Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Yani %40 kesin dimi en kötü ihtimal benim çünkü doğuştan bronşektazi bronşial astım situs inversus totalis kartagener sendromu diye belirttim hastanede heyet raporu için akciger grafisi çekindim baya uzun bir yazı yazmışlardı dosyadaki kağıtta sonra solunum fonksiyon testi de istedi göğüs hastalıkları doktoru ondada grafik böyle hep aşağılardaydı tabi tam değer kağıdını teslim ettiğim için sizlere atamıyorum bu test sonucunu hastanenin sitesinden aldım.Hatta bundan dolayı geçen sene muafiyet almıştım.Tabi sonraları iş başvurularım nedense red geliyordu.Ben de engelli raporu çıkarttırmaya karar verdim zaten yaşam koşullarımı etkiliyordu.

ewet alırsınız 40 en az.bende bronşiektazi var doğuştan ve astım..benimkinden daha düşük hatta sizin sft sonucunuz

Isa70 akciger filmi herseyi cok sukur temiz cikti annemin sağolsun .

Benim çıkan tahlil sonuçlarıma göre yüzde kaç rapor alabilirim hakkında bilgi alabilir miyim?

pred pre %pred
FVCex 4,78 3,17 66
FEV1 3,95 1,96 50
FÈV1/FVC 80 62 77

TEŞEKKÜR EDERİM

Arkadaslar belirttigim degerlerde raporumu aldim %80 verdiler.Surekli verdiler bazi sorularim olacak yardimci olur musunuz ?

FVCex %PRED 79
FEV1 72
FEV1/FVC 95
PEF 49
MEF75 53
MEF50 48
MEF25 43
MEF25_75 46
ARKADAŞLAR YAZDIĞIM SONUÇLARA GÖRE NE ORANDA % ALIRIM BİLEN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM

Son düzenleme:
Selam
Fvc 57
Fev1 70
Raporku inhaler sonahaler sin mont kullanıyorum.
BT 16 mm plevral lezyonlar var.
Kaç puan alırım.

Teşekkür ederim. Doktor 20 üstünde bir rakam yazmıştı. Sonra karaladı. Benim tek başıma bu puanı vermem doğru olmayabilir dedi. 20 puan yazdı. Göğüs cerrahisine gönderdi. Bikaç puanda ordan alırsın dedi. Göğüs Cerrahisi bt ve pet CT ye bakıp sana cerrahi müdahale yapılamaz. Dayanılmaz ağrılar olursa tekrar başvurusun dedi puan vermedi.

Onun için merak edip sordum. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
hayata sarıl vermezler. 2007 de sag akcigerimin tamamini kaybettim 2014 emekli oldum.ssk denetim diye yazi gonderdi tekrar hastaneye sev etti biri yuzde yirmi verdi hakem hastane diye baska biryere sefk etti ordan gelen rapor gulunc derecede yüzde 0..

düşün artik sag akcigerim yok 3 lob.ssk emekli maasimi kesti. Simdi hukuk mucadelesine baslicam uzun zorlu bir yol doktorlar özürlü oran cetveline bakmadan kafalarina göre takiliyor malesef yasalari hice sayiyorlar

Vcmax :111.1
fev1 :101.2
fvc :116
fev1%vc max :73.06
fev1%fvc :73.06
fev6 :5.43
mef75 :7.09
mef50 :3.68
mef25 :1.42
mmef75/25 :3.04
mıf50 :3.45
vt :1.22
erv :1.75
ırv :2.46
pef7 :62
fev1%fev6 :73.06
fevo.5/fıvo.5 :3.27
mef50%mıf50 :106.3
pıf :4.24
ıc :3.68
fıv1 :2.80

merhaba
iyi akşamlar
pnömokonyoz ve koah şüphesi var.sft sonuçlarını yazdım.tomografi çekildi ama sonuç haftaya çıkacak.bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi.ne kadar oran çıkar.
Teşekkürler

