Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@radol03, önce şehir hastanesi ile görüşün rendsvu almanız gerekirse alın acaba sizden tahliller mi isteniyor bilemiyorum oyle ise hastane resmî yazıya istinaden bunlari muayene olmadan bölümlerden verebilir veya rendavusuz muayene edebilir en son bu tahlilleri bitirince evraklarınızı tamamlayıp SGK istenilen yere götürün hastane durum bildirir raporunu kendisi mi gönderir siz mi götürün der onu o zaman öğrenirsiniz işlemleriniz bitince yanı raporlar icin Aslı ni. İstemezler Aslı gibidir yada fotokopisini vermeniz yeterli enabizda raporlarınız görünüyorsa onları görürler uluslarası engelli veri sistemi tabanında kurumlar görebilir bu raporun durumunu

@mehmet-41, SGK memuru birsey bilmiyor ek1 listesinde İsitme oranı 91 dsb üstü konuşma bozukluğu bir orta tanıya giriyor kesin oradaki memur oranı az cok yakın söylemiş tutturamamış kişiden kişiye değişir bu engel durumu ile emekli etmeyiz çalışabilir diyenlerin SGK memuru olması zaten ancak bizim ülkemizde olur kendi memurluğunu yaptığı yerin mevzuatını bilmeyen ülkenin insani olmak utandırıyor beni

Şurası kesinki evet emeklilik çalışma gücü kaybından emeklilik var ama cok teferruatlı olacak zorlaşacak sekilde yapılacak en zor işlemi yaptırıp emekli ediyorlar zaman kazandırıp sistemin dezavantajlarını avantajlarını degerlendiriyorlar bu süreçte onlar bundan istifade ediyor emekli olacak kişiyi düşünen falan yok

Son düzenleme:
4 martta evrağım sgk ya ulaştı 18mart oldu daha bir tane bile hareket yok😢

@Mustafa 1972, 2009 girişi 3900 gün engelli olarak prim gün yıl tamam 60 yaşta normal emekli olamiyor prim ve yıl eksik kalır ve çalışması gerekecek anlayın hukumetin sinekten yağ çıkarma cabalarini

@Manemm,
SGK ara karar verdi tek hekim rapor istedi ancak heyetteki memur biz veremiyoruz tekrardan heyet raporu çıkaracaksınız şeklinde bilgi verdi biz de işlemlere başladık sağır ve dilsiz bir kişinin bir de 60 yaşına varan bir kişinin zaten implant kullanmasının imkanı yok zaten bu işlemler için birçok kez SGK müdürlüğü'ne gittim emeklilige başvurup red gelen bir kaç kiside orada vardı anladığım kadarıyla bu işler çok su götürecek herkes için hayırlısı

@Manemm,
SGK ara karar verdi tek hekim rapor istedi ancak heyetteki memur biz veremiyoruz tekrardan heyet raporu çıkaracaksınız şeklinde bilgi verdi biz de işlemlere başladık sağır ve dilsiz bir kişinin bir de 60 yaşına varan bir kişinin zaten implant kullanmasının imkanı yok zaten bu işlemler için birçok kez SGK müdürlüğü'ne gittim emekli olarak başvurup evet gelen kişilerde orada vardı anladığım kadarıyla bu işler çok su götürecek herkes için hayırlısı

@feramuz, inşalla.h sedyede görmeden emekli etmeyecekler anlasilan

Son düzenleme:
Herkese Merhaba;

Daha önce sürece başlamış arkadaşlara çok önemli bir sorum olacak. SGK dan alınan hastaneye sevk belgesinde Konu kısmında tam olarak ne yazıyor ? Geçen hafta Salı günü kurula girdim ses soluk çıkmayınca hastaneye ulaştım ve görüşmemizde bana SGK dan malulıyet ile ilgili bir sevk olduğunu ilettiler. Normal şartlarda bu sevkin iş gücü kaybı oranı için olması gerekmiyor mu acaba ? Ben sevk belgemi kontrol ettiğimde Konu kısmında SKR Düzenlemesi (Maluliyet Tespiti) yazıyor.

Ben malulen Emeklilik için başvurmadım.

Burada sürece girmiş arkadaşlar ellerindeki örnekle beni bilgilendirebilirse çok sevinirim.

@mehmet-41, heyetteki memur nasıl veremiyor kurum yazısı var vermek zorunda implant icin uygun olmadığını da belirtmek zorunda ve bir sahtekarlik olduğunu düşünüp yapmak istemiyorlar gibime geliyor

@cfylmaz, benim başvurumda çalışma gücü kaybı olarak alındı sistemde skr ( maluliyet tespiti ) olarak dys ekranında görünüyor sevk edildim

@AsLi35,
Daha çok işini var sizin en az 2 3 ay süre ben ocakta başvurdum ve ocağı 22 de işgücü raporları aldım ve halen beklemedeyiz dün gittim sgm bana dedikleri şu evrakları halen inceleme de sonucu öğrenmek için en az 1 2 ay süre dedi bende arkasında o kanun yapana bol bol bedua ettim..

@olgunbodur,

Maliye bakanı şuan yırtık 5 liraları bantlıyor para bulalım diye gayet mantıklı bir teori :D :D

@Manemm, sistem izin vermiyormuş heyet kağıdının arkasına sevk yazısını ilistirdi

@cfylmaz,

Malulen emeklilik diye birşey yokmuş artık bende işe girdiğimde engelli olarak giriş yapmıştım 2021 yılından beri prim günlerim dolduğu içinde çalışmıyordum.
Benide Maluliyet Tespiti olarak sevk ettiler 29 Ocakta.
Ben Malulen olamam işe girişimde zaten engelliydim dediğimde artık malulen emeklilik diye birşey yok.
Maluliyet Tespiti yapılarak hafif, orta, ağır düzeyde değerlendirilecekmiş.
Ben 5 Mart'ta heyete girdim sonucunuz SGK gidecek oradaki kurul son kararı verecek 1 ay'i bulur dediler.
O günden beri DYS'yi takip ediyorum halen ilk başvurduğum günkü gibi duruyor herhangi bir gelişme yok.
SKR Düzenlemesi Maluliyet Tespiti yazması doğru yani.

@hizenesen Dediğin doğru olabilir ama 1800 günü olan ne olacK mecbur malulen olacak diğerleri de istisna

@kime ne,

Benimde 2010 tarihli işe girerken aldığım %60 süresiz raporum vardı.
İşe girişte engelli olarak işe girişim oldu.
Prim günlerim yılım dolu geçen sene gittiğimde 2025 Ocakta gel emeklisin dediler.
2025 Ocakta gittiğimde de yasa değişti emekli olamazsın tekrar hastaneye gideceksin Maluliyet Tespiti yaptıracaksın dediler.
Dedim malulen emekli olamam ben işe girerken engelliydim ve 2021 yılından beride çalışamıyorum.
%60 üstü alırsan hemen emekli olursun.
%50-59 arası verilirse 1 sene beklersin.
%40-49 arası verirlerse 3 sene beklersin ve 1 sene daha prim günü ödemen gerekir dediler.
Hastaneye sevk ettiler.
5 Martta heyete girdim.
Sonuçlar SGK gidecek oradaki kurul karar verecek sonuca bu da 1 ay'ı bulur dediler.
DYS'den kontrol ediyorum halen ilk başvurduğum günkü gibi duruyor halen bir değişiklik olmadı.

@hizenesen

bütün yazdıkların senin için doğru.

1 şey hariç herkes için de doğru.

Senin için malulen emeklilik yok doğru, çünkü işe girerken %60 raporun mevcut.

İşe girdikten sonra engelli olup Ağır tanısı alabilen herhangi bir için malulen emeklilik var. Hala birileri 1800 prim günü ile malulen emekli olabiliyor.

Örneğin ben %40 raporla engelli olarak işe girdim ve zamanla hastalığım ilerledi. Ağır tanısı alabilirsem 1800 prim günü ile malulen emekli olabilirim.
Fakat %60 raporla engelli olarak işe giren biri için malulen emeklilik mümkün değil. Sizde olduğu gibi 15 yıl ve 3600 prim günü ile emekli olabiliyorlar.

@cfylmaz

Yapılan işlemde bir yanlışlık yok. Artık bütün işlemler maluliyet tespiti üzerine kurulu.

Sevk Nedeni : Sigortalının Maluliyet Tespiti ... yazıyor

Bu malulen emeklilik başvurusu olduğu anlamına gelmiyor. %10 Malul olabilirsin, %20 Malul olabilirsin, Malul olmayabilirsin.

Önemli olan SGK da doldurduğumuz Sağlık Kuruluşuna Sevk Talep Belgesi isimli formu doldururken

- Çalışma gücü kaybımın tespiti olan seçeneği seçmiş olmamız.

