Bunu o dönemde herkes olumlu buldu
Hayır, herkes olumlu bulmadı. Olumlu bulanlar sadece "belli bir kesimin bir ucuydu". O kesimin kim olduğunu biliyoruz. Mesela siz olumlu buldunuz.
Sonra detaylar netlesince herkes gibi bizde gerekeni söyledik
Hayır söyle(ye)mediniz. Aksine desteklemeye devam ettiniz. Bakınız 7 Şubat 2025 tarihli mesajınızda, yani yönetmelik yayımlandıktan ve ayrıntıları belli olduktan sonra
şöyle dediniz:
Hicbirsey yok genelgelde 15.01.2025 sonrası başvuru yapan herkes iş gücü kayıp ile emekli olacak ozeti bu
Sanki bir bir sorun yokmuş gibi takdim etmişsiniz.
Sonra meşrulaştırmaya ve desteklemeye devam ettiniz. 11 Şubat 2025 tarihli mesajınızda dediniz ki:
Ancak Emekli olacaksan gel bakalım iş gücünüde kaybetmiş misin diyor devlet bakıyorlar kaybetmemiş. Emekli olamazsın diyorlar. Bu kafayla bakarsak zaten 40 yaş üstü herkes hasta. Yapılan aslında elmayla armudu ayırmak.
Neyse, diyelim ki yanıldınız ya da fikriniz değişti, olabilir. Bunu sizin vicdanınıza havale ediyorum. Asıl mesele bunlardan ziyade şu. Demişsiniz ki:
Ve bu sitede siyasetin tartışılacağı bir alan var tartışmanizi orada yapabilirsiniz bir zahmet.
Şimdi bu sözü bazı arkadaşlardan duyuyorum. Diyorlar ki sakatlık ve etrafında bulunan meseleler siyasetin/politikanın konusu değildir. İşte burada büyük bir kavram veya kafa karışıklığı yaşıyorsunuz. Zira sakatlık meselesi tamamen politik bir meseledir. İkincisi eğitimden sağlığa, istihdamdan medikal araç ve gereçlere kadar nasıl ve ne olacağına kim karar veriyor? Uzaylılar vermiyor herhalde. Hükumet değil mi güzel kardeşim? Mesela TAK sonda kullananlar var. Günde 6 defa bu sondayı kullanmak gerekiyor. Hükumet diyor ki parayı kıstım ve 3 tanesinin parasını öderim. Yani ne kadar işeyeceğimize kadar karar veren bir mekanizmayı eleştirmeyeceğiz de kimi eleştireceğiz? Kimin ne zaman emekli olacağına hükumet yasa çıkararak karar vermedi mi? Yani hükumet bir kulağımızın arkasını bıraktı ve o bunları yaparken sorun yok ama niye yaptın kardeşim demek suç, öyle mi?
Sevgili arkadaşlar, burada konuşulan her konu doğrudan siyasetin/politikanın konusudur. Değildir diyen varsa bilin ki eleştiri yapmak istemiyorum zira ucu başka yerlere dokunuyor demenin başka bir yoludur.
Değerli arkadaşlar, kimin iktidarda olduğunun bizim açımızdan bir önemi var mı? Önemli olan kimin insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye veya buna benzer değerlere ne katkı sağladığı değil mi? Mesela İBB yönetimi AKP dönemindeyken de CHP yönetimindeyken de en sert eleştirileri yazdım. Geçen sene İETT'ye yazdığım mektubu itin önüne koysan it yemez atın önüne koysan at yemez. Çok ağır eleştiriler ve hatta eleştiri sınırını zorlayan bir sürü laf ettim. Ama kurumun en tepesindeki kişi "yahu bu adam ne diyor" diye meraklanıp dinlemek istemiş. Samimi bir özür dileyip halk için, engelliler için ne yapabilirim diye sordu. Demedi ki beni eleştirdin, sen teröristsin, vatan hainisin, siyaset yapma. Yani mesele iktidarda kimin olduğu meselesi değildir. Eğer bir hak kaybı söz konusu ise tabiki eleştireceğiz.
Şimdi son dönemlerde en büyük golleri bizim mahalle yedi. Eleştirmeyelim mi, ona da siz mi karar vereceksiniz? Bırakın insanlar konuşsun. Şunu da söyleyelim, bu forumda en çok hem de en âlâsından hakareti ve hatta küfrü kim yemiştir, hiç bilir misiniz? Yanlı davranmakla suçladığınız kişi var ya! İşte o!