Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Sıfır verilen rapora itiraz sürecini başlatmış İl sağlık müdürlüğüne gidip. Başka hastaneye yönlendirdiler.
Randevu alıp bugün tekrar gittim Tekrar çekilen SFT sonucu aşağıdadır.
sonuç aşağıdaki gibi yarında film raporunu alıp tekrar heyete girecegim bakalım ne olacak.

ersina bey bu değerler orta derece etkilenme görünüyor rapora sürekli kullandığınız ilaçlarıda ekleyin fev1 değeriniz %65 orta derece etkilenme benim tahminim

serdargoodman58 ekledim diğer hastaneyede vermiştim sıfır oran verdiler rapora normal yazmışlardı , sft sonuçlarınıda yazmamışlardı . Bakalım bu hastanede nasıl sonuçlanacak

serdargoodman58 forumdada paylaşmıştım foto olarak öncekinde çıkan FEV1 değeri 69 idi , ona ragmen normal yazdılar rapora sıfır (0) oran verdiler

Benim 5 doktor astim ,aerji dedi,,J45+30 raporluyum 5 ayrı doktor ayni teşhis koydu,,arkadas dedi, birhasrane onerdi,burda heyete gir dedi,,,Fakat girmez olayim ,astima oran vermedi,,,

Kac gün içeri sinde heyeti itiraz etmeliyim

ersina ilk sft değerinde orta derece etkilenme enaz 20 oran vermeleri lazımdı.Her hastane kafasına göre 0 oran veremez hastalığının oranı neyse onu vermek zorundalar itiraz sonucunu paylaşırsın burdan tahminim en az 20 oran alırsın
goldloveking rapora itiraz etmek için bir süre yok hemen itiraz edebilirsin

5 sene once psikoloji ilac kullabdim diye 6 ay gozetim dedi psigrati sistemde gozuktu,,,psigratiye gittim,artik gelmene gerek yok iyisin,,,istersen 5 ay bogunca diger doktora gidebilirsin ,bana gelme dedi

serdargoodman58 hatta ilk SFT sonucun altında orta derece obstrüksiyon yazıyordu. Muayene eden doktorda orta derece etkilenme var dedi muayenede , fakat heyet normal yazıp sıfır (0) verdi. Bende hem il sağlık müdürlüğüne , hemde cimer üzerinden sağlık bakanlığına şikayette bulundum 30 yıldır astımım var 15 yıldır her yıl ilaç raporumu yenileyip ilaçlarımı alıyorum. Bakalım bu hastaneden ne sonuç çıkacak ama ne gerekiyosa yapıcam , bana 30 yıldır kortizonlu ilaç verip sen %100 sağlamsın deme hakları yok. Ben ekstradan bi oran falan istemiyorum. Kanun ve yönetmelik ne diyosa boynumuz kıldan ince , ona göre hareket etsinler yeter.

İc hastalik doktoru,,,bana diyor, b 12 vitamin,friting dusuklugu,,Universite arastirma hastanesune git dedi,,,firting dusuklugu erkeklerde norm degil dedi,,,

Merhaba arkadaşlar
itiraz sonucunda gittiğim diğer hastane
Gögüs hastalıklarından orta obrüksiyon %40 yazıp raporumu verdi.
Diğer bölümlerden oran vermediler.
Şimdi merak ettiğim vergi indirimi başvurusu yaptığımda Ankara'da oran düşer mi?

ersina itiraz için gittiğin hastaneden sonucu çabuk almışsın.%40 emekliliğin için yeterli,raporunda sft değerlerinin tam olarak belirtilmesi lazım.Eğer raporunda herhangi bir eksiklik yoksa olduğu gibi onaylanır.

serdargoodman58 sft hatta tekrar çektirdi. Dün çektirdiğine baktı , bugünde ilaç (ventolin ) verdikten yarım saat sonra tekrar çekti.
Sonra %40 olarak yazdı rapora , bide merak ettiğim itiraz ettiği için diğeri %0 idi. Bu %40 tekrar bir hastaneye gönderirler mi ?

