Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

1pp3X1.jpg
bu degerlerden anlayan var mi?

merhaba, değerlerim aşağıda sizce kaç alırım. sınırda gibi. teşekkürler.
FVCex : 89
FEV1 : 78
FEV1/1VC : 82
FEV1/FVC : 90
PEF : 85
MEF75 : 49
MEF50 : 54
MEF25 : 58
MEF25-75 : 52
Aex : 12.70

@umut2135 rica etsem müsait zamanımızda yorumlar mısınız.

BuKadder Mrb
Sft testi tek başına oran belirlemede belirliyici olmaz
Rahatsızlığınızın öykūküsü rontgen fiziki muayane kullanılan ilaçlarla beraber değerlendirip oran belirlenir
Sizin Sft testiniz fev1 değeri sınırda fvc değeriniz iyi
Maximum oran verilirse tarafınıza %20 verilir.
Geçmiş olsun.

umut2135 selamlar ben 2008 yılında kimya fabrikasına işe girmiştim 2013 yılında da çıkan büyük yangına 3 gün boyunca müdahale ettik.. zehirli kimyasal gaz soluduk.. o zamandan sonra koşarken yada yüzerken yada suyun altında nefesim azaldı hissediyorum.. acaba o yıllarda ki solunum test sonuçlarım var şimdi yeni yaptırdığım sonuçlarda da azalma var.. mesleki hastalığa girermi oran alabilir miyim sizce ?

Astım KOAH gibi Akciğer solunum yolu hastalıkların da SFT tek başına belirleyici bir etken değildir.Solunum fonksiyonlarını ölçen aletler son senelerde giderek yaygınlaştı. Bunlardan artık neredeyse her hastanede var.

Solunum fonksiyon testlerinin doğru teknikle, iyi kalibre edilmiş aletlerle uygulandığında ve doğru yorumlandığında işe yaradığına hiç şüphe yoktur ama şu da bir gerçektir ki bu testler yüzünden “sayısız” insana da astım ve KOAH teşhisi konarak gereksiz tedaviler yapılıyor.
Oysa bu testlerin tek başına bir manası yoktur ve asla o kişinin tedavi edilmesi gereken bir hasta olduğunu da göstermez.
Bu testleri kime yapsanız ölçülen değerlerin bazılarında “normale” göre düşüklükler belirlenebilir.

Mtv fev1.83 ile oran alamazsíníz .

yeni bi test yapıldı. FVC 76, FEV1 76, FEV1/FVC 106, TLco 54,TLc 52 sonuçlar. buna göre ne olur sizce? ve hızlı yürüyüşde kalbim çıkacak gibi oluyor, nefesim kesiliyor. yani bişi olmaması ilginç ! acaba ne gibi tetkik talep edebilirim?

bbuket biraz dūşūk çıkmış sft testiniz
Soğuk algınlığı veya atak döneminde iseniz bu yūzden olabilir.

Sft testi tanı koymakta tek başına hiç bir işe yaramaz, daha doğrusu sft testi aslında boşa yapılan bir testir, dolayısıyla hiç bir Sft testini buradan yorumlamadım.
Fiziki muayene steteskop la dinleme daha sağlıklıdır.
Bazı hekimler yerinden kalkıp hastayı muayene etmeye üşeniyor, hadi bakalım sft testine,gereksiz hiç bir işe yaramayan bir test.
Doğru tedavi ve doğru tanı koymak için steteskop la dinleme fiziki muayene gerekirse bt mr istenip hastalık teyit edilmeli, kısaca sft testi fazla işe yarayan bir test değildir/Geçmiş olsun herkese...

Kağan55 sft testi nasıl bir işe yaramaz
15 yıllık astım hastası olarak bunu söylūyorum
Bt mr sadece akciğer tūmūr kanser rahatsızlıklarınında tanı koymakta faydalı şuan olarak hastanın şikayetleri ve fiziki muayane göre solunum fonksiyon testi yapılır hastanın şikayetleri ile test örtūrşūrse tadavi başlatılır hastaya göğūs hastalıkları için sft testinden başka daha malesef bir tetkik veya cihaz kullanılamıyor gūnūmūzde
Seviliyorsun kardeşim ama burada bir çok ūye formu takip edip bilgi edinmeye çalışıyor doktorlar en iyi tedavi yöntemini biliyorlar saygılar :)

umut2135
Hem fikiriz, yorumum ilkkez muayeneye gidenler içindi, koah ve astım tanısı almış kesinleşmiş hastaları bu konu dışında tutuyorum, benim vurgulamak istediğim tam olarak şuydu.
Hasta önce güzelce muayene edilir ve öyküsü alınır doğrumu ?
Sonrasında gerekirse sft istenir, basit bir gribal enfeksiyonda hemen sft testi. sonrasında koah astım gereksiz bir sürü tadavi planlanıyor.sft testi tek başına tanı koymakta yeterli değildir, aksini idda eden buyursun gelsin, fiziki muayene ve öykü almak şart.ben bunu söylüyorum.
Sft testi ne işe yarar bunu çok iyi biliyorum, o yüzden bilmediğim konularda yorum yapmam içiniz rahat olsun..
Dip not: bt mr sadece tümör için istenmez, bunu da vurgulayalım, anfizem ve bir çok akciğer hastalıklarında mr istenir,
Beni sevmeyenin yüzünde sivilce çıksın umut kardeş😁

