Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ultraslan0101 @Mehmet005

Sanırım yanlış bilgi olmuş tüm polikliniklere girilmesi gerekiyor. Kurul kayıt birimine evrakları tekrar teslim ederken kontrol ediliyor çünkü. Tüm birimlerin görmüş olması gerekiyor. Engelin ortopedik olabilir ama diğer tüm polikliniklerden sağlamdır bilgisinin işlenmesi veya durum neyse onun eklenmesi gerekirki ona göre kurul raporu oluşturuluyor. Dahiliye görüşü olmayan bir kurul raporu olamaz örneğin.

@scpapegoat,
Hastanede kurula başvuru yaparken rahatsızlığınız ve girmek istediğiniz poliklinikler size soruluyor ve sizin arzu ettiğiniz bu poliklinikler başvuru formunuza yazılıyor,bunun haricinde herhangi bir polinik zorunluluğunuz bulunmuyor.
Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda sanırım umarım vs gibi şeylerle insanları yanlış yönlendirmeyin.

@Mehmet005 gerçekten çok ilginç. Dediğin doğru hastalığımız olmayan 5 6 bölümü boş yere sıra bekleyerek, gir çık yaparak hem bize, hem doktora, hem de o bölümü bekleyenlere eziyet ediyoruz.

Lakin son 10 yılda, 3 veya 4 farklı şehirde 10 dan farklı hastanede rapor çıkarttım, hadi ben bilmiyorum, hadi hastanedeki o memur, bu memur, şu memur bilmiyor, rapor çıkaran binlerce hasta ile karşılaştım sıra beklerken (benim rapor işleri hiç bir zaman 1 günde bitmediğinden) yani daha birinde bile senin dediğin gibi bir uygulama görmedim. herkes işi olsa da olmasa da 7 farklı bölümü seve seve dolaşıyordu.

hiçbir hastanenin veya hiç bir memurun uyarmaması ilginç. daha 3 ay önce maluliyet için gittiğim hastaneye 1 ay önce de engelli raporu için gittim. özellikle yeniden doktor doktor dolaşmamak için bankodaki görevli yerine içerdeki memurlara gittim. yeniden dolaşmam gerekiyor mu diye durumu anlattım. sonuç olarak yine 7 bölümü tek tek gezdim.

dediğin gibi bir uygulama olsaydı son seferde beni mutlaka uyarırlardı.

tek hastalıktan kurula girmek istediğinde bile o bölümle ilgili en az 3 doktorun imzası ve o bölümle ilgili 3 doktorun olduğu kurul oluşturuluyor. böyle bir uygulama var. ama senin dediğin gibisini ne yaşadım, ne gördüm, ne de duydum.

Ben kronik böbrek yetmezliği hastasıyım nakil olmadan önce verilmişti rapor 90süresiz
Şimdi nakilliyim oranı düşerler gitme diyorlar, çoğu süresiz raporu olanı da süreli yapmışlar

@ucuncubahar,

Kardeşim ben hacettepe üniversitesinden 3 kez engelli iki kez maluliyet durumu ile igili rapor çıkarttım.
En son raporum 07/11/2024 tarihli yeni rapor yani.
Engelli rapor başvuru birimi rahatsızlıklarım ve girmek istediğim bölümleri tek tek başvuru formuna yazarak o bölümleri dolaştım.
Her bölümün kendi içinde sağlık kurulu heyeti vardır ve her bölüm kendi sağlık kurulu rapor oranını hastane sistemine girer ve en son hastane sağlık kurulunda bu oranlar dediğiniz gibi 7 sağlık kurulu doktoru onayıyla engelli veya durum raporu olarak sisteme işlenir.
Sizin yaşadığınız duruma gelince işi bilmeyen memur veya sekreteryanın size yaşattığı iş bilmezlik.
Benim bahsettiğim konuya ilişkin olarak,örneğin yeni alınan bir sağlık kurulu raporunu incelerseniz,bahsettiğiniz 7 bölümün yedisininde raporda oranı yoktur.
Yalnızca raporun arka yüzünde sağlık kurulu heyetince oluşturulan yedi doktorun onayı vardır.

@Mehmet005 dostum benim amacım kimseyi yanlış yönlendirmek değil. Yaşadığım durum hep bu şekilde olduğu için bunu yazdım. Şu anda da rapor yenileme sürecindeyim. 20.01.2025'te eğitim ve araştırma hastanesine sevk oldum. Hematolojik rahatsızlığım olduğu için dahiliye oraya sevk etti gittim orda mevcut raporlarımla işlem yaptım ama diğer tüm bölümleri de dolaştım, sıra bekledim durumu anlattım sağlamdır yazısı alıp çıktım. hatta psikiyatri ve fizik tedavi bugün tarihli randevuy verdi bu sabahta gittim aynı şekilde onlara derdimi anlattım sağlamdır yazısını aldım kurula sonuçlandırmak için evrakları teslim ettim. 3. Kez bu raporu alacağım ve 3'ünde de aynı şey oldu her polikliniği gezdim. Süreç böyle işledi. Eğitim Araştırma veya devlet hasttanesinin süreci böyledir ama üniversiteninki farklıdır onu bilemem. Bana kalsa evet senin dediğin gibi olsa keşke 1 ay böyle uğraşmasak... Kesin ve net bir cümle ben kurmadım sen de kurma. Kimin hangi konuda ne kadar bilgi sahibi olduğunu da sen veya ben tespit edemeyiz.