Son düzenleme:
Tum cevaplar icin tesekkur ediyorum

Birde kurula girip hala bir hareket gormeyenler icin soyle bir tecrubem oldu Bugun hastaneye ulastim ve dosyami kontrol ettiklerinde 11.03 den bu yana dosyamin sadece 1 doktorun eksik imzasini bekledigini ogrendim hatta konusurken o doktoru gorduler ve eksik imzayi istediler cok yazik gercekten. Konustugum kisi dksyayi takip edecegini ve en gec pazartesi sgk ya iletilmis olacagini soyledi

Kuruldan sonra hareket gormeyenler bir iletisim kurmasini oneriyorum

@ucuncubahar, tam olarak boyle oldu cok sagolun

@ucuncubahar,

Çalışma gücü kaybımın tespiti olan seçeneği seçmiş olmamız. Demişsin bunun ne gibi bir artısı olur

@virus1,

Ben sağlık kurulu çalışma gücü kaybı raporu alıp sgk ya ilettim

@Selselebeb

Orada bahsettiğim erken emekliliğe başvururken SGK bizleri hastaneye sevk ediyor. Bunun için de SGK il/ilçe müdürlüklerinde bir form dolduruyoruz.
Doldurduğumuz formun adı "Sağlık Kuruluşuna Sevk Talep Belgesi"

Sadece erken emekliliğe başvuranların doldurduğu bir form değil bu.

- Malulen Emekli olmak isteyenler de,
- İş kazası ya da meslek hastalığı olanlar da
- Çocuğunun Ağır engelli olduğunun tespitini isteyenler de
- Kontrol muayenesine gidecek olanlar da
- Çalışma gücü kaybının tespitini isteyenler de

aynı formu doldurmakta.

- Çalışma gücü kaybının tespitini yerine Çalışma gücü kaybımı en az %60 kaybettiğimin tespiti seçeneğini seçersen emeklilik işlemleri erken emeklilik değilde malulen emeklilik için değerlendirilir.

Kısaca bir artısı olmaz, ama işlemlerin doğru yürütülmesini sağlar.

@ucuncubahar,

Ben vakıfa bağlıyım koç vakfına biz kanun olarak sgk ya tabiyiz sgk lı değiliz. Emekli maaşlarımızıda devlet değil vakıf ödeyecek. Hastaneye kurum sevk etti üst yazı ile ve orda dediğiniz gibi 3seçenek vardı malulen emeklilik en az %60 kayıp,erken emeklilik bir şey daha yazıyordu işte erken emeklilik olanı işaretledik öylece hastaneye gidip çalışma gücü için durum bildirir sağlık kurulu raporu aldım hastane çalıştığım kuruma gönderdi kurumda kocatepe sgk ya inşAllah bir daha burdan hastaneye sevk olmaz 4 martta ulaştı evrağım sgk ya daha tık yok bekliyorum. Prim günüm falan doldu eski engelliye göre normalde 3 martta hakediyorumdum ama şanssızlık işte sonuç olumlu olur umarım

Of Of 2 haftadır Kocatepe sağlık kurulunda bekliyor evrak ama bir ilerleme yok offfdosya islemde tek yazdigi

İmamoğlu ile alakası var ise daha çok bekleriz çokkk

@kuloglu 52,

Merhaba emekliliginiz hayırlı olsun 🙌🙂 sgk saglik kuruluna durum bildirir raporunuz ulastiktan sonra kac hareket oldu dysde kacinci harakette ve kac gunde karar cikti bilgi rc?

@zeyno19,

Üyelerin profillerinde başka konulardaki gönderileri yer alıyor. Buradan daha önceki paylaşımları görebilirsiniz. Bu genel bilgi olsun.

Beyefendi 22 Ocak tarihinde başvurmuş. Bugün sonuçlanmış. 2 aydan kısa sürmüş. Ancak herkesin bu sürede sonuçlanmayacaktır. İl müdürlüklerinin dosya yoğunluğu, personellerinin tecrübesine göre süre değişecektir. Başka bir üyenin işlemleri 3.ayda tamamlanmıştı mesela. En kötü 3 ay diye beklemek lazım. Bir başka üye 3.ayı da geride bırakmak üzere :(

Ben her ihtimale karşı Cimer'den şikayet oluşturmuştum. Mesela 4 Mart günü SGK il müdürlüğü, Cimer'den iletilen şikayetime istinaden "tarafınıza dönüş yapılacaktır" diye mesaj atmıştı. 3 gün sonra yani 7 mart günü DYS ekranında not gördüm. Dosya SGK sağlık kuruluna gitmiş. Gelen evrak beklemede yazıyor. En sağda da TC numaramı yazmışlar.

Bu yeni çıkan sistem keşke 2025sonrasini kapsasaydi, neredeyse elimizde var olan mevcut kriterlerimizi neredeyse yok sayıyor. Çok büyük bir haksızlıklara karşı karşıyayız. Hak ettiğimiz hakları, elimizden, resmen alıyor. Hepimizin birlik olup, ses çıkarmamız lazım. Birlik olup toplanamiyoruz maalesef ;(

Üst Alt