Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SFT sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim?

OğuzHan112

Heyet raporu çıktı ortopedi 13 , göğüs hastalıkları 20 verdi ama sanki 2 aydır astımım gibi yazmış beni göğüs Dr u .ben 4 senedir amfizem hastasıyım biraz ben birazda Dr ların raporlu ilaç yazmamalarından dolayı oldu aslında. Sağlık olsun .itiraz etmemek daha doğru olacak heralde .beni ipralev kesmiyor etkilemiyor daha sağlam ilaçları kullanıp tekrar denemek istiyorum .25 senedir ağır sanayide çalışıyorum tek gayem artık emekli olup hafif bir iş bulup geleceğime çocuğuma bakacak bir sağlığım olsun istiyorum. Sanayi bitirdi beni.
Ben şimdi sizce bu rapora itiraz etmiyim dimi ? Seneye başka bir hastaneden tekrar girsem oluyor mu ? Bu raporu da istiyorlar heralde tekrar

İlhanbektas
Siz bence raporu değil sağlığınızı düşünün.
Ağır sanayi işini bırakın.muhtemel meslek hastalığı gelişmiş.sanayide maruz kaldığınız kimyasallar sizi hasta ediyor gibi?

Astım diyorsunuz ama,bence Koah oluyorsunuz,
Amfizem zaten Koah habercisi,farklı bir isim olsa da asıl tanı Koah tır.

Koah olduktan sonra emekli olsanız ne işe yarar?

Önce sağlık,

OğuzHan112

Farkındayım tabiki sağlık daha önemli ama alabiliyorsam kesinlikle mevcut durumumdan emekli olabilmem lazım sonra hemen başka bir iş.. yoksa başka meslekle aç kalırım ek gelirim mecbur olmalı .23 yıldır tornacıyım ben. evet çok fazla şeye maruz kaldım ne kadar korunursam korunayım yine olan oluyor sanayi de

Yapamıyor diye yazdılar kağıda kaşe basıp imzaladılar. Acaba ben testi düzgün yapamadığım için mi yoksa nefesim ancak bu kadarına yettiği için mi ''yapamıyor'' yazdılar ?

Son düzenleme:
Forumlar yazan yerdeki linki alıp buraya yapıştır.

Zaten sağlıklı yapamadığınız görünüyor,
Bu durumda kabul edilmeyebilir,
Sft testinin bazı kuralları var,kuralları uygulmanız yapamıyor anlamı taşımaz,ağzına takılan aparatı kullanamamış olabilirsiniz.

Yapamıyor denmiş olabilir ama altta değerler yazılmış.aksi olsa değer yazılmaz.
Görünen duruma göre çok kötü değil.
Kısmen 20 puan gelebilir.
Kac yaşındasınız?

Astım mı var?
Mr raporu varmı yeni tarihli?
Ona göre ne puan gelir söyleriz,

Bende ağır osas var(bipap cihazı kullanıyorum ) yüksek tansiyon ve kalp ilaçları kullanıyorum 2019 dan bu yana (beloc 50,hipersar 40 )ayrıca kronik böbrek yetmezliği var. Nefroloji 30 puan verdim dedi diğer branşlar herhangi biri açıklama ve puan bilgisi vermedi. Büyük bir ihtimalle yüzde 40 dan fazla oran verilecek.Merak ettiğim başka bir konu osas ve astım oranını ayrı ,ayrı , göğüs uzmanımı verecek.Mesala normalde osas dan 35 veriliyor diye biliyorum ,astımda extra puan veriyolarmı ?
(2015 den bu yana astım ilaçları kullanıyorum hem nebül hem inhaler ayrıca fixdual diye alerji hapm var o da 2015 den bu yana kullandığım raporlu hapım 46 yaşındayım)

Astım +uyku apnesi.
Ayrı ayrı değerlendirilir.

Hafif, orta ve ağır şeklinde puanlamalar değişir...

Merhaba sft testimin sonuçlarını yorumlarmısın bu değerlere oran kaç çıkar. Teşekkürl

Fvc.3.72 fev1. 3.8 fev1/fvc.68.8 pef.7.25 ela fef2575.2.77 fet fıvc.3.72 fev1/vc 68.8

Yardımcı olacağım .
Şuan için biraz işim var,dönüş yapacağım...

fev1/vc 68.8.

Raporu görsek daha sağlıklı olurdu,kısmen bir yorum yapalım,
%40 alma ihtimali var.

Sft testi tek başına yeterli olmaz,fiziki muayene Sft testi gerekirse mr.hepsi bir arada değerlendirilmeli.
osmankc3457

Kurul raporu

Merhabalar solunum testim FVC 74. FEV1 68. FEV1/FVC 95. PEF 95. FEF2525 58 çıktı 3 tane boyun fıtığım var 1 tanesi amaliyatlık ve sağ testisim alındı 1 kür kemoterapi aldım ve 2012 yılında varis amaliyatı olmuştum tekrardan damarlarım ortaya çıktı yani yeniledi bu hastalıklarla sağlık kurulundan kaç oranla rapor alabilirim

Merhaba arkadaşlar fev 1 degerim 75 cikti kurulda astım bile demediler. 5 kez ölümden döndüm. Havalarla sırtıma vurularak kendime geldim. Hic birinde hastaneye gitmedim.

Ankarada bronş testinde bir nefi pef testi diyelim..

0.75 ml metakolin ile %33 lük düşüs gerceklesti. Orta derece şiddetli aşırı brons duyarliligi.

Sürekli ilac kullaniyom. Bu ilaclari kullanirken oran nasil alcaz? Çamaşır suyu ve kolonya kokusu nefes almamı kitleme noktasina getiriyor.

Marhaba benim fev62 fvc 79 buna göre yüzde kaç alabilirim tşkr

Merhaba fev 71 fvc74 oran ne cıkar tşkr

Fvcex 47
Fev1. 59
Fev1/fvc. 123
Pef. 91
Mef75. 101
Mef50. 100
Mef25. 170
Mef25-75. 115

Bu değerlerle astım. Ne ölçü engel oranı gelir acaba?

Benim 65 çıktı %40 verdi Doktor daha önce de düzenli doktora gidiyordum raporlu ilacım vardı bunları gözününde bulundur yollar artı daha önceki solunum fonksiyon testine bakıyorlar daha önceki ile benzer değerler çıktığından ötürü bunu verdi bir de göğüs kafesi içeri geçik benim

merhaba arkadaşlar.sft testim ektedir. bunun yanında kalp krizi geçirdim 1 stent takıldı..damar %99 tıkalıydı..hiper tansiyon ve kolestrol ilaçlarıda kullanıyorum. sizce bunlarla birlikte yeterli olurmu?
JjUAWs.jpeg

Arkadaşlar herkese geçmiş olsun
Sft sonucuma göre yüzde kaç oran alabilirim
Ayrıca 2 yıllık ilaç raporu verildi
Ventafor combi fix - coriva ilaçlar
Fvc. : 40
Fev1 : 49
Fev1/fvc : 123
Fef 25-75 : 78
Mef 25. ; 135

https://www.hizliresim.com/9exbw2y

Üst Alt