Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Lütfen rapor yenilemeyin. Engelli raporunuzu değerlendirip tekrar sevk veriyorlar. Yapmayın. Eğitim ve arş hastanesinden maluliyet veya engelli heyet raporu her ne ise randevu alın. SGK'ya gidip bu hastaneden randevu aldım iş gücü kaybı tespiti için sevk yazısı yazdırın. O belgeyle de randevu gününde heyete gidin.

@Dertli58
Randevu alırken en sağda açıklamalar var. Engelli heyet raporu alınabiliyorsa randevu alın. Sonra sgk'ya gidip ilgili hastaneye sevk yazısı yazdırın. O yazıyla sağlık kuruluna başvurun. Askeri hastanelerden uzak durun mümkünse. çok sıra var.

@İstanblue34
Merhaba dostum bende askerlikten muaf almıştım o raporu da istediler benden ben askeri hastanede muayene oldum zamanki kurulun kararıyla askere el verisli değildir olan imzalı kağıdı fotokopisi verdim ancak aslı istediler bende aslı verdim SGM dekiler ile konuşup durumu anlatırsan belki bir sorun çıkmaz ben tüm evrakları tamamlayıp verdim bekliyorum.

@dmndmn, cok anlattım sevk ile yapılacak işlemin en sağlıklı olduğunu ama yok illa yeni oran raporu engelli raporu çıkararak başvurmak istiyorlar burada görmüyorlarmı bilgi veriyor forumdakiler 6 aylık raporum olmasına rağmen sevk verdiler diye ibret olsun diye sevk ediyorlar kendileri bilirler illa sevk olmadan rapor çıkarıp emeklilik başvurusu yapmak yüzde 10 ihtimali var kendilerine ve zamanlarına yazık diyorum

@mehmet-41
Valla ben 7 senedir diyaliz tedavisi görüyorum işte yüzde 90 rapor var herşeyi tamamlayip sevk ile hastaneyi de tamamladım 2 ay sonra ara karar verdiler
Arayıp eksik evrakları tamamlayın dediler
Red yiyecek olsaydım çoktan yerdim
Diye düşünüyorum en azından iyi düşünmek istiyorum o kişinin neden red yediğini gerçekten merak ettim benimle aynı diyalize giren aynı yaştaki bı arkadasim geçen sene malulen emekli oldu tek farkımız yeni raporluydu tek moral kaynağım o birde sizden ricam o kişinin dys ekranını atabilir misiniz karşılaştırmak istiyorum sadece

@Chucky859

@Manemm,
6 aylık rapor veya yenilenmiş raporu verip 2 ay inceleyecekler. Tekrar sevk edecekler tekrar 2-3 ay kaybetmek yerine çalışma gücü kaybı raporu alırlarsa 2-3 aya işlemleri tamamlanacak. SGK memurlarının marifeti. SGK memuruna kalsa benim sgk 2004 başlangıçlı ama hem emekli maaşı alıp hem de çalışma imkanım yoktu.

@radol03,
Kişisel bilgiler yazdığı için atmam doğru değil ekran görüntüsünde zaten yazmiyorki ne hastalığı olduğu sadece red yazısı var kisinin SGK nin emeklilik takip sisteminde başka bir platformda emeklilik red ekran görüntüsü paylaşmış ve böbrek kanseri olduğunu belirtmiş itirazda bulunacağını yazmış bu kadar burada bilgi olarak paylaştım sizlere yardımcı olmak adına

@dmndmn, aynen öyle 4 5 aylık zaman kaybı sorun değilse yeni rapor çıkarsınlar sevk almadan denesinler memurların marifeti bu zaten sallamasyon emeklilik sistemi mevzuatı uzerinden şartlar bu :)

Merhaba;

Tecrübeleri arkadaşlar.

Tespit konu başlığında Sgk dosya takip sisteminde şöyle birşey çıktı nedir bunun olayı anlayamadım arkadaşlar sonrasında ne oluyor var mı bilgisi olan

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)

Güncel bilgi!

Şimdi SGK yı aradım. RED Vermişler.

Yüzde 72 engel oranı.

