Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup, bu tarihten sonra memur olanların emekliliği..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar,
Yukarıda emekliliğe esas yeni yasaya göre cevaplar verdim ancak burada ''işe başlarken'' cümlesi ile ilk defa sigortalı olunan tarih mi yoksa memuriyet başlangıç tarihi mi kastediliyor tereddütte kaldım
Şayet ilk giriş kastediliyorsa sigorta girişi 1 Ekim 2008 den önce olan arkadaşlarımız eski emekli sandığı kanununa tabi olup işe başlarken raporları varsa tekrar rapor istenmez.
Ama Giriş bu tarihten sonra olup 5510 a tabi ise istenir.

Emekli sandığı şartı
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
Ssk Şartı :
%40 ila %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar , 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3760 gün ,

Ben şartım %48 oranındayım sigorta 01.09.1992 başladı 18 yaşını 01.04.1993 girdim 22 yılım 5 ayım ve 3810 günüm var.
Ssk dan vergi indirimi alırsam 1005 tl emekli maaşı alacağım.

Eğer emekli sandığı şartlarını karşılayıp emekli olursam ne kadar emekli maaşı alırım ?
[/FONT][/SIZE]
Son 7 yılın 3,5 yıl+1 gün şartı 2008 den önce başlayan sigortalılığı kapsar mı ?

Maaş tahmini yapamam.
Emeklilik başvuru tarihinden geriye doğru 7 yıla bakılır ve hangi statüde prim daha çoksa o statüden emeklilik gerçekleşir. İlk girişi 1 Ekim 2008 sonrası olanların ise toplam hizmet süresinde en fazla hangi kurumda hizmeti varsa o statüden emekli edilir.

işte "ilk giriş" önemli ilk işe giriş mi yoksa ilk memurluğa giriş mi ? :confused:
İlk giriş 1 Ekim 2008 den önce olanlarda durum nedir ?

Buradaki ilk giriş kavramında tereddüt yok.
Hangi statüde olursa olsun ilk girişi ekim 2008 öncesi olanlar için son 7 yıl, ekim 2008 sonrası olanlar için tüm hüzmet süresi baz alınarak hangi statüde prim çoksa o statüden emekli edilir.

Slm değerli paylaşımlarınız için öncelikler sonsuz teşekkürler;
Benim Durumum: 1991 yılında özel sektörde çalışmaya başladım.Çeşitli kurumlarda çalışarak 2009/Haziran ayında 4200 gün üzerinden ssk dan emekli oldum.2012 yılında EKPSS ye girerek 2013/nisan ayında ssk emeklilik maaşını durdurarak memurluğa başladım. Sorum şu memur emeklisi sayılabilmem için ne kadar çalışmam gerekir. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

şurda bu yazılanların tam tersini söylüyor ali tezel...yanı 2008 den önce ssklı da olsak bır şeye yaramıyor.1 Ekim 2008'den sonra memur olanlar 65 yaşında emekli olur

sayın oturan boğa kardeşim burda ali tezel memur olanların ssksının işe girişi gerıye götürmesı olayını yok sayıyor...http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel-1016/582294-1-ekim-2008den-sonra-memur-olanlar-65-yasinda-emekli-olur

pasini
Yukarıdaki mesajımda ben de bu konudaki tereddütümden dolayı kesin cevap vermekten kaçındım, herşey arap saçı, deletin kamu kurumunda personel daire başkanlığı çalışanları bile işin içinden çıkamayıp sgk uzmanından yardım istiyorsa vay memleketin haline !..

haklısınız ufukalp kardeşim biz işe bnaşlaık bakalım ne olucak sonumuz...memurıyette

Aslinda Ekim 2008 sonrasi memur olmak ozetlersek kaliteli işçi olup işçinin emeklilik sartlarina dahi sahip olamamaktir. Yani aslinda Ekim 2008 sonrasi akli basinda olan bir insan çağresiz kalmamişsa memur olmaz.

turbay
Kadroya geçtikten sonra memuriyetteki hizmetiniz 3,5 yılı geçti mi?

Bu şartlarda emekli sandığına göre bağlanacak deniyordu ama herşey çorba devlet bile emin değil ne yaptığından.

sözleşmeden kadroya gecenler için 2011/55 sayılı genelgeyi ali tezel bilerek yanlış yorumlamış maaş bağlamsı gecici 2 maddeye göre diyor bu genelge oda maaş bağlama hesabı 5510 oluyor

arkadaşlar sgk'ya emeklilik işlemlerimle ilgili atmıştım az önce cevap geldi benim gibi olduğu gibi kopyalıyorum..inşllah faydalı olur.durumu benim gibi olan arkadaşlara umarım yardımcı olur.bu bilgi her halde kesindir inşallah..bu şekilde olursa 2016 yılında inşallah emekli olabileceğim ..
[SIZE=2px]
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMUBASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı
................./23.07.2015
Konu02.07.2015 Tarih ve ...... numaralı başvurunuz.

