Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olup, bu tarihten sonra memur olanların emekliliği..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 13 – (4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, ''mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde'' tekrar rapor verilmez.

Arkadaşlar, Bu madde benim durumuma açıklık getirebilirmi :confused:

Ufukalp bey, bena verilmek istenen raprlar altaki uygulama olabilirmi ? çünkü bende aynı işlemlere tabi tutuldum.

Maluliyet tespiti için Kurum sağlık kurullarınca verilen ara kararlara ilişkin uygulamalarda;

a) Yeniden muayene istenilmesi halinde, sevk edilen sağlık hizmet sunucularında muayene istenilen kliniğin/kliniklerin mevcut olup olmadığı sorgulanır.

b) Birden fazla klinikte muayene istenilmesi halinde, muayene istenilen tüm kliniklerce düzenlenen raporların ve mevzuat yönünden istenilen eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması sağlanarak dosyanın tamamı, ilgili kurullara gönderilir.
7.6. Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu Kararına İlişkin Maddi Hata

Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında maddi hata tespit edildiğinde; dosyanın tamamı, düzeltilmesi istenen husus ve gerekçesini belirten yazı ekinde (maddi hata tıbbi mevzuat ile ilgili ise buna ilişkin Kurum sağlık kurulu kararı ile) anılan Kurula iletilmek üzere Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne (Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına) gönderilir.

algaNihat
alıntı yaptığınız yazıdaki ''b'' bendi sizin durumunuza uygun görünüyor.
Nihayetinde işin uzmanları onlar ve siz ilk değilsiniz böyle geri dönüşlerle sürekli karşılaşıyor onlar.
Umalım doğru yolda olsunlar. Çok fazla itiraz da ters tepebilir bir bakıma.

Evet kardeş bende öyle düşünüyorum hayırlısı bakalım, yarın il müdürlüğüne'de göstereceğim ondan sonra göderirim inşallah hayrlı olur teşekkürler

Şu anda çok kritik bir durumdayım,yardımcı olursanız çok sevinirim...

Bugün ekpss ile mühendis olarak atandım, işe başlamam birkaç ayı bulacak gibi...

Ssk baslangıc : 12.10. 2000
Bugüne kadar ödenen toplam prim: Bugün itibariyle 2322
Şimdi ben devlet memuru olduktan sonra 2008 öncesine mi tabiyim,yoksa 2008 sonrasına mı?

1999 yılından berı aralıksız 5400 gun ssk var şimdıyse atamam oldu ılerde emeklılık şartım memeurıyetten nasıl olur yenıden rapor ıstenırmı kaç yıl daha çalışmam lazım acaba...

1999 yılından berı aralıksız 5400 gun ssk var vergi indirimimde var ve rapor süreklı şimdıyse atamam oldu ılerde emeklılık şartım memeurıyetten nasıl olur yenıden rapor ıstenırmı kaç yıl daha çalışmam lazım acaba...

bendede aynı sorun var

genelde inceleme yaptım 2008 den sonra memur olanların primlerini toplattığında sadece emeklilik süresini etkiliyor.2008 öncesine getirme gibi bir durum yok.aynı ssk pirimi öder gibi prim yatacak.5510 sayılı kanuna tabiyiz.Atamam oldu halen düşünüyorum.Girmek zarar mı olur.Eski memuryetin tadı yok

memur olup emekli olacağına ssk dan emekliol daha iyi.elindeki raporuda kaybetmemiş olursun

slan kardeşim haklı gibi .2008 öncesıne gıtmek yoksa memurlukta ılerde bır daha raporla ugraşılcaksa ssk daha ıyı galıba.15 yıldırssklıyım.ama 5510 sayılı kanuna tabı olursam iş zor herhalde sskda n emeklı olmak lazım...

Analadıgım kadarıyla bu konu tam bir çıkmaz her kafadan bır ses düşünce aslını kımse bılmıyor..ssk gunlerı eklendıyınde 2008 öncesıne gıdenler emeklılıkte memurıyette yenıden rapor alacakmı almayacakmı net bilgi yok...?

Sigorta Başlangıcı : 01.09.1992
Ödenmiş Prim : 3810
Engel Oranı :%48
1.) Son memur alımıyla memuriyete başlarsam ne zaman emekli olurum ?
2.)Memuriyet sırasında vergi indirim belgesi alırsam emekli olurken tekrar vergi indirim belgesi isterler mi ?

