Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1 yıl süreli raporumla vergi indirimine başvurdum. Sonuç ne olur?

kardes yapman gereken ılker beyın dedıgı gıbı malıyeye gıdıp sevk almanız sen sureklı raporunu malıyeyı verseydın kabul gorurdu ankaradanda onaylanırdı sımdı dusen oran uzerınden eskı kazanılmıs hak kabul gormez yenı yonetmelıklere gore x bır hastanenın verdıgı orana yuksek saglık kurulu bozamaz bu surecde gene aynı durum olursa dava acma yolunuz var elınızdekı kozda eskı sureklı olan raporunuzun olması

teşekür ederim arkadaşlar.benim yeniden rapor almam gerekiyor budurumda galıba.

şunuda belirteyim 1 yıllık raporumu gelirler verği dairesindeki memur kabul etmedi. yani işimi bilerek zorlaştırdı galiba.1 yılık vergi indirimimi. hastanedeki yeni verilen raporun altına ilave ettim tabiki oraporu kaybetmedilerise .nediyelim sağlık olsun .sonsuz teşekür ederim bütün emegi gecen arkadaşlara.

slm arkadaşlar şimdi yeniden rapormu cıkartayım yoksa davamı acayım yardıncı olurmusunuz.bu konu benim için çok önemli yardıma ihdiyacım var.

gelirler vergi dairesinden aldıgım dilelçeyi hastanedeki görevli kabul etmedi nedendir açaba bilgisi olan varmı arkadaşlar

işyerinden çalıştıgınıza dair yazı ile vergi dairesinden hastaneye sevk aldınız ve o hastanede saglık raporu için dilekçenizi kabul etmedimi. sorun neymiş sormadınızmı

slm kardesim. sordum kardeşim sormazmıyım dediki biz sana bir rapor vermişiz.raporun onaylanmış.bende evet onaylandı hakkım olan raporu onayladınız.teftadarlık bir yıl süre verdi bende ozan dolunca tekrar muracat ettim ve raporumu veren dokturun biri devlet hastanesinden ayrıldı bir başka doktor rapor vermem için seni tedavi edecem dedi bende ben saden tedavi oluyom dediysemde rapor vermedi.4 ay sonra tekrar rapor almam için defterdarlıktan sevk aldım hastanedeki saglık memuru kabul etmedi siz burdan ikikere rapor almıssınız dedi bende evet dedim ama bana konturol süresi verildi dediysemde tersledi ve beni oyalama işim var deyip isi bitirdi.bende tekrar maliyeye gidip başka bir hastaneye sevk aldım sizce neyapmamlazım arkadaşlar bu memurun böyle demeye hakkı varmı sızce benim ne yapmamlazım simdi sevk aldıgım hastanedemmi yola cıkmam lazım yoksa inadına almış oldugum yerdemmi devam edeyim sagılarımla çevap veren arkadaşlara sonsuz teşekür ederim

slm arkadaşlar. il sağlık müdürlügüne dilekçe verdim . beni hakem hastaneye yönlendirdiler. sormak istedigim şu 02.07 2012 tarihinde açaba diyelimki 2 ay sonra baş vursam sıkıntı olurmu .

Kardes acabalarla olmaz bu ıs x hastaneye gıtmıssınız anladıgım kadarıyla ıl saglık mudurlugune gıdın tekrar kaydınızı olun hakem hastaneyede olun bunların belırlı suresı var hakem hastanesınede kayıt oldukdan sonra 1 yıl suren oluyor raporu cıkartmak ıcın

teşekür ederim arkadaşım vermiş oldugun bilgi için.ancak şunu söylemekten kendimi çekemedim bu acabalar beni tedavi yapan dokturlardan oluyoru neden diye sorarsan piskiyatrı seni tedavi edecen diyor tam rapor zamanı gelinçe bide bakmıssın bir başka doktor gelmiş tekrardan başa dönüyorsun işte ozaman ançaklar cıkıyor .şimdi diyelimki benim raporumu hekem hastane düşürdü benim rapor almam bittimi yoksa diyelim rahatsızlıgım çogaldı 2 sene sonra tekrar rapor alabilirmiyim. bittiyse benim takip edecegim hangi yol kadı :)

Hakem hastanesinin verdiği rapor kesindir. O rapordan 1 sene sonra "değişik rahatsızlıklarım çıktı" diyerek başka bir hastaneye ya da il sağlık müdürlüğüne rapor için başvuru yapabilirsiniz.

