Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@turan1977,

Yahu turan sen yazilanlari okumuyormusun sende şuan emeklilik yapsan muhtemelen emekli olamayacaktın. Benimde sürekli raporum vardı ama tekrar yolladılar heyete bu kadar net mevzu.

1 GECEDE KANUN ÇIKARTIYORLAR NEYE GÜVENİYORSUNUZ????? TÜM EMEKLİLER GELSİN KONTROL EDECEĞİZ , TEKRAR AYNI ORANI ALANA KADAR DA MAAŞLARI DURDURACAĞIZ DESELER KİM NE DİYEBİLİR?
YAPAMAZLAR DİYEMEZSİNİZ, HAK HUKUK KANUN ADALET VS VAR MI YOK MU ÖNCE ONU DÜŞÜNÜN.

HİÇBİR ŞEY GARANTİ DEĞİL...UCU ONLARDAN BİRİNE DOKUNURSA BELKİ.....

@ugur dogan,

Arkadaşlar bilgi sahibi olmadığınız bir konuda yanlış bilgiler vermeyin lütfen. Heyete girmeden olur mu? Heyete giriliyor. Bazen heyet günü gidiyorsunuz. Kapıda bekliyorsunuz. Heyet doktorların tetkiklerinde bakiyor ve sizi görmeye gerek duymuyorlar, sizi içeri çağırmadan girmiş gibi gösterip heyet raporu veriliyor.

@hanifeaydin,

aynen öyle kanun hukuk adalet hak akp iktidarı için geçerli şeyler değil tek düşünceleri kendi saltanatları,bu kanun çıkmadan geçen yıl şu prim ve yıl dolsunda emekli olayım dediğim eşim ve birkaç kişi ne emekli olacan çalış gittiği yere kadar dediklerin de bu akp iktidarı varken güvenemiyorum yarın engelli emekliliği kaldırdım derse 60 yaşı beklerim demiştim ve maalesef ki öyle de oldu ve bunu dediğim herkes ya sen nasıl bildin bunu diye soruyor dedim bunların ne olduğunu hala göremeyen k.bakmasın zekasızdır,yani önümüzdeki günlerde süresiz olanlarda gelsin bakacam diyip milyonlarca kişinin emekliliğini bir gece de bitirebilirler.nasıl olsa seçim ile gitmeyeceği kesin

Bukadar konuyu ataştırırken engelli emekliliiği için bir arkadaş e devletten başvuru yapabiliyorsunuz dedi böyle nir bilgiye sahip değildim ama e devlette çalışma gücü tespit için talepte bulunabiliyor bende skg gitmek istemedipim için bu seçenekle ilerliyorum raporumda 2025 şubat.. Bakalım online başvuruda süreç nasıl ilerleyecek

@Denizcan78,
Yanılmıyorsam o başvuru maluliyet tespiti ile alâkalı,Şayet kurum sizi tekrar hastaneye sevk ederse bilinki maluliyet tespiti içindir,ve bu başvurular malulen emeklilik prosedür.
Böyle bir durumda engelli emeklilik başvurusu için sgk birimine elden başvuru yapın zira engelli emeklilik başvurusu için e devlet revize edilmemiş olabilir.

@Mehmet005,

başka bir grupta arkadaşlar yazınca zaten ordada çalışma gübü kaybı testi yazıyordu bana mantıklı geldi gerçi bu yeni yasayla zaten emekli olma şansım yok. Çalışma gücü kaybımın tespiti (5510/28-5.fıkra) (4/b hizmeti bulunanlar) şeklinde seçenek var onu seçtim ama zaten genelde bu şekilde sevk olmuyor mu ?

@Denizcan78,

genelde böyle bir adım olduğunda aynen tüm evrakları hardcopy olarak istiyorlar (birkaç kurum aynen böyle yapmıştı bana ben de o zaman neden online başvuru var kimi kandırıyorsunuz diye çıkışmıştım) siz yine de güncelleme yapınız.

@cemakalin

ben de Brakial Pleksus var öncelikle geçmiş olsun bizim engelimiz bir hastalık değil burda bilgsiiz insan çok yorumlara aldırma engeline göre hastalık listesinde engelimiz var ve emekli olabiliyoruz direkt kol ile alakalı olduğu için çalışma gücü kaybı sayılır hafif katagoride başvurmak esas bir telegram grubu oluşturulmuş anlık paylaşımlar var bence grup uyeleri katılabilir faydalı https://t.me/engelliemeklilik

@BnymnYldz,
Abi merhaba, SGK nin son 6 ay içerisinde alınmış raporu başvuruda kabul ediyor demistin, yani benim 4 sene once aldigim rapor gecersiz.

Engelli emeklilik basvurusunda SGK nin hastaneye yonlendirmesi mi gerekiyor yoksa ben 182 den kendim randevu alip hastaneye gidip yeni tarihli engelli raporunu SGK ya teslim etsem engelli emeklilik basvurum kabul ediliyor mu?

@hakkaan,
Yok sende ki rapor geçersiz değil onu diğer engelli hakları için başka kurumlarda kullanabilirsiniz. Emeklilikte tarihi eski olduğu için yeni rapor istiyorlar yeni uygulamada.

SGK'ya gidip emeklilik başvurusu yapınca o şekilde de sevk alabilirsiniz. Hatta başvuru yapmaya gidince bazı arkadaşlara önce hastaneden randevu alın 3 gün kala SGK'ya gelin sevkinizi yazalım demişler. Yada 1 ay önce aldığı yeni raporu teslim ederek başvuruyu başlatanlar da olmuş.

