliyor rapor astım ve koah tan.

isa70
abi ilaç kullanıyorum cyplos 50/500 mcg ve ventosol kullanıyorum.yarın kontrolüm var oranlar aynı çıkarsa sağlık kuruluna müracaat edicem.

En az 6 ay tedavi olursanız ve ilaçlarınız raporlu olursa en az 20 alıyorsunuz. Heyete girdiğiniz de iç hastalıkları doktoruna astımınız olduğunu söyleyin sizi göğüs hastalıklarına yönlendirir. Oranı oradan alırsınız ve sürekli olur.

Selam arkadaşlar fikir alabilmeniz açısından sonucumu yazıyorum .11-07-2018 de toplamda %72 sürekli raporumu alıp vergi dairesine verdim aşşağıdaki sft sonucuma ilave röntgen filmimde sol taraf da yarıya kadar beyazdı göğüs hastalıkları dr.a sorduğumda raporuma hemen % 40 yazdı maliyeden onaylanıp elime ulaştığında tekrar not düşerim.
Ilk ölçüm ilaçlı ölçüm
fvc % 54 - %61
fev1 %64 %70
fev1/fvc %118 %114
kod 4348 koah

yektas
abi merhaba
sizce bu sonuçlara göre kaç oran alırım

ABİ DİİL ABLA :) En az 20 ama bu tek ölçümle olmuyor ilaçlı sonuçlara ve röntgen vb.tetkikler isterler.Hepsinin birbirini desteklemesi lazım.

Çok özür dilerim kusura bakmayın
Ben son 3 yıldan beri sft testlerine giriyorum ama hep aynı ilacı veriyor doktor mesela geçen seneden bu seneki sonuçlarım daha da kötü dedi doktor ama ilaçlı sft istemedi ay basında araştırma hastanesine heyet icin başvuracağım bakalım kısmet bakalım orda ki doktor ne diyecek

Önemli değil :) heyete girmeden bir iki gün önce ilacı kes tabi çok rahatsızlık duymazsan.Ayrıca yoksa ilacının raporunu çıkartıp yanında bulundur.Geçmiş olsun umarım istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

yektas
son bişey sorabilirmiyim
siz diyorsunuz ya ilacın raporunu çıkartın diye bana yazılan ilaçların listesini eczaneden alınan çıktısınımı diyorsunuz
benim ilaçlarımın hiç raporu olmadı.raporsuz ilaç kullanıyorum.acaba bu heyette sıkıntı olurmu

Üst Alt