Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Peki arkadaşlar, benim rahatsızlığım tek hastalık olarak göz hastalığıdır. Hastalık doğuştan olup, süresiz raporumda göz olarak 0.05 yazıyor. SGK'nın listesine baktım, ağır tanıda 0.1 altında olmalıdır diye yazıyor. Peki benim hastalığım listeye tutuyor mu? 0.1'in altı 0.05 olursa ağır tanı mı olacak?

@kaiser_soze,

Telefonla arasanız bile SGK bilgi vermiyor, ancak eden evrak teslim ediyorlar, posta yoluyla gönderiyoruz diyorlar ama hızlı olması için direk gidin elden alın, bizde elden alıp emeklilik işlemlerini başlattık

@hozgul,

Bunu o dönemde herkes olumlu buldu, çünkü bende dahil bir çok kişinin emekli olma hayali 2 yıl öne cekilecekti.

Sonra detaylar netlesince herkes gibi bizde gerekeni söyledik. Ama burada yönetici olan @OturanBoğa arkadaş ısrarla bize akp li damgası vuruyor siyasi bir mesaj yazmadigimiz halde!

Siyasi görüşüm ve diğer arkadaşlarında gorusu ne olursa olsun burada ozgurce yazar. Ta ki iş hakaret boyutuna gelene kadar. Bizde bu kişiyi bu site yönetimine şikayet ettiğimizde ki ortada ağır bir hakaret var eğer hakaret eden birinin hakaretini destekleyip bize de akp li diyorsa o işte bir iş vardir.

Bunu diyen kişinin hem bunu yapıp hem de su an ülkede yaşananlari elestirmeye hakkıda olamaz. Benim dogrum bu burası benim havasına girmeye gerek yok.

Ve bu sitede siyasetin tartışılacağı bir alan var tartışmanizi orada yapabilirsiniz bir zahmet.

Bu sözlerim size değil bu arada konunun muhataplarına.

Saygilar

Merhaba ,
Yol gösterici olarak iletiyorum .
Kocaeli sgk dys te maluliyet görünsede işlemleri 28/5 nolu maddeden işlem yapıyorlarmış.
Skr düzenlemesi görürseniz ara karar anlamına geliyormuş ve sadece emeklilik ten önce eksik evrak kalmasın diye eksik yetkilerin dosyaya girmesi içinmiş.

Yani ben ilk başvuruda işitme kaybım sabit diye odyoloji testi yaptırmamıştım.
O dosyada olmayınca kesin karar verilememiş.

Durum bildirir rapor çıkarmamız gerekiyor.
İşlemleri hastanede yaptıktan sonra kurumlar iç yazzışma ile işlemleri yapıyorlar.sizin tekrar sgk tarafına elden rapor vermenize gerek yok.

Arkadaşlar malulen emeklilik çıkarsa ve ben bunu istemediğim için kabul etmezsem ne olur? Şu an 4a çalışıyorum. Yani maluleni kabul etmezsem sonra kademeli çıkarsa kademeli olarak emekli olabilir miyim? Bilgi verirseniz çok sevinirim. Ya da yaşım geldiğinde normal emekli olabilir miyim?

Sabahtan akşama kadar yeşil sermayeyi, ılımlı islamı, bop, gop, başkanlık sistemi, tek yüzükle gelip 7 sülalesini zengin etmekten fetö kumpas savcılığından açılım ihanetine kadar bir çok konuda eleştiri yapabiliriz. Oy verenlere suç atabilirim. Sonuç ? Faydası nedir ?

Bu konular konuşulmaya devam edilseydi sgk tarafından bana verilen yanlış bilgiye(2004 sgk başlangıcı olanlar çalışmaya devam edemez) istinaden tekrar iş gücü kaybı için başvurmayacaktım.

Yine tavsiye verilmeseydi, SGK'dan sevk isteyip uzun süre bekleyecektim. Ancak bunun yerine yönlendirici bilgiler paylaşıldığı için ben de bundan faydalandım. AKP eleştiri yapmanız benim hiç bir işime yaramayacak. Keza benim de AKP eleştirmem size fayda sağlamayacak. Birbirimize emeklilik işlemleri için bilgi vermeye devam edelim.

