Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Sadece tip1 diyabet hastası olup %40 engelli raporla başvuru yapıp çalışma gücü kaybı yoktur dönüşü alıp hayalleri yıkılan var mı

@Adem Öztürk, ben varım bugün itirazda bulundum beşiktaş sgk da çalısan memur sağlık kurulu ret verdiyse yüksek sağlık kuruluda aynı şekilde veriyor dedi.
Yalnız mesajı tekrar okudumda gördüm bende bir kaç hastalık daha var ama en yüksek tip 1 diabet ile başvurdum ret geldi malesef.

Arkadaşlar Merhaba,

Dys ekranlarında konu kısmında "Çalışma Gücü Kaybı" yazdığını görüyorum. Doğuştan engellilerde bu yaşlılık aylığı olarak geçmesi gerekmez mi ?
Doğuştan engelli birini (ortopedik %67) malulen emekli yapabilirler mi ? eğer malulen emekli yaparlarsa tekrar sigortalı olarak bir işte çalışamıyor olacağız.
Bu konuda bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?

@nuridemircii, doğuştan engelli bireylerin emeklili çalışma gücüne göre yapılıyor buda yaşlılık aylığı olarak geçiyor artık malulen emekli olamazsın malulen emekli olmak sonradan engelli olman lazımdı ayrıca sgk ilk girişin ekim 2008 öncesi ise tekrar çalışabilirsin kardeşim

Üst Alt