2 yıl oldu, ben bıraktım. zorlanırım diye düşünmüş ve hep ertelemiştim. ancak kurtulmak hiçte zor değilmiş. meğer kendimizi buna şartlandırmışız. sigaradan çok kolay kurtuldum. bıraktığımın 1.günü çok zor geçecek diye düşünmüştüm. hiçte öyle olmadı. 2.gün canım çok çeker dedim. yine öyle olmadı. 3-4-5-6 derken canım hiç sigara çekmedi. kendinizi kandırmayın ve şartlandırmayın. sakız, champix, likit sigara vs geçin bunları, atın çöpe. nikotin bağımlılığı diye bir şey yok. olay beyin ve şartlanmışlıklarla alakalı. alışkanlıklarımız var. el alışkanlığı. hava atma alışkanlığı. her yemekten sonra yak bi dal. alışkanlıklarınızı örselemeyi başarırsanız sigarayı çok kolay bırakırsınız.
sigarayı bırakmanı en güzel yöntemi spordur. 2 yıldır kendimi o kadar iyi hissediyorum ki, neden daha önce bırakmadım diye hayıflanıyorum. sigarayı bırakınca koku alma duyunuz değişecek. sigara içmeye başladığınızdan beri unuttuğunuz havanın, ağaçların, yağmurun, polenlerin, çiçeklerin, meyve sebzenin mis gibi kokusunu yeniden farkedecek ve bu kokuları aldıkça şaşıracaksınız. tüm besinlerin tadını yeniden alacaksınız. teriniz bile bir başka güzel kokacaktır. teninizdeki o donukluk, solukluk yok olacak. sabahları uykunuzu alarak uyanacak ve gün boyu dinç olacaksınız. spor yaparsanız 1 yıl içinde ciğerleriniz tazelenecek ve eskiden yapamadığınız yokuş merdiven çıkmak, koşmak gibi şeyleri kolaylıkla yapacaksınız. ağzınız, elleriniz, kıyafetleriniz güzel kokacak. aylık 500-1000tl'niz cebinizde kalacak. sigaraya aylık vereceğiniz 500tl'yi spor salonuna verin, onlar da size kaybettiğiniz sağlığınızı ve hayatınızı geri versin.
o sizi bırakmadan sigarayı bırakın. yoksa çok göz yaşı dökersiniz.