Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Ben 15 yaşımdan beri içiyorum şimdi yaş 32 17 yıl içtikten sonra bırakmaya karar verdim. 1 haftadır sigara içmiyorum bakalım ne olacak

Bu işin irade ile hiç alakası yok. yaradılışta kimse sigara içmek üzere dizayn edilmedi. ilk içtiğiniz sigarayı hatırlayın!!! Bırakmak konusunda ciddi ve samimi iseniz bırakırsınız. bırakmak için bir yerimizde düğme de yok, basıp bırakalım. ama en önemlisi dünyaya pompalanan ve tiryakilerin de inanmaya çok hevesli olduğu büyük YALAN: "Sigarayı bırakmak zordur". Bu sigara üreticilerinin pompaladığı o kadar büyük bir yalan ki, ve sigara içenler buna öyle fanatik satılıp devam ediyor ki... olayın vahametini ancak sigarayı bırakınca anlıyorsunuz.

Sigara bırakmak konusunda samimi olup, kendine yalan söylemeyenlere tavsiyem:

Allen Car diye bir adamın kitabı var... "sigarayı bırakmanın kolay yolu" alın çayınızı kahvenizi, yakın sigaranızı ve bu kitabı okuyun sadece okuyun...

Ekşi Yorumları burada https://eksisozluk.com/allen-carr-sigarayi-birakmanin-kolay-yolu--5095627?p=1

kitabın kendisi de burada : https://www.hepsiburada.com/sigarayi-birakmanin-kolay-yolu-allen-carr-pm-kdr07

Storytel üyelerine özel sesli kitap: https://seslenenkitap.com/Kitap/1253/Sigarayi-Birakmanin-Kolay-Yolu

Bugün 3.gün bakalım inşallah içmem beni baya bir hırpalıyor

bakın bahsettiğim kitabı okuyun, dinleyin... hırpalanmadığınızı göreceksiniz. siz kendinizi hırpalıyorsunuz, sigarasızlık değil.

Hastaneden randevu aldım. Sigara bıraktırma merkezinden ama iptal olmuş. Uygulamadan bakıyorum ama randevu başka yok maalesef.

Daha önce randevu alıp giden biri yardım edebilir mi? Göğüs hastalıkları bölümünden randevu alan oldu mu? Çünkü bütün hastanelerde sadece bu bölüm var.

Dün denk geldi polikliniklerde sigara bıraktırma merkezi vardı randevu aldım. Hastaneye gittiğimde randevuların iptal olduğunu söylediler. Bende geri eve geldim.

Sigara bırakma öyküleri

Arkadaşlar bildiğiniz üzre nikotin bağımlılığı literatürde hastalık olarak geçiyor.Eğer sigara bırakanlar var ise öykülerini paylaşmalarını rica edecem hem bizim gibi kullanıcılara emsal teşkil eder.Ben mesela en çok uykuyu etkilediği için bırakmak istiyorum belki hastalığıma iyi gelir diye.

Yıl 2009...aylardan aralık..iş çıkmış eve gelmişim akşam yemeğimi de yemişim.ozamanlar birbuçuk günde bi paket sigara içiyorum..vakit yatsıya gelmek üzre..bi balkona çıkayım da sigara içeyim dedim.keyifli içiyorum ki..sigaranın yarısına geldim.gögsümün ortasına ağırlık çöktü..bi anda elimdeki sigara bana tat vermemeye başladı .o an ki hisle elimdeki sigarayı büyük bi nefret ve tiksintiyle attım.bi daha içmicem bu lanet zıkkımı dedim.ve paketimde kalan 6 tane sigarayı da elimle cumurlayıp attım.sabah oldu işe gittim.işlerimi bitirince mesai içinde boş bi vakit olunca ilk işim neye girip sigarayı bırakmanın faydaları ve sigara içmenin zararları sigara bırakırken günler geçince vucutta ne gibi değişme iyileşme ve gelişmeler oluyo diye araştırmaya başladım ve özet bularak başlıklar halinde özet bi şekilde kağıda döktüm çıktısını aldım yanımda taşımaya başladım.her zorladıkça beni orda yazılanları okuyodum motive oluyodum.sigara tetiklediginde ağzıma karanfil atardım.yada ortamı değiştirir kendimi başka alana yönlendirirdim.önümü bi dayanma hedefi koymuştum işte ilk bir gün.ikünci gün 4 gün bir hafta iki hafta bir ay iki ay diye böyle katlamalı hedefler koymuştum derken sigarasız geçen 4 ayı bulmuştu.alışmıştım sigarasızlığa.bu kez sigaraya verdiğim parayı hergün sigara içermiş gibi biriktiriyodum.o para biriktikçe köşede o daha çok olumlu yönde etkiliyodu beni..sigaranın etkilerini artık yavaş yavaş vucudumdan atıyodum 8 ay sonrasında öyle hissediyodum.yürümem nefes alışverişim hızlanmış düzelmiş yüzüme kan can gelnişti .derken 3 yılı bulmuştum...bi anlık gafletiniz sil baştan herşeyi boşa çıkartabiliyo arkadaşlar.üç yılın sonunda yine başladım sigaraya.işte şimdi de korana gelince ülkemize şuan iki buçuk aya yakındır yine buraktım sigarayı.içmiyorum sigara..yine mücadele yine mücadele.irada meselesi..el ve ağız alışkanlığı..işi önce kafa da bitirmek lazım.korona virüsü sigarayı bırakmam için gerçek ve ciddi bi bahane oldu benim için.inşaallah yine uzun bir süre daha içmem..bu kez başarcazz temelli içmicemm..