Son düzenleme:
Merhabalar benim SFT test sonucum aşağıdaki gibi çıktı. kurul doktoru kurul muayene kağıdına oran yazmadı ve oranımı kurulda söyleyeceğim dedi. Acaba ne oran alırım ? Resim ekleyemiyorum
FVC %49
FEV1 %53
FEV1 Ratio % 109
PEF ( L/min) %47
FEF25-75 ( L-S) %61

Bilen arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

umut2135 kardeşim teşekkür ederim cevabın için.
Bir ay önce nefes problemi için gittiğim doktor Astım teşhisi koymuştu. cyplos adında bir ilaç vermişti. SFT testimde FVC %45
FEV1 %46 çıkmıştı. Dün Yenimahalle devlet hastanesinde Koah için SFT testi yaptırdım bu testte sonuç FVC %49
FEV1 %53 çıktı. Sağlık kurulundaki doktor muayene kağıdına oran yazmadı ve oranı kurulda yazacağım dedi. Bu da aklıma takıldı. Yani hastalığım ile ilgili hikayem yeni başlıyor. Kronik demek doğru olurmu bilmiyorum. Şekerden %20, tansiyondan %10 kulaktan %4, Fıtıktan %7 verdiler. Göğüs hastalıkları doktoru oran vermez ise rapor alamayacağımdan korkuyorum. Bu süreci yaşayan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

astım tedavisi görüp raporlu ilaç kullanıp daha sonra rapor yenileme dönemi geldiğinde sft testi değerleri düşük çıkarsa oran veriyorlarmı yoksa vermiyorlarmı ama ilaç kullanıyorum o düşürüyor olamamazmı onuda geçtim şunumu yapcaklar 3 gün ilaç kullnma öyle bakalımmı diyecekelr sonuca

Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla sft değerlendirme konusunda bayağı bilgili arkadaşlar var umut2135 algaNihat Aşağıdaki sft testini yorumlarmısınız.Arkadaşım bana göndermiş bilginze sunayım dedim.

FVC ; LLN;3,63 ULN;5,73 PRE%3,23 BEKLE;69 Z-SCORE -2,27

FEV1;LLN;2,98 ULN;4,70 PRE;3,06 BEKLE;80 Z-SCORE -1,48

FEV1% %LLN;%72,1 ULN;92,4 PRE%94,70 BEKLE;115 Z-SCORE 2,01

PEF L/S LLN;5,50 ULN;12,34 PRE%5,27 BEKLE ;59 Z SCORE;-1,76

FEV1/FVC % LLN;72,1 ULN;92,4 BEKLENEN;82,3 PRE 1 94,70 %115

SONUÇ OLARAKTA ORTA DERECE RESTRİKSİYON YAZIYOR BU ORANLARDAN YÜZDE 20 ÇIKARMI ?

Son düzenleme:
Gsusa mrb
Sft testiniz hafif dereceli etkilenme görūnūyor
Ancak hastanin tanisi surekli tedavi gerektiren durumsa
Fiziki muayanelerle birlikte değerlendirilir uygunsa %20 verilebilinir.

OğuzHan112 Şimdi benim sft testim normale yakın çıktı ancak doktor emin olamadı ve tomografi istedi.Sonuç kısmında her iki akciğerde KOAH ile uyumlu yaygın havalanma artışı ve üst loblarda amfizem alanları izlenmiştir yazıyor.Bu durumda doktor neye bakar?

Gsusa
MR raporunda yazıyor zaten, koah başlangıcı ve amfizem bulguları görülmüş.
Bu durumda hekiminiz size bazı önerilerde bulunup tedavi başlayacaktır.nödüler dansite artışı görülmemiş, bu iyi bir haber.
Toparlayacak olursak,hekiminiz MR bakıp raporu da görecektir,bunun dışında farklı bir şeye gerek yok tedavi başlayacaktır/Geçmiş olsun...

@OğuzHan112 bey sft testi tanı koymakta tek başına hiç bir işe yaramaz, daha doğrusu sft testi aslında boşa yapılan bir testir yazmıştınız bir yorumunuzda.bu rapor göğüs hastalıklarından oran almak için yeterlimi bende kontrol muayenesine çağrılanlardanım.Yarın tüm tahlil ve raporlarımı heyete teslim edeceğim.

OğuzHan112 kusura bakmazsan bir soru daha soracağım sana bugün bana diffüzyon testi de yaptı doktor.Ve bundan sonra koah teşhisini koydu ve ilaç yazarak bunları dene faydasını görürsen raporlu ilaç çıkarayım dedi.Bu gün başka bir bölümden tahlilim eksik olduğu için işlerimi bitiremedim.Bu saatten sonra bt toraks ve diffüzyon testi sonrası ve kesin tanı varken oran vermemezlik yapabilirlermi?

Gsusa
Koah tanısı koyulmuş,ayrıca MR raporunuz da var.
Heyet günü bunları heyet doktoruna gösterin gereken %deyi verecektir...

yildizzozkan
Sft testine göre %de veren hekim işini doğru yapmayan hekim demektir.
Testti yorumlarız ancak %de söyleyemem.
Şunu sorayim,şikayetin nedir?
Tanı almış bir hastalığın varmı?

Üst Alt