Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 Mayıs'da engellilere idari izin var mı?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
10 mayısta başlayan engelliler haftasının ilk günü salıya denk geliyor. 2002 yılına ait genelgede 3 aralık ve 10 mayıs tarihlerinde engellilere idari izin verileceği belirtiliyor. engelli kamu personeli olan arkadaşlarımıza 10 mayısla ilgili bilgi verildi mi? idari izin haklarından yararlandırılacaklar mı?

BAŞBAKANLIĞIN 2002/58 SAYILI ÖZÜRLÜLER İLE İLGİLİ GENELGESİ Sayı :B.02.0.PPG.0.12-320-20515 3 Aralık 2002 BAŞBAKANLIK Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünün 03/12/2002 tarih ve 20515 sayılı 2002/58 nolu genelgesinin 3.maddesindeki “Ulusal düzeyde kabul edilen 10–16 Mayıs sakatlar haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyon ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaklardır.” hükümler gereğince 10 Mayıs sakatlar haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyon ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinlidir.

Şimdi bu yazıyı müdüre göstersek kesin kalayı yiyip geri döneriz. Bende böyle yazı yok falan der başından atar.
Hiç bir kanun genelge adam gibi işlemiyor ki.

ben sizin yerinizde olsam gitmem..çünkü kanun size bunu vermiş..ha işe giderseniz çıkamazsınız sölemedi demeyin :D:D:D
ben daha engelliler günü demeden müdürüm kafa sallar çünkü hakkımıza değer veren bir kurum...

kanunen sizin hakkınızdır..kimse hakkınızı elinizden alamaz..evet 10 MAYIS idari izindir..

Engelliler çalışan göre Kamu kurum ve kuruluşları İdari izinli sayılır. Bazı idari izinli veriyorlar, bazı idari izin var ama işten yoğun dolasyıyla ihityacı çalışmak için söyleyebilirler. Mesala benim müdürü hep izin veriyor hemde birşey demiyor ama iş göre bağlı tarih geciklememek için teslim etmek gereken var.

Özel Sektöründe göre Firmalar ve Büro olanlar idari izinli sayılanlar var olmayanlar var.

3 Aralık kesinlikle tüm idari izinli şarttır..

Benim mdürün kesinlikle karşı çıkmaz hakkım varsa kullandırır.İş te gel görki ben yinede işe gelirim.Evde yatıp sıkılacağıma okulda iş güç takip ederim.Çocukların arasında olmak güzel.

Kimse bir şey diyemez O günler izinliyiz. Ayrıca yönetimin size söylemesini kimse beklemesin çünkü çoğunun haberi bile yok. Yazının bi örneğini çıkarın durumu söylerken gösterirsiniz.

devlet de tamamda özel sektörde varmı onunda yasada yeri olsun ben bişe görmedim

ben milli eğitimde görevliyim. genelgede açıkça belirtilmekle beraber kurumlara kesinlikle bilgilendirici yazı gelmiyor. her gün valilikten, il milli eğitimden bir çok konuda yazı geliyor fakat 3 aralık ve 10 mayısla ilgili idari izin yazısı gelmiyor. bu yüzden sordum idari izinden yararlandırılacak arkadaşlarımız var mı diye. bir çok müdür yazıyla talimat almadan sırf böyle bir genelge var diye idari izin kullandırmaz.

Ben de Milli Eğitimde görevliyim,yazı olmasa da kurumum bana izin veriyor..

valla kamu kurumların da olabilir belki ama özel sektörde böyle bir izin hiç duymadım,olsa da izin vermezler.
amannnn izin konusun da pek sıkıntım yok zaten ben istesem şimdik izin alır çıkar giderim.

Özel sektörde çalışıyorum.4 yıldır bankacıyım.Engelli olduğunu göz göre,bile bile normal kadroda çalışıyormuşsun gibi davranıyorlar.Yöneticime sıkıntımı anlattım.Aşırı yorulduğumu ve bünyemin bazen kaldırmadığını söyledim.Oralı bile olmadı,Gün içerisinde neredeyse tüm müşterilerle ben ilgileniyorum.Psikolojim artık kaldırmıyor.Doktora gitmek için izin istedim.Yöneticimin cevabı şu oldu:"acil mi?Ertele....ve bisürü lafff" özel sektörde olmama rağmen haklarımıza saygısızlık yapılıyor.Hiç bişi adil değil...:mad:

Valilikten kamu kurumlarına gönderilen bu genelgede bu konuda zorluk çıkarmamaları özellikle belirtilmiştir.

