Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

20 yılı 2 paketten az olmamak kaydıyla tam 24 yıl sigara içtim ve bir sabah bidaha içmeyecem seni diyerek bıraktım tek taktiğim sigarayla birlikte bana sigara içmeme neden olan bir çök şeyide bıraktım mesala bir müddet çay kahve içmedim denizin kenarına gitmedim iş yerinde molalara çıkmadım yani sigara ile bağdaştırdığım hemen hemen hiç bir şeyi yapmadım tam tersi yapmadığım şeyleri yaptım uzun yürüyüşlere çıktım spor yaptım ve kitap okumaya yada sesli kitap dinlemeye başladım. bu bikaç ay sürdü şimdi rahatım tavsiyem sigara ile birlikte sigaranın kankilerinide bırakın

sokrates
Malesef ki doğru.
Sigarada %67 ÖTV, %18 KDV bulunmaktadır, yani sigara ücretinin %85 i vergidir.
Üretim, işletim, dağıtım giderleri ve kâr mı ?
Hepsi geri kalan %15 in içindedir. Çünkü bu fiyat 20 dal sigaranın maliyetinin kat kat üzerindedir ve dünyadaki milyarlarca insanın ekmek, su gibi sürekli bir sigara tüketiminde olduğunu düşünürsek sürümden kazanmak denen şeyin bu olduğunu görürüz.

Sigarayı bırakmak isteyen birkaç arkadaşta görmüştüm tütünü sararak içiyorlardı, tütünü sarıp hazırlamak için belli zaman gerekiyor,bir müddet sonra üşeniliyor...
Ancak kafada bitirmedikten sonra hepsi boşa çaba

Bırakamıyorsanız bile ara sıra reklam arası vermek iyidir, bir hafta hiç içmeyin, yediğiniz yemeğin tadı bile farklı ve güzel geliyor.

Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmışız tabi ki sigara içenler olarak:(

[FONT=Verdana]Bütün pis alışkanlıklarda dünya rekoru kırıyoruz. [/FONT]

Son düzenleme:
Şimdi, şöyle; kusana, iğrenene kadar sigara içeceksiniz. Öyle ki bir daha ağzınıza bile sürmek istemeyeceksiniz. Nasıl fikir ama :D

*Sevgili*

Bunu bana lisedeyken İngilizce öğretmenim söylemişti.Bir odaya kapandik dedi 2 paket kısa samsun üst üste içtik ondan sonra sigaradan nefret etmeye başladım diyordu

14 yaşında başladım, 20 yaşında bıraktım, irade gücümü kullandım kendimle savaştım 3 senedir içmiyorum ilaç filan hikaye beyinde bitirmen lazım.

bir hafta tedavi görmeden sigara içme bak ne güzel sağlıklı şekilde bırakırsın

Sigarayı bırakmanız için illa 50 TL mi olması gerekiyor.
Kendi kendinize bunu bırakmam gerekiyor diyemiyormusunuz ?

champix desteği ile bıraktım 7 yıldır içmiyorum. yan etkileri konusunda bir şey yaşamadım ama tabi herkes aynı değil. gözetim altında ketem desteği ile denerseniz daha iyi olur.

sleeping beauty

Kesinlikle haklısınız kesinlikle doğru zaman kollanmalı bende 15 yıl günde iki paket sigara içiyordum nişanlandığım gün kendime olan sözüm gereği bıraktım yaklaşık 6 aydır içmiyorum ve kendimi iyi hissediyorum

arkadaşlar önce beyinde bu işi bitirmeniz gerekiyor diğer bantmış sakızmış sadece araç

bırakmayı düşünenlere tavsiyem kendinize hedef belirleyin ve hedefinize ulaştığınızda kesinlikle ben daha güçlüyüm diyerek bırakın çıkarın hayatınızdan inanın yapabilirsiniz

galiba sigarayla yaşamayı öğrenmem gerekiyor

tek sigarayı bırakayımda sakız çiğnesem olur 7 yıldır her gün bırakacam diye çalışıyorum
nasip kesilse de bıraksak keşke

nikotin sakızı fayda etmedi normal sakızla tekrar deniyeceğim

Nikotin sakızı çiğneyince canım daha çok sigara istiyor boş iş .:p

nikotin sakızı ile sigara nikotini zehirleme yapar :cool:

Karabaş otu'nu çay gibi demleyip içerseniz veya bir bardak sıcak suya bir iki baş karabaş otu ekleyerek 5-10 dakika bekleyip içerseniz sigarayı bırakmaya çok faydalı olacaktır.. Bu çayı içtikten sonra sigara içme isteğiniz tamamen ortadan kalkıyor .. Çayı içtikten sonra sigara yaksanız bile sigarayı içemiyorsunuz çünkü çay sizi sigara içmiş gibi sigaraya doyuruyor..

kolayı bıraktım yerine kahve soğuk çay
sigaranın yerini ne alır ?

