Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@radol03, 15 ocak'tan sonra yeni yonetmelik bir çok şeyi değiştirdi SGK memurları hala ne yapacaklarını bilemiyorlar başvuranların bir çoğu kurul aşamasında tekrar sevk isteniyor ek tetkik muayne falan buda iş yükü çoğaltiyor birde memurların yeni yonetmelikte acemiliği diyelim ben SGK nin günlük olarak kuruldaki bakacağı dosya belli bir sayısı var sanırım onun üzerine çıkmıyorlar bence

@radol03,
Cimer şikayet etsen bile bi b.k çıkacağına sanmıyorum çünkü ülke de ne adalet var ne hukuk yaptıkları yeni kanunları A dan Z ye yanlış yapıldı SGM memurları bile bilmiyor farklı farklı saçma sapan kanun ekleniyor. Çünkü burası muz cumhuriyeti konuşturma hakkı vermeyen bi ülkenin BAŞ'ı var!!

herkese selamlar. Yine sizlerden yardım veya görüş talep edeceğim. Yardımcı olursanız sevinirim :) Dosyam 7 marttan beri bekliyordu. Yine 1 hafta önce cimerden şikayet oluşturdum. Bugün dosyam tekirdağ sgm birimine gönderilmiş. 27.03.2025 tarihli notlar ne anlama geliyor bir fikriniz veya bilginiz varsa görüş iletirseniz en azından biraz da olsa fikir sahibi olabilirim. Sizce süreç olumlu mu ilerliyor ? Daha ortalama ne kadar vakit var ? Eğer dosyam ret olsaydı daha erken sonuçlanır mıydı ? Bu kadar uzaması iyiye alamet midir ?

28/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı28/01/2025 1:55 PMHASTANE SEVK
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Giden Evrak Kayıtlı18/02/2025 11:36 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı18/02/2025 11:37 AMBSK DOSYA GÖNDERİMİ
18/02/2025Tespit - ( Ozan DUMAN )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış07/03/2025 10:26 AM
27/03/2025Talep No: 765678 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı27/03/2025 3:33 PM
27/03/2025Talep No: 765678 TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SÜLEYMANPAŞA SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı27/03/2025 3:40 PM
27/03/2025Talep No: 765678 TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6Gelen Evrak İade Edilmiş27/03/2025 3:40 PM
28/01/2025HASTANE SEVKİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ ( MALULLÜK)Gelen Evrak İşlemde

@Freedomm
Ben 2 defa cimere talep bıraktım. Cimer'den cevap geldikten 2 gün sonra dosyamda ilerleme kayıt ettim. Birşey kaybetmezsiniz. Siz benden daha uzun süredir bekliyorsunuz. Şansınızı deneyin derim.

mehmet-41

yorumun güzel ama tekrar hatırlatmakta fayda var. Yönetmelik sadece 2008 öncesi vergi indirimi ile emekli olmak isteyenler için çıktı.

Memurların ne yapacağını bilmemesi, hazırlıksız ya da tecrübesiz olması mümkün değil. Çünkü çıkarılan yasa halihazırda 2008 sonrası 4a lılar, tüm 4b liler ve tüm 4c liler için zaten uygulanıyor.

Doğrusunu isterseniz iki farklı yöntem yerine tek yönteme geçtiler, bu da memurların işini kolaylaştırmış olmalı.

------

Neden yavaş ilerliyor olabilir ? Birincisi DYS de tek tık ilerleme olmadan e-devlette 4 5 farklı birimde işlem olduğunu görmüş ve paylaşmıştım. yani DYS ye girmeselerde birimlerde işlem yapılıyor.

Sağlık Kurulu haftada bir gün toplanıyor sanırım, ve kontenjandan dolayı bazen 2. haftaya kalıyor bizim dosyalarımız.

Üçüncü ve en önemli sorun eski bir memur olarak net söyleyebilirim bizim genlerimizde çalışmayı sevmek yok :(

@samedo99,
Teşekkür ederim. Peki ara karar ne oluyor ?

@ucuncubahar,
Merhaba
Biz de meslek hayatlarımızda atom parçalamıyoruz merak etmeyin :) çok fazla evrak işi yapmak o kadar da kolay değil. Bugün ben bile evrak tarıyorum evrakları sisteme yüklüyorum o kadar hızlı çalışmak kolay değil. Hiç molaya çıkmama rağmen mesai saati bitince işlerin bittiğine tanık olmadım :)

@dmndmn,@ucuncubahar, memurların kurum içi bilgilendirilmesi yetersiz şöyleki 1 ay önce SGK daki memura 2008 sonrası SGK li olup emekli olacaklar çalıştıkları zaman maaslari kesilecekmis böyle bir şey var mı dedigimde öyle bir şeyin mümkün olmadığıni söyledi ancak bununla ilgili yeni çıkan mevzuatı telefonumdan gösterdiğimde hala anlayamadı yanındaki bir bayan ile mevzuatı telefonumdan incelediler bizim bilgimiz yok dediler en son

Bu paylaşımımı düzenlemem icap etti. Çok pardon. Ekim 2008 sonrası sigortalı olanlar çift maaş alamıyorlar. Bu durum doğru ne yazık ki :( İnternetten araştırabilirsiniz. Yani Eylül 2008 tarihinde SGK başlayanlar emekli maaşı alıp çalışabiliyor. Bunu ilerleyen yıllarda 2004 yılına da çekebilirler ne yapacakları hiç belli olmaz.