@alibykbs,
MErhaba

Ben SGK'dan sevk alarak heyet muayenelerini tamamladım. Benim gittiğim hastane bana rapor sonucu vermedi. Sonuçları SGK'ye göndereceğiz oradan size cevap gelecek dedi. Sadece bana değil kimseye rapor sonucu vermediler.

@Mehmet005,
yahu keşke bu siteyi daha önce farketseydim. Bana 7 bölüm verdiği için 2 günde toplam 5 saatimi sırada bekleyerek sinir stres içinde geçirdim. Hala belim ağrıyor :) Eve gelince sanki 2 gün cezaevinde kalmışım gibi hissettim. Bu arada eğer tek bölüme gitmeyecekseniz yok kardeşim birden fazla bölüme gitmelisiniz derse memur askeri hastanelerden kaçın :) çok erken gitseniz de bir günde bitiremezsiniz. Bu arada tek bölüm her hastanede yoktur diye düşünüyorum. tek bölüm yeterliyse memurlar neden daha fazla iş yükü yaratsın ki ?

@Mehmet005,
Benim memur hiç böyle sorular sormadı. Psikiyatriye bile yönlendirdi beni. İlk rapor aldığımda da x isimli diğer hastane birden farklı bölüme sevk etmişlerdi. Neyse bundan sonra başvuracaklar aman bu durumu memura sorsun diyelim.

@scpapegoat,
bunu bir arkadaş daha söyledi. SAdece o bölümü talep edebilirsiniz diye. İlk defa sevk olanlar bu şekilde sorsunlar bakalım nasıl sonuç alacaklar. :)

Arkadaşlar bugün heyete girdim konuya açıklık getireyim SGK ‘nın zorunlu tuttuğu 7 bölüm var. Hepsine girmeniz şart. Konu net.

@ultraslan0101,

Eğer SGK'dan sevk almadan heyete çıkıp, rapor aldıktan sonra SGK'ya başvursaydım daha kısa sürer miydi ? Yani sevk yazısıyla başvurmanın avantajı oldu mu pek emin olamadım.

Ya ne farkeder? Demek ki uygulama farklılıkları var. En fazla birkaç doktor dolaşırsiniz. Memur dolaşacaksin dediyse dolaşacaksin. Yeter ki işe yarasın. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez...

@dmndmn,

Kesinlikle sevk alıp öyle gidin. Yoksa ücretli oluyor 1250 tl gibi bir şey dedi birisine memur. Zaten sevksiz gidildiğinde SGK da kabul etmez bence. Adam kalksa ben mi sevk ettim de gittin dese hiçbir şey diyemezsiniz. Onlar hep haklı olur.

@ultraslan0101,

Yok ben zaten sevk aldım. Bütün muayeneleri oldum. Heyet sürecim Çarşamba günü tamamlandı ancak elimize bir rapor vermediler. SGK bilgi verecek dediler o yüzden merak ettim :)

@dmndmn,

Evet evet o kısmı öyle hatta kurul kağıdı üzerine bile sisteme girildi yazıyorlar bir şey söylemiyorlar. :)

Ben 23 ocakta verdim raporu bartın SGK ya Ankara Kocatepe ssgm dosya kurulda yazıyordu bugün baktığımda talep no Tc falan yazıyor Ankara'dan tekrar bartın emeklilik servisine gelmiş gelen evrak işlemde ama red mi onaylanmismi bişey yazmamislar

@santomarine,
Hangi hastalıktan?

@dmndmn,
Hastalık Listesinde hastalığımız varsa ve orada yazılan şeyleri karşılıyorsa oyunbozanlık yapamaz herhalde dimi ya SGK ?

Var İnflamatuar artrit diye geçiyor. Her düzeyde var hafif orta agir

@Dertli58,
Benim de meseala hastane bize gönderecek dedi yenilet gel demedi , sanırım başvuruya göre işliyor

@ozgur3005,
Kardeşim bende aynı şekilde gittim sgkya yasa değişti artı alınan raporları kabul etmiyoruz dedi ( son 6 ay da alınmadıysa) hastaneye sevk ediyor direkt. Bir de şey istiyor bende öyle yaptı işe ilk giriş yaptığım raporunu . Sonra yenilenen bir rapor varsa onu dikkate almıyor ilk işe girişte kullanılanı istiyor.

SGK sevk ettikten sonra Durum bildirir rapor için sağlık kuruluna giren oldu mu?
Kurulun durum bildirir raporu e devlete düşüyor mu biz görebiliyor muyuz?

@santomarine,
O ne demek Ö-82
Romataid artrid iltihaplı romatizma mı oluyor

Üst Alt