Danua.

1.590 gün memurluk yapınca emekli olabilirsiniz. o da yaklaşık 30.10.2019 tarihine tekabül ediyor.

01.01.2015’ten sonra işe başlayanlar 18 yıl, 4680 gün diye bir şey buldum nette bu geçerli değil mi ?
Bu durumda 870 gün yapması lazım değil mi zaten 22 yıllık sigortalılık sürem var süreyi karşılıyorum.

asıl mesele hızmet bırleştırınce memurıyetteyenıden rapor ıstenmesı emeklı olurken o kötü.bırde yıllıkızın yoksa sıgorta sıgortadır.sskda da yatacak emeklı sandıgınddada...

benim vergi indirimim yok memuriyet sırasında aldığımız vergi indirim belgesi hizmet birleştirdiğimizde geçerli olmuyor mu ?

kardeş vergı ındırımın olsada memurıyete geçsen gene emeklılıkte rapor ıstıyorlarmış...

Maaşa getiri yönünden evet, ancak emekli sandığından emeklilikte vergi indiriminin bir fonksiyonu yok.

BU rapor sorunu 2008 öncesı ssklı olan 2008 den sonra memur olanlar için çok buyuk sorun bence hepsınımagdur edıyor...yanı adam 2008 den önce yasadanönce ssklı olmuş ama yasadan sonra gıbı emeklılıkte yenıden rapor alıcak...

Benim anlamadığım. ssk dan emekliliğine 17 ay kalmış biri 2015 te memur olursa ve 17 ay çalışıp ben emekli olacağım dese ssk şartlarında emekli olamaz mı. illaki 17 ayı ssk dan çalışarak tamamlayıp mı emekli olacak. kısaca hizmet birleştirmesi yapıp primini tamamlamış olmaz mı.

aliihsan38

memurlukta 3,5 yılı geçirmezse ssk dan emekli olur.3.5 yılı geçirirse 657 sayılı memurluktan emekli olur.

Evet turkuaz06 açıklamış, memurlukta 3,5 yıl dolmadan emekli olmak isterseniz emekliliğiniz ssk kapsamında olur ve bu durumda daha önceden alınmış vergi indiriminiz varsa yine geçerli olacağından tekrar rapor almadan emekli olabilirsiniz.

yanı memur olarak kalallım dersek emeklılıkte yenıden rapor sorunu var .birde şu var meb atandım hızmetbirleştırmesi şimdi yapmak ıstıyormusun dıye sormadı mebdekı atama işinden sorumlu müdür.senı çagırdıgımızda eskı ssk gunlerını devletım sayfasından çıkar onlarıda getır dedı....sanırım hızmet bırleştırcek .

Ufukalp Engelli memur atamasında verdiğim %40 ı geçen raporla engelli kabul edilip engelli olarak emekli edileceğim mi demek oluyor vergi indiriminin bir fonksiyonu yoksa ?
Emekli sandığında engelli ile sağlıklının arasında bir fark yok mu ssk da oldugu gibi , ssk illa vergi indirim belgesini istiyor çünkü.

@Danua
Hangi tarihte memur oldunuz konusunda açık bir bilgi yok.
Belirtirseniz ona göre cevaplar fark edecektir.

Malesef memur olurken verilen raporla emekli olma durumu 5510 sayılı yasayla bu yasanın yürürlük tarihinden sonra memur olanlar için kalktı.
Her durumda yeni rapor alınacak
1-İlk sigortalı olduğunuz tarihte malul derecede engeliniz varsa 15 yıl, 3960 gün
2-[FONT=sans-serif]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
[/FONT]
şartlarıyla emekli olabilirsiniz.

ufukalp kardeşim 1999 dan berı sigortalıyım.raporumda süreklı bu yıl memur oluyorum.emeklılıkte yenı rapor alıncak dedınız .bunu neye dayanarak yazdınız.bır madde varsa lınkını atarmısınız okumamız için.teşekkür ederim...

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Malulen Emeklilik : 5510 Sayılı Kanunda 25’nci madde ile düzenlenmiştir[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Erken Emeklilik : 5510 sayılı Kanunda 28’nci madde ile düzenlenmiştir.[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Madde: 25[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır. [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Madde: 28[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü maddehükümlerine göre kontrol muayenesine tabi tutulabilirler.[/FONT][/SIZE]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt