Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@AltayTuna
Kafamın almadığı bir kısım var. Bu kanun 15.01.2025 de çıktı sgk genelgesi ise 07.02.2025 de yayınlandı. Bu zaman zarfında başvuru yapmış ve olumsuz sonuçlanmış bir paylaşım geri bildirim gören oldu mu. Zaten işlemlerin o kadar çabuk sonuçlanması şu anki örneklerden imkansız gibi görünüyor. Burada bazı kişilerin manipilasyon yaptığını düşünüyorum.

@Mehmet005,
Ederler büyük ihtimalle düz devlet hastanelerinde sorun oluyormuş genelde bağlı olduğum sgk eğitim arastırma ve şehir hastanesinde yenilerseniz sorun olmaz dedi. Birde sgk'nın EK1 hastalık listesinde hastalık tanınız varsa sıkıntı çıkmadan onaylanır

@cfylmaz,
Ben duymadım hatta yakın bir arkadaşımın maaşı 1 hafta önce onaylanıp bağlandı. Raporu süreli olduğu için tekrar rapor yeniletecek o kadar

@Dertli58,
İnsanı kasti olarak uğraştırmaktan başka bibişe yaradıkları yok..Mesela ben devlet hastanesinden randevu aldım zaten oraya srvk edecekti üstelik nereye sevk istersiniz diye bir soru bile sordu sgkdaki memur..

Ne demek devlet hastanesiyse red gelebilir..Devlet hastanesini tam teşekküllüyse kendisi koymuş seçenek olarak..O zaman ikinci raporunuzu eğitim araştırmadan alın gelin desinler devlet hastanesi özel hastane mi çadır hastanesi mi bu..

SGK dan Arar karar sevk çıkmıştı bugün heyet işlerini tamamladik kurul biz SGK ya göndereceğiz dedi raporu bu rapor e devlete düşüyor mubilginiz var mi

@UmbertoEco,

Maalesef kasılıtlı yapılıyor. Hakediş belgesini sgkdan belgeler onaylanmadan önce alamıyor muyuz? İŞyeri iştedi fakat sgk önce onaylanması gerekiyor diyor. Emekllilk başvurusu yapabilmek için önce sgk hakediş evrağı alıp çalıştığımız kurumumuza vermemiz gerek miyor mu?

@Dertli58, SGK emekliliginizi onaylamadan o belgeyi vermez ilk önce emeklilik başvurusu yapmalısınız emeklilik onayi geldigi zaman o belgeyi SGK o zaman verir o belgeyi alıp işten çıkışıniz yapılır kıdem tazminatı izi alabilirsiniz

@Dertli58, engelli emekli olacak için öyle normal çalışanlar ise başvuru sonrasi 1.2 gün içinde veriyor SGK yazıyı .engelli olacaksınız emekli başvuru sonrası rapor işleri emeklilik onayı derken 2 ayı bazen geçebiliyor ayrıca SGK engelliler için zaten durumu zorlaştırdı vergi indirimi falan hepsi kaldırıldı yüzde 68 sağır dilsiz 59 yaşında emekliliği dolmus kardeşim için hala uğraşıyoruz yeni yasaya göre imkansıza yakın bir şey oldu emeklilik

@Dertli58, hep böyle değildi eskiden vergi indirimi vardı o zaman sigorta girişi prim gün yil bakıyorlar uyuyorsa hakedis yanı emekli olur yazısı veriyorlardı cunku arada SGK yoktu sonraki maluliyet icin de şimdiki gibiydi ama simdi vergi indirimi aradan çıktı hooppp butun raporlar geçersiz ( emeklilik başvurusunda) yanı SGK sistemi seni engelli henüz gormuyor ispatla emekli hakedis belgeni verelim diyorlar ona gore emeklilik kendilerine gelen raporlar durum bildirir raporlari onlar icin esas

Vergi indirimi maaşa yansıyor ama emeklilikte senin vergi indirimin beni bağlamaz diyen bir SGK ile karşılaşıp yeni rapor kanit belge isteniyor

son 6 aylık raporu 10 kişiden belki bir kişiyi kabul ediyorlar başvururken verin ama sevk olacağınızı %90 düşünerek başvurun emeklilik icin

arkadaşlar SGK süreci uzatıp duruyor bunların hızlanması için cimer e şikayet kaydı açın lütfen yoksa çok bekleyeceğiz belki cimer den uyarı gider ve hızlanırlar.

