Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Kaçkar0834, ben aort kapak ve aort acendan ameliyatı oldum
Heyet normal engelli raporu gibi değil
Bilgiler sistemde sadece SGK görüyor buna ilaveten hiper tansiyon ilk evresi ve my ve ty diğer kapaklarda minimal olarak raporu medula ustunden SGK görüyor SGK nin heyeti red verdi itiraz ettik bizde haliyle SGK dys evrak takipte evrakların işlemlerini görebiliyorsunuz ama benim kafama takılan ayın 20sinde benim dosya işleme alınmış açıklama olarakta maluluyet hakkı diye yazilmis

@radol03,
İstanbul SGM Yanlış yere göndermiş. Tekirdağ'a göndermiş. Onlar da yanlış evrak diye Kadıköy'e göndermiş. Şimdi dosyam bu bölümde.

@dmndmn,
ANladim benim aklıma böyle bişey geldi belki bilerek yaptılar diye küçük bı ihtimal sonuçta umarım en kısa zamanda güzel sonuç gelir 😊

@AltayTuna,

15 ocak öncesi emekli olanlar kontrol muayenesi varsa yine baltazara göre değerlendiriliyor.Hak kaybı yok.Benim öyle oldu.Ancak muayene tarihindeki prim gün ve yıla mı bakıyorlar ,eski emeklilik tarihindeki mi bunu bilmiyorum.çünkü benim yıl ve prim zaten fazlaydı.

Arkadaşlar ben bir de şunu sormayı unuttum. Durum bildirir sağlık raporunuzda çalışma gücü kaybı oranı mı var ? Yoksa sadece tanı ve hastalık bilgisi, doktor yorumları mı var ?

@dmndmn,
Oran yazıyorlar nitekim benim durum bildirir 52 vermiş olduğunu belirtti işitme kaybı detaylarda 102+ dsb üstü cok ileri derecede İsitme kaybı olduğunu belirterek açıklama yapmışlar durum bildirir raporunu SGK ya gonderdiler

Belki farklı hastalık engel durumlarında oran yazıyorlarmı hastaneler bilemiyorum

Tanıyı belirtmiyorlar o tanı kısmını SGK hastalık listesine bakarak belirliyor hastane durum bildiride sadece oran hastalık detaylarını varsa ek belgeleri koyup gönderirler SGK ya tanı koymaya hastane yetkili degil o SGK mevzuatına ait belirleme kriteri

@Manemm,
hocam; peki işitme kaybından alınan % 52 oranlı rapor çalışma gücü kaybı listesinde ağır grubuna mı giriyor yoksa orta gruba mı?
ya da bunu ne zaman öğreneceğiniz belli mi ?

Üst Alt