Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirimine başvurdum. Sonuç ne olur?

slm degerli kardeşlerim 3 aya yaklaştı benin evraklarımı teslim edeli vergi dairesine bildigim kadarıyla onlarda ankara saglık kuruluna gönderiyor.birtürlü çevap gelmedi bügün ankara saglık kuruluna telefonla ulaştım bana verilen çevap 3 aydır eksiklik var atama bekliyoruz dendi .bilginize nezaman atama olur bilmem .bu konuyla ilgili nereye sikayet edbilirim .

ya evraklar çalınırsa :eek::eek::eek:
:confused:

selam değerli arkadaşlarım yardımınıza ihtiyacım var. lütfen yardım ediniz.:)tüm detayları baştan aşağı siz arkadaşlarımla baylaştım.eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen 06 11 2012 tarih ve 6059 sayılı rapor incelenmiş ancak raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılmamıştır. karar verilebilmesi için klinik muayene bulguları sakatlık bulguları labaratuar bulguları ile aşağıda açıklanması istenilen hususlar tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin ve veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle ÖZÜRLÜLÜK ölçütü sınıflandırılması ve özürlülere verilebilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun kurulumuzca incelenmek üzere gelir idaresi başkanlığına gönderilmesine karar verilmiştir.not kalça grafisinin gönderilmesi. şimdiden emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim .

benimde ilk raporum geri geldi ...
eksiklikler var dediler kuruldakilere gittim yanlış yönlendirdiler fizik tedavi dr bir takım ölçümler yaptı gönderdim gene onalanmadı ...b lik rapor  olara geri geldi ...
tekrar il sağlık müdürlüğüne gidip yeni rapor için görüştüm ve aynı hastaneden yeni bir rapor aldım bu kez rapor için ortopedi dr rica ettim tabloya göre yazın dedim yoksa kabul olmuyor ayrıntılı muayene etti filmleri mi ekledi ve tüm tabloları çıkarıp herşeye usulüne uygun yazdı bu kez dönmez dedi ...heyet günü heyet başkanın dan özellikle rica ettim burdaki memurlar dr tanılarını temize geçerken lütfen ayrıntılı dr ların yazdığı gibi yazsınlar raporlarımız geri geliyor dedim oda yardımcı olun raporları istenildiği gibi düzenleyin bakın işler nerelere varıyor dedi ...
size anlatmaya çalıştığım şu iletişiminizi güzel kurun anlatın yardımcı oluyorlar gerçi burda bir çok arkadaşın zorluklar yaşadığını okuyorum ama genede bu şekilde deneyin lütfen filmleri mutlaka yollayın ve ortopedi dr dan rica edin ayrıntılı yazsın durumunuzu...

teşekkür ederim kardeşim .bu benin 3 raporum .ilk raporumda ankara bir yıllık vergi indiriminden yararlandırdı.bir yıl sonra işin içinde piskiyatrı olunca süre koydular.2 raporda piskiyatrı yatma önerdi bende kabul etmedim.raporum düşürüldü:eek: 3 raporu hastane vermek istemedi bende il sağlık müdürlüğüne gittim rahatsızlığım artı dedim.sagolsun ortabediçi derdimi anladı ve yüzde 48 verdi hakem hastanesi olarak aynı hastaneyi seçtim birdaha zorluk çıkarmazlar dendi şimdi ne yapmamlazım bilmiyorum

rusa;
slm kardeşim senin dediğin gibi dümeni döndür düler yardımcı olurmusun ne yapmam lazım şimdi.:confused:

