Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

Fvc55 fev157 oran verirlerm raporlu ilaç ve hava kullanıyorum bilgisi olan yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Hocam babaanem yaş 80 6 aydır j45.0 (Astım,Allerjik) ventofor comfi fix kullanıyor sft testi yapılmadan heyet puanı verilir mi ?

Sft testi olmadan heyet değerlendirme yapmadı zor heyette önceki muayenede göğüs hastalıkları dokturu ister muhtemelen.engelli raporu için 60 Yaş üstüne yaştan dolayı %10 otomatik sistem puan veriyor az etkilenme varsa %20 alır orta varsa %40 alır oteli derecede ise %80

Merhaba bugun heyete gittim.tekrar nefes testi yaptim bu sefer 66.3 cikti fev fvc.
Tomograpi sonucumda bronsektazi ve alektazi olusumu vardi.dokto ile konustum koah yazdi orta seviyede diye. Raporlari heyete sundum acaba kac kicat yuzde 40 olurmj

Bugun heyete tekrar gittim test yaptik bu sefer fv1 fvc 66.3 cikti tomograpi bronsektazi ve atelektazi olsumu vardi
Doktor orta derece yazdi .
Heyet 15 gune toplanacak acaba yuzde 40 cikarmi

Hastap21
Soruları özel yerine forumdan sorun,
Özel sorunuza cevap olarak, kayde değer bir puan gelmez,

Sft ve fiziki muayene yapıldı mı? Tanı allerjik astım ise sft testi ile şansımızı deneyin,ama kayda değer bir şey çıkmaz...

Az etkilenme 20 puan alınmaz mı ?

Sft yapılmadan yaş 80 yapabilecek durumda değil filme bakılıp ilaç yazıldı rapor çıkartıldı 1 yıllık ventofor combi fix 8 aydır kullanıyor

20 puan kayda değer bir puan değil,
Engelli raporu için yeterli değil,

Tek başına allerjik astım için yeterli puan gelmez ,
Yaş 80 muhtmel başka hastalıklarda vardır,isterseniz başvuru yapın...

20 puan verilir mi ? Veya test ister mi ?

40 puan verme durumları olmaz mı 20 ila 40 puan arasında puan vermezler mi ?

Tek başına allerjik astım için yeterli puan gelmez
ventofor combi fix kullanıyormuş,bununla beraber stabil sanırım,zaman zaman nöbet atak geçiriyor ventilatöre bağlanıyorsa durum değişir,
Yaş 80 muhtemel başka hastalıklar da vardır,verilebilir,isterseniz başvuru yapın...
Hastap21

Diğer branşlarda da var ancak geçenki raporunda gögüsten puan alamamıştı kontrol amaçlı gidildiğinde bu tanı konuldu ve raporlu ilaç çıkartıldı 8 aydır da ventofor kullanıyor sft yapmadı yapamaz dedi yarın kurula gidecek sft testi yapamaz hasta o yüzden sordum sadece ilaç kullanıyor 8 aydır başkada yok kaç puan verirler belli değil 20 mi verir hiç mi vermez veya 40 mı verir belli değil ?

Sft testi istenecektir,.yapabildiği kadar,ama hiç yapamacak durumda ise hekimin kanaatine kalır.
sft testi ve fiziki muayene,her ikisini aynı anda değerlendirip ona göre puan veriliyor,

Genelge öyle. 20 ,veya 40 gelir gelmez kesin bir şey söylemek doğru olmaz, sft testi olsaydı belki ona göre bir şey söylerdik,
Hastap21

merhaba aralık 2021 sft testime göre sultam abdulhamit han hastanesinde j45 astım teşhisi konuldu tomografi raporu temiz çıktı sadece milimetrik nodül çıktı doktor endişe etmemize gerek yok dedi desmont ve foster ilacı yazdı ve 1 yıllık bu iki ilaç için rapor verdi. ASKERLİĞİM MUAF saol göz 0,005 sağ göz 0,6 yaptığım iş aşçılık sıcak ve duman ciğerlerimi çok zorluyor asıl mesleğim öğretmenlik ama mecbur atanamadığım için bu işi yapıyorum sizlerden ricam astım hastalığının rapor hakkında bilgisi olan sft testimi yorumlayabilir mi? Lütfen şimdiden teşekkür ederim.

https://files.fm/thumb_show.php?i=jpeyuwhx8

Son düzenleme:
Hucam 7 yasında bir oğlum var kronik astım hastası ama duktur diyor astım için puan verilmiyor öyle bişey varmı 3 tane ilaç kullanıyor floxide buhar ilacı bide çiğneme tableti

Sağlık kurulu raporu

Koah hastasiyim. Aşağıda sağlık kuruluna girmeden evvelki şey sonuçlarım var. Fakat kurul %20 rapor verdi. Itiraz hakkım var mı? Sonuçlara göre ne yüzde verilmeliydi ? Teşekkür ederim.
Fvc=1.41
Fev1= .84
Fev1/vc= 20.6
Fev1/fvc = 59.6

Merhabalar sitede yeniyim ve akciğer hastalığım çıktı teşhis aşamasındayım sft ölçümlerimi değerlendirir misiniz,rica etsem fvc3.21/2,60 fev2,77/2,53 fev1fvc 81,88/97.15 lütfen anlayan arkadaşlar degerledirimisiniz

Merhabalar lütfen sft sonuçlarımı yorumlar mısınız,hiç bilgim yok randevuma daha var telaş içindeyim fvc 3,21/2,60 fev1 2,77/2,53 fev1 fvc 81,88/97,15 pef 6,55/5,33

Sft değerleri nasıl.puan alabilir mi?

