Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup, bu tarihten sonra memur olanların emekliliği..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
18.12.1983 doğumluyum 16.06.2000 ilk sigortalı olarak işe girişim 2039 gün sigorta pirimim var ve03.03.2014 te memur olarak göreve başladım şimdi benim durum ne arkadaşlar butun konuyu okudum ama ben bir sonuç çıkaramadım şimdi ben hizmet birleştirme yaptığım zaman 2008 den önce işe başlamışmı görüneceğim ve yıllık izin hakkım derce kıdem vs gibi durumlarda değişecekmi acaba

03.03.2014 - 2039 > 1 Ekim 2008'den:

2008_sonrasi.PNG

Yani 3 Mart 2014'ten 2039 gün geriye gideceksiniz. O tarihe göre yukarıdaki tabloya tabi olacaksınız

1999 yılında aldığım % 40 raporla 2000 yılında kamuda engelli işçi kadrosunda işe girdim.
2011 yılında vergi indirimi için rapora müracaat ettim %12 verdiler.

Eski raporumla EKPS sınavına girdim. EKPS ile engelli memur kadrosuna atanırsam:

1-Vergi indirimi veya tekrar rapor almadan emekli olabilir miyim?
2-Olabilirsem memur olarak kaç yıl daha çalışmam gerekir.
3-Memurluktan önceki çalışmalarım kademe ve dereceye etki eder mi?

Teşekkürler.

1- Hayır. Emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak zorundasınız

2- Emeklilik için bu konunun ilk mesajını inceleyin

3- Evet.

Bülent Abi ,

şimdi o zaman diyelim ben 11/11/2014 tarihinde memur olarak atandım (-) 2400 prim gün sayım ( 6 sene 6 ay yapar) çıkardığım zaman = 1 ekim 2008 den önceye denk geliyor

bu durumda ben ilk mesajdaki (%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün primi bulunmak şartı) na tabi oluyorum

bu durumda mevcut prim gün sayımı 6480-2400= 4080 gün buda 11 sene memur olarak çalışma sonucu emekli olacağım anlamınamı geliyor?

mantık hatası yokmu :s yada benmi yanlış hesaplıyorum...

Murat, bu konunun ilk mesajında da zaten bu dediğin saçmalığa dair tartışma var. Bunun yanıtını ben de bilmiyorum :)

engelli memur emekliliği

Benim sorum şu ssk girişim ekim 2007 toplam gün sayım 779 var. Bir digeri de memuriyete 19.10.2012 de ömss ile atandım. Vergi indirimini de geçen yil itabiriyle adim simdi ben 15 yılda mı emekli oluyorum.

gün.ay.2007 - 779

çıkan sonuç memurluk başlangıcın olacak ve ona göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksın:

2008_sonrasi.PNG

Sayfanın Tamamını Okudum fakat kafam karıştı.Ne yapacağımı bilemedim.Bana cevap veren birileri olursa sevinirim.

SSK İlk İşe Giriş Tarihi : 07/02/2007
SSK Son İşten Çıkış : 23/03/2011
Toplam SSK Hizmet Süresi : 1429 Gün
Memur Olarak işe Başlama Tarihi : 24/03/2011
Vergi İndirimi İçin Alınan Rapor Oranı : % 75

Engelli Kadrosu ile Atandım.Atandığım Rapor oranım % 60 Öncesinde de raporum bulunmaktadır.Daha Öncesinde de raporlarım bulunmaktadır.En Son Vergi indirimi için Alınan Maliye de onaylanan oran % 75 ( Hastaneden Sol kulağım hiç duymuyor % 12 değer veriliyor ama onlar onu yazmamışlar onunla beraber % 78 çıkıyor Balthazard Formülü İle;

Sormak istediğim Soru Benim Emekliliğim nasıl olucak ;

01/10/2008 Öncesine mi denk geliyorum.Eğer ona denk geliyorsam Rapor Oranıma göre Malulen Emekli mi oluyorum.Eğer Malulen Emekli oluyorsam ve olmazsam bir sıkıntı olur mu İlerki Emekli Maaşım değişir mi yoksa çalışsam çalışmasamda maaşım aynı mı kalır.