Ayrıca İstanbul Belediye başkanı bazı bölgelerde son durak otobüslerini kaldırdı. Tek otobüsle gidilen lokasyona gitmek için bir yerde inip 10-15 dk soğukta kaç defa otobüs bekledim. Kime sormuş ? Halk böyle birşey talep etti mi ? İnsanlar zor durumda kaldı mı evet.

Şimdi bu konuyu burada konuşmamın kime ne faydası var. ? Hiç kimseye faydası yok. Eğer bizim konuşmamızla yasa değişecek olsa sizden kat be kat 7-24 siyaset konuşurum :) Boşverin. İşimize bakalım. Ülkede yarın ne olacağı belli değilken işlemleri en hızlı ne zaman bitirebiliriz buna odaklanalım.

Bunu o dönemde herkes olumlu buldu
Hayır, herkes olumlu bulmadı. Olumlu bulanlar sadece "belli bir kesimin bir ucuydu". O kesimin kim olduğunu biliyoruz. Mesela siz olumlu buldunuz.

Sonra detaylar netlesince herkes gibi bizde gerekeni söyledik
Hayır söyle(ye)mediniz. Aksine desteklemeye devam ettiniz. Bakınız 7 Şubat 2025 tarihli mesajınızda, yani yönetmelik yayımlandıktan ve ayrıntıları belli olduktan sonra şöyle dediniz:
Hicbirsey yok genelgelde 15.01.2025 sonrası başvuru yapan herkes iş gücü kayıp ile emekli olacak ozeti bu
Sanki bir bir sorun yokmuş gibi takdim etmişsiniz.

Sonra meşrulaştırmaya ve desteklemeye devam ettiniz. 11 Şubat 2025 tarihli mesajınızda dediniz ki:

Ancak Emekli olacaksan gel bakalım iş gücünüde kaybetmiş misin diyor devlet bakıyorlar kaybetmemiş. Emekli olamazsın diyorlar. Bu kafayla bakarsak zaten 40 yaş üstü herkes hasta. Yapılan aslında elmayla armudu ayırmak.

Neyse, diyelim ki yanıldınız ya da fikriniz değişti, olabilir. Bunu sizin vicdanınıza havale ediyorum. Asıl mesele bunlardan ziyade şu. Demişsiniz ki:
Ve bu sitede siyasetin tartışılacağı bir alan var tartışmanizi orada yapabilirsiniz bir zahmet.
Şimdi bu sözü bazı arkadaşlardan duyuyorum. Diyorlar ki sakatlık ve etrafında bulunan meseleler siyasetin/politikanın konusu değildir. İşte burada büyük bir kavram veya kafa karışıklığı yaşıyorsunuz. Zira sakatlık meselesi tamamen politik bir meseledir. İkincisi eğitimden sağlığa, istihdamdan medikal araç ve gereçlere kadar nasıl ve ne olacağına kim karar veriyor? Uzaylılar vermiyor herhalde. Hükumet değil mi güzel kardeşim? Mesela TAK sonda kullananlar var. Günde 6 defa bu sondayı kullanmak gerekiyor. Hükumet diyor ki parayı kıstım ve 3 tanesinin parasını öderim. Yani ne kadar işeyeceğimize kadar karar veren bir mekanizmayı eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz? Kimin ne zaman emekli olacağına hükumet yasa çıkararak karar vermedi mi? Yani hükumet bir kulağımızın arkasını bıraktı ve o bunları yaparken sorun yok ama niye yaptın kardeşim demek suç, öyle mi?

Sevgili arkadaşlar, burada konuşulan her konu doğrudan siyasetin/politikanın konusudur. Değildir diyen varsa bilin ki eleştiri yapmak istemiyorum zira ucu başka yerlere dokunuyor demenin başka bir yoludur.