Son düzenleme:
@Manemm,

Merhaba

Yok ben sıfırdan yeni rapor aldım. Ayrıca en alltaki notun tarihi eski onu dikkate almamak lazım. Sevk işlemlerim tamamlandı hastaneye gittim raporumu SGK'ya gönderdiler.

Az önce 170'i aradım işlemlerin devam ettiğini bir olumsuzluk olmadığını ifade ettiler. Bayramdı seyrandı derken yine bir 15 gün bekleyip yine Cimer'den talep açacağız anlaşıldı :)

@dmndmn,
Simdi anladim hareket durumunuz 27/03 tarihinde gelen evrak iade edilmiş son pozisyon bu muhtemelen son 2 aşama olabilir

Bugün Alo 170 hattını aradım.Onlara 1 Ekim 2008 sonrası yani,2009 ilk işe giriş tarihim dedim.Engelli emeklisi olunca tekrar bir işte yani özel sektörde çalışabilir miyim?diye sordum.Bana evet cevabı verdiler.Ve sadece engelli emeklisi olunca sadece malulen emekli olanlar tekrar çalışamazlar dediler.Yorumları okudum.Şimdi ben kime inanacağım?Kimin dediği doğru?
Yorumlarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim.Hayırlı akşamlar.Saygılarımla.

Acil yorumlar lütfen arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bugün Alo 170 hattını aradım.Onlara 1 Ekim 2008 sonrası yani,2009 ilk işe giriş tarihim dedim.Engelli emeklisi olunca tekrar bir işte yani özel sektörde çalışabilir miyim?diye sordum.Bana evet cevabı verdiler.Ve sadece engelli emeklisi olunca sadece malulen emekli olanlar tekrar çalışamazlar dediler.Yorumları okudum.Şimdi ben kime inanacağım?Kimin dediği doğru?
Yorumlarınızı bekliyorum.Herkese şimdiden hayırlı bayramlar dilerim.Hayırlı akşamlar.Saygılarımla.

kamu da çalışıyorken emeklilik başvurunda bulunduysanız :

E-devlette -> Sosyal Güvenlik Kurumu altında -> 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi

kesinlikle dys daha aktif.
lakin yukarıda paylaştığım da yaşadığım bir olay.

@AhmetK85,
Merhaba.. internetten araştırma yapın. Bütün kaynaklar 2008 sonrası çift maaş alamaz diyor. Güya kayıt dışı çalışmayı engelleyeceklermiş. Akla bakın. Tam tersine kayıt dışı teşvik ediyorlar.

@Manemm,
Umarım gelecek ay sonu tamamlanır. Her gün akıllarına türlü taktikler geliyor. Bu kadar halka habis duygular besleyip ama ölümüne destek almaları çılgınlık.

@AhmetK85 2008 ekim ayı öncesi sigortalı olanlar emeklilikten sonra çalışabilirler, bu tarihten sonra girişi olanlar emeklilikten sonra çalışamaz.

@samedo99,
Kesin ve doğru bilgi mi?Neden o zaman Alo 170 evet dedi.Kime inanalım?

Yönetmelikte böyle birşey yok diyorlar.Alo 170.

@AhmetK85,

Emeklilik bölümünde bu konu ile ilgili mevzuatı
@OturanBoğa paylasmis oraya bakın eger emeklilik sonrası 2008 ekim ayından sonra sigorta girişiniz olması durumunda çalışırsanız maaşınız keserler aldığınız emekli maaşını çalıştığın günden itibaren faizi ile talep ederler 170 mevzuata pek hakim değildir olma durumları yok SGK o kadar mevzuatına hakim olacak bir kafa zor bulunur oralarda telefondaki bilgi ile hareket etmeyin araştırın SGK ya engelli ile ilgilenen emeklilik servislerine danışın telefonda kiler sadece yüzeysel bilgileri genel sanıyorlar

Eyvallah kardeşim.Şimdi sana inandım.Ayrıca,bayramdan sonra sigortaya bu konuyu sorup,bilgi alacağım.Teşekkürler.

Merhabalar,
E devlette boyle bir basvuru gordum, buradan islemleri baslatabilir miyiz?
Maluliyet ve Hastaneye Sevk Talep Başvurusu

@karadavuti

işlemleri başlatabilirsin ama asla tavsiye etmem.

takibi yine sgk müdürlüğüne giderek yapıyorsun. mesela hastaneye sevk ettiklerini e-devletten göremiyorsun. hiç bir güncelleme olmadığından gidip bir şubeye sorayım dediğinde seni günlerce önce hastaneye sevk ettiklerini öğreniyorsun.

ve hatta temmuzda e-devletten başvurmuştum aralıkta sonuçlandı ama e-devlette hala açık görünüyor.

kısaca uzak durmanı tavsiye ederim.

Üst Alt