Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

10 Mayıs'da engellilere idari izin var mı?

saol bacımm :)) kendi adıma teşekkür ederim..

Bende kamuda çalışıyorum ama bu güne kadar hiç idari izinli sayılmadım. Aslında adı üstünde idari izin, yani amir isterse izin verir isterse vermez.
İki yıl öncesi aynı işyerinde çalıştığımız engelli bir arkadaşımız amirimize sormuştu idari izinli sayılabilir miyiz diye, amirin cevabı, "derneklerin yapacağı bir toplantıya katılacaksanız izin vereyim, katılmayacaksanız ne gerek var" olmuştu.Yani bu genelgeler sadece kağıt üzerinde kalıyor, kimsenin hayata geçirdiği falan yok.

Genelgenin çıktısını alıp amirinize yarının sakatlar günü olduğunu hatırlatın. İstedikleri kadar yüz ekşitip arkamızdan mırın kırın edebilirler benim için sakıncası yok. :)

Evde ders çalışarak kutlamayı planlıyorum.:) Belki sakat bişelerde planlarım günün anlam ve önemine binayen. :)

özel sektör ,bankalar dahil değil:(

kar yağdığında bile izin vermemişlerdi bizim banka özel diye:)

bahar_17;

Bir şehirde en büyük idari amir validir.Valinin verdiği bir emri hiçbir kurum müdürü geri çeviremez.Bu genelge valilik tarafından yayınlandığı için hiç bir müdürün itiraz edebileceğini düşünmüyorum.Eğer hakkınızda ifade açılırsa bu genelgenin her yıl yayınlandığını ve Valiliğin bir emri olduğunu yazarsınız.böyle bir savunmaya amirin yapabileceği hiçbir şey olamaz.

yeni düzenleme olmadıkça,bir önceki geçerlidir sanırım.Yani kardeşimin açıklamalarına katılıyorum.Ama bazı idareciler varrki onlara bu genelgeyi yılda iki kez okutmak gerekiyor.

Teşekkürler ama bu hakkını kullanmayan, arkadaşlara sitemim var.Bugün kullanmazsan,yarın da kullandırmazlar bu hakkınızı.Bizede sen niye kullanıyorsun diye sorarlar.

seyhan;

Bizimde birgün Öyle şefimiz müdürümüz olur inşallah:)

ben de özel sektör de çalışıyorum.hiç öyle bir izin kullanmadım verseler de kullanmam,çünkü,kendimi hiç öyle görmedim.

sgurkan;

Sizinkisi 23 Nisan'da işe gitmek istemek gibi birşey.

Şimdiki çalıştığım görev yerime tayin olalı 1 ay kadar oldu. 9 senelik devlet memuruyum ve amirim ilk defa bir engelli memur ile çalışmakta. Kendisine uygun bir dil ile 10-16 Mayıs'ın Sakatlar Haftası olduğunu dolayısıyla idari izinli sayılmam gerektiğini anlattım. İlk duyduğunda şaşırdı mesai arkadaşlarım dahil bir çok kimse ne bu haftadan ne de izinden haberdardı.

Belki gerekli olabilir diye genelgenin bir çıktısını almıştım ama gerek da kalmadı. Dün evde ders çalışarak geçirdiğim günün ardından bu gün amirim beni ve hemşire arkadaşları odasına çağırdı. Bu hafta aynı zamanda hemşireler haftasıymış. Bize saksıda papatya hediye etti, hepimizin elini sıkıp bu günümüzü kutladı. :) Sakatlar Haftası kutlanırmı demeyin amirim beni kutladı :)

Farkındalık adına, gerekli hassasiyetlerin oluşması adına tüm engellilerin bu günü ve bize verilen tüm hakları değerlendirmesi gerekir. Mesele izinli olmak, evde yatmak meselesi değil lütfen olaya daha geniş açıdan bakmaya çalışalım...

10 Mayıs idari tatil mi?

Arkadaşlar, 10-16 mayıs engelliler haftasının ilk günü perşembeye geliyor. Bu durumda 10 mayıs idari tatil mi? dilekçeye falan gerek olmadan amirimize söyleyip iznimizi kullanabilirmiyiz?

Böyle bir yazı gelmiyor kurumlara haliyle kimse de idari izinden saymıyor o gunu

Geçen sene vali tatil yapmıştı eskişehirde..ilk kez taşeron olmamıza rağmen izin vermişlerdi bize bu sene ne olur bilmem

İlgili Başbakanlık Genelgesini dilekçenize ekleyerek bir gün öncesinden idari izinli sayılmanız hususunu dilekçe ile kayda verin devlette kimse kral değildir kafasına göre iş yapamaz. Vali, Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı gibi makam personelide dahil.

SdFRGL.jpeg
[/IMG]

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla,10-16 mayısın ilk iş günü Engelliler İDARİ İZİNLİ sayılırlar. ( 10 Mayıs Perşembe )

slm
kardeşim şu genelgenin tariv sayısını biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim tşkrlr

bize perşembe günü yazı geldi kuruma izinlisiniz diye. Yazı gelmese de izin kullanıyordum ben.

Engelli Memurun İzin Hakkı

• 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılır.

• Olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır. ’’ Devlet Memurları Kanunu Madde 100:Ancak engelliler için; engel durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.

Üstteki MEMUR ibaresine takılmayın arkadaşlar memur denince sadece 657'ye tabii çalışanlardan bahsetmiyor.. Tüm ENGELLİ ÇALIŞANLAR için geçerli bir KANUN'dur.

http://www.diyalizmerkezleri.org/ha...si-gereken-tum-yasal-haklar-ve-detaylari.aspx

bu linkten de diğer ENGELLİ HAKLARI'nı inceleyebilirsiniz.

tşkr ederim bilgilendirdiğiniz için
o yazıyı biliyorum da 10-16 mayıs ibaresi geçtiğini bilmiyordum

Evet idari izinliyiz yalnız bir arkadaşımda şöyle dedi 10 - 16 mayıs haftasında istediğin bir gün izin alabileceğini ve kendisinin öyle kullandığını söyledi yalnız genelgede ilk gün yani 10 mayıs diyor demekki kurumların insiyatifine kalmış bir şey, fakat bu hakkın neden özel sektörde çalışan engellilere uygulanmadığını gerçekten çok merak ediyorum özelde çalışırken bu günlerde tatil yaptığımı hiç hatırlamıyorum..

Schizophrenia

Merhaba Ali bey,

Bu durumda, mesela özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalşan birisi olarak ben de idari izin alabilir miyim? Bizim İnsan Kaynakları "bu kamu çalışanlarını bağlar" diyerek reddedecektir kesin....

Erdogan Er

öyle bişey deme lüksü yoktur bu kanun Tüm Engelli Çalışanlar için geçerlidir Erdoğan Bey... Daha önce özel sektörde çalışırken de kullandım bu izni ben

kimse sormamış bari ben sorayım ;) 10 Mayıs idari izin var mı :D

yayınlanan genelge var herkes izinli ne demek amirin keyfine göre mi izinli olacağız.

Üst Alt