Herkese merhaba,
%63 süresiz engelli raporum mevcut. %40 kanser nedeniyle kemoterapi, %30 kemik iliği nakli ve %10 hipertansiyon teşhislerim. Mevcut rapor sürem 6 aydan eski olduğu için SGK başvurusu yaptım ve hastane sevkim yapıldı. Cuma günü son poliklinikleri de tamamlayıp raporun çıkmasını ve SGK ya iletilmesini bekleyeceğim. İş gücü kaybı listesini kontrol ettiğimde kemik iliği nakli için hafif iş gücü kaybı bilgisi bulunuyor. Kemoterapi alınan ve remisyonda olan durumlar için bir iş gücü kaybı tanımı yapılmamış.
17 Yıl Sigortalılık sürem bulunuyor. İş gücü kaybını kemoterapi + kemik iliği nakli şeklinde değerlendirip orta düzeyde iş gücü kaybı verilirse hemen emeklilik başvurusu yapabileceğim. Sadece kemik iliği nakli nedeniyle hafif iş gücü kaybı verilirse 1 sene daha beklemem gerekecek sigortalılık süresini doldurabilmek için.
Mevcutta vergi indirimi alıyorum. %63 engel oranı ile emeklilik içinde eski yasa devam etseydi bile 18 yıl sigortalılık süresini beklemem gerekiyordu.
Sizlerin tecrübelerinizi ve işlemlerinizi buradan takip ediyorum ben de işlemlerle ilgili gelişmeleri buradan bildireceğim.
Hepimizin hakkında hayırlısının olmasını dilerim.