ersina sen itirazını il sağlık müdürlüğüne yaptın ve seni hastaneye sevkmi etti bu yüzde kırklık oranı il sağlık müdürlüğünün belirlediği hastaneden mi aldın önce bu konuyu anlayalım

ersina il sağlık müdürlüğü seni hakem hastaneye sevk edecek ve bu hastanenin vereceği karar kesin olacak.

serdargoodman58 teşekkürler , 40 veren hastanedeki doktor sana bunlar nasıl sıfır verdi dedi bana verirken ve kesin girişlerde bir hata yapmışlardır dedi , onların yaptığı SFT yi sordu onada baktı kesinlikle yanlış yapmışlar dedi
Bakalım hakem hastane ne diycek , inşallah orasıda %40 verir

Arkadaşlar Acil
Geçtiğimiz yıl KOAH ikinci evre teşhis edildi,raporlu ilaç kullanıyor ve düzenli aylık kontrollerime gidiyorum bu arada hem engel durumumun raporu hem de vergi indirimi için geçen yıl heyete girdim %40 Koah raporu aldım fakat 6 aylık verildi (farklı bir poliklinik 6 ay kontrol şerhi sebepli)
Geçtiğimiz mart ayında Ankara Maliyeden raporum 3.Dereceve süresiz onaylandı.
Bu ay itibariyle 6 aylık heyet raporum sonlanacağı için heyete girmek için müracaat ettim geçen hafta Cuma günü ve muayenelere başladım.
Göğüs Hastalıkları sft koopere edilemedi deyip,Bronşit teşhisi koydu ve 6 ay kontolü yazdı... Hayır benim 9-10 tane sft m var gösterdim bana mısın demedi dr.
Sonuç ne olur ? Kronik bir hastalığa bu tanı ve teşhis konulabilir mi ?
Heyet eski rapor ve teşhisimi göz ardı edebilir mi? Heyete çıktığımda durumu zaten anlatacağım ama yine de kafamda sorular çoğaldı.
Ben heyete 3 gün içinde yeniden değerlendirme için başvurayım mı?
Aile ve Sağlık Bakanlığına şikayet etmeli miyim
Direktt mahkemeye mi başvurmalıyım ?

Merhabalar Arkadaşlar
Ne sağlık raporuymuş. Takip eden arkadaşlar bilirler. İtirazım üzerine ikinci hastaneye gitmiştim. %40 vermişti Göğüs Hastalıkları doktoru . Çarşamba günü heyete girdim. Bu seferde 3 lü Gögüs hastalıkları muayenesi dediler. Çarşamba Perşembe onları da yaptırdım. Diğer iki gögüs hastalıkları doktoru da %40 verdi. Yani üç gögüs hastalıkları dokturuda hem ilaçsız hem ilaçlı SFT yaptırdılar %40 orta obstrüksiyon verdiler. Dün tekrar heyete girdim heyet sana diğer hastane nasıl sıfır verdi diye sordular. Hastalığımın hikayesini sordular. Sonra pazartesi gel al raporunu dediler. İnşallah artık daha bir yere göndermezler. Hayırlısı bakalım.

Merhabalar arkadaşlar nihayet raporum heyettende tek astım orta etkilenmeden %40 olarak onaylanmış.
E-Nabız da görünüyor. Pazartesi de hastaneden alıcam.
Bir yıl süreli kronik işaretlenip vermişler. (fotoğraftada göreceğiniz gibi)

Birkaç sorum olacak ;
1-Ben şimdi bir yıl sonra tekrar mı gitmem gerekiyor.
2-Ankarada bu oranda düşme olur mu?
3-Bu e-nabızdan çıktı alıp vergi dairesinde vb diğer kurumlarda kullanabilirmiyim ?

Vergi dairesine de pazartesi nasipse başvurumu yapacağım.
Ordanda onaylanınca sgk ya emeklilik başvurusunu hemen yapacağım da,
emeklilik çıktıktan sonra bir yıl sonra gidip tekrar muayene mi olmam gerekiyor.
Yoksa sgk kendisi mi çağırır ?
Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.
Saygılarımla

ersina mrb hayırlı olsun
Engelli raporunuz süreli olduğundan
Vergi indiriminizde süreli olacaktır
Emekliliğiniz aynı zamanda rapor sürenizin bitmenize 2 ay kala sgk kendiniz gidip müracat etmeniz gerekecek tekrar verilen oran %40 olur ise emekliliğiniz devam eder oran düşerse emeklilikte iptal edilir.

