Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Çünkü yeni yasa ile çoklu hastalıkla %40 ı bulan emekli olamayacak.

@gannicus,

Bugün SGK ya gidecem bakalım ne olacak fabrika 2023 de anjiyo olduk diye çıkarmada 2024 sonunda emekliydim her yönden mağdur etti,birde bende brakardi çıktı bu aldığım rapordan sonra ablasyon oldum ama pil takılma durumu ortadan kalkmadı tekrar kurula girmedim pil takilana kadar sureliye döneceği için rapor benim suresizdi bunu da SGK başvurusunda bildireyim mi

Benim de yüzde 40 derince eğitim araştırma dan 28 ocakta aldım. 20 dvt 10 pulmoner emekli geçmişi fıtık ve kolestrolden totalde 40 a düştü. SGK ya verdim 30 unda ilk başta sağlık kurulu yazıyordu şimdi gelen evrak dosyasına kaldırıldı ve talep no yazıyor

Bugün itibariyle sgk ya emeklilik için başvurdum hastaneye sevk edecekler formu doldurdum haber verecekler son 6 ay içinde raporun olsaydı kabul edilirdi dedigörevli

Ben Ocak 23 te verdim raporu şu an dosya kurulda tespit yaziyor

@Mako1453, 4a işçi koluna ait iseniz Kızılay’da Vakıfbank’ın yanındaki SGK ya gidin durumunuzu öğrenin cunku karmaşık gidebiliyor bazilari o yuzden netlestirmis olursunuz durumunuzu

Bişey sormak istiyorum. 03.02.2025 de emeklilik için başvuru yapmıştım. DYS den baktığımda böyle bir cevap gördüm. Ne anlama geliyor
11123975603/02/2025ABDULKADİR ARSLAN HKANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (SIHHIYE SGM) H-4.SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİGelen Evrak İade Edilmiş03/02/2025 10:05 AM

Cumhurbaşkanılığı mesaj gönderdi emekli mi olduk anlamına geliyor

TÜRKiYE YÜZYILI EMEKTARI , ÇALIŞMA HAYATINIZ BOYUNCA ÜLKEMiZE KATTIĞINIZ DEGERLER VE FEDAKARLIKLARINIZ iÇiN EN KALBi ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM. EMEKLiLiK DÖNEMiNiZi GÖNÜL HUZURU VE ESENLiK iÇiNDE GEÇiRMENiZi DiLiYOR, SiZE SEVDiKLERiNiZLE BiRLiKTE RABBiM'DEN HAYIRLI, SAĞLIKLI VE BEREKETLi BiR ÖMÜR NiYAZ EDiYORUM. BUGÜNE KADAR OLDUĞU GiBi iNSALLAH BUNDAN SONRA DA DAiMA SiZLERiN YANINDA OLACAĞIZ . RECEP TAYYiP ERDOĞAN TÜRKiYE CUMHURBASKANI….

@İsitmemuhammed,

Bu mesaj sanada mı geldi

@caan006, yok bana boyle bir mesaj gelmedi bu olumlu bir durum gibi geldi bana

Bizim yanımızda olduklarını söylemesi dışında guzel haber yanımızda olmasını istemiyoruz yakamızdan düşsünler yeter :)

E-devletten 4a emekli maaş bilgilerini bir kontrol edin tahsis oluşmuş mu

Banada red geldi hayırlı olsun artık bir iş bulup calisicaz ölene kadar kurula bile sevk etmediler beni direk red alkış dahada bişey demem artik

@gannicus,

Danışmanlık ofisi açma fikri çık aklımdan diye günlerdir geçirip duruyorum. Dur Allah aşkına zaten ortalık karışık :D :D

En son 3d yazıcı almıştım hobi olarak kullanırım diyerekten. İlk aldığım cihaz o kadar çok arıza verdi ki teknik servis bilgi seviyesine eriştim. O yüzden bunda da böyle bir ışık gözüküyor. :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
sgk dan sevk aldim hastaneden randevuda tamam bundan sonraki surec nasil
İsliyor arkadaslar hastanede dr dr gezicem sonra evraklari hastane sgk ya gondericek emekli olup olmayacagimami karar vericek

Herkese merhaba,

%63 süresiz engelli raporum mevcut. %40 kanser nedeniyle kemoterapi, %30 kemik iliği nakli ve %10 hipertansiyon teşhislerim. Mevcut rapor sürem 6 aydan eski olduğu için SGK başvurusu yaptım ve hastane sevkim yapıldı. Cuma günü son poliklinikleri de tamamlayıp raporun çıkmasını ve SGK ya iletilmesini bekleyeceğim. İş gücü kaybı listesini kontrol ettiğimde kemik iliği nakli için hafif iş gücü kaybı bilgisi bulunuyor. Kemoterapi alınan ve remisyonda olan durumlar için bir iş gücü kaybı tanımı yapılmamış.