01/10/2008 Sonrasına denk geliyorsa nasıl olacak Detaylı bilgi verebilen arkadaşlar varsa lütfen bana yardımcı olsun…

oturan boğa bir de şu durum var_:
Ekim 2008den önce girişi olanlarda vergi indirimi olursa emeklilik sırasında yeniden rapor istenmiyor. Ancak yukardaki hesaba göre ekim 2008 girişi olsa bile günü yoksa ve ileri tarihte memur olursa 28. Maddeye tabi oluyor ve bu yasaya göre emeklilik sırasında yeniden rapor isteniyor. Bu durumda hangi yasaya tabi olacağız 2008 öncesi mi sonrası mi?

1 Ekim 2008 öncesindeki primleri, sonradan memur olduğunda bu tarihin öncesine getirmiyorsa sigorta girişini, yine rapor istenir.

KKELEBEKK;
Gerçekten çok çok üzüldüm:-:)-:)-( vergi indirimi dışında bi kâr olmayacak yani, illa iki kere rapor alınacak:-:)-:)-( toplumun en az uğraştırılması gereken kesimiyiz ama tam tersi bi muamele görüyoruz. Ne kadar acı ama:-:)-:)-(

Merhaba bülent bey. Ben ilk defa 2002 yılında ssk girişi yaptım ve giriş yaptığımda halihazırda engelli raporum mevcuttu. Ssk da 2624 günüm var. 2010 yılında ilk defa memur olarak işe girdim ve burada da 4 yılım doldu. Hizmet birleştirmesi yaptırdım bu şartlarda hangi yıl emekli olurum? Teşekkürler

2010 itibariyle işe başladığınız tarihten - 2624 günü çıkacaksınız, bu 7 yıl 5 ay 24 gün çıkacaksınız demek,
Bu tarih 2008'den öncesine geldiği için ve memurluğa başlamadan önce raporunuz olduğu için 5400 günle emekli olursunuz
5400 - 2624 = 2776 gün memurluktan doldurduğunuzda olabilirsiniz.

Kısmet hanım benim memurlukta da şu ana kadar 1530 günüm oldu. O halde yaklaşık 3buçuk yıl sonra yani 2018 haziranı gibi emekli olabilirim.

1997 sigorta girişliyim şu ana kadar 3925 prim günü sigortam yattı %60 engelli raporum var ve aynı oranda vergi indiriminden yararlanmaktayım şu an ssk'ya tabiyim emekli sandığı statüsüne geçersem emeklilik şartlarımda ne gibi değişiklik olur konuya vakıf arkadaşlar bilgilendirirse müteşekkir olurum.

pyraz

Memur olduğunuz tarihten geriye doğru 3925 gün gideceksiniz. Tarih 1 ekim 2008 öncesine varırsa, 5400 gün hizmet süresi ile emekliliği hak eder olacaksınız.
Diğer yandan bu durumda 10 yıl fiili olarak kamuda çalışmanız gerek ki o statüde özlük hakkı elde edebilesiniz.

Yani, 10 yıl fiili olarak memur olduktan sonra emekli olabileceksiniz.

Not: bu çok karışık geliyor bana. daha net bilgisi olan arkadaşlar varsa, görüşlerini paylaşmaları çok yararlı olur.

5510 mu 5434 mü ?

Merhaba Arkadaşlar..

