Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirimine başvurdum. Sonuç ne olur?

kader1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar. Benim vergi indirimim. Yüzde 40 3 derece hizmet erbabından yararlandırılmışıyın.17.02.2011 verildi. 17.02.2012 sona eriyor.bir yıl sonra tekrar sevkiuygun görüldügünden 17.02.2012 tarihinden sonra da sakatlık indiriminden yararlanmak istemesi halinde, başkanlıgımıza başvurması gerekir diye bir yazı geldi.zamanım yaklaştıgı için yanlış birsey yapmayayım .bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim teşekür ederim.

Maliye ye müracaat ediniz yeniden yetkili hastaneye sevk alınız.Aynı süreci tekrar yaşayacaksınız....

bu aşamada benden tekrar ropor işteyeceklermi.ilker kardeşim.yoksa 2010 da almış oldugum rapor lamı muracat edcem. o vermiş oldukları 1 yıllık vergi indirimini ilavemi edecemi aydınlatırmısın .teşekür ederim

2010'da aldığınız rapor "sürekli" ibareli ise, o raporla yeniden vergi indirimine başvuru yapabilirsiniz. Kontrol felan değil, sıfırdan başvuru yapacaksınız defterdarlığa...

1 yıl verği indirimi alıpta sonra tekrar konturol

Sevğili arkadaşlar hepimizin başindan geçen birtakım zorluklar oluyor. Benimde başinda böyle bir sikimtı var. Sizlerinde yardımıyla bu sıkıntıyı atlatacagım işallah.bana 1 yıl gibi birzaman vergi indiriminden yararlan dırmışlar.2.yıla tekrar sakatlık indiriminden yararlanmak istemesi halinde gelir ve kurumlar vergileri müdürlüğüne başvurması gerekmektedir. Diye bir not düşmüşler. Başından böyle bir sıkıntı geçen arkadaş varsa beni bilgilendirirse çok sevineçem zamanım azaldı .hepinize sonsuz şükranlarımı sunarm.

"Sürekli" ibareli rapora rağmen "1 yıl süreli" sakatlık indirim hakkı tanınması tam bir saçmalık, ceberrutluk! 1 yıl sonunda aynı raporla başvurup bu sefer "sürekli" sakatlık indirim verilmesini talep edersiniz...

Hatta, bence bu konuyu Ankara Maliye sakatlık indirimi birimi ile görüşüp, varolan 1 yıl süreli hakkın Sürekli olarak değiştirilmesi için talepte bulunmayı dene: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

merhaba bülent bey sizce 17.02.2011 yılında almış oldugum sakatlık ındirimi.olan.17.02.2012 bitiyor. 2 ay bir sürem kaldı .bir ay kala müracat edersem dahamı iyolur.yoksa zamanım tam doluncamı muracat yapayım.teşekür ederim.

bület bey vermiş oldugun telofona telefon açtım .durumu arzettim .ordaki arkadaş o dokturun bilecegi bir iş didi .bende burdaki raporumuda veren doktur sürekli veriyorda ordaki doktur vermiyor dedim .memur dediki biz sadeçe yazışırız dedi .başkada birsey sormadım.yazışırız deyince anladıgım kadarıyla burdaki maliyeyle yazışıyor . hayırlısı olur işallah.

Bence bu sefer "sürekli" vergi indirimi verilir...

Kardeşim allah yarımcın olsun raporunda konulan tanıları yazarsan yardımcı olabilirim

slm hasan kardeşim .yaklaşık 5 yıldır gecirdigim trafik kazası sonrası ilgisizlik,isteksizlik,öfkelenme,içe kapanma,neşezizlik,halsızlık,şeklinde şikayetiminolduğu düzenli tedaviye rağmen şikayetlerinde kısmi azalma oldugu ögrenildi. şu anki muanesinde.bilinci açık,duygulanım anhedonik,davranış anerjik,işlevsellik azalmış,anamnez,klinik degerlendirmeye göre depresyon oldugu tıbbı kanatine varıldı. TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN DÜZELEN. 100-25

İKİNÇİ TANİM.5.yıldır ğecirdigim tırafık tazası önce her iki femur boyun kırığı nedeniyle amaliyat olmuş.sol clavikula kırığı konservatif tedavi edilmiş.sağ alt ekstremitede 4 cm kısalık tablo3.3 sayfa 58 100-14 sağ alt ekstremite uyluk atrofisi 6 cm den fazla taplo3.5 sayfa 59 100-5 sağ kalca rotasyonları yok,abduksiyon yok,fleksiyon 50 derece taplo 3.8 sayfa 60 sol kalça ve sol kalça ve sol omuz hareketleri normal 100-8

hasan kardeşim 08 12.2010 raporun verildiği tarih bu raporun veridigi süre sürekli ve daimi vergi indirimi süresi bir yıl bu senenin 17 02 2012 bitiyor .benim rahatsızlıgım devam ediyor günden günede kötüleşiyorum kısacası kalcam çöktü. benim şimdi neyapmam lazım bilgi verirsen sevinirim .hoccakal

bület bey vermiş olduğun bilğilerden dolayı teşekür ederim.

Raporunun süresinin dolmasını bekleme bir an önce müracat et. Önceki raporunuda hastanedeki doktorlara göstermeyi unutma.

Daha önce de yazdığım gibi, 1 yıl dolmadan aynı raporla defterdarlığa başvuru yapı yeniden vergi indirim hakakı talep edeceksiniz. Elinizdeki "sürekli" ibareli rapor size bu sefer "sürekli" vergi indirim hakkı kazandıracktır diye umuyorum.

Maalesef işin için psikolojik bir konu girdiğinde kurumlar 1-2 yıl sonrasına kontrol muayenesi ekliyor. Eğer mümkünse raporda psikolojik konulara hiç değinilmemeli. Diğer hallerden dolayı yeterli oranda rapor alınabiliyorsa, en güzel bu...

bülent bey vermiş oldugun bilgiye teşekür ederim. ortabedici dokturları diyorki emekli hayatı yaşayacan . rapora geline işte devlet sana bunu vermiş 100-38 veriyor 100- 2 vermiyor .boyle birdurumda neyapam diye soruyorum işte başka dokturlardan aldiyor.fiziğe gidiyorum biz rapor veremeyiz diyorlar sadece onaylarız diyorlar.bu durumda sence benim piskiyatriden başka çarem yok kardeşim.insanın düzenini kanunlar bozuyor. allahım kimseyi sıkıntı vermesin. vergi indirimimi onaylamazlarsa bilgilendirir seniz sevinirim .

Ne yapılabilir bilemiyorum. Bi şekilde % 40 ve üzeri rapor alabilmek lazım...

teşekür edrim.

slm arkadaşlar benim raporumu düşürürlerse .ne yapa bilirim

bülent kardeşim şimdi benim olan raporumu yenilememi istediler . bende rapor almak için hastaneye gittim ve ortabedici 100/25 verdi.fizik topu ortabediçiye attı.piskiyatri.seni tekrar muane edecem dedi ve oran vermedi. çarşamba günü heyet ne diyeçek bakalım.sizlerle baylaşaçam. bu durumda ankaradan geleçek olan sonuçumu beklemem gerek.yoksa burda oranım düşürürlerse ona göremi hareket edeyim.yardımcı olan bütün arkadaşlara sonsuz teşekür ederim.

kader1 kardesım gecmıs olsun fızık tedavı oran vermek zorunda fızık ayrı ortapedık ayrı fızık tedavı butun vucut yapını ınceler bende cok rapor aldım zamanında ayagımda felclılık mevcut ortapedı verdı ısede encok fızıkden aldım vermezlerse degerlendırye aldırın baglı oldugunuz ıl saglık mudurlugune fızık tedavının ne ısı var ozaman saglık kurullarında oran vermıcekse

