Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Leylek81,

Maalesef kalkan bir şey yok, aksine bu yasa yeni girdi yürürlüğe :)

Bilen birisi cevap yazarsa sevinirim
Skr düzenlemesi raporu sevk ile alınan sonucu e-devlet te görünmüyor direk SGK iletileceği söylenen raporun sonucunu kendimiz nereden görebiliriz ?

@Manemm,

Sonucu biz göremiyoruz,dr sistem üstünden direkt sgk'ya gönderiyor.
Dr yazdığı rapor e-nabız'da varlığı,diğer rapor no ile geçer fakat içeriği görünmez.
Siz raporunuzun sgk'ya gönderilip gönderilmediğini bölüm sekreterini arayarak öğrenebilirsiniz.

Yükardaki cevabım skr ile ara karar dosyaları için geçerli bir durum.

@Mehmet005, aradığım cevap, çoğu görünüyor demiş, sizin dediğiniz gibi skr düzenlemesi sisteme düşmüyor e devlette kontrol ediyorum kayıt yok . Ben bayramdan sonra hastaneye tekrar gideceğim 1 hafta oldu sonuclandirali hastane işlerimi SGK gidecek denmişti dys sisteminde hareket yok

Tesekkur ederim.

@Manemm,
E nabıza bak,diger rapor yazıyorsa ve rapor nosu ile rapor takip numarasının her ikiside görünüyorsa muhtemelen sgk'ya gönderiliştir.öle

@Mehmet005, bugun kontrol edeceğim bana bir numara vermişti arabada kaldı akşam üzeri bakayım e nabızda görünüyor son olarak girdiğim test İsitme testi görünmüyor sistemde

Düzeltiyorum kontrol ettim e nabızda raporlar bölümünde durum bildirir raporu olarak ; yüzde 52 İsitme kaybı cok ileri derece olarak girilmiş sgk iletilecektir yazıyor

Merhaba,

İş gücü kaybı başvurusu emeklilik için müracaat edip,sonuçlanan var mı?

Buradan paylaşırsanız sevinirim.

@crawlingist,

Bunu daha öncede yazmıştım. 15 Ocak sonrası yapılan başvurulardan henüz olumlu veya olumsuz sonuç yok. Olumsuz sonuç diye belirtenler ispat etmedikleri için dikkate alınmıyor. Şimdiye kadar emekli olur diye belirten de olmadı. Sadece başvurular var ve başvurusunu takip edenler resim paylaşıyorlar en azından.

@kuloglu 52, birsey soracaktım
Hakedis belgesi ( emekli olur ) yazısı verildiğinde iş çıkışı ni hangi süreye kadar yapılması gerektiği ile ilgili bilginiz varmi benim işlemlerim sonuçlandı SGK iscikisi yap derse ben Haziran gibi iscikisi yapmak istediğimi belirtebilirmiyim cunku malum işveren kecioren bekediyesi çalışanıyım asgari ücret ödüyorlar brüt 30 bin suan normalde fazlası idi 3 aydir boyle haziranda tam maaşınız yansıyacak dendi bende bu hakedis le iscikisi ni Haziran ayına erteleme imkanım varmi ? Sonuçta kidem tazminatında da cok farklar olacak
Bilgili kişilerin yorumlarını bekliyorum

@BnymnYldz @OturanBoğa @Mehmet005

@AltayTuna,

Kazanma durumunda boyle bir hakkım varmi büyük ihtimal oran ve çalışma gücü kaybı listesinde SGK bildirilen rapora göre orta tanıdayım SGK sağlık kurulunun sonucu bekliyorum olaki boyle durum olursa 2 ay sonra iscikisi yapamsxmiyim

Yasa için durdurulma kararı inceleme sırasında imiş yanlış bilgi paylaşımı yapmayim

Son düzenleme:
@Manemm,
Emekli olur yazısı aldıktan sonra istediğiniz zaman iş yerinden çıkış kağıdı alıp emeklilik için müracaat edebiliyoruz, biz iş yerinde çalışmaya devam edeceğiz, sadece bölüm değişikliği olacak,insan kaynakları ilgili evrakları tamamlarsa hemen başvuracağım.
Şimdi gelelim erteleme mevzusuna, brüt maaşınız ne kadar yüksek olursa olsun tabandan tazminatınız hesaplanıyor o yüzden ben beklemeyip hemen emekli olacağım inşeAllah, emekli olur raporunuz 2 yıl geçerli istediğiniz zaman başvurabilirsiniz sonuçta

@kuloglu 52, tesekkur ederim insaallah benimde hızlı bir şekilde sonuçlanır ise iscikisini yapacağım

@caan006, insaallah olumlu haberler alırız acaba bu süreçte lehte karar çıkarsa bu kadar uğrasan engelli emekli başvurusu yapıp sevk olan hastanede bölüm bölüm dolaşan kişilerin hali çöp olacak heralde insallah olurda çöp olsun.

Benim 4 martta evrağım ulaştı sgk ya daha hiçbir şey yok gelen evrak dosyasına kaldırıldı yanında dosya işlemde yazıyor tek kalem o kadar bir tık bile oynamadı

@Mehmet005, bugun kontrol edeceğim bana bir numara vermişti arabada kaldı akşam üzeri bakayım e nabızda görünüyor son olarak girdiğim test İsitme testi görünmüyor sistemde

Düzeltiyorum kontrol ettim e nabızda raporlar bölümünde durum bildirir raporu olarak ; yüzde 52 İsitme kaybı cok ileri derece olarak girilmiş sgk iletilecektir yazıyor
@Manemm
Hocam ben e nabız girdim
Raporlardan engelli raporum eklendiği gördüm 11 Mart da ancak 17 Mart ara karar çıkmıştı engelli raporumu yollamamistim evraklarla şimdi onları yolladım bekliyoruz

Son düzenleme:
Üst Alt