Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@strazyevsk, hafif ve orta derece emekli olanlar çalışabilir tabi ekim 2008 öncesi sigorta girişine sahip ise

@strazyevsk, Evet hafif ve orta iş gücü kaybında çalışabiliyorsun ancak ağır iş gücü kaybında malül olarak değerlendiriliyor ve çalıştığın zaman emekli aylığın kesiliyor. 2008 ekim öncesi girişli olanlar için geçerli olması lazım. 2008 ekim sonrası girişlerin tamamında emeklilik durumunda tekrar çalışılırsa maaş kesiliyor

merhaba arkadaşlar dün itibari ile öğrendim benimki de ret geldi eve tebligat gelmeden işyerinden arayıp kep ile düştüklerini söylediler itiraz et dediler bişey değişmeyecek ama itiraz edelim itiraz etmeden önce ameliyat raporlarını felan götürmemde faydası olurmu başka hangi evrakları götürebilirim tecrübeli arkadaşlar destek olursa sevinirim

Bende dün heyete girdim , artık SGK dan süreci takip edeceğiz.
Ortopedik rahatsızlığım var , 2024 de raporu yenilemistim.%58 süresiz.
Yüzeysel baktı , röntgen çekmedi. Söyledim gerek yok, zaten raporun çok eski değil dedi. Mevcut raporumu aldı ve aynısını yazdı. Bakalim ne dönüş yapacaklar.

bana da ysk dan ikinci ret geldi 2025 ocak 15 den önce 2027 eylül emekliydim şimdi 2038 eylül oldu anayasa mahkemesinin bizleri tekrar gelir idaresiyle ve eskı kanunla buluşturması dileğiyle..

@alpay24, vergi indirim iptal edilmeseydi 2026 haziranda emekliydim bu yeni çıkan yasayı teklif edenin, hazırlayanların, onaya sunanların, ellerini kaldırıp kabul edenlerin, resmi sürece kadar ilerletenlerin hepsi bizden beter olsunlar ALLAH a havale ediyorum...

@Hopee3466, hiç inanma onlara ret vermek için ellerinden geleni yapıyorlar hepsi sitemde mevcut deyip salıyorlar seni sonuç ret....

@Murtiz_77, temennimiz o yönde ama 2028 seçimleri gelmeden ne kadar bekletirlerse onlar için iyi olur eyt yi çıkardılar olan engelli kardeşlerime oldu 3-5 engelli gözlerine geldi

@eser27, valla üç aşağı beş yukarı hepimiz aynı durumdayız ben formaliteyi tamamlak için itirazda buluncam red gelicek ama sonrası iş mahkemesi
Bu arada anayasa mahkemesi kararı bizim lehimize gelir geçmişe yönelik aleyhte yasa çıkardılar tabi normal şartlarda anormal şartlarda var 🙂

burada süreç ve mevzuata hakim kişilere gerekli verileri paylaşarak sormak istediğim bir şey var;

doğum tarihi 16.09.1990
İlk sigorta girişi 01.01.2007 ( 17 yaşında) 1 günlük sigorta girişi var.
ilk gerçek çalışma sigorta girişi : 16.10.2008
Şu an Toplam ssk günü : 5100

hastalık listesine göre çalışma gücü kaybı: orta ya da hafif skalasına denk geliyor.

Bu verilere sahip bir kişi orta derece çalışma gücü kaybı raporu alırsa hem emekli olup hem çalışabiliyor mu?

bu konuyla ilgili bir çok kişi 1 ekim 2008'i sabit tarih olarak yazmış ve öncesinde girişi olan kişilerin hem çalışıp hem emekli maaşı alabileceğini belirtmiş.
Üstte ki verilere göre bu kişi;
sigorta başlangıç tarihi 2007 olarak kabul edilirse hem çalışıp hem maaş alabiliyor.
sigorta başlangıcı 18 yaşını doldurduğu 16.09.2008 olarak kabul edilirse hem çalışıp hem maaş alabiliyor.
sigorta başlangıcı 16.10.2008 olarak kabul edilirse hem çalışıp hem maaş alamıyor gibi.

Sizce durum nedir?