Soru
Merhaba,%42 Engelliyim.23.03.2001 Tarihinde SGK lı olarak işe başladım. 4.321 prim günü ile 30.04.2013 tarihinde ayrılıp, 10.05.2013 tarihinde engelli memur olarak Sağlık Bakanlığına atandım.Hizmet birleştirmesi yapıp sgk günlerimi emekli sandığına aktardım.halen 2 yıl gibi bir süredir engelli memur olarak görevime devam etmekteyim. - Memur olup emekli sandığına geçtikten sonra emeklilik şartlarım nedir acaba?Ne zaman emeklilik müracatı yapabilirim? İlginize şimdiden teşekkürler...

CevapKurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.

Şayet, Özürlü Kontenjanından YARARLANARAK göreve girmiş iseniz, tarafınıza ÖZÜRLÜLÜKTEN dolayı emekli aylığı bağlanabilmesi için, (varsa Sigortalı ve Bağ-Kur’lu hizmetleriniz de dahil olmak üzere) TOPLAM HİZMET SÜRENİZİN en az 15 yıl olması yeterli bulunmaktadır. Ancak son 7 yıllık fiili hizmet sürenizin en az 3 yıl 6 aylık kısmının Devlet Memuru statüsünde geçmiş olması gerekmektedir.Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Bilgi Edinme Birimi

[/SIZE]

meister78
bilgi için teşekkürler

Demek ki 1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanların emekliliğinin memur statüsünde olabilmesi için son 2520 primin fazlasının -yani 1261'in- memur statüsünde olması yeterli. Bu eskiden 10 yıllık hizmet süresini gerektiriyordu.

Ben dün ne zaman emekliliği hakettiğimi öğrenmek için Konya SGKya gittim.
Durumumu önce kısaca bir anlatayım:
31mayıs 2003te ilk sigorta giriş tarihim. 2108 Ssk prim ödemem var. 15.06.2011de kadroya geçtim.
Öğretmenim. %57 oranında 2010da alınmış ve Ankara merkez sağlık kurulunda aynen onaylanmış rapor ile vergi indiriminden faydalanıyorum ve 2003te ilk işe giriste bana verilen %59 oranlı sürekli ibareli bir raporu var.Toplam emekli sandığı ile beraber prim ödemem 3668 miş.
Benim buradan okuduğumdan anladığım kadarıyla bu kapsamda emekli olabilmem lâzım ama SGKdaki memurun bana dediği şey şu: Yararlanabilmem için 2008den önce kadrolu olmam gerekiyormuş. 2011de kadrolu olduğum için bu kapsamda emekli olamazmışım. Memurun dediği doğru mu? Yoksa yanlış bilgi mi verdi bana.

Yera
Ewet malesef memur doğru bilgi vermiş Emekli sandığı Ekim 2008 de kapandigi için ekim 2008 sonrasi memur olanlar eski memurlara göre maaş bağlama oranları yarı yarıya düşürülerek 5510 sayılı yasaya gore emekli edilecek kaç gün pirimleri olursa olsun ekim 2008 sonrasi göreve atananlar için böyle şu anda yeni yasaya göre kısaca 2008 ekim öncesi SSK pirimi olanların kamuda çalışmaları emeklilik açısında faciya durumunda bu durumda olanlarin sigortadan emekli olması emekli maaşlarını iki kat arttırır. Tabi arttirsada su anki emekli maaşlarını zar zor yakalar.

En azından engelli olarak atananların istisna olarak emekli sandığına tabii olması sağlanmalı normal insanlar şu anda standart emekli maaşıyla gecinemezken engelliden şu anki emekli maaşlarının yarısına gecinmesi beklenecek 2008 ekimden sonra atananlar için.

OturanBoğa 5510un geçici 4.maddesinin 6.fıkrasından yararlanmak için.
Engelsizbiz bilgi için çok teşekkür ederim. Memur da sskdan emekli olursan daha fazla maaş alırsın demişti.

Yera
Memurun söylediği doğru ne yazık ki.
5510 sayılı yasanın geçici 4.maddesinde ''bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup.....'' denmektedir.

Bu demek oluyor ki 2 sene de borçlansam en erken 6 senede emekli olabiliyorum.
Bilgi için teşekkürler Ufukalp.

peki arkadaşlar bir sorum olacak bana gelen mail açık yukarıda paylaştım.şimdi ben 15 yıl dolduğunda emekli olsam tekrar özel bir şirkette sgk olarak çalışmamda herhangi bir sakınca varmıdır acaba?

2008 öncesi ssk li 2008 sonrası memur olanların emekliliyi nasildir

2015 yılında memur oldum. Geçmiş 5000gun ssk var. Bunlar sayilcakmi vergi indirim ilde var emekli olurken yeniden rapor istencekmi... ve kaç yıl memur olarak çalışmalıyız memur iyetten emekli olmak için...

Evet sayılacak.
Vergi indirimi ile işiniz yok.
Emekli sandığı statüsünden emeklilik için en az 3,5 yıl çalışmalısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt