Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

umut2135
merhaba
ben ileri derece uyku apnesi hastasıyım aynı zamanda ileri derece astım hastasıyım dün itibari ile fev1:52,5 fvc:62,5 çıktı ama hem bursa şevket yılmaz araştırma hastanesi hem de gemlik devlet hastanesi göğüs bölümü doktorları bana oran vermedi açıkca söylediler ''sana oran vermeyiz'' dediler.platformda bir çok kişi astım dan %20 hatta %40 aldıklarını söylüyorlar.Lütfen sizden ricam bu oranları nasıl aldı bana bir yol gösterirmisin.

uzun adam mrb sft testinize göre orta astımdan %40
Vermeleri gerekti ancak uyku apnesinden oran vermişseler
Bu yüzden vermemişlerdir oranı astım artı uyku apnesinden rahatsızlıkları olan kişilerde sadece birini değerlendirmeye alıyor doktorlar bir çok örneğinide gördük forumda ben orta astımdan 12 yıldır tedavi görüyorum sürekli ilaç kullanıyorum %40 almıştım.
Size uyku apnesinden %kaç verdiler.

login solunum testin
çok iyi hatta hiç bir şey yok
Bu değerlere oran vermezler.

umut2135

Dr. uyku apnesine oran vermek icin bunu istedi ve bu grafiği gördükten sonra evet cihaz kullanmalısın dedi.Sağlık raporu üzerinde de yazıyor sft sonucum.Yani normal olsa yazmaması gerekiyordu.Daha önce de burda bir arkadaş yüzde 20 verebilirler demisti.

Fev1 fvc 80 sınırda değil mi?

login dediğim gibi astımın yok bu sft de
Fev1 fvc değerin normal sağlıklı görünüyorsun
Uyku apnesi zaten sft de görülmez
Hangi arkadaş size verilir demişse sizi yanıltmış %1 bile vermezler
login fev1 değeriniz 92 fev1fvc 80 olması birşey farkketirmez fev1 değeriniz 80 altı olması gerek.

umut2135

Çok şükür.Benim astımım yok zaten.2.yatış testin yok filan deyip sft yi de dr. talep etmişti.Uyku apnesinden 35 oran verdi.O arada düşündü ya da oran cetveline baktı demek ki..:)

Bu arada yektas neden yüzde 20 verilir de verilmeyedebilir dedi.Merak ettim.

Teşekkürler.

@umut2135

Abi ben apneden %35 verdiler ama dediğim gibi astımdan alamadım.sizden ricam bana yol gösterin.bi de bu ay kasık fıtığından ameliyat olucam bunun faydası olurmu oran için.bir de diyorlar ki göze müracaat et doktor le konuş %5 veriyorlar diyorlar böyle birşey mümkün mü

uzun adam apneden oran aldığınız için astıma vermezler
Fıtik içinde %5 verilebilir gözden rahatsızlığınız varsa oran verilir yoksa hiç bir doktor oran verip kendini riske atmaz.

@umut2135
teşekkürler abi
ama bu haksızlık doktor bana sen astım hastasısın diyor hatta bana ilaç için 1 yıllık rapor çıkarıyor ama orana gelince vermiyor.

bişey daha sorucam size mesela önce göğüs doktoruna gitsem astımım var desem daha sonra diğer doktorları gezip en sonunda yine göğüs doktoruna gidip uyku apnem var desem yine mi olmaz.

ya da uyku apnesinden kulak burun boğaz yada nöröloji bölümünde oran alırsam göğüs sadece astıma oran verirmi

uzun adam dediğin kurulda görülür
Ama apne için kbb oran verirse astım içinde göğüs
Değerlendirme yapar istersen deneye bilirsin.

ilaçsız-ilaçlı ölçüm
fvc % 54 - %61
fev1 %64 %70
fev1/fvc %118 %114
kod 4348 koah % 40 verildi Ankara onayladı. 11 temmuzda vergi dairesine verdim. Bu hafta onaylanmış.
Bu arada Login arkadaşım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim tek sonuca bakılmadığını dr.insiyatifine bağlı olduğunu yazmıştım.fev1 fvc normalden yüksek ise de değerlendirebiliyorlar diye olabilir demiştim. O tarihlerde aynı testlere girdiğimde sormuştum yüksek olması derecelendirmede bi şey ifade edermi diye ...açıklamam yeterli olmuştur umarım

yektas hayırlı olsun
Koah Orta etkilenmeden onaylanmış
Vergi indiriminiz gözünüz aydın.

