Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar 18.05.2025 emeklilik için muracatta tahsiste istemiştim emekliliğim 01.06.2025 tarihinnden başladı
Bu sırada muayne ve hastane işlemlerim için GSS yaptırdım 9 ay yatırdım, dün aradılar Şubeye dilekçe verip GSS primlerinin iadesini istememi söylediler.

Geriye dönük GSS primlerini bana ödeyecekler 10.500 lira yapıyor, bilmeyen arkadaşlar GSS ödemeleri geri alınıyor.

Herkese merhabalar,
Bende yaşlılık aylığı ile emekli oldum. E devletten baktığımda henüz ödeme göremiyorum. Ödeme alınca yazarım arkadaşlar.
Haber vermek istedim.
Not: Benim süreç Eylül 2025 de başladı. 2026 Mart in 2. haftası haber geldi. Şükürler olsun.
Darısı tüm arkadaşlarıma olsun.

@Fulya_83, çalışıyor,muyduz yoksa çıkış alarak mı başvuru yaptınız acaba çalışmıyorsanız ve tahsis talebi verdiyseniz toplu ödeme alabilirsiniz e devlette sgk emekli günlük ödeme var oraya bakabilirsiniz hayırlı olsun rahatsızlığınız nedir acaba

Arkadaslar Merhaba

02.03.2025 de basladigim surecim 2 ara karar ile 09.03.20026 da agir duzey ve yaslilik aylogi seklinde onaylandi hastalik dogustan oldugu icin malulen verilmedi ve calismaya devam edecegim.Bugun aradilar ve cikis islemleri icin Tazminat hakedis yazim ile cikisimi yapip baavurumu yapmami istediler
Bekleyen arkadaslarada sabirlar diliyorum

@cfylmaz, hayırlı olsun inşallah ama ağır düzeyde iş gücü kaybı tesbiti edilen biri yaşlılık aylığı baglanamaz ancak malulen aylığı bağlanır rahatsızlığın neydi bu arada

13/01/2026 10:23:23--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (Sigortalı İşlemleri Ek5 Ek6 Ek9 K.İbs 4A Maluliyet)' Klasör Kodu: '205.01.01' Klasör Adı: 'Malulluk Aylığı'
13/01/2026 10:23:23--Evrak Kapatıldı-##### ###### tarafından kapatılmıştır / Kapatma Notu:
13/01/2026 10:23:23Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (######### ######### ### ### ### ##### ## #########) (##### ######)##### ######Evrak Havale Edildi-Otomatik teslim alınıp kapanmıştır.
13/01/2026 10:23:23--##### ######Evrak Teslim Alındı-Evrak teslim alındı.
02/01/2026 12:24:49Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü (##### ####)Sigortalı Tescil ve Hizmet 4 (######### ######### ### ### ### ##### ## #########)Evrak Havale Edildi-
02/01/2026 12:24:49--##### ####Evrak Kaydedildi-Evrak kaydedildi.

10/02/2026 14:07:59
--Evrak Klasöre Kaldırıldı-Birim: 'Sağlık Kurulu Büro İşlemleri Servisi (Maluliyet)' Klasör Kodu: '115.01' Klasör Adı: 'Kurum Sağlık Kurulu'
10/02/2026 14:07:59--Evrak Kapatıldı-####### ##### tarafından kapatılmıştır / Kapatma Notu: ERAY DEMİREL

Benimde son haraketlerim bunlar Ağustos ayında başladım aralık ayında ara karar çıktı halen bekliyorum

@güllerin efendisi, Cevap verdiğin arkadaşta sebebini söylemiş ama senin cevap yazdığın mesajda biraz yanlışlık var.

@cfylmaz, Arkadaşımız gibi yapılan başvuru sonucunda Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp Tespiti yapılan kişiye,

Hastalık iş hayatından öncede var ise Yaşlılık Aylığı bağlanır.

Hastalık iş hayatından sonra oluşmuş ise Malullük Aylığı bağlanır.

Ayrıca 01.10.2008 tarihinden önce sigortalı olmuş ise yaşlılık aylığı bağlandığı için emekli maaşı kesilmeden çalışmaya devam edebilir.

@erydml, 21 ağustos başlama tarihim benimde. 11.12.2025 eksik bilgiden dolayı kadıköy sgk yazı yazmış BSK (ara karar yok) KADIKOY AYNI GÜN YOLLAMIŞ kep TEN 29.12.2025 işleme aldı (BEKLEME SÜRESİ 18 gün şaka gibi)
19.02.2026 kurula girdi bekliyoruz hala kurulda deniliyor... tahminen 50 günde çıkıyor yani benim kabaca 10 nisana kadar bilgi verilir diye tahmin ediyorum kendiminkini

sizin de aşağı yukarı mart sonu çıkar diye düşünüyorum şayet hareket olursa bana lütfen haber verin 7 ay geçecek muhtemelen

Son düzenleme:
@güllerin efendisi, Merhabalar ; 1 senedir çalışmıyordum. Aslında 1 sene önce emekli olabilirmişim. Maltepe sgk ya gittim oradan 20 yılı doldurmanız gerekiyor dendi. Bende şişliye gitmemiştim. meğer 18 yıla düşmüş. benim 19 yıl 1 aydı. 1 sene 20 ylımın dolmasını bekledim. Boşuna zaman kaybım oldu. Neyseki şuan hakettiğim emeklilik bağlandı. Doğuştan engelli olduğum için Yaşlılık aylığı bağlanıyormuş. Öyle bağlandı. Hastalığım Serebral Palsi.
E devlet sistemi Toplu ödeme alacağımı gösteriyor. Ama henüz ödeme ksımları boş geliyor. Ne zaman ödenir bilmiyorum. Ne kadar maaş bağlanacak hiçbir fikrim yok. Ödeme yapılınca yine yazarım arkadaşlar.
Not: bu arada engelli raporumu hiçbir yerde göremiyorum. Ben emekli olduktan sonra bir işe girmeyi düşünüyordum. Bakalım şartlar sağlanırsa yani kesinti olmazsa ve iş bulabilirsem çalışmayı düşünüyorum.

@Fulya_83, aynı rahatsızlıktan bende oldum hayırlı olsun şimdi e devlete gir arama kısmına emekli günlük ödeme yaz orda çıkar karşına ilk sgk girişin 2008 öncesi olduğu için çalışmanda bir sıkıntı olmaz

Son düzenleme:
Üst Alt