Forumda aradığım konu ile ilgili mesaj bulamadım. Belki de yeterince aramadım :confused:
Sorunum şu;
İlk işe başlangıcım 2005 (SSK)
Memuriyet girişi 2010
Toplam prim gün sayısı 3.000 (2000 ssk)
2008 yılında çıkan kanuna göre mi emekli olacağım ?
Ne kadar maaş alırım? Bilen arkadaş(lar)ın bilgi vermesini rica ediyorum.
Doğum yılı uygunsuz olduğundan emekli maasi.com sitesinde hesaplama yapamadım.
Teşekkür ederim,

kocyigit 5400 hizmet günü ile emekli olabileceksin. Diğer yandan bu durumda 10 yıl fiili olarak kamuda çalışmanız gerek ki o statüde özlük hakkı elde edebilesiniz.

merhaba ben de bişey sormak istiyorum.

11.2005 sigorta girişim var.
10.2014 tarihinde de memur oldum.
memuriyet öncesi 2574 gün ssk primim var. bu da 7.15 yıl oluyor.
hesaplandığında 01.10.2008 tarihi öncesine gidiyor.

buraya kadar bir sorun yok. allahın izni ile sağlığımız elverdiğince çalışmaya devam edeceğiz. ama önemli olan emekli maaşı 01.10.2008 öncesine göre mi yoksa 01.10.2008 sonrasına göre mi düzenlenerek verilecek?

benim gibi durumda olanlar için bu durum sanki daha önemli gibi geldi. yanlış düşünüyorsam veya değişen bişey yoksa, beni bu konuda bilgili kişiler sorumu cevaplayabilirmi? (konuyu baştan sona okudum kaçırmadıysam benim gibi emekli maaşını soran olmamış.)

bu arada bilenler şu an mevcut emekli maaşı üzerinden örnekleme yaparsa daha anlaşılır olur sanıyorum. örnek: ''yukarıdaki şartlarına göre 01.10.2008 öncesine tabisin ve şu an bu şartlarda emekli olursan 2000 tl alırsın veya diğer şartlarda ve 01.10.2008 sonrasına tabisin. şu an bu şartlarda emekli olursan 1300 tl alırsın'' vb.

umarım pek karışık olmamıştır. sözün özü emekli maaşı açısından hak kaybımız var mı?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bülent bey merhaba,
10 yıl fiili hizmet süresi derken tam olarak anlamadım.! Benim memuriyet başlangıç tarihim 10.05.2013.özel sektör 4.300 gunum mevcut düştüğümde 2001 yılına denk geliyor.ben kamuda 15 yılımı ve 5.400 günü 2016 yılında doldurmuş oluyorum.bu şartlarda emeklilik müracatı yapmamda herhangi bir sakınca var mı acaba? ''yoksa 2013 yılının ustune 10 yıl daha çalışıp oylemi emekli olacağım veya daha once emekli olursam memur statüsünde emekli olamayacağım anlamına mı gelir?

neyzen86 ve meister78, Bülent Hoca sorularınızı gayet net bir şekilde cevaplamış.

memuriyetten emekliliğin şartı 10 yıl memur statüsünde çalışmak...

Arkadaşlar Çok Acil Cevaplarınızı beliyorum:confused:

Erken Emeklilik Başvurum, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesince düzenlenmiş olan 19.12.2014 ve 2967 sayılı Sağlık Kurulu Raporu, Kurumumuz Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezince incelenemesi sonucunda: Hakkınızda karar verilebilmesi amacıyla
SGK Sağlık Kurulu tarafından, resmi bir devlet ünüversite hastanesinde muayene edilerek, ''ÖZÜRLÜ YÖNETMELİĞİNİN İLGİLİ BÖLÜMLERİNE GÖRE'' yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemesi, şeklinde karar vermilmiştir.

Ünüveste hastenesine başvurdum 3 ayrı rahatsızlıktan muayene oldum, Göğüs, Nöroloji ve Kardioloji bölümü olmak üzere,
sırasıyla %70, %40 ve %20 oranlı 3 rapor verildi bu 3 raporun birleştirilip tek rapor haline getirilmesi gerektiği'ni düşünüyorum.
bu iddamı sağlık kurulunada anlatmaya çalıştım ancak, Üniversite sağlık kurulu yetkilileri hayır buna gerek yok,
SGK sizden durum bildirir raporu istemiş, SGK'nın istediği şekilde düzenledik sorun çıkmaz diyor.