Arkaslar bir sey sorucam fvc 67 fev 1 68 fev 1fvc 105 pef 58 dr astim sin dedi bi oran cikarmi

2 ay once dr gitmistim sft oranlari fvc 65 fev 1 65 fev1 fvc 101 orta derece resriksiyon

Bi oran alabilirmiyim

1 dr kaoh dedi diger dr astim dedi

Bi oran alabilirniyim

Orta deil hafif derece rapor orani yirmi tabi doktor doktorsa oda bazilari diplomalarini bakkaldan almis sft sonucu ile sft sonucu analiz raporunu ayirt edemeyenlere diploma vermisler

benim ki fev1= 52 fvc= 50 fev1/fvc= 133 emekliydim ssk denetim diye cagirdi hastaneye gonderdi cikan sft sonucu bu verdikleri oran 0 malesef. Sag akc

Sag akcigerin tamami yok birde once ki raporum orta derece kayipti hemen hemen oranlar ayni yuzde kirkti bunlar sifir cekti.bende doktorlara sormak istiyorum diplomayi paraylami aldiniz diye ssk mufettisi bana sordu Madem haksizmiyim

Allah yardimcin olsun kardes dr biri beni baya tersledi sft yazan kagidi bile vermedi insanlari ugrastirmaktan baska bir isi yok

Arkadaslar bir sey sorucam resriksiyon koah mi oluyo yoksa astim mi bilen varmi

Sürekli idi raporum yuzde 40 sağ akcigerin tamami alınmıştı yok yani

Arkadaslar dr yuzde 30 kayip dedi 1 ay sonra yine gel dedi ne cikar

Murs

yüzde otuz iyi bir rakam o sonuca göre yanina baska kayiplarda bulman lazim tansiyon goz kbb bak arastir..

Merhaba ben bu gün nefes darlığından doktara gittim sonucum
FVCEX 3.99 2.60 65 2.63 66 1
FEVZ1 3.41 2.21 65 2.42 71 9
FEV1IVC 81
FEV1FVC 81 85 105 92 114 8

oran cikarmi bana

algaNihat

Benim sonucum hakkında da bir yorumda bulunabilir misiniz lütfen?

fvcyüzde42 fev1yüzde45fef25-75 yüzde 35 hafif etkilenme demiş dr hasta oksijen cihazı dışardada oksijen tüpü kullanıyor verdiği oran yüzde yirmi bu sonuçlara göre verilen oran normalmidir bilen varmı

fvc /42 fev1/45 fef25-75 /37 hasta oksijen cihazı kullanıyor dışarda tüp kullanıyor koah hastası budeğere hafif etkilenme yazdı dr oran yüzde yirmi verdi bu doğrumudur bilen cvb verebilirmi tşk

Minik23 öncelikle gecmiş olsun yazdiğıniz değerlere göre en az %40 verilmesi gerekiyordu doktorun.

İlk dr 80verdi heyete girdik heyet hastanede solunum dr yetersiz dedi sonra bu hastane sft sonucu bu çıktı bu drda hafif etkilenme dedi bunlar bize hakettiğimiz oranı vermedi itiraz şansımızda kalmadı bu nasıl haksızlıktır anlamadım niye göre yapıyolar bunu cetvele uymuyor kimseye şikayet edemiyoruz dr kararı diyolar bir dr cihaza bağlıyo hastayı solunum hastası diyo diğer dr hafif etkilenme diyo kime inancam ben yalnışmı tedavi görüyoruz doğrumu ŞİMDİ

sft

neyapabilirim umut bey benim hastamın değeri yüzde seksen solunumdan korpulimune var komidin kullanıyo sürekli ınr aldırıyorum bu nasıl bir hak yemedir kızgınım neyapacağımı bilmiyorum nereye başvursam sonuç alabilirim yarın insan hakları komisyonuna yazıcam yada neyapayım bu drların bu cetvele uyması yasal zorunluluk değilse razı olucam büyük bir haksızlık var kimse oralı değil kul hakkı var

Üst Alt