2010 yılında aldığım %70 sürekli raporumla vergi indirimi müraacatı yaptım ve aynı oranda onaylanarak vergi indirimi hakkı elde ettim..Ömss süreçinde sıkıntı yaratır endişesiyle yeni rapor başvuruşu yaptım aynı oranda ama bu sefer 1 yıl süreli rapor aldım..Bu yeni süreli raporum,önceki sürekli raporumla aldığım vergi indirim hakkımı etkiler mi?? Kısmet olurda memur olursam vergi indirimi başvurumda beni tekrar hastaneye mi sevk ederler yoksa,sürekli raporla aldığım vergi indirimim devam eder mi?

Kazandığınız vergi indirim hakkı bakidir. Yeni raporu vs. hiç karşıştırmayın. Atandıktan sonra orada çalıştığınıza dair kurumunuzdan bir yazı alıp defterdarlığa götürün, sakatlık indirimi uygulanması için yazı alıp kurumunuza geri götürün...

Not: elde ettiğiniz sakatlık indiriminin 1-2 yıl süreli değil Sürekli olduğunu varsayarak yazdım.

oturan boğa; vergi indirimine başvurduğum raporum sürekli..ammavelakin sınav başvuruşu yaparken 1 yıl süreli raporla başvurdum kafam ordan karıştı,atandığım kurum sen 1 yı lsüreli raporla başvurdun bu raporla vergi indirimine başvur demez inşallah..

son bir sorum olacak bülent kardeşim; ekim/2010 tarihinde aldığım ''sürekli'' ibareli raporumla,ocak/2012 tarihinde aldığım ''1 yıl süreli'' raporumun hastalıkları ve oranları aynı (hemotoljik hast.%40,sindirim sistemi hast.%50) ama ikinci raporumda ki ''1 yıl süreli'' yazmasının sebebi hastane hatası mıdır? yoksa değişen yönetmelikle ilgili olabilir mi?

"Eşşolueşşeklik" dicem, suç olacak, onun için demiyorum. Sen anla :)

rahatsızlıklarınız iyileşebilir demek oluyor sizi kontrol altında tutmak için..belli bir süre sonra iyilşme olmaz ise sürekli ibareli saglık raporları verirler.

degerli arkadaşlarım ve doslarım bir konuda bana yardıncı olursanız çok sevinirim .ilsağlık müdürlügüne itraz ettim var olan yüzde 44 olan raporumu düşürdüler yüzde 25 şe. şimdi benim sormak iştedigim konu benden yeniden rapor cıkartmamı istediler ben bütün sağlık dallarına muane olsam diyelimki ortabedi yüzde 25 verdi piskiyatrı yüzde 20 verdi vesayıre bütün dallar biraz biraz verdiginde paldazar formülüyle raporda düşürmü oluyor bu durumda 1.2.3.4.5. dokturdanmı görükeyim yoksa 1.2. dotturdanmı rapor alayım.sizçe hangısı uygun olur . bana bu konuda yardım etmenizi istiyorum simdiden teşekür ederim.

raporda düşüş olmaz hem 8 doktordan oluşur kurul yani 8 doktora muayene olacaksın...

slm degerli arkadaşlarım.yüzde 43 olarak almış oldugum raporumla vergi indiriminden 1 yıl yararlandırıldım 1 yıl sonrası tekrar benden rapor istendi elimde rapor var dediysemde anlamadılar zorluk cıkartılar varolan yüzde 43 raporumu yüzde 25 düşürdüler .bende il sağlık müdürlügüne sikayette bülündüm benim geçen süre zamanında rahatsızlıgım ilerledi diye .il sağlık müdürlüğü bana hakem hastane seçme hakkı verdi. bende yüzde 43 olarak verdigi raporu yüzde 25 düşüren hastaneyi tekrar seçtim. ve tekrar rapor almak için yola düştüm zorda olsa hakkımı araya bilmem için.hastanenin kapısını çaldım bizler burdayız diyerekten ortabediçi büsefer yüzde 48 verdi beni 1 yıldır tedavi eden piskiyatri seni hastanede yatıracam deysede ben kabul etmedim sebebi ni söyledim eşim epilepsi hastası aynı hastanede tedavi görüyor istersen eşimin ilaç raporunu göstere bilirim dediysemde anlamadı ve bana oran hiç vermedi böyle bir durumda bana verilen tek rapor yüzde 48 yeterlimi ankaradan düşürmi bu hekem hastanesi olarak verilen rapor sevgili arkadaşlarım yardımlarınızı bekliyorum lütfen yardımcı olurmusunuz hoçça kalın .