SGK'dan bana gelen yazıyıekrar tekrar okuyorum durum bildirir diye bir ibare bulamıyorum aksine, hakkınızda karar verebilmek için ''yeni tarihli bir sağlık kurulu raporu istemesi'' şeklinde.

Benim yorumum bu 3 raporun birleştirilip tek rapor haline getirilmesi gerektiği'ni düşünüyorum ve hala ikna olmuş deyilim ve çok tedirginim.

Çünkü tekrar yanlışa düşerek bir 5 ay daha beklemeye tahamülüm yok sütten ağzı yanan yoğuordu üfleyerek yermiş benimki o hesap :(

bu konuda bilgisi olan arkadaşlar tecrübelerini aktararak bana ışık tutarlarsa çok makbule geçecek arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

01.10.2008 sonrası memur olanlar 1.350 TL minimum maaşı unutun. Yeni bir düzenleme olmazsa maalesef 700-800 TL civarı maaşlar bizleri bekliyor. Birçok kaynaktan araştırdım, sigortada yatan günler başlangıç tarihini geriye almıyor. Bu sebeple tek çıkar yolumuz bir düzenleme. Engelliler hariç bu yıkımı hissedecek ilk memur emeklileri yaklaşık 2030 civarı bu yıkımın etkisini görecek. Bu sebeple çok acil bu düzenlemeyi duyurmamız gerekiyor.

mssql

700-800 tl.olsa o da iyi.daha aşağı maaş bağlanacak.
15 yıl üzerinden emekli olursanız.,aylık bağlama oranı ekm 2008 den sona girenlerde %30,2008 yılından önce girenlerde %65 olacak.şu an aldığınız maaştan aile yardımı,sakatlık indirimi,asgari geçim indirimini çıkartın.%30 unu alın.(15 yıl çalışan için )

algaNihat
Tam emin olmamakla beraber ''yeni tarihli sağlık kurulu raporu'' ibaresinden ben de sizinle aynı manayı çıkarıyorum.

Ufukalp bey, bu durumda ne yapmamı öneriyorsunuz? tekrar bir yanlış hamle yaparak 5 ay daha bekleyecek durumda deyilim.

ruhen ve manen iş yeriyle tüm bağlarımı kopartmış durumdayım izin rapor sona 5 ay idare ettik ama sona geldik gibi.

Nihat kardeşim,sadece sizin gibi düşünüyorum ama tam olarak yanlış mı yapıyorlar emin değilim.
Kurula elinizden geldiğince itiraz edip iknaya çalışmışsınız,başkaca ne yapılabiliir bilmiyorum.
İsterseniz tekrar rapor isteyen [FONT=sans-serif]Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezini arayarak durumunuzu anlatıp görüş alın.
Onlar de düşündüğümüz doğrultuda cevap verirse kurula bunu söyleyerek ısrarcı olun,olmadı başhekime çıkın.
Ama ısrar etmek için önce haklılığınızı teyit ettirin derim.
İnşaallah herşey gönlünüzce gelişir.[/FONT]

Ufukalp bey, Kurul aynı şekilde uygulamaları daha önce bir çok kez yaptığını hiç bir sorun çıkmadığını söylüyor, hatta bir kaç kişi teşekkür etmek için kendilerine pasta çikolota getirerek ziyarete bile geldiğini falan anlattı.

İlla'da rapor almakta ısrar edersem yeni bir dilekce yazmamı herşeye sıfırdan başlayıp hem zamanımın hemde paramın yazık olacağını söylüyor.

Bu akşam Bimer aracılığıyla SGK'dan bilgi istedim, pazartesi il sağlık müdürlüğüne danışacağım ve gerekirse telefon ettireceğim hayırlısı bakalım inşallah sonu iyi biter.
Ufukalp kardeş herşey için çok çok teşekkür eder hayır geceler dilerim yüregine sağlık:eek:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt