Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@ensplt3636
Ben mevcut engelli raporum ile gittim %40 engelim olan hematoloji hastalığında bu hastalığın oranı değişmez dedi aynı oranı yazdılar. Ama nöroloji epilepsi hastalığım için tekrar eeg çekti kardiyolojide öyle ekg eko röntgen kan tahlilleri yapıldı

@Mehmet005,
Ben bunu özellikle sordum kbb,göz, genel cerrah,nöroloji,dahiliye,fizik,psikiyatri zorunlu dediler dosyanızı kapatamayız buralara girmesseniz dediler

@ibrahimmmmmmmmmmmmmm,
Merhaba tek hastalıktan %40 varmıydı acaba ona rağmen mi red geldi :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
saglik kuruluna heyete girmiyorsun doktorlar seni muayene ediyorlar tahlil mr sonuclarini hastalık bilgilerini varsa epiktir raporlarını saglik kuruluna gönderiyor saglik kuruluda bashekimlige bashekimlikte sgk gönderiyor sgk bolge saglik kuruluna bölge sağlık kurulu karar veriyor

@Engg,

Bende aynı bankadayım emekli sandığı verdi işte sevk yazısını gittim hastaneye gezdim doktorları bu cuma heyete çıkıcaksın dediler sonra hastane emekli sandıpına göndericekmiş evrakları emekli sandığıda kocatepe sgk ya

Siz vergi indirimi için mi başvurdunuz.
Sirkette calisirken engelli incirimine basvurmustum, Sirketime gelen yazi su sekilde - 2019 tarih ve 92 sayılı Engelli Sağlık KuruluRaporları, Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş olup çalışma gücü kaybı % 46 (yüzde kırkaltı) olarak tespit edilmiştir. Bu nedenle, adı geçenin başvuru tarihi olan 1/03/2019 tarihinden itibaren 193 sayılıGelir Vergisi Kanunu'nun 31'inci maddesi gereğince üçüncü derece engelli hizmet erbabı içintespit edilmiş bulunan engelli indiriminden faydalandırılması gerekmektedir

@hakkaan, Tamam sizin başvuru vergi indirimi için ve Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından belirlenmiş çalışma gücü kayıp oranı.

Yeni çıkan yasa ile birlikte artık Maliye devre dışı bırakıldı ve vergi indirimi ile emeklilik işlemi artık yok. Emekli olmak için o belge bir işinize yaramayacak.

Emekli olmak için SGK'ya başvuracaksınız ve çalışma gücü kayıp oranı SGK Sağlık Kurulu tarafından belirlenecek. Belirlenen düzeye göre çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterlerler sağlanıyor ise emekli olabileceksiniz.

@BnymnYldz,

Merkez Sağlık Kurulu, Maliye Bakanlığı Başhekiminin başkanlığında, Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen iki uzman hekim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca görevlendirilen bir uzman hekimden ve Gelir İdaresi Başkanlığının bir temsilcisinden oluşur. Merkez Sağlık Kurulu Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde görev yapmaktadır. Merkez Sağlık Kurulunun görevi engellilik indiriminden yararlanmak amacıyla hastanelerden alınan raporları inceleyip karar vermektir.

Merkez saglik kurulunun raporunda sosyal Güvenlik Bakanlığınca görevlendirilen bir uzman hekimde yer almakta.

SImdi neden en bastan tekrar rapor alip tum islemleri yeniden yapmak gerekiyor cok sacma. 2 engelli raporunda Egitim ve Arastirma Hastanesinden ustelik

@hakkaan, Emeklilik sürecinin tamamen SGK tarafından yürütülmesi isteniyor.

Süresiz de olsa birkaç yıl önce alınan raporlara bakmam, son 6 ay içerisinde alınmış raporu başvuruda kabul ederim ama inceleme sonucunda eksiklik görürsem yinede sevk ederim diyor.

Çoklu hastalıklarınız önemli değil, en ağır tek hastalığa göre değerlendirme yaparlar.

Daha birçok olumsuz şeyler var işte yaz yaz bitmez.....

@turan1977,

o zaman ben tekrar Egitim Arastirma hastanesi gidip suresiz olan ortopedi raporlarima ilave 3. bir rapor almayacak miyim? 2019 yilinda aldigim SURESIZ rapor gecerli olacak ve o rapor
uzerinden mi SGK degerlendirme yapacak?

yeni sistem de kişinin işten çıkışı hangi aşamada gerçekleşiyor?

yani önce ki sistem de kişi ssk'ya başvurup emekli olabilir yazısı alıyordu o yazı ile 8 kodu ile çıkışı yapılıp tazminatını alıyordu.
ve çıkış sonrası emeklilik başvurusunu tamamlayıp sürecin bitmesini bekliyordu.

yeni sistemde çalışan durumunda ki bir kişi ssk ya başvurduktan sonra hangi aşamada işyerinden çıkışını alıp tazminata hak kazanıyor?

@strazyevsk,

O aşamada bir değişiklik olmadı. SGK ayağını tamamen bitirdikten sonra emekli olabiliyorsanız yine onlardan emekli olabilir yazısı alıp şirketim ik sına veriyorsunuz. Çıkış yapılıp tazminatınızı alıyorsunuz. Sonra tekrar SGK ya bu sefer emekli olmak için başvuruyorsunuz.

@hakkaan,
Yasa zaten başlı başına saçmalık. Yasa 15 Ocak'dan sonra rapor alacak olanlar için geçerli olmalıydı. 5 hastalık toplamı yüzde 60 olan birisi de engellidir, tek hastalığı yüzde 40 olan da engellidir. Engelli raporu 5 hastalık da olsa sonuçta hastane tarafından verilmiş rapordur. Bu insanda çalışma gücü kaybı yoksa neden engelli kadrosundan çalışma imkanı veriyorsun ? Kendi kendisiyle çelişen bir yasa.

Doğuştan sağ kolumda brekıal pleksus hastalığım var 2016 da yüzde 49 raporum var. Emeklilik için red alırmıyım

@cemakalin,

valla kardeşim öyle şeylerden red verildiğini okudum duydum ki 2 bacağın 2 kolunda olmazsa akp sağlık kurulu hayır sen çalışabilirsin diyeceğini düşünüyorum,eyt kazığını engellilere yüklediler bende ankilozan spondolit var brakardi var vazovagal senkop var kulakta işitme kaybı var,şeker var hipotriod var fıtıklar var yani kısaca her bok var ama duyduklarımdan okuduklarımdan sonra umudum yok 20 yıl sigorta 4600 prim gün var yaş 45 ağrılardan baygınlık nöbetlerine rağmen emeklilik hayal oldu

eskiden süresiz rapor ve vergi indirimi ile emekli olanlara bir şey olmuyor.

@ensplt3636,
ben 99 girişliyim 2014 te süresiz raporla emekli oldum.

@santomarine,
araştır bak bakim ediyor mu,ben 99 giriliyim 2014 te vergi indirimi ile emekli oldum

@Zenryou,
beni işveren attı işten bayıldım diye koçun araba fabrikasında çalışıyordum 1 yıl iş aradım ayakta çalışma olmayacak eğilip kalkma olmayan iş nerde sonunda bir okulda iş buldum yazın engelli kadrosuyla ama okul öğrenci kaydı alamıyor fiyatların yükselmesi sebepli yani yarın birgün çıkarabilir ee ben ne yapayım 3 çoçukla hırsızlık mı yapayım

@ensplt3636,

bende istenmez dedim,benim var niye rapor istesinler çocuk felci ayak kısalığı süresiz rapor ve süresiz vergi indirimi ile 2014 te emekli oldum.

@turan1977,

Emeklilik hakkı dolmuş ama çalışmaya devam edip emekli olmamışlardan ve emeklilik hakkı henüz gelmemişlerden süresiz raporu varsa da yeniden rapor istiyor yeni kanun...
Nokta.

Üst Alt