@AltayTuna,

19 martta İsitme testine girdim sonucu SGK ya göndereceğiz dediler 2 hafta sonra SGK ya sorun yanı dys takip edin diyor muhtemelen SGK sağlık kurulunun onayını bekliyorum İsitme test sonucum sürekli rapor 103+ sağ 103 sol olarak gonderildi Sonucu bekliyorum

Surecim;
Basvuru tarihim ;17 Ocak
ikinci basvuru ;10 subat
sevk 10 subat ( oyle yazıyor)
Sevk kağıdınin elime ulaşması 21 subat
hastane rendsvusu 28 subat,
7 bölüm bitiş tarihi 19 mart’

Son düzenleme:
@kaiser_soze, sistem cok karışık onlarda anlamıyor :) en iyisi SGK hastalık listesinde hastalık durumunuza bakın listede olan hastalık grubunda iseniz tanıya bakın kafanız rahat olsun oran işi karışık en az 40 olması gerekiyor( bunu hastalık ile alakalı bölüm veriyor heyette) en az hafif tanıya girmesi gerekiyor hastalığınız tek engel grubu dikkate alınıyor beyni yanıyor insanın

@kaiser_soze,
İstediğinizi seçebilirsiniz, sizi etkileyen birşey yok arkadaşım..

Bu yasayı savunan zaten bir insan olamaz
Böyle bir yasayı hangi akla selim çıkarttı, ben hala anlamış değilim, hakkım helal değildir, böyle bir sisteme imza atanlara, elimizdeki imkanları çekip aldılar, tekrar uğraşıyoruz :((

Reise göre sağlamız ondan çıktı bu yasa 70 yaşına kadar herhangi bir engel olmadan bu yaşına geldiği için bizi anlaması imkansız ailesinde de engelli kimse yok belliki Empati kurabilmesi adına onun için tek seçeneğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz

Merhaba,
Yeni yasa ile engelli emekliliği hakkında tüm şartları sağlıyorum.Alacağım emekli maaşı SGK ile görüştüm.12500 TL.Şu an özel bir şirkette asgari ücretle çalışmaya devam ediyorum.Kafam çok karışık.Acaba,engelli emeklilik başvurusu yapmalımıyım?Yoksa,işime devam mı etmeliyim?ilk işe giriş tarihim ise,27.05.2009'dur.Yorumlarınızı bekliyorum.Herkese selamlar.

Arkadaşlar dys de aşağıdaki şekilde yazıyor. Bu iyi anlamda bir şey mi?

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK MALULLÜK ÖLÜM İŞ KAZASI GELİR BAĞLAMA 2

@AhmetK85, Selamlar ; Bende sizinle hemen hemen ayı durumdayım. Ben de 2010 girişliyim, emekliliğim mayıs ayındaydı ancak bu çıkan yeni yasaya göre 2008 den sonra sigorta başlangıcı olanların emekli olduktan sonra tekrar sigortalı bir işte çalışması halinde emekli maaşının kesilmesi söz konusu olduğu için ben şuanda emekli olmayı düşünmüyorum.
Zaten emekli olsam da bana verdiği 14.500 TL ile geçinme şansının olmadığına göre çalışmaya devam ölene kadar :D :)

Tabi bu kendi düşüncem sizin nasıl bir yol izleyeceğiniz hakkında karar veremem, sadece düşüncemi paylaşmak istedim..

SAYGILAR...

@AhmetK85,
Neden 12 500 malülen mi emekli olacaksınız siz? Normal şartlarda engelli raporu ile emekli olursanız şartları tamamladığınızda en düşük emekli maaşı alıcaksınız yani 14 469 tl bu 12 500 malüllük maaşımı oluyor acaba ?

Arkadaşlar siz bilirsiniz. DYS de aşağıdaki şekilde yazıyor. Bu ne demek?