Soner bey,sizin durumunuza üzüldüm açıkçası:( Ben de özel sektör de çalışıyorum bu tamamen düzgün karekterli yöneticilere denk gelmemekle alakalı ,özel sektör de çalışıp çalışmamakla alakalı birşey değildir.benim bölümümde de 2 kişi aynı işi yapıyorduk çok yoğun değiliz diye sonra bize 1 kişinin işini daha yükledirler,neyse sabrettik bir sene sürdü böyle yoğun çalışma.ama nasıldım bir bilseniz işim gereği sürekli pc başındayım (muhasebe)ve beynim bitiyordu sanki, eve gittiğim de hemen uykum geliyordu.Sonra işler yetişmemeye başladı sürekli mesaiye kalıyorduk ama işler yine yetişmiyordu;yöneticim sorduğu zaman bizde diyorduk okadar yetiştirebiliyoruz ancak.baktılar olmuyor bizde sürekli mesaiye kalıyoruz diye yakınıyorduk, bir kişi daha aldılar yanımıza,okadar rahatladım ki dedim ben nasıl çalışmısım bu şekilde.yani anlatmak istediğim öyle yoğun birşekilde de çalıştırabilirlerdi bi sene boyunca yaptınız demekki yetişiyordu bundan sonra da devem edin diyebilirlerdi.hatta o sene maaşıma da iyileştirme yaptırdı.:)Allah razı olsun yöneticilerimden...

idari izin

bu izin için kurumlara yazı gelecek değilmi kurum bünyasinde çalışan engelliler idari izinlidir diye ben aday memur olduğumdan eğer bu yazıyı müdürüme gösterirsem benim adaylığım kaldırılmasında sorun olmaz değilmi..

evettt evettt yarın ben yokumm dedim bile :)

beni yazı falan bağlamazzz zaten valilikten fakslar o gün içinde çekilio..bende o faksı beklemek zorunda değilim.her yıl böle bir faks geliyor kurumlara ve kanunen bu yetkiyi tüm kamu kurumlarındaki amirler engelli personele uygulamak zorunda...

yazı gelmedikçe ciddiye almayan, idari izin hakkından engelli personelini yararlandırmayan amirler çoğunlukta; valiliklerin sorumlu olup sözgelimi 10 mayısla ilgili yazıyı bugün göndermeleri gerekir. büyük ihtimalle olmayacak bu, hatta belki de çoğu valilik 3 aralıkta umarsız olduğu gibi 10 mayısta da umarsız olacak.

şöle söyleyimm.. 2009 yılında 3 aralıkta ben çalıştım..fakat amirlerimin yetkisiyle başka bir gün o hakkımı kullandım.. ve valiliğin gönderdiği faksın saati ise ;););) 10: 45 civarıydı.. ne yani kanun zaten yetkiyi vermiş ben işe gitcem 10.45 e kadar çalışcam aa faks geldi izinlisin git demelerini beklicem varmı :confused:böle uygulama:mad:

10-16 mayıs türkiye engelliler haftası. çalışan engelliler için 10 mayıs resmi tatil mi ? Bilgisi olan bizimle paylaşırsa iyi olur

resmi değil idari izin sayılıyor..fakat kamuda çalışan tüm personle o gün idareden izinli olarak işe gitmeden çalışmış gösteriliyor..yani ben o gün işe gitmesemde çalışmış gibi imzamı atıyorum..

Yav o kadar önemli değil evde otursanız nabıcanız. varsın 1 gün fazla çalış. verirlerse çıkılır vermezlerse çalışırız.

şimdi Başbakanlık Özürlüler Dairesi Başkanlığını arayıp sordum İdari İzinliyiz yarın eğerki her hangi bir sorunda 0312 229 55 11 Telefondan gerekli bilgiyi alabilirsiniz arkadaşlar yarın işe gitmeyip size her hangi bir sorun çıkmaz yani

arkadaşlar aday memur olupta mazeret izni kalmamış arkadaşlar için gayet iyi bir uygulama evde yatmakla ne alaka izini özel ihtiyaclarımızı özel işlerimizi karşılamak için istiyoruz zaten bende işim olmasa gelir çalışırım olayı saptırmayın. İlgili genelgenin maddesi gereğince izinli sayılmanız hususunu dilekçenize ekleyin genelgeyide çıktıdan alıp amirinizede bildirip 10 mayısda fax beklemeyin ben 3 aralıkta da öyle yapmıştım..

Ben müdüre söyledim sözlü olarak genelgeyi de okuttum yarın izinliyim..

Verilen haklarımızı,kullanıp ,sahip çıkmazsak ,taviz tavizi doğuracak ve kişiler işi uçuruma sürerek sanki bize bunu bir nimet olarak sunmamları için haklarımıza sahip çıkalım.

ankara valiliğinin sayfasında var engelli haftasıyla ilgili aşağıdaki linkte yer alan haber; ama maalesef idari izin konusu yine yok . oysa engelli kamu personelinin en çok istihdam edildiği iller arasında ankara. büyük bir duyarsızlık bu.
10-16 MAYIS ZRLLER HAFTASI...

Üst Alt