Biladerim 2007 girişin geçerli sayılır 18 yıl sigortalılığın 18i doldurduğun günden geçerli sayılır 2007 olarak düşün girişi

Ben de 2025 Şubat ayında başvuru yaptım, 2025 Ekim ayında "hafif düzey" ile emekliliğim onaylandı. :) Sol kulak Koklear İmplant cihazı, sağ kulak normal işitme cihazı kullanıyorum; engel oranım işitmeden 52 geldi. Ayrıca artikülasyondan 20 puan verildi, sonucunda "yaşlılık aylığı" bağlandı. Darısı sizlerin başına olsun. İşitme engelli başvuru yapan varsa, yardımcı olmak isterim. :)

@OĞUZATAY, koklear implantı olmayan işitme engelliler emekli olamıyor 15 Ocak 2025 yasasından önce emekli olanlar da araştırılmalı diye düşünüyorum en azından hak kaybı ortadan kalkmış olur madem bizi engelli olarak görmüyorsun çıkardığın yasayı herkese uygula o zaman demezler mi adama

@AltayTuna, Altay Bey merhabalar, Koklear İmplant olmadan da emekli olan birkaç arkadaş var. Belirttiğiniz doğru da yasa bu şekilde olunca, bizim elimizden bir şey gelmiyor. Dilerim en kısa sürede eskiye döner ve herkes emekli olur.

%90 görme engeli bulunan bir kişi sizce yaşını doldurduğunda emekli olabilir mi heyet sizce zorluk çıkartır mı

@OĞUZATAY, o emekli olan arkadaşlar hiç bir kanıt sunmuyor onların da samimi olduğunu düşünmüyorum burası engelli platformu olamayan insanlara yol gösterecek şekilde başlarından ne geçtiğini paylaşmak yerine ortadan kaybolmayı seçiyorlar yada net bir bilgi paylaşımı yapmıyorlar tabiki kendi kararları birşey diyemem ama bu şekilde olunca da insanların inançları kalmıyor bir bakıma

@AltayTuna, Hocam merhaba, ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. EYT den de emekli oldu insanlar benden 1 yaş küçük iş arkadaşım 4 yıl önce emekli oldu. Ben olamadım o niye oldu diye düşünmek yerine ilk ben tebrik edip hayırlı olsun dedim. Umarım siz de en kısa sürede emekli olursunuz. Selamlar.

@AltayTuna, Altay Bey, burada da haklısınız, lakin benim yıllardır işitme engelli olduğumu bütün platform biliyor ve ben emekli oldum. Siz de işitme engelliyseniz, buyurun/sorun ben her türlü desteği vermeye hazırım. Ben destek amaçlı yorumu ekledim; siz çok farklı şeylerden bahsediyorsunuz, neyi merak ediyorsanız, en ince ayrıntılarına kadar ben size anlatabilirim.

@cagatay33, dostum yaklaşımım biraz gaddarca olabilir farkındayım ben istiyorum ki herkes faydalansın bu ayrıştırmayı engelliler yapmıyor başımızdakiler bizi bu duruma düşürüyor herşey ortada ama gemisini yürüten kaptan bu ülkede ipini sağlam kazığa bağlayan bu sıkıntıları yaşayanlara Allah devletimize zeval vermesin diyerek ortalığı gergin hale getiriyor getirenler de var bunlara da çok sinirleniyorum zaman birlik ve beraber olmak zamanı daha bu çıkan yasanın farkında olmayan binlerce engelli var

@OĞUZATAY, senlik bir durum değil bu söylediğim kardeşim hayırlı uğurlu olsun Allah ağız tadıyla yedirsin inşallah

@OĞUZATAY, deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz; sağlık raporu yada durum bildirir raporunda doktorunuz ne yazdı, cihazlı test yapıldı mı vb bilgiler daha sonraki başvurularda yardımcı olabilir.

@feramuz, Merhabalar Feramuz Bey, öncelikle hastaneye gittim; cihazlar olmadan hem işitme testi hem de artikülasyon (konuşma) testi yaptılar. Heyete gitti, heyetten ara karar çıktı, sebep olarak cihazlı test olmadığını, gerçekten Koklear İmplant kullanıp kullanmadığımı, ameliyatın ne zaman olduğunu ve yaşam öyküsünü istediler. Bunlar için ara kararın çıktığı ameliyat olduğum hastaneye gittim; bu kez cihazlarla test yaptılar, Koklear İmplant cihazım eski olduğu için hastane cihazlı testi kabul etmedi, tekrar 0 cihaz almak zorunda kaldım, tekrar test oldu. Tekrar SGK'ya gitti. "Hafif düzeyde" kararı verildi ve emekli oldum. Raporda "hafif düzey ve kontrol muayenesinin gerekmediğini" yazıyordu. Cihazlı testte yapıldı. Toplam 8 ay sürdü.

@AltayTuna, Allah razı olsun kardeşim, darısı senin ve olamayan diğer tüm arkadaşların başına olsun. EyvAllah.