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK MALULLÜK ÖLÜM İŞ KAZASI GELİR BAĞLAMA 2

@samedo99,
Peki ben 2007 girişliyim şartlarıda karşılıyorum 3700 gün ve 16 yıl sigortalılık
Ben şimdi engelli taporumla başvurup emekli olduğumda malülen mi olacak yoksa engelli emeklisimi? Birde malülen emekli olunca çalıştırmıyorlar çalışırsan maaşın kesiliyor diye biliyorum ee o zaman 2008 öncesi çalışabilir niye dediler arap saçına döndü bu iş 🤷🏻‍♂️

@Dertli58,

Yapabiliyorsanız maluliyet tespiti için bir eğitim hastanesinden randevu alıp hastaneye verilmek üzere sevk yazısı talep edin. Boşu boşuna engel raporuyla uğraşmayın. Engel raporuyla emekli olunamaz. Çalışma gücü kaybı tespit edilmeli. Sevksiz olmaz. SGK tarafından hastaneye verilmek üzere talep yazısı almanız lazım.

@Mehmet005,

Zaman kaybetmemek adına hastaneden randevu alıp, hastane adını SGK'ya ileterek sevk yazısı alın. Şu anda mevcut raporu verseniz dahi tekrar sizi sevk etmeleri ihtimali var.

@kaiser_soze,

Malulen sadece bir başlık. Hastaneden SGK'ya rapor gönderecekler. SGK yüzde üzerinden çalışma gücü kaybı tespit edecek. 40-59 arası hafif veya orta derece çalışma gücü kaybı tespit edilirse malulen değil engelli emekli gibi olacaksınız. 60 ve yukarısı maluliyete girecek.

@mehmet-41,

Bazıları düşüyor. Benim düşmedi mesela.

Raporu 6 ay olan arkadaşlar. Siz memurlara bakmayın. Süreç çok yeni. Tam bilgi sahibi değiller. ki bu durum doğal.

Çalışma gücü kaybı tespiti için eğitim arş hastanesinden randevu alın sonra SGK'ya gidip o hastaneye sevk yazısı yazdırın. Mevcut engelli raporunuz çalışma gücü kaybı raporu değil. Son 6 ay raporu verdiğinizde sizi bekletip tekrar sevk edebilirler. Zaman kaybetme riskiniz var.

Abiler Benim yıl şartı var 15 yıldan ( 1 yıl kaldı) 4692 günüm doldu görme kaybı %65 rapor 2010 da aldim işe başlangıç 2011 🤔🤔🤔 iş gücü kaybı %61 (eskiden almıştım) ağlayım mı bekleyim mi

@AhmetK85,

Çok fazla bı sağlık sorununuz yoksa, çalışmaya dewam edin, maddi bı sıkıntınız yoksa, işi bırakın, gezin tozun Türkiye'yi.. Kaç günlük ömrümüz kaldiki, olumlu çıkarsa gezeceğim ben, inşallah;))

@kime ne,

Mecbur bekleyeceksiniz arkadaşım, sık disini, umarım tek hastalıktandir raporun rahatça emekli olursun, sistem çok zorlaştı, olumsuz çıkanlar çoğunlukta malesef ;((

@necatiburakozdemir,

Bende sordum onu, malulen emeklilik diye tek sınıfta geçiyor adı. Ama yanlış hatırlamıyorsam, çalışma yasağı yok, siz yine araştırın öğrenin, sistem yeni olduğu için, her kafadan ses farklı ses çıkıyor.. adı maalesef malulen emeklilik bu sistemin..

@emrecan3842,

Güzel haberlerinizi bekliyoruz inşallah, bende bekliyorum!!

@kaiser_soze,

Gruba emeklilik tatlıları sizden artık, kutlayalım ;))

@456,

Başka işte calisma yasağı kalktı diye hatırlıyorum ben, sistem değişti, malulen emeklilik adı altın emekli ediliyoruz sadece.. yinede siz arastirip bı sorun, net bilgi..

@Alibekar,

Çalışmayı düşünüyorsanız 2katagoride emeklilik var. Google dan engelli emeklilik 2005 diye girin tabloya bakıniz..

Selamlar, heyet randevusu için iki opsiyon var , hangisi olmalı; " Sağlık Kurulu Erişkin - ENGELLİ RAPORU BAŞVURUSU " ve "Sağlık Kurulu Erişkin- Sağlık Kurulu İlk Başvuru ( Malüliyet - Durum Bildirir - İşe Giriş )"
Teşekkürler

Üst Alt