FULYA35 kardeşim öccelikle vermiş oldugun bilgiden dolayı teşekür edrim. bana söyledigi fizik dokturunun söyledigi biz sadece onaylarız dedi

fızık tedavı onaylamaz onaylayan kurul baskanıdır onların verdıgı oranı kurulbaskanı onaylar senı kandırmıslar fızıkden oran alabılıcegını dusunuyrum fızıkle ortapedı sunu yapıyor mesala ortapedı %20 verdı fızıkde 15 kısı ayrı ayrı yerıne balthazar puanıyla bır oran verıyo tek olarak ya ortapedı yada fızık vermıs oluyo fızık tedavı boyle demısdır sana ıkısının oranı %25 gıbı cıkar mesela ornek olarak demans norolojık bır hastalık saglık kurulnda psıkrıyatrı sorunları dogdugundan psıkrıyatrıde oran verıyo demansa norolojıde demans demek davranıs bozuklugu demek ılerı dereceye kadar gıderse psıkrıyatrı hastası oluyo apıtık pısıkoz tanıda dıyebılıyor doktorlar demek ıstedıgımı anlamıssındır acıklayıcı yazdım anlayabılmen ıcın

sevgili arkadaşlar hepinize selam derim.simdi bir konuda bana yardımcı olmanızı dilerim.benim sürükli olan raporumu düşürdüler.devlet hastanesinden almış olduğum raporumu 2011 yılındaki maliyeye ğönderdim onlarda bir yıl vergi hakkı kazandıgımı bildirdiler bir yıl süreç bittiginde benim bir yıllık raporumu vergi dairesi hiçe saydı.ve yeni rapor almamı istedi bende devlet hastanesinden yeniden rapor cıkartım büsefer yüzde 43 olan raporum yüzde 25 düşürdüler.vergidairesine hastane yolladı böyle bir durumda benim vergi dairesinden gelecek olan cevabı bekleyeyimmi.ne yapmamlazım ayrdımcı olursanız sevinirim.

kader vergı daıresının verecegı karara beklemen lazım tekrar rapor cıkartamazsın oncekı raporun surelı oldugundan ıtıtıraz hakkın yok bıraz zaman gectıkden sonra tekrar muracat edersın umarımsureklı dır ıbarelı rapor alırsın

fulya35 kardeşim vermiş oldugun bilgiye teşekür ederim. ama benim allayamadıgım bir konu var .benim sürekli olan yüzde 43 raporum var nasıl olurda kafalarına göre düşüre bilirler anlayamadım dogrusu saçma bir iş bu.anlayamadım dogrusu anlamakta çok zor galiba.

senın ozaman yapacagın sey dava acmakdır onlar gerekcelerını sunucaklardır kazanılmıs sureklıdır ıbaresıne dusuremezler ama burası turkıye kagıt ustunde oynatıyorlar malesef hukumetın bu konuda ozverılı bır calısma yapması lazım ozurlu vekıllerımız var secım olalı bır yıl olmak uzere ama hala bır ılerleme kaydedılmıs degıl

slm arkadaşlar.yanlışbir yol izlemekten kortugum için sizlerden yardım etmenizi rica ediyorum.2010 da almış oldugum sürekli ibareli roporum var.yüzde elli iki.bu raporum baltazar la yüzde kırk üçe indirdiler.gelirler vergi dairesi üçünçü dereceden bir yıl yararlandirdilar.buna dair ancak 1 yıl süre koydular.biryıl sonunda benden tekrar rapor istediler bir yıllık olan raporumu kabul etmediler.bende tekrar rapor için muracat ettim.kazanmış oldugum hakkımı elimden aldılar.raporumu yüzde yırmi beşe düşürdüler.gelirler verği daireside hastanenin vermiş oldugu rapora uydu onlarda yüzde yırmi beş le onayladı bu rapor bügün elime ulaştı.şimdi benim kazanmış oldugum hakkım ne olacak yeniden ropor için ugraşayınmı yoksa yasal yolmu izleyeyim.birde şimdi ben tekrar rabor alabilirmiyim başından geçen arkadaşlar lütfen çevap verirmisiniz .üzüldügüm konu şu emekli hayatı yaşayaçan diyor dokturlar rapora gelinçe sana devlet bunu vermiş birazda başka bölümlerden almaya bakdiyorlar böyle bir saçmalık olurmu bilemiyorum.özürlümüyüm yoksa sağlammıyım kendimden eminligimi kaybettim.şimdi hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .vereceginiz çevaplar benim için çok önemli.teşekür ederim.

Bülent beyin dediği gibi vergi indirimi dilekçene süreklidir ibaresini eklet aksi halde bir veya iki yıl sonra tekrar çağırabilirler

idris kardeşim teşekür ederim vermiş oldugunuz bilgiye ama anlayamadım biraz aydınlatırmısınız.

Üst Alt