Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

içtiğim sigara 10 liraydı 12 oldu şimdi 15 oldu bakkal yazıktır günahtır dedi

2 yıl oldu, ben bıraktım. zorlanırım diye düşünmüş ve hep ertelemiştim. ancak kurtulmak hiçte zor değilmiş. meğer kendimizi buna şartlandırmışız. sigaradan çok kolay kurtuldum. bıraktığımın 1.günü çok zor geçecek diye düşünmüştüm. hiçte öyle olmadı. 2.gün canım çok çeker dedim. yine öyle olmadı. 3-4-5-6 derken canım hiç sigara çekmedi. kendinizi kandırmayın ve şartlandırmayın. sakız, champix, likit sigara vs geçin bunları, atın çöpe. nikotin bağımlılığı diye bir şey yok. olay beyin ve şartlanmışlıklarla alakalı. alışkanlıklarımız var. el alışkanlığı. hava atma alışkanlığı. her yemekten sonra yak bi dal. alışkanlıklarınızı örselemeyi başarırsanız sigarayı çok kolay bırakırsınız.

sigarayı bırakmanı en güzel yöntemi spordur. 2 yıldır kendimi o kadar iyi hissediyorum ki, neden daha önce bırakmadım diye hayıflanıyorum. sigarayı bırakınca koku alma duyunuz değişecek. sigara içmeye başladığınızdan beri unuttuğunuz havanın, ağaçların, yağmurun, polenlerin, çiçeklerin, meyve sebzenin mis gibi kokusunu yeniden farkedecek ve bu kokuları aldıkça şaşıracaksınız. tüm besinlerin tadını yeniden alacaksınız. teriniz bile bir başka güzel kokacaktır. teninizdeki o donukluk, solukluk yok olacak. sabahları uykunuzu alarak uyanacak ve gün boyu dinç olacaksınız. spor yaparsanız 1 yıl içinde ciğerleriniz tazelenecek ve eskiden yapamadığınız yokuş merdiven çıkmak, koşmak gibi şeyleri kolaylıkla yapacaksınız. ağzınız, elleriniz, kıyafetleriniz güzel kokacak. aylık 500-1000tl'niz cebinizde kalacak. sigaraya aylık vereceğiniz 500tl'yi spor salonuna verin, onlar da size kaybettiğiniz sağlığınızı ve hayatınızı geri versin.

o sizi bırakmadan sigarayı bırakın. yoksa çok göz yaşı dökersiniz.

Vereceğin parayı kumbaraya at unutursun:D

Sonra aç bak hoşuna gidecek:D

Pluvia

Bir cocuga tutumlu olması için alınan kumbara yeni nesili pinti yaptı, bir arkadaşından borç para iste gör verecek mi

Öncelikle kendiniz tiksinmeniz gerekiyor , topluma girdiğinizde veya kapalı alanda kendi sigara kokunuzdan şikayetçi olmanız gerekir . Asansöre bindiğinizde tişörtünüzü veya kazağınızı hafifçe koklayın , kül tablası gibi kokuyu alıyorsanız tiksinmeniz başlamıştır .

Sonra irade ve şartlar gerekiyor , öfkelendim sinirlendim deyip sigarada avuntu aramamanız gerekiyor . İçene de terbiyesizlik yapmamak gerek :) ben sigara içmiyorum kalk git , başka yere otur gibisinden :)

ben de bırakmak istiyorum .....ama her gun uygulayamiyorum azaltma durumunu....zam yapılıyo gene devam....nasi bi manyaksam ....😹😹

sigaranın tek bırakma şekli var ben o şekilde bıraktım günde 2 paket içerken aniden bir daha içmiyorum dedim ve aklıma geldikce sakız kuruyemiş 10 kilo aldım hatta ilk zamanlarda bakkala gidip sigara yı aldım arkadaşıma verdiğim filan oldu yani azaltmak filan hikaye aniden at birak içmemek tek şekli bu ben 11 sene oldu bırakalı ve 1 ay sonra alışıyorsun tek dikkat etmeniz gereken sinirlenip tekrar başlamamak saçma sapan bahanelerle şimdi sigara kokusu gelince dahi nasıl içmişiz hayret ediyorum.

