Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@şanssızadam88, SGK sevk edildiğiniz hastaneye hitaben bir sevk yazısı hazırlıyor ve bunu kişinin adresine gönderiyor.

Eğer o yazının gelmesini beklemek istemiyorsanız SGK'ya gidip elden teslim alabilirsiniz ve hastaneye o yazı ile gitmeniz gerekiyor.

@radol03,

Daha öncede 16.01.2025 tarihinde sevk yapılmış sizin için.

Açıklama kısmına yazdıkları nota göre 18.02.2025 tarihinde tekrar hastaneye sevk edilmiş görünüyorsunuz belki yanlış yazılmış olabilir.

18.02.2025 tarihinde Siteler SGM sizin dosyanızı Sağlık Kuruluna göndermiş görünüyor.

@BnymnYldz ben daha önce sevk olmuştum bana kurul 10 gün sonra SGK açıklanacak dedi yarın 10 gün doluyor son bildirim de gelen evrak işlemde yazıyor zaten hastaneye sevklerden sonra

@radol03, Hastanedeki kurul SGK'nın ne zaman karar verip açıklayacağını bilemez öylesine bi tahmin olarak 10 gün demiş.

Dosyanız daha bugün SGK'nın karar vereceği Sağlık Kuruluna ulaşmış ve işlemde görünüyor.

Sgk da da kurul olduğu doğru mu yani heyet yoksa sallama mı ? Bilgisi olan var mı

@boyaci0074

senin dosya gitmesi gereken birimlere gitmiş.
emeklilik servisinden sağlık kuruluna gitmiş

dün de sağlık kurulunun kararı tekrar emeklilik servisine gelmiş. Sonucu sana haber vermeleri yaklaşık ortalama 1 hafta sürer.

@radol03

açıklama kısmında yazılanlara çokta takılmamak lazım.
senin dosya emeklilik servisinden sağlık kuruluna bugün gönderilmiş olması lazım.

daha sağlık kurulu raporu inceleyip karar verecek, kararı tekrar emeklilik servisine gönderecek, vs.. işlemler tahminen 15gün - 1 ay daha sürebilir.

@boyaci0074, Sen erken saatlerde mi gittin niye söylemediler.

Dosya hareketlerine göre dün 11:57 de dosyan sağlık kurulundan emeklilik servisine gelmiş görünüyor. Açıklama kısmına da yazılmış sağlık kurulu kararı diye.

Çok zor bir işlem değil dosyayı açıp bakacak memur çalışma gücünü şu düzeyde kaybetmişsin veya kaybetmemişsin diyecek uğraştırıp duruyorlar insanları.

Benimde ssk başlangıcım 03.03.2007
2022 yılındada süresiz %67 engelli raporum var
tek hastalıktan hematoloji %40 oranda var.

emekliliğim 03.03.2025'ti

bankada çalışıyorum. banka bana sevk yazısı gönderdi eğitim araştırma hastanesine sevk aldım tekrar heyete girdim tek tek bölümleri gezdim. Evrakları teslim ettim bu cuma heyet kuruluna çıkacağım.

Sonrasında hastane evrakları bankanın emekli sandığına gönderecek onlar da kocatepe sgkye yollayacakmış

bakalım nasıl ilerleyecek sonuç.

Ankara SGK sağlık kuruluna dair hiçbir yerde bişey yazmıyor nerede bu kurul hangi merkezde bilen var mı ?

Son düzenleme:
@ultraslan0101, Her Büyükşehir' de vardır bu kurul. SGK'nın kendi bünyesinde oluşturduğu bir kurul bu.

Malulen emeklilik ve çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik işlemlerindeki başvurulara ait bütün raporlar bu kurullara geliyor ve karar veriliyor.

SGK Sağlık Kurulu olmayan şehirlerde ise yakınlardaki başka bir şehrin kuruluna dosya gönderilebilir.

@ultraslan0101, Niye hayalî olsun. Ankara'da ki kurulun adını aşağıya ekledim bakabilirsin. Başvuru yapmış kişinin dosyası şu an orada ve inceleniyor.

Heyet kurulu için 5 Ağustos tarihi verdiler tam 5.5 ay var daha lanet olsun.dedim emeklilik için bu yanlislik olmasın.bhayir dedi çok sıra var Ağustos 5 dedi alışıp kaldım valla. Antalya'dan heyete gireceklere duyrulur. Eğitim araştırmadan girmeyin kurula.

@07antalya, SGK tarafından sevk edildiyseniz o hastaneye bu durumu SGK'ya gidip konuşabilirsiniz.

O tarihe kadar başka bir hastaneden rapor alıp SGK'ya verilirse belki kabul ederler. Bu durumu da sorabilirsiniz.

@AsLi35,

Merhaba , benimde sürekli ve tek hastalıktan 40 olan raporum var eski .
Merak ettiğim şu ,engeliniz olan bölüm eski raporunuza bakıp ha tamam bunun nu hastalığı varmış diyip yeni raporu ona göre mi dolduruyor yoksa hiç raporunuz yokmuş gibi ya da sizden başka hastalık raporu flan istemeden her şeyi sil baştan kendi mi yapıp muayene tetkik istiyor ?

Arkadaslar,
2019 yilinda aldigim engelli raporum (49 suresiz ortopedi) Ankara ya gonderildi ve Merkez Sağlık Kurulu calisma gucu kaybi tespiti icin beni hakem hastaneye yonlendirdi ve Merkez Sağlık Kurulu incelemesi sonrasi calisma gucu kaybi (46 suresiz ortopedi) olarak belirlenip resmi yazi gonderildi.

bana bildirilen calisma gucu kaybi gecersiz mi simdi? Tekrar yine mi hastaneye gitmem gerekecek? Cok tesekkurler

@santomarine,

Geçmiş olsun. Bende de Ankilozan Spondilit var. 2007 yılındaki vergi indirimi raporum %46
Bundan sonraki süreçte itiraz etmeyi planlıyor musunuz?
Ya da tekrar başvuru yapmak için bir süre veriyorlar mı? Örneğin bir sene sonra iki sonra tekrar başvurabilir gibi.

@hakkaan, Siz vergi indirimi için mi başvurdunuz.

Çalışma gücü kayıp tespitini Maliye Merkez Sağlık Kurulu mu yaptı ?

Üst Alt