Merhaba bende sft testine girdim hem ilacli hem ilacsiz olarak ayni zamanda rontgen ve tomografide cekildim . Rontgen ve tomografi sonuclarimda cigerlerimde etkilenme var doktorum etkilenme oldugunu soyledi fakat oran hakkinda bilgi vermedi. Rica etsem sonuclarimi yorumlarmisiniz ?
http://i67.tinypic.com/4izjpz.jpg[/IMG

[IMG]http://i67.tinypic.com/4izjpz.jpg[/IMG

[IMG]http://i65.tinypic.com/2ahz05c.jpg

4izjpz.jpg

ffbxgy.jpg

souvcl.jpg

ersina

Sgk kendi sağlık kurulu var Ankara’da orada emekliginin süreklimi yada geçicimi öğrenebilirsiniz
Bence onlar size resmî yazı göndermeden başvuru yapmayınız...

Geçen yıl 2. Evre KOAH teşhis edildi.Tedavisi başladı,raporlu ilaçlar ve her ay kontrol muayenesi Ekim 2018 'de Vergi İndirimine başvurmak için Heyet Raporu aldık %40 ve 6 aylık idi .Vergi indirimim de onaylandı hem de süresiz.Fakat Nisan ayında dolan heyet raporunu yenilemek,EKPSS o olmazsa iş-kur başvurularıma esas olmak üzere heyet raporuna başvurduğumda Göğüs Polk. muayenesinde 'SFT koopere edilememiştir' denilerek üstelik 'Bronşit tanısı ile 6 ay tedavisi ve kontrolü' ibareli YÜZDE 0 (Sıfır) Heyet raporunu perşembe günü itibari ile almış bulunmaktayım.
Ne söyleyeceğimi ve ne yapacağımı inanın bilmiyorum...Şaşkınım ! Uğraşmak istemiyorum,ben normal kendi hekimime kontrol muayenelerime gideceğim ve 6 ay bitsin hele diye düşünüyorum.
Böyle şeyler cidden sadece bizim memlekette oluyor galiba.Bilgilerinize.

Selamlar, astım tedavim için sürekli gittiğim doktoruma, hem ilaç yazdırmaya hemde ilaç raporumu yenilemesi için gittim bugün. Özür oranları ile alakalı benim durumumun tıbbı sınırlar içinde olup olmadığını sordum. Durumumun iyi fena olmadığını, çok bi özür oranı olmayacağını söyledi. Mesleğim hakkında bilgi verdiğimde, eğer gerçekten zorlanıyorsan, ilaçları bi kullan, sonra bununla ilgili rapor düzenleriz dedi, çok anlayamadım, konuyuda uzatamadım. Ne demek istedi acaba tam anlayamadım. Bu durumla karşılaşan oldumu aramızda. Teşekkürler

oceansss14
bence mesleğinize bağlı olarak sizi zorladığını düşünüp iş yerine durum bildirir raporu şeklinde bir yazı yazmaktan bahsetmiş daha hafif işlerde çalıştırılmanız önerisi gibi...engelli raporuna tek bir doktor karar veremez heyet verir ve heyet de solunum testine göre karar verir ona da doktor iyi demiş sizin için.ama sft sonucunuzu yazarsanız yardımcı olabiliriz oran çıkar mı diye ?

Abicim merhaba benim adım uğur. emekli olabildinmi bittimi işlemler
ersina abicim emekli olabildinmi

Son düzenleme:
Trend uğur merhaba , vergi dairesine verdim evrakları yaklaşık bir ay oldu, ama takip ettiğim kadarıyla daha üç ayım var
Vergi dairesindeki memürda 3 - 4 ayı bulur cevabın gelmesi dedi. Resmen askerlik gibi şafak sayıyoruz bakalım nasip beklemedeyiz.

Üst Alt