FVC 2.78 3.01 92
FEV1 2.21 2.59 85
Pef 4.78 6.32 76
Fev1% 79.5 81.1. 98
Fet 3.26
Bu değerlerle puan alabilir miyiz
Alerjik bronşit var.

Black38
FVC 2.78 3.01 92
FEV1 2.21 2.59 85
Pef 4.78 6.32 76
Fev1% 79.5 81.1. 98
Fet 3.26
Bu değerlerle puan alabilir miyiz
Alerjik bronşit var.

Bu sonuclara göre düşük bir puan gelir .

Diğer
Ek hastalıklarınız yoksa,temennimiz ki hastalığınız olmasın,

Komplike bir durum yok, engelli raporu için yeterli değil...
Drykur

İşitme kaybı ve karaciğer yağlanması var. 38 puan almıştı. Kaç puan alır acaba.sft testi ne kadar puan getirir
OğuzHan112

Sonucu bilen varsa cevaplarmı.

Sft sonucu orta seviyeli obstruksion nedemek

Nevim orta derecede etkilenme var demek.solumum ttine göre.Degerlendirme hafif,orta,ağır şeklinde fev1 ve fvc oranlarına görede puanlama yapılır genelde

OğuzHan112

merhaba bu değerler ile oran nedir acaba rica etsem .
teşekkürler şimdiden

IVC l 3.50 4.85
ERV l 1.23 1.38
IC l 2.26 3.54
FVCex l 3.50 4.65
FEV1 l 1.69 3.80
FEV1/IVC % 48.48 79.29
FEV1/FVCex % 48.48 79.29
PEF l/s 4.36 9.06
MEF75 l/s 1.81 7.86
MEF50 l/s 0.75 4.95
MEF25 l/s 0.32 2.10
MEF25-75 l/s 0.68 4.22

orta. Obstrüksiyon,
%40 olasıdır,

İsterseniz test raporunu olduğu gibi buraya yapıştırın öyle bakalım...
hüseyin_cet

çok teşekkür ederim ama yazan hepsi bu .bt filmi sonucu 10 güne kadar gelecek .doktorun dediği kötü görünüyor bt tomografi bakalım dedi. bende telaş ettim .

IVC l 3.26 4.85 ERV l 0.48 1.38 IC l 2.78 3.54 FVCex l 3.26 4.65 FEV1 l 1.67 3.80 FEV1/IVC % 51.32 79.29 FEV1/FVCex % 51.32 79.29 PEF l/s 4.62 9.06 MEF75 l/s 1.67 7.86 MEF50 l/s 0.84 4.95 MEF25 l/s 0.37 2.10 MEF25-75 l/s 0.76 4.22

buda bir önceki 1 hafta evvelin .emin olmayınca yine istedi bu daha kötü dedi bu sefer .bt film istedi.

bende onu merak ettim emin olmadan söyleyemeyiz illa bt sonucu beklememiz lazım deyince panik ettim.koah fakat hangi safha bakcaz dedi.merdiven ve yokuş cıkamıyorum son 1 yıldır .3 kg ve + sını 5 dk fazla taşıyamıyorum nefes alamıyorum .relvar kullanıyordum onu ventefor ile değişti.ventolin kullanıyordum onuda ipravel ile değişti .acil sigarayıda bırak ilerliyor dedi fakat 1 yıl evel sigarayı bıramıştım zaten deyince .tomografi istedi .

Bu şekilde okumak biraz üşeniyorum .
Rapor daha kolayıma geliyor.

tekrar baktım .
Evet orta/ağır) derece etkilenme var.

Sorun ne,KOAH mı?

Anladım .
Sft testi bazen yanıltıcı olabiliyor,özellikle o yüzden genelde sft testi yorumlamak istemiyorum.

Mr raporu çıkınca buraya yapıştırın...
Ona göre net bir şey yazarım.
Korkulacak bir şey yok panik yapmayın...

evt koah diyo ama değerler düşük bu değerde sandalye ile gelenler var bende dedim yavaş yürüyorum sorun yok hızlanamıyorum 20 saniyede kesiliyorum .alınca bt sonucunuda muhaakak paylaşırım .cok cok teşekkür ederim .allah rahatlık versin

Üst Alt