Sigarayı bırakanlar kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Herkese merhaba,
Hayırlı cumalar olsun..

Ben yaklaşık 5 aydır içmiyorum.
Kendime geldim yaa..
Hâlâ içmeye devam eden arkadaşlarıma şiddetle bırakmalarını tavsiye ederim...

Bırakan arkadaşlarda benim gibi yorum atarlarsa belki birilerinin bırakmalarına vesile olur...

51 yaşındayım.
17 yaşından 45 yaşına kadar aralıksız kullandım bu mereti. 6 yıldır kullanmıyorum.
Bir cümle ile özetlemek gerekirse; hiç bir maddenin esaretinde olmadan hür ve sağlıklı olarak gerçekten yaşadığınızı anlıyorsunuz.

10-15 kez bırakma denemeleri yaptım.En uzunu 2.5 yıldı.Son iki senedir toplamda 1 paket içmemişimdir.En son üç ay kadar önce içtim.Kızginlik ,öfke,sinir gibi anlarda aklıma gelmiyor fakat keyifli anlarda hala canım çok çekiyor.Bu sebepten sigarayı bıraktinmı diye soranlara yok bırakmadım ara verdim kalıbı dinlendiriyorum diyorum maalesef.

1 yıl kadar günde 3 paket sigara içen birisi daha sonra sigarayı azaltsa ve 3 yıl boyunca günde sadece 1 paket sigara içse akciğerlerde bir temizlenme söz konusu olur mu yoksa sigaraya zaten devam ettiği için fark eden bir şey olmaz mı ?

Ciğerlerimiz her türlü mutlaka zarar görür.
Mesela ben şahsen içmemem gerekir ama
sigarayı bırakmak şöyle dursun azaltamiyorum bile.
Sanırım sonum olacak😏
sokrates

Ciğerler mutlaka zarar görmüştür de benim merak ettiğim konu 3 paketten 1 pakete düşürdüm 3 yıldır günde 1 paket içiyorum olumlu etkisi olmuş mudur ya da olmuşsa nedir ?

Günde bir sigara içilse bile ciğerler zarar görmeye başlıyormuş ama bir sigaranın verdiği hasarla,bir paketin verdiği hasar aynı olmayabilir.Ayrıca hasar durumu kişinin ciğerinin genetik yapısına göre de değişebilir bence.
Yıllarca sigara içtiği halde kanser olmayanlar var.

valla ben bir ara bi sigara içtim tadı damağım da kaldı ondan bulsam onu içecem arkadaş yurt dışından gelirken hava alanından free shop tan almış malboro double fiosn diye aromalı bir sigara abi sigarayı içmiyon adeta sigarayı yiyon bu kadar lezzetli birşey görmedim hayatımda.. türkiyede bulsam hemen alacam ama yok namussuz herkese tavsiye ederim... :D :D

Önümüzdeki hafta randevu aldım. Doktora ayda yarım kilo sigara içiyorum diyeceğim bazen 1 kilo olduğu da olabiliyor. Dün tv de biorezonans yöntemini gördüm. Keriz tokatlama yöntemine benziyor. Parası olanlar için problem olmaz ama. Pandeminin başladığı dönemlerde bırakmak istiyordum ama şuan istemesemde gideceğim. Daha önce sigarayı bıraktığım için biliyorum. Bırakmak bana iyi geliyor. Darısı bırakamaynların başına..

doktora dedim sen ilacı bir bırakıyorsun bir başlıyorsun dedi bıraktırmam dedi doktor

bence sigara bırakma işi tamamen sizi bırakma konusunda motive edecek bir şeyin gücüne baglıdır.mesela ben 13 -14 yaşlarımdan beri içen biri olarak çocuklarıma bakıp ilerde hasta olursam onları yalnız bırakırsam ve bu da sigara yüzünden olursa nasıl hissederim diye düşünüp bıraktım.Bir de sigara fiyatları işin içine girince mecburen bıraktım:)

Biorezonans kesim çözüm. Tek seans da bitiyor.. İçmeyi bırak kokusundan bile tiksinirsin 👍

Velbutrin de sigarayı bıraktırmada baya etkili. Kullanıp olumlu sonuç alan birkaç arkadaşım oldu.

Sosyal medya kullananlar bir bakabilir mi ?

az önce hesapları kapattım sigara kullanıcısıyım bir buçuk saattir sigara içmiyorum sosyal medya da biliyorsunuz küfürler argolar vs bence herkes birbiriyle uğraşıyor ben biraz da o yüzden hastalığımın artmasına inandım
sosyal medya sigarayı çok içtirir mi

Genel olarak stresten biraz uzaklaşmak ve daha iyi konsantre olabilmek için içindeki nikotin canavarını beslemek istersin.Sosyal medya da stres yaratabilir doğrudur.

Üst Alt