Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@OĞUZATAY, deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz; sağlık raporu yada durum bildirir raporunda doktorunuz ne yazdı, cihazlı test yapıldı mı vb bilgiler daha sonraki başvurularda yardımcı olabilir.

@feramuz, Merhabalar Feramuz Bey, öncelikle hastaneye gittim; cihazlar olmadan hem işitme testi hem de artikülasyon (konuşma) testi yaptılar. Heyete gitti, heyetten ara karar çıktı, sebep olarak cihazlı test olmadığını, gerçekten Koklear İmplant kullanıp kullanmadığımı, ameliyatın ne zaman olduğunu ve yaşam öyküsünü istediler. Bunlar için ara kararın çıktığı ameliyat olduğum hastaneye gittim; bu kez cihazlarla test yaptılar, Koklear İmplant cihazım eski olduğu için hastane cihazlı testi kabul etmedi, tekrar 0 cihaz almak zorunda kaldım, tekrar test oldu. Tekrar SGK'ya gitti. "Hafif düzeyde" kararı verildi ve emekli oldum. Raporda "hafif düzey ve kontrol muayenesinin gerekmediğini" yazıyordu. Cihazlı testte yapıldı. Toplam 8 ay sürdü.

@AltayTuna, Allah razı olsun kardeşim, darısı senin ve olamayan diğer tüm arkadaşların başına olsun. EyvAllah.

@OturanBoğa
merhaba ben daha 2025 yılında uyku apnesi ve doğuştan tek böbrek olarak %42 engelli raporu aldım ama emekli olamadım. çalışma gücü kaybı çizelgesinde uyku bölümünde uyku apnesi ahi değeri 30 dan büyükse ve kardiyovasküler bir rahatsızlık daha varsa ağır vaka konumunda değerlendirilecek gibi birşey okudum. ve bunun üzerine şimdi tekrar heyete girip raporu değiştirecem çünkü kalpte çok küçük bir kaçağım var ve nabız yüksek attığı için 10 yıldır hiper tansiyon teşhisi ile kullandığım bir ilaç var doktora bunu bahsedince raporuma HT Klas 1 %10 kapak hastalıkları klas1 %10 daha ekledi. sizce emekli olabilir miyim.
7000 günüm var

Arkadaşlar merhaba,

Bundan tam 4 ay 2 gün önce durum bildirir raporum çıkmıştı. Geçen hafta, DYS'de evrak görünmediği ve sürecin hangi aşamada olduğunu öğrenmek için Alo 170 üzerinden bir kayıt oluşturdum.

Bugün Şişli SGK’dan aradılar ve adıma hastaneden gelen herhangi bir raporun ulaşmadığını belirttiler. Çözüm olarak ya hastaneyle görüşmemi ya da raporun aslı elimdeyse kuruma getirmemi söylediler. Ben de raporun elimde olduğunu ve isterlerse e-posta ile hemen iletebileceğimi belirttim; sağ olsunlar kabul edip kurumsal e-posta adreslerini paylaştılar.

Benim gibi uzun süredir bekleyenler varsa diye paylaşmak istedim; sistemde bu tarz aksamalar yaşanabiliyor, süreci sıkı kontrol etmekte fayda var. :) Şimdilik e-postayı gönderdim, DYS’yi takip ediyorum. Eğer işleme alınmazsa bayram dönüşü kuruma bizzat gidip başvuracağım.

@Gambred, dys yi takip ediyorsanız 4 ay beklemeniz yanlış hastane max 15 gün içinde sgk ya raporunzu yollamak zorunda ve yollamıs olsa idi siz bunu dys den mutlaka görmüş olacaktınız yinede geç olsun güç olmasın bende binlerce engelli gibi ret yiyenlerdenim rabbim gün yüzü göstermesin bunu yaşatanlar milyonlarca insanın hayalini, umudunu, hakkını, geleceğini çaldılar, okadar insanın ahı biri tutmaz ise biri tutar inşallah

Bazı dernekler meclise gidip vekillerle çay kahve kurabiye keyfi yapmak yerine engelli insanları örgütleyip fiziksel olarak tepkisini ortaya koyabilseydi eyt mağdurları gibi istediğimizi çoktan elde ederdik varsa yoksa ötv derdine düştüler rabbim bu ötv derdine düşen simsarları da emeklilik ile sınasın diyorum belki o zaman ses çıkarmak akıllarına gelir

Pazartesi maille ilettiğim ara karar raporum bugün DYS'ye işlendi.

Evrak NoEvrak SayıKonuEvrak Tipiİşlem TarihiGönderenAlanAçıklama
14210987273052948-115.01-142109872Çalışma Gücü Kaybı Ara Karar-###########GIDEN_EVRAKEvrak Geçmişi
20/05/2026 13:33:04####### ########## ###### #####Evrak Paraf Bekliyor-
20/05/2026 13:33:04####### ############# ######Evrak Paraflandı-
20/05/2026 13:32:58--####### ######Evrak Onaya Sunuldu-
20/05/2026 13:32:48--####### ######Evraka Akış Tanımlandı-Evrak akışa atandı.
20/05/2026 13:22:30--####### ######Evrak Oluşturuldu-##### ### ###### kullanıcısı tarafından Web Servisten oluşturuldu.

Son düzenleme:
Üst Alt