Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@AhmetK85, sadece malulen engellerin çalışması yasaktır ancak engelli emeklisi olup 2008 öncesi sigortası olan herkes çalışabilir engelli emeklisi zaten normal emekli gibi sayılır yaşlılık aylığı diye geçer sistemlerde. 2008 sonrası ister normal çalışan ister engelli olsun ilk defa 2008 sonrası işe girip emekli olacaklar çalışmaları kaldırıldı ileride ne olacağı belli değil sizin 2009 girişi olduğu için çalışmanız halinde otomatik maaş kesilir devlet İleride belki bunu esnetebilir bilemeyiz hayırlısı olsun diyelim

Bu DYS sistemini de anlamadım. TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 Saat 03:40'da gelen evrak iade edilmiş notu düşmüş. Bu sabah TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SÜLEYMANPAŞA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ 08:04'de gelen evrak kayıtlı notu düşmüş.

Uzaktan mı çalışıyorlar acaba ? :)

@ucuncubahar,

cevabınız için teşekkürler, peki başvuru yaparken evrak alıyorlar mı? bir de normalde başvuru yapınca nasıl takip ediyorsun yine SGK'ya gidip sormuyor musun? Bir de hangi kod ile başvurmak lazım ben 4-a çalışanım engelim doğuştan 2008 öncesi sigorta girişliyim. Bir de hafif tanı gerekliliklerini Ağustos 2025'te dolduruyorum ama şimdiden başvurup süreçleri tamamlamak istiyorum. süreç sonucunda istersem emekli olabiliyorum değil mi? İstemezsem hak olarak kalıyor diye düşünüyorum.

2 gündür sgk sağlık kurulunda evrak
Yahu bir evrak kipirdamaz mi
Bayramda zaten kapalı olacak
Okadar gün bide bekleyeceğiz
Valla engelli insana her süreç eziyet !

Merhaba yorum yapabilir misiniz?

4 mart tarihinde sgk ya ulaştı evrağım evrak tipi gelen evrak dosyasına kaldırılmış açıklama kısmında dosya işlemde yazıyordu.

Bugün ilk defa hareket oldu evrak tipinde GİDEN EVRAK KAYITLI açıklama kısmında asli …. (Soyadım) HAKKINDA yazıyor. Ne demek bu nereye gitti bu evrak

@radol03,
hastaneye gidince de 8 sandalye var ama hepsi boş birinde memur var hasta kayıt önünde 200 kişi bekliyor kan/bt/kontrol vs peki diğerleri nerede herkes ayakta duracak güce sahip mi? sgk ya bizzat gidersin hepsinin kapalı kapısı ara ki bulasın bir de odaya girince önde şerit çekmişler 4 metreden taaaa uçtaki masadaki memura laf anlatırsın.vergi dairesine gidersin aynı şey , ümraniye belediyesinde de aynı nerde bu memurlar....hemen atlayanlar olacak siyaset yapma diye hadi yazın

@AhmetK85, Kardeşim seninle aynı durumda bende varım, 2010 girişliyim önümüzde ki ay emekliliğim doluyor ama maalesef ki arkadaşların dedikleri doğru 2008 den sonra ilk sigorta girişi olanlar hem emekli olup hem de çalışamıyor maalesef. Bende o yüzden emekli olmayı düşünmüyorum..

@Omerdursun10, Ben yazdım ama maalesef ki gelen cevap hiç üstüne bile alınmadılar.. Bu kendi düşüncem lütfen kimse yanlış anlamasın ama bu hükümet olduğu sürece hiç bir şey değişmez...

İnsanlara yardımcı olmak istiyorum ancak konuya gelen mesajlar başlıkla ilgili değil. aradığınız yardıma daha hızlı ulaşabilirsiniz.
@santomarine,

Valla bayram bitsin ilerleme görmezsem şikayet edecegim Cimere ben 13 ocaktan beri bekliyorum
Benim iki aşamam da cimer şikayetiyle ilerledi. Şimdiden şikayet yazın.

Benim dosya işlemi dün Tekirdağ'a gitmişti. Ben bugün işlem olmaz diye kontrol etmedim.

