Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

merhaba ,
ben bu sabah Kocaaeli sgm den SKR düzenlemesi , maluliyet talebi bağlıklı bir yorum aldım.

bu durum eksik evrak var ve tamamlamamızı mı istiyor yoksa komple tekrar sağlık kuruluna sevk anlamınmı taşıyor ?
konu eksik evraksa hangi evrak olduğunu nereden öğrenebiliriz ?

bilen varsa iletirse çok sevinirim.

@hanifeaydin bu yorumunu bana mı yaptın ? ,direk seni bu yorumundan dolayı dava ederim.

ortaya karışık konuşma ,varsa bir derdin sende beyin varmış ki git yasayı çıkaran kişi kurumlarla derdini hallet olur mu ?

@OturanBoğa selam ,
bahsi geçen arkadaş için forumumuzda gerekli yaptırımımız varmıdır ? sürekli kişileri rahatsız etmektedir.

Ben bu arkadasla bir ara tartıştım. Oturan boğa kisiside araya girerek ona destek çıktı. O yüzden basın engeli geçin. :)

@romulus,
size attığımı nerden çıkardınız?

yorumlarımda engellilerin kaybolan haklarından bahsediyorum rahatsız niye oluyorsunuz????
Sizler yorum yapınca iyi ben yapınca neden huzur bozan oluyorum?

herkes aynı fikirde olmak zorunda değil

@santomarine,
ilaçlarının dozunu ayarlamanı rica ederim....
sakinlik çok önemli

engelle geç

@ensplt3636,
çok enterasan

Arkadaşlar, burası çocuk parkı değil, sevmediğiniz biri olduğunda hemen yasak istemeyin. Somut olarak "bana hakaret ediyor" dediğiniz ifadeler varsa lütfen yazın.

@hanifeaydin bu kanundan olumsuz etkilenen birisi ve evet çok hiddetli. Bir de her şeyde aynı hiddet olması yorucu. Tamam ama bunun yaptırım gereken yanı nedir? Bu haksızlıklar ve hak kayıpları ortadayken bu sitede hala reis övenler var. İnsanların buna tepki göstermeye hakları yok mu? Var. Siz nasıl ki akp övgüsü yapmayı hak sayıyorsanız, eleştiri yapanların da bu hakkı var. akpnin altında ezilen engellinin bağırmasından da rahatsız olmayacak kimse.

@OturanBoğa,
Bu cümle size şöyleseydim siz ne olarak cevap verebilirsin? ( ALLAH SİZE BEYNİNİZİ KULLANMA YETİSİ VERSİN ) buna hakaret değilsen daha birşey demiyorum. Banane A parti de B parti konusu da biz kendi işimize bakıyoruz hastalık ve engel ilgili fikirleri alıyoruz sanırım ben engelli foruma değil de A B parti tartışma foruma gelmiştim gibi hissetiyorum bi yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.

@OturanBoğa Sizde arkadaşın kendini dizginlemesi konusunda uyarın bir zahmet. Bana daha önce beynin yok anlamında bir kelime kullandı şimdi kendisi engelli mesajınida bulamadım bakarsanız görürsünüz yönetici olarak.

Ayrıca bizde mağduruz her kafası esen mağdur diye herkese satassin o zaman büyük harflerlede mesajlar atsın.

Burada tartışılan şey siyasi bir konu değil insanlar bu başlıkta bilgi almaya çalışıyor. Arkadaş durup durup nefret kusup gidiyor. (Forumda bunula ilgili alanlarda var) Ayrıca ona cevap veren insanlar parti savunuculugu yaptigi için ona cevap vermiyor bunu surekli yaptığı için kızıyor.

Bu arada siz akp övgüsü yapıyorsunuz demişsin pardonda hangi mesajda ??

yorumlarınızı göremiyorum boşa enerji harcamayın....yazdıklarınıza ve benim yazdıklarıma bakın....

@radol03,

Yapıkrediden şaşma kesinlikle. Kamu bankadan uzak dur uzak.
Özel banka sana para basarken Kamu banka seni dibe doğru çeker...
Yapıkredi de paraya sıkıştığın anda 1 telefonla 2 dk da promosyon güncellemelerini yaparak 3.iş gününde geçmiş ay promosyon tutarı ödüyor tekrardan.

Merhaba Arkadaşlar,

Bir sorum olacak. Bilgisi olanlar cevap verebilirse çok sevinirim.

Aşağıdaki şekilde bir satır gelmiş DYS ekranına. Bu ne demek bilen var mı?