zalim nefsim yedi tüketti beni halen bırakamadım

nikotin sakızı bıraktırır mı ?@Eytperisan

Welbutrin 300 XR
Tolvon 10 mg
Sigarayı kendi başınıza bırakmaya çalışarak kendinize eziyet etmeyin. Sigara denilen tuvalet Eroin den daha fazla bağımlılık yapıyor. Yukarıda söylediğim ilaç sayesinde 2 ay a yakındır sigara içmiyorum. Canımda istemiyor 18 yıl bu tuvaleti kullanmıştım. Çok şükür bıraktım.
Mucizevi ilaç sayesinde.
İlacıda bıraktım 😛 sigarayıda bıraktım.
Sigara kullanmıyorum demek bile o kadar havalı bir şey ki anlatamam 😛

nikotin sakızı bulantı yapar ve aynı anda içenler var çiğnerken !

Düşük nikotinli sigaraya geçmiştim. Doyurucu olmadığı için içmekten de zevk almıyorum. 29 Ekim de bırakacağım. Kendimi bu tarihe konsantre ediyorum. Hoşlanmadığınız tadı olan bir sigaraya geçin. İçmekten zevk almazsınız ve bırakmanız kolay olur. Ayrıca sigara bırakma konusunun çok abartıldığını düşünüyorum. Biri bize çay içmeyi ya da sevdiğimiz bir şeyi yemeği yasaklasa, onun da yoksunluğunu çekeriz. Bırakmanın zor olduğu gibi yanlış bir düşünceyi bilinçaltımıza kazımışlar. Tüm sorun bu. Yalnızca isteyin.

*Sevgili*
Kendine eziyet etme Welbutrin diye bir ilaç var al kullan sigarayı bıraktığını dahi unutursun. Hemde hiç zorluk yoksunluk çekmezsin.

İlaçlar herkeste aynı etkiyi göstermiyor. Bir arkadaşım ilaç kullanmış, yan etki yapmış, Sürekli yediğini çıkarmış ve ilacı bırakmak zorunda kalmış. Ben ilaç kullanmaktan hoşlanmayan biriyim ayrıca gerek olduğunu da düşünmüyorum. Kendime eziyet etmiyorum. Bırakmayı istiyorum. Tek mesele bu.

Kaba argo vs algılanmasın ayın 4 den beri içmiyorum ameliyat oldum şuan da canım istediği için mi yazıyorum bilmiyorum kafadan sılınınce bırakıla biliniyormuş
Sigara istemiyorum ağrılarım var benim ve ağrı kesiciler fayda etmiyor.
Şuan tek derdim bu Ve eminim ki bakkala gidecek kadar yürüyecek olsaydım şuan yakıp içiyordum :)

Bırakmaya karar verdiğinizde bırakabilirsiniz. Bu kadar basit.

Madde bağımlılığınızın ölçüsüne göre bırakma seçenekleri mevcut....

doktor sana sigarayı bıraktırmam için en az 4 ay ilacını aksatmaman lazım dedi

Nikotin yoksunluğu

Nikotin yoksunluğu hakkında internet te hiç bir bilgi yok yoksunluk sendromu ne kadar süreyle devam eder

Baş dönmesi
Sinirlilik
İştah bozukluğu
Sindirim sorunu
VS

Son düzenleme:
marangozz..hocam insan sigarayı bıraktımı durum çok ağır değilse, klasik sakız çiğneme çekirdek ve nikotin bandı bitkisel bazlı tedaviler çoğu kişide işe yarayabilir,ama senin durumun anladığım kadarı ile baya ağır ya işin ehli bir psikiyatr ya da bu işlere bakan sivil kuruluşlar var sigara uyuşturucu(uyuşturucu derken yanlış anlama genel anlamda isimleri bu olduğu için) vs gibi merkezler..bi onlara bakmanı tafsiye ederim geçmiş olsun.

Aynen bende pskiatri yardumı ile bırakıyorum ilacıda geçen haftadan beri almayınca unutmuşum bu iş ilaçsız olmuyor arada birde olsa ilaç almam lazımmış demekki.