çok uğraştım çok denedim bırakamadım biopsi oldum 12 saat kalkmayacaksın dediler 6 saatte zıpladım yangın merdivenine içtim yakalandım anjiyo oldum stent taktılar bacağımdan torba kalkar kalkmaz içtim
2017 de Parliament Slim iç dedi biri başladım 2 ay içtim sonra Parliament one içtim normal sigarayı 1 saatte bir içerdim Parliament one dede aynını yaptım sonradan 2 saatte bir içmeye başladım 2018 subat ayında grip oldum 1 hafta yatırdı beni o ara içmedim iğleşince içmeyeyim dedim o gün bugün içmiyorum başka arkadaşada söyledim 7 aydır oda içmiyor şuan sigara kokusu beni rahatsız ediyor canım çekmiyor kahveyi sigarasıs içemezdim

VE BU KADAR FECİ BU KADAR KÖTÜ KOKTUĞUMU BİLMEZDİM BAZEN METROBUSTE DURAMIYORUM SİGARA İÇENLER YANLIŞ ANLAMASIN AMA CİDDEN ÇOK KÖTÜ KOKUYOR
umarım herkez bırakır

ben de bırakamıyorum sigarayı.....azaltabiliyorum sadece....şu an için.....

Merhaba bir çok kez sigarayı bırakmayı denedim. Bırakmadım Psikoterapi yöntemi ile çok rahat bıraktım. Allan Carr sigarayı beyninde bitiriyorlar Ben çok faydasını gördüm sizede tavsiye ederim Telefon numarası 02123585306 sigarasız günler diliyorum

Ahmet T

valla dikkatli olmassan 10 ila 15 kilo yer tutar
kurdan kullanan var ma tavsiye etmem en sağlamı beyaz leblebi ben kabak çekirdeği fıstık fındığa abandım ayrıca 171 hattını ara güzel diyaloglar oluyor :)
istediğiniz zaan canınız sıgara çektiği an bizi arayın diyorlar arıyorsunuz birşey soruyorsunuz efendim şuan o konuda bilğimiz yok :) ama arayıp bol bol dedikodu yapabilirsiniz :)

atlatırsın sabır ben 1.5 yıldır içmiyorum şuan aklıma bile gelmiyor 3 ayı atlat hayırlısı ile şaka değil 171 ara

ben bırakalı 6 ay bıttı bı anda bıraktım 10 dakkada bır sıgara ıcen bırıydım. Ilac felanda kullanmadım destekte almadım herkes bırakamazsın dedı bıraktım.

Sigarayı bırakmanın en kestirme yolu ya kendiniz sigara yüzünden ölüm tehlikesi yaşayıp hasta olacaksınız ya da en yakın hastaneye gidip sigara yüzünden nefes alamayan ve makinalara bağlı olan göğüs hastalıkları bölümlerindeki hastaları bizzat gezerek görmeniz ile oluyor.

Bunun dışında... "Yok fındık-fıstık yiyeyim, yok sakız çiğneyeyim, yok azalta azalta bırakayım" ile asla olmuyor bu iş.

(Ben bire bir ölüm tehlikesi atlatınca 2.5 sene önce bir anda bıraktım ve o günden bu güne bir nefes bile içmek aklıma bile gelmedi. Şu anda vücudum o kadar rahat ki anlatamam. Sigaranın zararları defolup gitti içimden. Ben bıraktıysam, siz de bırakırsınız).

Gidin bir hastanenin göğüs ve kalp servislerine ve o hastaların sigara yüzünden ne hale geldiklerini ve içmeye devam ederseniz bir gün sizinde aynı böyle olacağınızı kendi gözleriniz ile görün.

SİGARAYI BIRAKMANIN EN ETKİLİ YÖNTEMİ KESİNLİKLE ÖLÜM KORKUSUDUR...

Gerisi fasa fisodur.

Üst Alt