Gelir idaresi başkanlığından alınan 30.4.2013 tarih ve 36656 sayılı yazıda ilimizde çalışan kader1 hakkında hastanemiz tarafından düzenlenen 06,11,2012 tarih ve 6059 sayılı sağlık kurulu raporunun merkez sağlık kurulunca incelendiği,ançak kesin bir karara varılamadığı bildirilmiştır. Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için, yazımız ekindeki merkez sağlık kurulu kararında istelinen belgenin düzenlenerek, müdürlügümüze gönderilmesini riça ederim.ekler.ek 1. Bu almıs oldugum raporum.ek 2.karar .merkez sağlık kurulu kararı.kader1hakkında devlet hastanesi sağlık kurulu tarafından düzenlenen06,11,2012 tarih ve 6059 sayılı rapor inçelenmiş,ancak raporda sakatlıkla ilgili bulgular tam ve ayrıntılı olarak belirtilmediğinden herhangi bir karara varılmamıştır. Adı geçen hakkında karar verilebilmesi için,klinik muayene bulguları,sakatlık bulguları,laboratuar bulguları ile aşağıda açıklanması istenilen hususların tam ve açık bir şekilde belirtilip hastane baştabipliğine onaylatılarak anılan belgenin ve veya söz konusu hususlara da yer verilmek suretiyle özürlülük ölçütü,sınıflandırılması ve özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğe uygun yeniden düzenlenecek bir raporun kurulumuzca incelenmek üzere gelir idaresi başkanlığına gönderilmesine karar verildi.bidde kalça grafisinin gönderilmesi.

slm rusa kardeşim yazdığımı okumadınmı cevap vermeni bekliyorum .tabiki bilgin varsa
Okudum...kardeş.ben bu foruma basladigimda az bilgim.az tecrubem vardi..zamanka okudum.. calisdigim is itabariylede.. tecrubem arti..YaziLarimda genelde sonuc odakli taraazis. yorumlar yaptim.... Sana diyecegim...cok acik...tekrardan istenen evraklrida icine koyarak rapor alnan....Defalarca bu konu ele alindi..merkez saglik kurulunun yetkisi yok.diye...var.iste...Ornek olarak ta..tam senin .konun..evrsk eksikligi..dogru yada tam tanimlanmamis.teshiz..Bu nedenlerle kanunun.geri gonderme tekrar rapor isteme haki bulunuyor..M.saglik kurulunun amacida bu saten...Bir zahmet..o zalim doktorlarda bastan savma.is yapmasinlar..rapor mu..salla gitsin yapiyor.tum saglik kurulu calianlari.. Sunu unuta.. hastaligin gercek oranin gercekse..kinse emekliligine engel olmaz... yok..doktor ihtimaz geçtiyse baştan savma iş yaptıysa...sen ben yada tum engeli kardeslerin..aglmaya hakkı yok.Ben im 4 kez ayni hastane neden ayni raporum.aynen onaylandi...Oyun kurucu oyunun kuralarini DEVLET belirliyorsa...ne yapcan..kurallara uygun davranacaksin baska yol yok...Selametle.... şuna kesınlıkle inanmıyorum hakı olduğu halde emeklı olamayan ınsan yok...ama hakkı olmadığı halde emeklı olan cok...

seleme rusa kardeşim.şimdi ben yenidenmi rapor alaçam ya sıl baştanmı.:(yermiş olduğunuz bilgiler için çok tşk ederim

Evet...kader arkadasim.Sunu ictenlikle soyliyeyim...okuyan herkes de azicik vicdan ve akilla dusunsunler SORUN MALIYEDE DEGIL DIR..SORUN MERKEZ SAGLIKDA DEGILDIR..SORUN,............SAGLIK BAKANLIGINA BAGLI BIZE RAPOR VEREN DOKTOR....VE...O RAPORU DOLDURAN SENIN BENIM GIBI..COGU LISE MEZUNU SAGLIK MEMURU DIYE ADLANDIRILAN ...MEMURLARIN YETERSIZ....BIINCSIZ.....EGITIMSIZ OLN
MALARIDIR.........YOKSA ANKARA NIN SATEN ORAN DUSURME YETKISI YOK ONLARDA BIlIYOR...Onlarin yaptigi hastanenin raporunun gorsel.ve dogru teshise dogru oranmi ona bakmak...Sorun saglik bakanliginda...adam gibi ropor doldurup ankaraya gonderemiyorlar...Sen ben.bizlerde..ankara dusurdu yalanina kanmamiz gerekiyor...yok oyle birseySelametle.....

anladım kardeşim vermiş olduğun bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.