arkadaş;
ılk raporunun surelı olmasını sebebi saten pısıkıyatrıden oran almandan kaynaklı...
eger psıkıyatrı harıc olarak % 40 ın üzerınde rapor olmısısan bu oran yeterlıdır....
rahat ol...
fakat soyle bır dumne donmekte....ankara genelde rapora ıtırazı rapordakı teshışın yanlış ına gfore yapar...
sen raporun teshız kodu..(ıd)kodunun dogrulugundan emın ol...
o orana gelen oran dogruysa...ankara laf edemez..
selametle..

ruse arkadaşım vermiş olduğun bilğiye teşekür ederim .anlayamadıgım kunu şu teshis kodu kodunun dogrulugundan emin ol demissin derken okonuyu biraz aydınlatırsan sevinirim.

kader1;

şöyleki..saglık bakanlıgının yayıyladıgı kodlar var...
stanbul Salk Mdrl..
buradan bakabılırsın....
saten sana verılen eskı ya da yenı raporda ıcd kodu yazmak zorunda...
o koda gelen oranı kendın bulabılırsın...
raporun onsayfasında yazar...ıcd kodu dıye...
eger okoda dogruysa ona gelen oran da dogruysa kımse engel cıkaramaz sana....

slm rusa arkadaşım vermiş oldugun bilgi için çok teşekür ederim benim bekleyip görmemden başka yapaçak bir şeyim kalmadı hayırlısı olur işallah.birde şunu sormak işterim benim raporum şimdi il saglık müdürlügünemi geleçek açabına yani ordanmı alaçam sizçe nazaman alabilirim bilğisi olan arkadaşlar varmı heyete

05.11.20012 girdim süreç nasıl işler teşekür ederim vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı.

hangi kurum hastaneye sevk etmişse, rapor o kuruma gönderilir. il sağlık müdürlüğü sevk etmişse, oraya gönderilir rapor. On gün sonra il sağlık müdürlüğünü arayıp bilgi edinmeye çalışın bence.

tşk edrim bület kardeşim.il saglık müdürlüğünü aradım raporun çıkmış dedi memur arkadaş.şimdi benim nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olurmusunuz arkadaşlar.lütfem saygılarımla

il sağlık müdürlüğü raporu defterdarlığa ya da Maliye'ye gönderecektir. Sorup bunu teyit edebilirsiniz.

slm bület kardeşim .il sağlık müdürlügüne gittim.bana raporun 2 rapor verdi ordaki memür.bende sordum senin dedigin gibi memur bey benim raporum deftedarlıgamı göndereceniz yoksa maliya yemi dedim arkadaşta dediki bize yazı gelmesse biz göndermeyiz dedi.bende ben hakem hastanesi istedim ama önceden ordaki bir engelli arkadasımız dediki bana senin istediğin hastaneyi yazarsam o hastaneden hem muane üçret alırlar hemde yeniden birdaha hakem hastane olarak senden ropor isterler demişti.bende ozaman bana rapor veripte raporumu düşüren konya eğitim ve araştıtma hastanesini tekrar seçmiştim .simdi benim yapmam gereken elimdeki raporu masebeçimizemi vereyim .yoksa başka bir yolmu izlemem lazım ilsağlık müdürlüğündeki memur dediki.bu senin son raporun birdaha sana biz rapor veremeyiz dedi ançak olmassa kanun yoluyla yani afkatla hakkını ararsın dedi kafam çok karısık bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum esen kalın emeği geçen arkadaşlara çok teşekür ederim raporumun oranı tek doktor yüzde 48 verdi

Size rapor vermişlerse siz maliye'ye gönderin. Başka bir şey gelmiyor aklıma

slm arkadaşlar benim gelirler vergi dairesine vermiş olduğum raporumdan çevap iş yerine gelir dediler.ama işyerime halen hiç birşey gelmedi bunu konuyu ankaradanmı öğremmem lazım yoksa bulundugum ildeki maliyedenmi öğrenmemlazım bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim tşk

hastane maliyeye yoluyor;
malıyedekı raporu kapak yazısı yazp, tekrar ankara ya gönderiyor..ankara bakıyor tekrar malıyeye yazıyor..malıye bır kapak yazısıyla işyerine gonderıyor..
surec istanbulda 3-4 ayı buluyor...
işyerı gelen raporunu sana elden teslım edecektır..
demek ıstedıgım surec 3 aydan once bıtmıyor......
oda her şey yolunda gıdrse..

tşk ederim kardeşim .yani benim beklememden başka çarem yok anlaşılan:)

Üst Alt