Şimdi kontrol ettiğimde bir kaç işlem daha olmuş. Yanlış evrak ne gönderilmiş merak ettim :)

27/03/2025İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı27/03/2025 3:33 PMOZAN DUMAN
27/03/2025TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SÜLEYMANPAŞA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı28/03/2025 8:04 AMOZAN DUMAN
27/03/2025TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-2Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış28/03/2025 1:48 PMYANLIŞ GELEN EVRAK
28/03/2025TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-2Giden Evrak Kayıtlı28/03/2025 2:46 PMBÖLGE SAĞLIK KURULU
28/03/2025İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak İşlemdeBÖLGE SAĞLIK KURULU
27/03/2025TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6Gelen Evrak İade Edilmiş27/03/2025 3:40 PM

Son düzenleme:
merhaba.
bir arkadaşı bugün ara karar diyerek erciyes üniversitesi tıp fakültesine sevk etmişler. bazı tetkikler istemişler yeniden croh hastası kendisi raporunu yeni aldı hastalık yeni ameliyat yeni kayseri devlet hastanesinden.yüzde 60 süresiz rapor. gerçekten ilginç bir hal aldı sgk süreci...

Şu yazı şurda dursun

DYS ekranında emeklilik işlemleri yaklaşık olarak 5 farklı birimde ortalama 10 işlem olarak görüntüleniyor.

Bir birimden diğerine giden yazı "Giden Evrak dosyasına kaldırılıyor."

Bir birimden diğerine gelen yazı da "Gelen Evrak dosyasına kaldırılıyor"

Aylık Bağlama Şube Müdürlüğünden -> Sağlık Kurulları daire başkanlığına gidip rapor inceleniyor.
Raporun sonucu da Sağlık Kurulları Daire Başkanlığından tekrar aylık bağlama şube müdürlüğüne gönderiliyor.

Gelen ve giden yazılar evrak dosyasına kaldırılıyor.

Süreç yaklaşık olarak 45 gün sürüyor.

şu yazı da burda dursun :

Emeklilik için başvuru yapınca dosyalarımız sırasıyla (farklı sigorta kollarında isimlendirmeler farklı olabilir)

1. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
2. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ
3. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI
4. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURUM SAĞLIK KURULLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
5. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ (Gelen Evrak)
Bu aşamaya kadar rapor sağlık kuruluna gitti, karar tekrar aşağıdaki sırayla birimlere gidiyor.

6. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ (Giden Evrak)
7. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI
8. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
9. EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ (Sağlık kurulunun raporu inceleyip verdiği kararı aylık bağlama servisine geldi.)

İsimler farklı olsa da süreç aşağı yukarı böyle.

Örnek bizim dosyamız 2. sıradaki birimden 3. sıradaki birime gittiğinde
2. sıradaki birimin isminin geçtiği satırda (Giden evrak dosyasına kaldırıldı)
3. sıradaki birimin isminin geçtiği satırda (Gelen evrak dosyasına kaldırıldı) şeklinde açıklamalar görürüz.

@karadavuti

E-devlet üzerinden başvururken hiçbir belge ya da evrak istenmiyor. (8 ay geçmiş üzerinden belge istediklerini hatırlamıyorum)

Başvurunu yaptığın il SGK müdürlüğü seni hastaneye sevk ediyor. Hastaneye sevk yazısını posta ile gönderiyor (bu yazı bana hiç ulaşmadı)

Hastaneye sevk yazısı ile hangi hastaneye sevk ettiyse, Sağlık Kuruluna randevu alıp gidip heyete giriyorsun.

Dezavantajlardan birisi de burada SGK il veya ilçe müdürlüğüne gidersen istediğin hastaneyi kendin seçebiliyorsun. E-devlette bu şansın hiç yok.

-----

Hastalığın doğuştan ise zaten malulen emekliliğe hiç başvurma. her türlü red gelme olasılığı çok çok yüksek.

-----

SGK il/ilçe müdürlüğüne gidip başvurduğunda 28-5 (Engelli erken emekliliği için)
form dolduruyorsun, yine hastaneye sevk ediyorlar (hastaneyi sen seçebiliyorsun) süreci de SGK nın DYS denilen evrak yönetim sayfasından takip edebiliyorsun.

@samedo99

evet haklısın, bütün mesajlarımda belirtmeye çalışıyorum oysaki ama yaşlandım artık bazen atlayabiliyorum.

Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporları kabul ediyor SGK. Bu nedenle SGK'ya verilecek raporların eğitim ve araştırma, şehir hastanesi ya da üniversite hastanesi olmasına dikkat etmek gerekiyor.

Açıkçası Maluliyet Tespiti yapan devlet hastanesi var mı bilmiyorum.

@AsLi35,
Muhtemelen bağlı bulunduğunuz emeklilik vakfına yazı yazıldı ve yine muhtemeldir ki sizin bağlı bulunduğunuz emeklilik Vakfı SGK'dan çalışma gücü kaybı talep etti onlar da cevap yazdılar

@ucuncubahar,

Teşekkür ederim ancak bu tablodan pek birşey anlayamadım.

TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 benim dosyam kadıköy sgk tarafından buraya gönderildi. buradan da tekrar kadıköye gönderildi gelen evrak işlemde yazıyor. 6.numaralı serviste diye şu anda 3 aşamam mı kaldı ?

Yahu benim dosya Tekirdağ SGK müdürlüğü ne alaka neden oraya iletilmiş anlayamadım :) bir kaç DYS görüntüsü inceledim herkesin SGK kurumu bir şehirde. Bir tek bende İst-Tekirdağ arası yazışma var :) Kafam karıştı. Kadıköy tekirdağa evrak göndermiş. Tekirdaş gelen yanlış evrak yazmış. Tekrar Kadıköy SGK'ya evrak göndermiş. En sağda da bölge sağlık kurulu yazıyor.

@dmndmn

Benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla senin raporunu Sağlık Kurulu inceleyip verdiği kararı İstanbul yerine Tekirdağa yollamış.
Tekirdağ da kararı İstanbula iade etmiş.
Bu aradaki süre tamamen senin zaman kaybın başka bir şey değil. şimdi senin dosya tekrar kaldığı yerden işlemlerine devam edecek.

----

4a için de süreç aşağı yukarı şöyle :

1. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PRİMLER DAİRE BAŞKANLIĞI
2. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ
3. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Rapor sağlık kuruluna gitti)

4. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Kurulun rapor incelemesi sonucu karar tekrar emeklilik servisine gidiyor.)
5. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ UNKAPANI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
6. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ (SİGORTALIYA BİLGİ YAZISI)

----

1. 2. 3. adımlar gerçekleştikten sonra dosya 4. adımdan Tekirdağa gidip tekrar şimdi 5. adıma gelmiş.

Eğer yanlış anlamadıysam Sağlık kurulu kararını (Hafif, Orta, Ağır ya da çalışma gücünü kaybetmediğine) bugün SGK yı arayıp öğrenebilirdin.

Arkadaşlar ben Emrah bı konuda bilgi alacaktim bilen yada daha önce böyle birşeyle karsilasan varsa yardımcı olursa sevinirim

yeni yasa ya göre artık iş gücü kaybı çıktı ben muracat ettim heyete girdim ilk cevap red olumsuz geldi
itiraz ettim SGK dys evrak takip sistemine girince e devlet ten bana ait evraklari yapılan işlemleri görüyorum orada en son maluliyet hakkı yazısı var açıklama kısmında

bu ne anlama geliyor bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Arakdaşlar lütfen bilen birileri beni yönlendirebilirmi .işten güçten fırsat bulup araştıramıyorum izin alamıyorum ilgilenemiyorum. nereden balayacağımı dahi bilmiyorum.
05.03.2015 sigorta başlangıcım. 2008 yılından beride aktif çalışıyorum aynı iş yerinde. sağ bacak polio sekeli ve testis timöründen biri alındı. yıllar önce raporumla erkenemeklikşk başvurum onaylandı iş yerine yazı vs geldi. Bu yıl mart ayında da emeklik hakkım dolmuş olmalıydı ama şimdi ocak ayında işler değişti, vs okuyorum.
benim emeklik yandımı. ne yapmam gerekiyor. bilgi ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

@radol03,
Hastane raporunuzun hangi gün ve ayda SGK'ya gönderildiğini iletin. o günden beri kaç gün geçtiğini ifade edin. Ne zaman sonuçlanacağını sorun. Cimer şikayetinizi iletecek. Kurum dosyanız işlemde gibi basit bir cevap verecek. Ancak 2-3 gün sonunda dosyanızda hareket görebilirsiniz. Süreç bende iki defa bu şekilde ilerledi.

@ulivatar,
Bu soruyla ilgili size faydalı olacak konuda değilsiniz. Eğitim ve Araştırma hastanesinden sağlık kurulu randevusu alıp, sgk ya gidip sevk yazısı alacaksınız. Diğer detaylar farklı konularda detaylıca anlatıldı. Oradan takip edebilirsiniz.

@Emrah kesici,
170'i aradınız mı ?

Üst Alt