Hayır sil baştan rapor almayacaksın sana gelen belge ile raporu aldıgın hastaneye git eksik belgeleri hazırla ve maliyeye geri ver ne dir bu eksik belgeler. Engeliniz ile ilgili bulgular (Örnek: İşitme engeli birinin işitme testi) engeliniz ne ise,klinik muayene bulguları,sakatlık bulguları,laboratuar bulgularını hazırlayıp başhekimden ıslak imzalı olarak alıp maliyeye teslim edeceksin yada hastane maliyeye yollayacak.

Valahi bende merak etimm...sonucu yada aşamalari paylasirsan..deneyimimiz olur...benim cikis noktam...maliyenin verdigi yazida soyle yazarDUZENLENEN RAPORU ELDEN VERMEYIP BIZE POSTAYLA GONDERIN....bu resmiyetde su anlama gelir...once benden sevk al ust yaziyla seni tekrar hastaneye ben gondereyim ki onlarda bana postayla gondersin bende ankaraya....vs.vs..Ha maliye onemsemez hastane onemsemez..elindeki yazilari gosterip tekrar sevki es gece bilirler...bide sana gelen yazi sana nasil ulasdi...?maliyeden isyerine geldiyse ordan da sana...benim kanatim ayniyolu tersten gitmen......

...........................Ayrica benim rapor alma maceralarim da hep kontrol yazar.ama alkasi yok..hastaneye girince benim evrak eksik yada kontrole geldim muhabeti hic olmaz....kurula bas vurunca 0 aliyormussun gibi randevu alip doktorun karsizina ciktim...aradan kaynak yapip kontrol diyemedim....elimdeki eski raporu goste rip hizlandirma olabilior.ama prosedur ayni..randevu rekrar kontrol muayeneler eksik evrak tamamlamalar.... yeniden farki olmadi benim icin....Ama nuhakak paylas sira nasil..direk hastane maliyemi.....yoksa maliye hastane .tekrar maliyemi...

rusa;

slm rusa kardeşim.maliye benim iş erime telofon etti ve benimim maliyeye gelmemi söylediler.ben de gittim evragımı aldım gerisini yani neyazdıysa ankara sizlerle paylaştım.ve baylasaçamda .yinede sizler bizlere yardımcı olun .şimdi benim eskidende raporum vardı.piskiyatrı olunca işin içinde 1 yıllık süre vermişlerdi ankaradakı sağlık memuru.ama şu bir gerçek kardeşim benim güç taşıyan kemiğim çoktu bana dotturlar emekli hayatı yaşayaçan diyorlar gelgelelim iş rapora düşünce herkez bir yol buluk çikiş buluyor .ya benbunu veya bir arkadaşım kardeşim bilerek iştemez maalesef önceden alınmış sıkıntısını yine bizler çekiyor .işallah hayırlısı olsun vermezlersede rızk için şübe yok. hayırlı akşamlar

kader1;

raporunu duzgun almak bıraz da senın elınde...yayınlanan yonetmelıkte yazılan senın hastalığına denk gelen yerlerı ıyı oku...doktora ona gore cevap ver..yanı bıraz ders çalış....yoksa doktorların sen emklı olacam cefa cekecen umrunda degıl....onlar ıcın sıradan hastasın...hata tedavı ıçın degıl sadece teşhız konması gereken gerkesız bır iş yuku olarak gorunuyorsun......sen de doktorun ısını kolaylaştır...mesela ortapedıkse yonetmelık te bul hangı kataorıye ne oran verılıyor sec..ona gore doktorun sana doğru teshız koymasında aktıf rol oyna........yoksa teksoruda olcup bıcmeden yapıstırı teshızı....selametle......

slm rusa kardeşim. nasıl bulabilirim o yönetmeliğin yazdığı yazırarı .

kader1;

hayda...÷) Sagkik bakanligi.sitesinden...resmi gazateden... ozurlulere verilecek saglik kurulu yonetmeliginin icinde...ekler bolumunde..her ana hastakik icin oran hatda doktorlarin yotum yapa bilmesi icin orneklerde var...selametle...