17 Yıl Sigortalılık sürem bulunuyor. İş gücü kaybını kemoterapi + kemik iliği nakli şeklinde değerlendirip orta düzeyde iş gücü kaybı verilirse hemen emeklilik başvurusu yapabileceğim. Sadece kemik iliği nakli nedeniyle hafif iş gücü kaybı verilirse 1 sene daha beklemem gerekecek sigortalılık süresini doldurabilmek için.

Mevcutta vergi indirimi alıyorum. %63 engel oranı ile emeklilik içinde eski yasa devam etseydi bile 18 yıl sigortalılık süresini beklemem gerekiyordu.

Sizlerin tecrübelerinizi ve işlemlerinizi buradan takip ediyorum ben de işlemlerle ilgili gelişmeleri buradan bildireceğim.

Hepimizin hakkında hayırlısının olmasını dilerim.

@scpapegoat,

IX. ALLOJENİK KEMİK İLİĞİ/KÖK HÜCRE NAKLİ 1-Hastalığı remisyonda, komplikasyonu olmayan ve immunosupressif tedavi almayanlar %30 almışşsınız sanırım.

üstteki linkte de Allojenik kemik iliği nakli Çalışma gücü kaybı yönetmeliği ek Hastalık listesinde

12 - Allojenik ALLOJENİK KEMİK İLİĞİ/KÖK HÜCRE NAKLİ

Ağır iş gücü kaybı için : Nakil ilişkili komplikasyonu olan ve/veya immunosupressif tedavisi devam eden olgular (orta - ağır derecede komplikasyonu olan hastalar ) bu size uymuyor

Hafif iş gücü kaybı için : Ağır iş gücü kaybı kriterlerini karşılamayan tüm allojenik nakil hastaları . SANIRIM BU SİZİ KAPSIYOR.

Diğer kanser nedeni ile Yüzde 40 aldığınız oran çalışma gücü kaybına engel değil malesef. Çoğu kanserlerde bu böyledir. HASTALIK LİSTESİ E) Çalışma gücüne neden olan onkolojik hastalıklara bakıldığında konunun ne derecede dar bi kapsamda olduğu görülüyor malesef..

Sizin durumunuz 18 yıla tabii hafif işi gücü kaybı olasılığı daha yüksek.. prim gün sayısı da 4100 olması lazım ssk 4A lı iseniz...

Hakkınızda hayırlısı inş....

@reciss

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Aynen ilettiğiniz gibi "Hafif iş gücü kaybı için : Ağır iş gücü kaybı kriterlerini karşılamayan tüm allojenik nakil hastaları" bu kısma istinaden ben de hafif olarak değerlendirileceğini düşünüyorum. Ancak şansımı denemek istedim. Yeni yönetmelik ve yeni durumla belki farklı bir değerlendirme yapılır.

Hafif olarak sonuç çıkarsa da yine aynı şekilde 1 yıl daha beklemem gerekecek.

4A'ya tabiyim ancak prim gün sayısını tamamladım 5000 güne yakın prim ödemem var.

@Profsör,

hocam peki sevk edilen hastaneye gittiğinizde bölümleri geziyoruz ya o nasıl oluyor serbestçe giriyor muyuz yoksa her bölüm için de ayrı randevu mu alacağız

@ultraslan0101 hastaneden hastaneye farklılık gösterebilir ancak birçok hastanede heyet için belirlenen günler oluyor ve o polikliniklerde sadece heyet hastaları oluyor. Her polikliniğe gidip işlemini yapıyorsun. Örneğin benim ilk raporumu aldığım hastanede bu şekildeydi ve 2-3 saatte tamamladım hepsini. SGK'nın yönlendirdiği hastanede ise psikiyatri ve fizik tedavi poliklinikleri ileri tarihe randevu verdiler diğer poliklinkleri aynı günde tamamladım. Sağlık kurulu için kayıt yaptırırken hepsi hakkında detaylı bilgi vereceklerdir.

Üst Alt