Teşekkür ederim.3 buçuk ay sürdü elime ulaşmadı ,geç olsun güç olmasın

Gogus hastaliklarindan sft girdim siddetli obstruksiyon yazdi akcigerlerde %40 kayıp mevcut yqzdı. Sft degerleri fvc%76 fev1%47 fev1/fvc%51 cıktı. Norolojıde 2016 yılınea gecırdıgım felc ıle beyınde 5 damarda pıhtı atması mevcut su an baya duzelmıs olmama ragmen sag tarafta ayakta bıras kuvvet kaybı var. Serebrasküler tanımlanmıs raporum mevcut. Psıkıatr dan 10 yıldır bıpolar tedavısı goruyorum raporlarım ılac kullanımlarının hepsını ıstedı. Dahılıyede prımer hıpertansıyon 14/10 cıkmakta ılac kullanımın yok bır haftalık olcum ıstedı. Gozde 2.75 mıyop ve astıgmatızma mevcut. Bu sıkayetlerle sızce % kac engel alabilirim.

İlket4154 Mrb
Göğüs hastalıkları uzmanı size %40 vermiş
Zaten değerlerinizde bunu gösterior orta etkilenme.

Mrb hocam ama doktor bunu ozur derecesi olarak mi vermis yada cigerlerde %40 kayip var buna ozur orani vercek. bunu tam anlayamadim. Yani %40 kayip var ozur orani %20 diyebilirmi

İlket4154 hayır her ikiside %40 işaret ediyor
Bu şekilde bir oran alırsın çok istisnayi bir durum olmaz ise geçmiş olsun.

Bilgi iciin cok sagolun. Bunun disindada rahatsizliklarim var % 40 gecsem yeter.Norolojıde 2016 yılınea gecırdıgım felc ıle beyınde 5 damarda pıhtı atması mevcut su an baya duzelmıs olmama ragmen sag tarafta ayakta bıras kuvvet kaybı ve sekme var. Serebrasküler tikaniklik tanımlanmıs raporum mevcut. Noroloji doktoru genel itibari ile iyisin ama agir ve tehlikeli islerde calisamaz raporu veririz dedi. Burdan norolijide bi engel orani verirmi. Psıkıatr dan 10 yıldır bıpolar tedavısı goruyorum raporlarım ılac kullanımlarının hepsını ıstedı. Ozel hastaneden Doktorumdan 2011 yilindan beri ayakta bipolar tedavisi gormektedir raporu aldim. 2011 yilindan beri kuklandigim raporlari ve kullandgim ilac listelerini cikardim. Sali gunu goturecem en son o kaldi. Burdanda bi ozur orani alabilirmiyim.Dahılıyede prımer hıpertansıyon 14/10 cıkmakta ılac kullanımın yok bır haftalık olcum ıstedı. Gozde 2.75 mıyop ve astıgmatızma mevcut. %40 alma ihtimalimi olur mu. Bu konulari hic vilmiyorum cok uzagim. Sadece bi tanidigin tesvikiyle gittim. Goruslerinize bilginize ihtiyacim var. Simdiden cok sagolun.

Şifre sorunum oldu yeni girebildim.

Umur Bey teşekkür ederim cevap için,bir süre yasal mevzuat işlerine kafa patlattıktan sonra her ne olacaksa olsun diyerek iş yerim üzerinden vergi dairesine gittim ordan aldığım sevkle Hastahaneye başvurdum aynı gün heyete çıkardılar.

Daha önce %20'den fazla vermem diyen kendi doktorum her ne hikmetse KOAH'tan %40 verdi,uyku sorunum için muayane olduğum psikiyatri ve 16 yıllık Bel Fıtığım için oran ne verildi bilmiyorum.Bu gün kısmetse öğreneceğim.

Forumdan bilgi sahibi olmak isteyen herkese şunu söylemek isterim.Doktorun dediğini evet önemseyin ama sadece tedavi noktasında yasal yani haklarınız konusunda muhakkak bir bilenden bilgi alın kendiniz araştırın mevzuatı öğrenin.

Herkese iyi forumlar.

Merhaba SFT sonuçlarım şu şekilde;

FVCex - 62
FEV1 - 66
FEV1/IVC - %85
FEV1/FVC - %90

Ayrıca 44 derece skolyozum ve hafif derece mitral kalp yetmeliğim var. Bu değerlerle sizce %40 alabilirmiyim. Yoksa hiç uğraşmaya değmez mi?

sft ye göre %20 alırsınız diğer hastalığınızı bilemem

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım bazı rahatsızlıklarım mevcut ve rapor almak istiyorum sft sonuçlarımı yorumlamanızı rica ediyorum sonuçlarım fev1 46.0 fvc 51.0 fev1 fvc 73.1 eksik yazdıysam kusura bakmayın yeni ilaç raporu cıkardı doktor 1 yıllık birde uyku bozuklugu var test yaptırdım orta derecede cıktı cihaz için yeniden yatacagım bu ikisi icin oran ne olur acaba

supra06 geçmiş olsun
Sft testi değerlerinize göre% 40 alırsınız orta etkilenmeden

Üst Alt