Her SGK farklı bir uygulama yapıyor galiba sistem tam oturana kadar. En iyisi bu durumu SGK'ya gidip danışmak daha doğru bir yol olacaktır.

Biraz önce tlegramda bir engelli emeklilik sohbet sitesinde başıma geleni anlattım ve anladım bizim düşmanımız biziz (engelliler) adamlar hemen beni engelledi

06.12.2024 tarihli bir %83 çalışma gücünü kaybetmiş 1. Derece Engelli yazan vergi indirimi belegemde Engelli emeklilik başvusu yaptım 2 ay evrak bekledi sgk da şikayet ettim cevap geldi size yazılı olarak dönecekler 17.02.2025 te SMS geldi Malul değilsiniz maaş bağlanmaz güzel ülkem memur benim vergi indirimi belgem mi tuvalet kağıdı yapmış galiba

Bunu anladım doğru söyleyeni önce kendisi gibi olanlar kovar yanlarından sgk engellilerin haklarına bariz şekilde ........

Abi Istanbul Anadolu yakasinda sehir hastanesi randevusu cikmiyor, engelli raporu icin MHRS de Uskudar Devlet Hastanesi cikiyor. Oradan rapor alsak gecersiz mi sayacaklar basvuruda ?

@hakkaan

İstanbul anadolu yakası için hastane bakıyorsan,

Randevu bulması ve alması en kolay Haydarpaşa Numune eğitim ve araştırma hastanesi.

Beyler bı arkadasimin babası memur SGK da
Ona dys evrak takibi attım bana malulen emeklilik onaylanmış sadece SGK ya kalmış aciklamasi beklemek istemiyorsanız gidip yazıyı alabilirsiniz dedi ? Dys ekranında gelen evrak işlemde yazıyor

@ucuncubahar,

MHRS uygulama uzerinden almaya calisiyorum ama 2 hafta sonraya bile vermiyor. Haydarpasa Numune yi de denedim simdi vermiyor. Sadece Uskudar devlet veriyor

Randevu alabilmek icin baska bir yol var midir

@hakkaan, eğitim araştırma hastanesinden randevu bak kardesim 8 ay önce Üsküdar devletten aldı raporu eksik tanı yazmis sağır dilsiz duymadan oran yazmış konuşmadan oran vermemiş Dr tekrar itiraz ettik 2 ay vaktimizi aldı tekrar duzeltmesi

@radol03,
Siz hangi şehirdesiniz ? Yani hangi SGK'karar veriyor. Bende de ekran gelen evrak işlemde yazıyor. Diğer sütunda tespit yazıyor. Yazıyı il müdürlüğünden mi alacaksınız ?

@dmndmn,
Fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum ankaradayim sevkimi tamamladım kurul bana SGK aciklanacak dedi evrak takibinden şuanda tespit yazıyor sevkin evragi büro da işlemde gözüküyor bana da söylenen onaylandı denildiği hızlandırmak istersen gidip yazıyı alabilirsin dedi

Bu maluleni kapsıyor mu ?

DYS sisteminde verileri kopyalayıp buraya yapıştırabilirsiniz. Varide no varsa kişisel bilgi onları da silip buraya panoyu yapıştabilirsiniz.

Merhaba

bende tablo bu şekilde sonuçlanmamıştır değil mi ? :)

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama
28/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı28/01/2025 1:55 PMHASTANE SEVK
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı18/02/2025 11:36 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı18/02/2025 11:37 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde
28/01/2025HASTANE SEVKİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak İşlemde

@hakkaan

şuan denedim

24 şubat için haydarpaşa numune de
5 mart için göztepe süleyman yalşın şehir hastanesinde randevu açık (9.30-10.00-10.30)

haydarpaşa numunede çok sık sağlık kurulu erişkin açılıyor. acelen yoksa pazartesiye kadar bekle derim.

@radol03

Öncelikle hayırlı olsun inşallah tanıdığın memurun dediği doğru olur.
Lakin Salı günü paylaştığın dosyada senin rapor incelenmek üzere henüz Sağlık Kuruluna gönderilmişti. Bu kadar kısa sürede SGK sağlık kurulunun cevap vermesi bende şüphe uyandırmadı değil. umarım istediğin gibi bir an önce emekliliğin onaylanır.

Bu maluleni kapsıyor mu ?

Sol taraftaki hastaneye sevk yazısı anlamadım benimkinde hemen hemen aynı durum sadece sizde solda hastaneye sevk var siz kendiniz mi yazdiniz orayı ?

@ucuncubahar,

Çok teşekkür ederim
Ben bana yazilan mesajını atayım size
malulen emeklilik onayı almış muhtemelen ama son kararı sgk veriyor yazı gelecek eğer gecikirse hatta beklemek istemezse kocatepe sgk dan yapılmış oraya gitsin elden alsın yazıyı
bu şekilde söylemiş yarın arayıp soracağım

@radol03

şimdi paylaştığın dosya güncel ise 18 Şubatta raporun incelenmek üzere Sağlık Kuruluna gönderilmiş.
Sağlık Kurulunun kararı tekrar emeklilik servisine gelmeden emekli olup olamayacağın kesin söylenemez.

Umarım tanıdığın SGK daki memur henüz DYS sistemine girilmeyen verileri görüpte sana onaylandı bilgisini vermiştir.

Valla bana da çok inandırıcı gelmedi hocam
O yüzden yarın arayıp soracağım tanıdığa
Neye göre öyle söylediğini öğreneceğim
Belki hastaligimi durumumu bildiği için
Tahmin yapıp söylemiş de olabilir

Üst Alt