Değerli arkadaşlar, kimin iktidarda olduğunun bizim açımızdan bir önemi var mı? Önemli olan kimin insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye veya buna benzer değerlere ne katkı sağladığı değil mi? Mesela İBB yönetimi AKP dönemindeyken de CHP yönetimindeyken de en sert eleştirileri yazdım. Geçen sene İETT'ye yazdığım mektubu itin önüne koysan it yemez atın önüne koysan at yemez. Çok ağır eleştiriler ve hatta eleştiri sınırını zorlayan bir sürü laf ettim. Ama kurumun en tepesindeki kişi "yahu bu adam ne diyor" diye meraklanıp dinlemek istemiş. Samimi bir özür dileyip halk için, engelliler için ne yapabilirim diye sordu. Demedi ki beni eleştirdin, sen teröristsin, vatan hainisin, siyaset yapma. Yani mesele iktidarda kimin olduğu meselesi değildir. Eğer bir hak kaybı söz konusu ise tabiki eleştireceğiz.

Şimdi son dönemlerde en büyük golleri bizim mahalle yedi. Eleştirmeyelim mi, ona da siz mi karar vereceksiniz? Bırakın insanlar konuşsun. Şunu da söyleyelim, bu forumda en çok hem de en âlâsından hakareti ve hatta küfrü kim yemiştir, hiç bilir misiniz? Yanlı davranmakla suçladığınız kişi var ya! İşte o!

Menüsünden Makarna Soğan Ekmek Üçlüsünü Çıkarmayanlara Laf Söz Anlatamazsın @hozgul Onlar Ev Sahibi Önlerine Ne Koyarsa Yemek Zorundalar Devir Ye Kürküm Ye Devri Ama Bu Devir de Gelir Geçer Sultan Süleyman’a Kalmadı Bunlara Mı Kalacak!

@mehmet-41 Normal de hiç bir sıkıntı çıkarmadan sizi emekli etmeleri gerekiyor mecliste komisyon da öyle güzel süslü cümleler kurdular ki sanırsın engelli vatandaşlara çıkaracakları bu yasayla ödül vereceklerini vaat ettiler sevinenler oldu prim şartı düştü emeklilik kolaylaştı diye haberlerde reklamları döndü şu içinde bulunduğumuz rezilliklere bak gidiyorsun herşeyi yapıyorsun hala emin olamadık adı altında süründürmeye devam ediyorlar

Son düzenleme:
@AsLi35,

Ben de kamu banka vakfına tabiyim. Emekli olunca maaşı banka vakfı ödeyecek. Bende dosya işlemde yazıyor. Özel vakıftan maas alacagimiz için belki bu durum sgk saglik kurulundan bir avantaj olur.

@AltayTuna, hala inanmayanlar var böyle bir yasanın çıkıp engellilere emeklilik zorlaştırildigini anlamayan hatta yakın zamanda işyerinde engelli kadrosunda çalışan bir kaç mesai arkadaşlarımız var emekli olacaklar yakın zamanda yeni yonetmeligi anlatıyorum kendilerine anlamıyorlar öyle şey mi olur diye geçiştiriyorlar üstüne bir de hükümeti savunuyorlar yakında onları görürüm ben ağlamaya sizlamaya başlarlar emeklileri bir gelsin göreceğim onlari benim için hava hoş emekli olalı 10 yıl olmuş benim emekli olamayanlardan daha fazla savunuyorum tüm engelli haklarini

@dmndmn,

siz normal emekli mi oluyorsunuz yoksa maluliyet emeklisi mi? Birde sgk bna direk sende yeniletip raporunu getirebilirsiniz Demişti sevksiz de oluyormuş sanırım doğru mu?

@AsLi35
Merhaba sevksiz engelli raporumuzu eğitim araştırmada yenileyip emeklillik başvurusu yapabilirmiyiz.

19 Mart'ta Sgk'dan sevk aldım 20 Mart'ta 7 doktora görünüp evrağı verdim..Yalnız az önce dys ekranına baktığımda gelen evrak işlemde yazıyor ve tarih olarak 19 Mart belirtiliyor..Yani ben hastaneye gitmeden önce sgk memuru sisteme bu bilgiyi girmiş sanırım..Bakalım neler olacak..Hastane başhekimliği evrağı bir an önce iletirse dosya ilçeden il sağlığa jet hızıyla gider 1 ay içinde sonuç gelir bence çünkü gerçekten de bağlı olduğunuz Sgk'daki işlem yoğunluğu dosya fazlalığı evrak sevkinin hızlandırılmasında belirleyici faktör..Bakalım neler olacak.