özür dilerim araya girdiğim için kader kardeşin durumunun aynısı benim eşim içinde aynı durum uygulandı bizimde %67 sürkli ibareli raporumuza maliye 1 yıl sakatlık indirimi verdi ve tekrar vergi indiriminden faydalanmak istenmesi durumunda hastaneye sevk edileceğimizi söylediler yani bizim izleyeceğimiz yolda aynımı olacak

Ş.ALİ;

can sikici bir durum...ama sadece sizde degil.son donemdeki.tum raporlar sureli ye ceviriliyor......maliyenin ve sgk nin maksat nedir yakinda.ortaya cikar...ben bu konuda karamsarim...raporlari tekrarlatarak bir veri bankasi olusturup...ozurlulere bir oyun daha oynanmak uzere.... selamete...

merhaba arkadaşlar 23 mayıs 2013de 52.25 olarak raporumu aldım göğüs doktoru ikiyil süreli yazmış 04 haziran 2013de maliyeye teslim ettim acaba ankaradan raporum düşürülürmü veya oradanda sürelimi yoksa devamlımı gelir süreli gelirse emekli olmaya bir manisi varmı bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum teşekkürler

Süreli gelir kanaatindeyim çünkü doktorda süreli yazmışBence tekrar başka bir doktordan sürekli rapor alırsan iyi olur

slm ali kardeşim .benim yazdığımı incele benimki gibiyse maalesef.ama şu bir gerçek sonuna kadar ugraşaçam .burdaki doslarımında yardımıyla hakkımı alaçam işallah sizlerde bes etmeyin. bide şu var işin içinde ben tam derdimi anlatıyorum herşey yoluna girdi diye sevinirken birde bakmışsın başka bir sıkıntı mısal bena rapor veren doktor gitmiş bir başka doktor sil baştan vay halımıze :(

slm değerli arkadaşlarım.ve kardeşlerim.dün takrar hastaneye gittim .maliyeden gelen evraklarla beraber.saglık kuruluna muracat ettim.evraklarımı alıp benden sadece hastaneden hastalığımla ilgili siydiyi verip tamam sen gidebilirsin dendi.orda sordum benim rahatsızlığım devamlı ilerleyor simdi yeniden filim çekilmeyeçekmi dedim ama çok kalabalık olduğun danmı yoksa burosudürmü öyle bilmiyorum .tamam bu kadar dendi. simdi süreç nasıl işleyecek bilgisi olan kardeşlerim lütfen yardım edin sayğılarımla .

hangi hastane bilemiyorum..ama istanbulda...şu gün gel.. raporunun bir kopyasini sana verir..digeri tekrar maliyeye gider.....hatda ist 4 adet cikiyir...2 sii hastaya 1 kenfilerinde...biride maliyeye gidiyor...prosedur bu...ama uygulama bilmiuorum...konyada nasil..

slm rusa arkadaşım .benim raporum var tekrar rapor istenmedi .sağlık kurulundaki memur eski çekilmiş filimleri veya hastalığımla ilgili bulguları siydiye aktarıp herhalde maliyeye gönderecekler .bilgisi olan veya başından geçen arkadaşlar lütfen yardımcı olunuz .teşekkür ederim.

yardım edin

Beklemekten başka elden bir şey gelmez. Hastane gerekli bilgileri Ankara'ya gönderecek vs.vs.vs.

slm .zorda olsa ugras mama rağmen bugün elime ulasdı .değerli arkadaşlarım ve kardeşlerim hepinize sonsuz tşk ederim sizler olmasanız belki var olan hakımı alamayacaktım.11,12,2012,itibariyle üçüncü derecede engelliler için uygulanan engellilik indiriminden faydalandırılmışım. şimdi ne yapmam gerekir .yardımcı olurmusunuz simdiden teşekkür ederim.

gelen vergi indirimi yazısı sureli değil ise ve 15 yıl 3600 gunun varsa sgk ya basvur emekli ol enguzeli bu rahat bır hayat gecırmenı dılerım...

Üst Alt