@OturanBoğa
merhaba ben daha 2025 yılında uyku apnesi ve doğuştan tek böbrek olarak %42 engelli raporu aldım ama emekli olamadım. çalışma gücü kaybı çizelgesinde uyku bölümünde uyku apnesi ahi değeri 30 dan büyükse ve kardiyovasküler bir rahatsızlık daha varsa ağır vaka konumunda değerlendirilecek gibi birşey okudum. ve bunun üzerine şimdi tekrar heyete girip raporu değiştirecem çünkü kalpte çok küçük bir kaçağım var ve nabız yüksek attığı için 10 yıldır hiper tansiyon teşhisi ile kullandığım bir ilaç var doktora bunu bahsedince raporuma HT Klas 1 %10 kapak hastalıkları klas1 %10 daha ekledi. sizce emekli olabilir miyim.
7000 günüm var

Arkadaşlar merhaba,

Bundan tam 4 ay 2 gün önce durum bildirir raporum çıkmıştı. Geçen hafta, DYS'de evrak görünmediği ve sürecin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için Alo 170 üzerinden bir kayıt oluşturdum.

Bugün Şişli SGK’dan aradılar ve adıma hastaneden gelen herhangi bir raporun ulaşmadığını belirttiler. Çözüm olarak ya hastaneyle görüşmemi ya da raporun aslı elimdeyse kuruma getirmemi söylediler. Ben de raporun elimde olduğunu ve isterlerse e-posta ile hemen iletebileceğimi belirttim; sağ olsunlar kabul edip kurumsal e-posta adreslerini paylaştılar.

Benim gibi uzun süredir bekleyenler varsa diye paylaşmak istedim; sistemde bu tarz aksamalar yaşanabiliyor, süreci sıkı kontrol etmekte fayda var. :) Şimdilik e-postayı gönderdim, DYS’yi takip ediyorum. Eğer işleme alınmazsa bayram dönüşü kuruma bizzat gidip başvuracağım.

@Gambred, dys yi takip ediyorsanız 4 ay beklemeniz yanlış hastane max 15 gün içinde sgk ya raporunzu yollamak zorunda ve yollamıs olsa idi siz bunu dys den mutlaka görmüş olacaktınız yinede geç olsun güç olmasın bende binlerce engelli gibi ret yiyenlerdenim rabbim gün yüzü göstermesin bunu yaşatanlar milyonlarca insanın hayalini, umudunu, hakkını, geleceğini çaldılar, okadar insanın ahı biri tutmaz ise biri tutar inşallah

Bazı dernekler meclise gidip vekillerle çay kahve kurabiye keyfi yapmak yerine engelli insanları örgütleyip fiziksel olarak tepkisini ortaya koyabilseydi eyt mağdurları gibi istediğimizi çoktan elde ederdik varsa yoksa ötv derdine düştüler rabbim bu ötv derdine düşen simsarları da emeklilik ile sınasın diyorum belki o zaman ses çıkarmak akıllarına gelir

Pazartesi maille ilettiğim ara karar raporum bugün DYS'ye işlendi.

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
14210987273052948-115.01-142109872Çalışma Gücü Kaybı Ara Karar-###########GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
20/05/2026 13:33:04####### ########## ###### #####Evrak Paraf Bekliyor-
20/05/2026 13:33:04####### ############# ######Evrak Paraflandı-
20/05/2026 13:32:58--####### ######Evrak Onaya Sunuldu-
20/05/2026 13:32:48--####### ######Evraka Akış Tanımlandı-Evrak akışa atandı.
20/05/2026 13:22:30--####### ######Evrak Oluşturuldu-##### ### ###### kullanıcısı tarafından Web Servisten oluşturuldu.

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar,

Emeklilik işlemleri ile bir konu danışacağım.

Geçtiğimiz haftasonu SGK'dan RTE adına emekliliğimin hayırlı olmasını dileyen bir mesaj geldi.
Salı günü de aylığımın bağlandığı ve birikmiş aylık tutarının ödenmek üzere bankaya gönderildiği mesajı geldi.

E devletten kontrol ettiğimde 4A Emekli aylık bilgisi kısmında aylık başlangıç tarihi 01.05.2026 olarak görünüyor ancak detayında tutar banka vb bilgiler yer almıyor.
4A Emekli Ödeme bilgilerine girdiğimde ödeme bilgisi bulunamıyor, henüz maaş almadım.
Ancak günlük ödeme olarak bir miktar ödeme yapıldı talep ettiğim bankaya ve TCKN ile çekebildim. bu ödemeyi de emekli günlük ödeme sorgulama kısmında görebiliyorum.

Tahsis numaram da oluşmuş kontrol ettiğimde her ayın 19'u olarak görünüyor maaş günüm. Günlük ödeme de 19 Mayıs tarihinde yapıldı.
Aylık yatmaya başlaması için de 19 Haziran'ı mı beklemek gerekecek? 1-18 tarihleri için bir günlük ödeme oldu ancak kalan 2 aylık ödeme ve bayram ikramiyesi için bir sonraki ödeme günü mü gelmeli?

Bilgisi olan veya daha önce maaş bağlanma sürecinden geçen dostların bilgilerini rica edebilir miyim?

Herkese hayırlı günler dilerim.

Üst Alt