Of of rapor daha 1 aylık bugün SGK sağlık kurulu ara karar vermiş hastaneye sevk için şimdi tek tek yine doktorlarını gezecem hangi hastaneye sevk edecek gör yada benim istediğim hastaneye sevk alabiliyoz mu benim tek hastalık yüzde 50 ek 1 de var rapor yeni ve süresiz neden sevk ediyor anlamadim

@UmbertoEco,
İstediğiniz hastaneye mi sevk etti onların belirlediği hastane mı birde rendevu almamız gerekiyor mu şevkle direk mi gidexegiz bankada ara karar sevk yaziyor

@Mako1453,
Ben ilk önce hastaneden randevu alıp o şekilde sevk aldım sgkdaki memur hangi hastaneye sevk etmemk istersin dedi ben de ilk raporu aldığım devlet hastanesinden randevum var oraya sevk edin dedim sevk ettiler..

Siz bence sgkya gidin ya da arayın bağlı olduğunuz merkezi, sizin ara karar sevk olduğu için hastalığınizla ilişkili tek doktordan rapor almanızı da isteyebilirler..Yani sizin sevk istediğiniz hastane yerinr başka hastaneye sevk verirlerse 7 8 doktor yerine hastalığınızla ilgili tek doktordan durum bildirir raporu almanın yeterli olup olmadığını sorun..

@hanifeaydin,

Bu yasayı savunan zaten bir insan olamaz çünkü tek bir engelliye dahi yararı olmayan(yıl düsürmeleride dahil çünkü bunu bahane ederek vergi indiriminizi ve balzarch sistemini kaldırdılar) açık açık ben bu safları nasıl kandırabilirim der gibi bir yasa.
Bu yasayı savunan olsa olsa bademdir. Akla mantığa sığacak şey değil

@UmbertoEco,

Ben bağlı olduğum sgk ya sordum sevksiz eğitim arastırmadan yenileyip raporunuzu gelebilirsiniz Dediler isterseniz sevk de yazabiliriz şeklinde bilgi verildi. Raporu eğitim araştırma veya şehir hastanesinden alırsan sorun olmaz dedi. Ama düz devletten alınca red gelebilir diye söyledi. Ozmn biz sevk etmek durumunda kalırız diyorlar.

@Mako1453,

Hocam benim de güncel raporum olduğu halde uzunca bir süre beni bekletip hastaneye sevk ettiler. Bütün poliklinikleri dolaşacak mısınız yoksa sadece spesifik bir polikliniğe mi kontrole gireceksiniz sevk kağıdında yazıyor. Hastaneye gittiğinizde o kağıtta yazan bölümler için kayıt açıyorlar. Bende mesela nöroloji + ftr yazıyordu. Sadece ikisinde kontrole girdim. Hoş onlar da elimde olan testlerden bazılarını tekrar istedikleri için işim yine uzadı. EMG istediler mesela boş randevu bulması dert. Haftaya ona gireceğim boşu boşuna.

Özetle, sizi sevk etme şekillerine göre değişiyor hastanede dolaşacağınız branşlar.

@DutchvanderLinde,

Hocam keşke sevksiz yenileme alıp başvuru yapsaydınız. Eğitim araştırma ve şehir hastanesinde rapor yenileme yaparsanız sorun yaşamazsınız. Sevkli gitmek büyük dert sgk daki çalışan sana tavsiyem sevksiz git yenile gel dedi. Ben bu şekilde yaptım.

Sgk Sayfasında yazıyor zaten;
İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)

Son düzenleme:
@Dertli58,
Tamam işte benim de vardı sevksiz son altı ay içinde aldığım kurallara uygun raporum. Ona rağmen bir buçuk ay bekletip sevk ettiler. Belli olmuyor yani sağları solları bunların. Uygun rapor olsa da isterlerse sevk edebiliyorlar.

@AKGÜN44,
İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)

sgk nin kendi sayfasında yazıyor. Bağlı olduğum sgk eğitim araştırmadan yenilersen sorun yaşamazsın dedi. Düz devlette tekrar sevk ediyorlar dedi.

Üst Alt