Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Merdiven bayır çıkarken çok çabuk kesiliyorum kalpten diyorlardı meğer ki astim hastasiymisim 1 senedir raporlu olarak 2 ilacım var ama dediğim gibi rapor alırken puan vermemek için direniyolar

Arkadaşlar merhaba,
10 Yıldır astım hastasıyım dün yapılan solunum testi sonucu;

%pred değerleri
FVCex 52
FEV1 54
FEV1/FVC 107
PEF 65
MEF75 75
MEF50 58
MEF25 44
MEF25-75 57

Sizce hangi oranda değer alırım?? Doktor yine ilaç verdi ve heyete hemen mi başvurmalıyım yoksa ilaçların bitmesimi gerekir.?

frzfrz, FVCex 52 - FEV1 54 değeri ile, FEV1/FVC 107 değeri örtüşmüyor. hiç normal değil ve orantısız Dr.bu değerlere bakarak sağlıklı bir oran veremez yeni bir SFT testi ister. geçmiş olsun

algaNihat bey sonuçları doktoruma gösterdiğimde durum ilerlemiş diyerek İmpravent ve Brontio spreylerini verdi. Tekrar Sft raporu mu istemeliyim? Yoksa direk heyete başvurup onların yönlendirmesini mi sağlamalıyım?

FVCex 52 - FEV1 54, FEV1/FVC 107 değeri oran tabi ki verirler ama FEV1/FVC çok uyumsuz bir değer. ''FVCex 52 - FEV1 54'' ün karşılığı en fazla 95 olması gerekirdi 107 fazla çıkmış. Rappor verirlerken bunu göz önünde tutarlar ve biraz oran kırarlar düşüncesindeyim. Ben bu yüzden 3 defa SFT testini gönderildim. yine de istenen veri alamayınca, bu sefer Spirometre adı verilen özel bir cihaza girdim. SFT testinden daha zor ama daha iyi sonuç veren bir cihaz. inşallah işin rast gider iyi bir oran alıırsın. şimdiden geçmiş olsun.

frzfrz Takılmazlarsa: çok rahat alırsınız FVCex 52 - FEV1 54 bunu gerektiriyor bende: 40 ve 43 yüzde ve 87 ile 80 ağır Koah

FEV1 (L) 3.46 3.66 95
FEV1 ratio 0.81 080 101
PEF (L/min) 488 532 92
FEF 25-75 (L/s) 3.26 4.28 76
Özür oran kaç

Sağolasın algaNihat fev1/fvc nin önemi ne acaba onun 70 altı üstü onemlimi

Culpa38, FEV1 büyük hava yollarını yansıtırken, bunun FVC’ye oranında (FEV1/FVC) düşme obstrüktif ventilasyon bozukluğunun belirlenmesinde kullanılır. SFT yeni hastalarda tek başına belirliyici değildir. Dr. önce hastayı tedavi etmeye çalışır, uzun bir tedavi sürecinden sonra Dr. hastanın durumu hakkında bir kanıya varır teşhisi koyar.

Hastalık 3-5 sene önce başlamış ve tadavilerini aksatmadan alan hastaların SFT'si :'' FEV1 74 - FVC 72 FEV1/FVC 106 ''değerleri Hafif etilenme..'' FEV1 35 - FVC 73 FEV1/FVC 49 '' Ağır etkilenme değerlerdir. bu aralıkta kendi SFT'ni kıyasla ve değerlendir

algaNihat benim sıkıntım 1 senedir felan varda doktorla iletisimim 1 ay felan oran almam için daha erken mi acaba astım başlangıcı var sende dedi ama beklemelimiyim biraz oran için baavurmaya

Culpa38 Biz millet olarak dayanabildiğimiz sürece dr. pek gitmeyiz ne zaman ki zorlamaya başlar, ancak o zaman Dr. gideriz. Galiba sende biraz öyle yapmışsın biaz geç gitmiş olabilirsin.. tedavini ihmal etme, bu hastalıkta erken teşhis önemlidir. KOAH olduktan sonra zaten ömür boyu geçmiyor inşallah düzelir sağlığına kavuşursun sağlık herşeyden önemli ve değerli şimdiden geçmiş olsun kardeşim.

PARAMERTER
UNİT
PRED
ACT
%PRED
FVCEX
1
4,59
4,10
89
FEV1
1
3,78
2,47
65
FEV1/FVC
%
80
60
76
PEF
1/s
9,03
2,84
31
MEF75
1/s
7,81
2,59
33
MEF50
1/s
4,94
2,06
42
MEF25
1/s
2,11
1,25
59
MEF25-75
1/s
4,27
1,85
43

Tex
S

4,8

Aex
1*1/s

7,03

Merhaba Solunum Test Sonuçlarına Göre Kaç Puan Alabilirim

estambultur kardeş SFT testine görevlinin dediği şekilde
üflemişsen büyük bir ihtimal %40 üstü oran alırsın. :D:D:D anladın sen

Fev1: 48
Fvc:61
Fev1/Fvc%: 66
Pef:31

Ben doğru üflemis miyim sizce doğru mu bu test sonuçları

Yarın Belli Olacak Ama Doktorla Biraz Tartıştık... Sıra Bana Gelmişti Fakat Tam Girecektim Engelli Arabasıyla Yaşlı bir teyze geldi sıra ona verdim... Benden başka kimse yoktu...
Çıkmasını beklerken bir bayan geldi solunum testi sonuçlarımı vereceğim sen bekle dedi müsade etmedim..
tartışmaya başladık doktor içeride seslendi susun diyee
kapı açılır açılmaz içeri daldım...
normalde kalp, tansiyon, kollestrol, şeker. faktör v hastası engelliyim... koah hastalığımı öğrenince rapora itiraz ettim...

estambultur doktor içeriden seslenmesi, susun demesi ve içeri dalman falan, rapor oranlarını etkilemez.
Onlar önüne gelen değerlere bakarak oran veriyorlar ve tek kişide değiller. yarını beklemekten başka çare yok sabah ola hayrola..

algaNihat merhaba tekrar rahatsız ettim doktor raporu akut bronşit olarak yazmış onunla engel oranı alma şansımız varmı astım gibi değilmiş sanırım teşekkür ederim

Bronşit, alt solunum yolunun önemli bir parçası olan, bronşların enflamasyon halidir yani bronşların herhangi sebep ile enfekte olmasıdır. Hastalığın akut bronşit ve kronik bronşit olarak iki çeşidi vardır. Akut bronşit grip gibi hastalıklarla beraber görülebilirken, kronik bronşit daha ciddi bir iltihaplanmadır.

Akut bronjit tedeviyle düzelebilen bir hastalıktır oran verip verilmeyeceğine tedavi sonunda Dr. karar verebilir

İnternetten araştırdığımda 1 hafta gibi sürede geçebilir yazıyor ama doktor bana 6 aylık raporli ilaç yazdı airtide ilacıni geçtiği felan yok ilk astım dedi e nabizda o şekil gördüm şaşırdım bende

umut2135
pulse o2:98 stf:fvc 2,%61 fev1/fvc 83 skolyoz ameliyatı geçirmiş kaç oran verilmeli bilgilendirirseniz çok sevinirim

Kalem Ve Koltuk Kimin Elindeyse Kral Odur Mantığı... %0 Vermiş... Eğer Adaletli Olsaydı %84 Engelli Yerine Daha Fazla Alır Tekrar, tekrar uğraşacak olmazdım...

Üst Alt