Şimdi. Bir hap 💊 attım Daha iyiyim sağolasın

Laboratuvar ortamlarında üretilen virüslerden kaynaklı hastalıklar ve aynı hatslaıkların mikrobuyla aşılanan hayvanlardan ve onların ürünlerinden kaynaklı sağlık sorunlarını bi kenara bırakıp bütün suçu sigaraya atmak -ki nikotin bantları sigarayı deriden içmek oluyor- haksızlık bence ekstrem durumda olanlar çocuklar ve kokusundan dumanından hoşlanmayanlar için uygun koşullar sağlandıktan sonra içmek isteyen içebilir. antideprasanlar hakkında "satılık hastalıklar kitabını" son 40 yılda fda işbirliğiyle uydurulan hastalıkları ve onlara tedavi adına üretilen ilaçları anlatıyor okumanızı tavsiye ederim. sistem adına "sigara sağlığa zararlıdır" kamu spotu çelişen mesajımla yanyana dursun

Sigaradan nefret ediyorum
Nefesim artık kesilmiyor
Nefesim artık ciğerimi yakmıyor buz gibi oldu.
Yorulunca çabuk dinleniyorum.
Çabuk yorulmuyorum.
Sabahları akşamdan kalma gibi uyanmaya çalışmıyorum.
Sabahları ağzımın içi leş gibi olmuyor.
Gözlerimin beyazı artık sarı değil.
Dişlerime kan gitmeye başladı dış etlerim düzeldi.
Üstüm sigara kokmuyor.
Nefesimde hırıltı kalmadı.
Yedim yemekler artık yarıyor kilo aldım.
Kan dolaşımım vücudumun ısısı daha iyi.

Bunlar benim yaşadıklarım

gastrit var bende sigara içtiriyor gastrit tedavi olursam sigarayı bırakırım ben buna inanıyorum,

Bende keteme başvurdum champix ilacı kullandım 2 aya yakın ardından cidden ilaç sayesinde 7 8 ay falan içmedim ama sonra tekrar başladım :/

Bırakmak için her şeyimi harcamaya hazırım ama bir türlü o startı veremiyorum.

bırakmanın yolu var arkadaşlar 2 yolu var

1-samimi bir dil ile ben Allaha dua ettim bırakmak için gerçekten samimi bir dil ile ağlayarak Allaha dua ettim
2-bu ülkede daha hızlı kurtulmak için engel oranımı yükseltmek için kendimde hastalık peydahlamak için günlük 2 pakete çıkardım sigarayı çünkü ömrüm varsa emeklilik zor 7000 gün 25 yıl peehhh tr şartlarında benim gibi yarım bir adam zor çalıştırılır ve duam kabul oldu

43 yıl çektiğim açıların toplamından daha şiddetlisini kalp krizinde yaşadım çığlık ata ata hstahaneye gittim taksi ile tek başıma acil servis kapısında son vuruşunu yaptı sırtıma vurdu sonuç anjiyo kalp hastalığı tansiyon kolestrol vs yoğun bakım taburcu oldum şimdi hamdolsun iyiyim 100 gün oldu sigarayı bırakalı bir dahada inşaallah içmeyecem hiç kimse sigarayı bırakamaz illaki o kalp krizi şiddetini görmeniz lazım umarım hafif atlatırsınız

%20 engelim benim istediğim doğrultuda Allah nasip etti %60 oldu en azından 3700 le emekliyim 1300 gün daha çalışırsam
kalp krizinden sonra mantıklı düşünen insan sigarayı bırakır bende öyle yaptım

yasinsol
sakın bırakma daha çok için çünkü ben yalvarsamda bırakmayacaksınız daha çok içinki damar daha çabuk tıkansın ozaman bırakırsın bol sana yağlı tost ye daha çabuk damar tıkanır

marangozz
aynısını bende yaşıyorum kalp krizinden sonra bırakınca bana da bunlar oldu

öncelikle iradesi kuvvetli kişiler kafasında ben içmeyecem dediyse ve bu sözünü yerine getiriyorsa bırakabiliyolar iradesi zayıf insanlar zafı zayıf olan insanlar bırakması imkansız bende aynı şekilde defalarca bırakıcam dedim az içeyim diye en pahalı sigarayı kulandım yok arkadaş bende bırakamadım ama bu yaz gene bırakmayı denicem inşallah bırakırım nikotin bantları felan hikaye traş hepsi kafada bittimi sigarada bitiyo piskolojikman kendinizi inandırmanız gerek nasıl hastaneye gidip başım ağrıyo doktr bana bir ilaç diyip ilaci daha yutar yutmaz ilk dakkada aha geçti ağrım diyosunuz HALBU KİSİ İLACIN ETKİSİ 30 DAKİKA SONRA BAŞLIYO :) buda böle bişi piskolojik inanç ve güçlü irade bunlar varsa sigara yok olup gidyor zaten

Üst Alt