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
11173629810/02/2025ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI DİLEKÇESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK MALULLÜK ÖLÜM İŞ KAZASI GELİR BAĞLAMA 2Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış10/02/2025 3:20 PMİŞLEME ALINDI
11179985311/02/2025TespitİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK MALULLÜK ÖLÜM İŞ KAZASI GELİR BAĞLAMA 2Giden Evrak Kayıtlı11/02/2025 10:28 AMRAPOR İNTİKAL
11179985311/02/2025Tespit İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı11/02/2025 11:13 AMRAPOR İNTİKAL
11179985311/02/2025TespitİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/02/2025 2:28 PM34774638596
11418734220/03/2025Talebiniz Hk.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK MALULLÜK ÖLÜM İŞ KAZASI GELİR BAĞLAMA 2Giden Evrak Kayıtlı20/03/2025 11:02 AMBİLGİ YAZISI GÖNDERİLDİ

Şimdiden çok teşekkürler.

@OturanBoğa,

Sen hayırdır ya?

Hangi mesajımda parti savunuculugu var. Beylik bende istediğimi yaparım diyorsan o dert yandığı zihniyetten bir farkın kalmaz unutma.

Sgk'lar telefonları açmamaya yemin etmişler. SMS atmışlar bizi arayın diye dünden beri belki 50 kere denemişimdir. Ya hiç cevap vermiyorlar ya da telefonu aç kapa yapıp hattan düşürüyorlar. Lanet olsun hepsine ya

Yeni yasa için başvurmayı düşünüyorum ama şöyle sıkıntım var. Çalışma yılı zaten tutuyor ama şu anki prim sayım 3949 oldu ancak. Eski yasadan eksik prim yüzünden emekli olamadım. Şimdi 3949 gün primle başvurursam çalışma gücü kaybında ağır-orta çıkarsa prim günü karşılıyor. Ancak eğer hafif tanı çıkarsa 4100'ü tamamlamak gerek. Yani kısacası, 4100 prim günü tamamlamadan başvurayım mı?

@romulus,

Aynısı 13 martta benim başvurum için oldu 3 gün sonra ilave tahlil için başka hastahaneye sevk edildiğime dair bir zarf geldi eve.

Hangi mesajımda parti savunuculugu var
Engelliler bakımından emeklilik yasası çıkarken/çıkınca siz bu düzenlemeyi olumlu bulmuştunuz. Halbuki bu yasa engellilere vurulan en büyük darbelerden biriydi. Bir insanın kendi mahallesinde yapılan bu hak kaybını olumlamak ne ile açıklanabilir? İzah edin ki bilelim.

Başvurular arttıkça ve olumsuz cevaplar geldikçe mağdurlar artmış olacak bugün bana bişey olmaz diyenler bu adaletsizlik elbet bir gün sizide bulacak! Ben geriye dönük emeklilik için hak kazanmışlarında denetlenmesinden yanayım artık madem ben 15 ocaktan sonra çalışma gücü kaybı adı altında emekli olamıyorum hak kazananlarda bu denetlemeye tabi tutulmalı zaten böyle giderse ve kimse sesini çıkarmaz tepkisini ortaya koymazsa anayasa mahkemesinden de bu yasaya onay çıkarsa olacağı bu

Biz de sadece İşitme konusmaengelli ablam için emeklilik başvurusu yapmıştık ancak 10 gün önce ara karar cikti kulak burun boğaz hastalıklarının tekrardan ayrıntılı tetkik istendi tek hekim raporu şeklinde ancak SGK sevk evrağı ile gittik hastaneye kuruldaki memur tek hekim durum bildirir raporu veremiyoruz tekrardan 8 doktor muayene olacaksınız yani engelli raporu tekrardan çıkartılıyor İnşallah SGK bunu sorun etmez heyet sekreterin dediği bu şekildeydi İnşallah bir sorun çıkmaz

Arkadaşlar
Benim bugün SGK kocatepe sağlık kurulundaydi en son yazan yazı talep no sayılar var giden evrak kayıtlı diye acaba red mi verdiler talep no çıkmış bugün

@Batax,

Benim başvurumda prim gününün enaz 3700 gün olması gerekli demişlerdi.
Bence siz başvurunuzu yapın hastalık dereceniz belli olunca size eksik prim gününüzü söylerler.
Yani bu şekilde başvurun.

@Batax

Bence de başvur işlemler bitene kadar zaten sigortalılığın devam ediyor olacak aradaki fark daha da kapanacak.
Hafif tanısı alıp eksik günün olsa da en azından bilerek beklemiş olacaksın.

Başvurmadan bekleyip Orta tanısı alırsan 5 6 ay (çalışmak istemiyorsan boş yere) çalışarak beklemiş olacaksın

Yani şimdi başvurduğunda kaybedecek bir şeyin yok.

@mehmet-41

sorun olmaz, SGK rapordaki sevk edilen tek doktoru dikkate alır zaten. Ama sevk edilen KBB doktoruna girdiğinizde durumu iyice anlatın ki istenilen tetkik vs ne ise gözden kaçırmasın.

@ucuncubahar, doktor gerekeni sisteme yazdı rapor engelli heyet raporu gibi oldu raporu biz alabilecek miyiz ayriyetten ya da e-devlet'e düşecek mi herhangi bir Red durumunda bu rapor ile tekrardan başvuru yapacağız çünkü

Üst Alt