- Tirod kanseri.
- Diabet
- Ağır uyku apnesi

Bu sistemle emekli olmanın mümkün olmadığını düşünüyorum artık.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@kaiser_soze, geçmiş olsun dediğinizde haklısınız SGK'nın çıkardığı şu anki sistem kimseyi emekli etmeme yönünde yatağa düşmeden kimseyi emekli etmeyecekler belli 15 ocak'tan beri kanun çıktığından beri emekli olana hic rastlamadım anckak red olan çok kişi var hakkınızda tekrardan hayırlısı olsun diyelim

@kaiser_soze, Öncelikle geçmiş olsun sizden ricam 3 hastalığınızın oranlarını ayrı ayrı yazabilirmisiniz. (Diabet Tıp 1 mi yoksa
Tıp 2 'mi)

Arkadaşım uyku apnesinden emekli olabilir miyim diye hastaneye başvuru yaptı. Şu an bir işte çalışıyor. Süreç şu şekilde gitti

.1- Engelli raporu almak için saglık kurulundan randevu alıp başvuru yaptı
2- Uyku apnesi için elindeki evrakları ve raporu almışlar. Aynı hastaneden daha önce uyku labaraturına yatmıştı.
3 3 hafta sonra kurula tekrar cagırmıslar sen neden bu raporu alıyorsun demişler oda engelli raporu için demişler. Oda pek bilmediği için tamam demiş. Ama kulandıgı cihazın uyku sırasındaki ölçümlerine hiç bakılmamış normalde bu değerler gerek miyor mu ?

Tiroid 40+10
Diabet 20
Uyku apnesi 35

2 gün uyku için yattım çok ağır çıktı sonuç. Umurlarında bile değil. Reddi basmışlar.

Ne itirazla uğraşırım ne başka şeyle. Allah'ından bulsunlar.

@kaiser_soze@kaiser_soze, SGK en yüksek tek hastalığa göre emeklilik kararı veriyor bildiğim kadarıyla sizde birkaç hastalık var acaba o yüzden Red almış olabilir misiniz SGK'ya gidip en azından bir itirazda bulunun zaten yakında bilgilendirme evrağı da gelir hayırlısı olsun ne diyelim engelli emekli olacaklara Allah sabırlar versin

Sonucum ne olur acaba bilen var varmı ?
10 02.2025 başvurdum
%50 kalp hastalık var %5 de tansiyon
11177650910/02/2025MALULİYET HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış10/02/2025 4:44 PMDOSYASINA KAYDEDİLDİ
11177978210/02/2025Tespit - ( )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı10/02/2025 4:56 PM-BÖLGE SAĞLIK KUR. GÖND.
11177978210/02/2025Tespit - ( )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış26/02/2025 10:51 AM
11436562524/03/2025Talep No: 774029 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı24/03/2025 3:59 PM
11436562524/03/2025Talep No: 774029 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİLİVRİ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı24/03/2025 4:23 PMx
11436562524/03/2025Talep No: 774029 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış25/03/2025 9:49 AMDOSYASINA KALDIRILDI.
11443179125/03/2025Talebiniz hk.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı25/03/2025 10:32 AMMALULİYET TESPİT KARARI BİLDİRİMİ

Son düzenleme:
Tek hastalık çoklu hastalık %40 oran hepsi hikaye bence 15 ocaktan önce engelli raporu ve vergi indirimi olan insanları muaf tutacaktın adaletli bir şekilde ilerlemesini istiyorsan böyle olacaktı yasa geriye doğru işlemez bu adalet bunları alkışlayanları da gün gelecek bulacak makarna soğan ekmek yeriz reisi yedirmeyiz diyenleri de bulacak Allah yarına bırakır ama yanına bırakmaz Biiznillah..

Peki bizler red gelme durumunda nerelere itirazda bulunacağız bilen var mı?

Son düzenleme:
@AsLi35,
Ülkede Adalet olmadığı için yapacak bişey yok. Tek başvuru yapacağınız Tayyip erdoğan. Oda zeten bu yasayı çıkartan kişi.
Ve Bu adamdan Adalet beklemek en büyük saflıktır. (Malesef güzel insan durum bu)

Dilerim eski haklarımızı alırız birgün:

Arkadaşlar peki bu çalışma gücü kaybı raporunu illaki emekli olmak için mi alıyoruz. Yoksa gidip raporu alıp emeklilik başvurusu yapmadan çalışmaya devam edebiliyor muyuz? Yani raporum cebimde dursun çalışmaya devam edeyim, istediğim zamanda iş yerine dilekçe verip emekli olayım diyebiliyor muyuz?

@Avcı05, SGK'ya itirazda bulunabilirsiniz ancak bir şey çıkacağını sanmıyorum hükümet değişikliği olmadan tekrardan eski yasaları dönüş olmasını da düşünmüyorum herkes için hayırlısı olsun SGK yasaların üstünde davranarak tavır alıyor ve SGK aleyhine 2 milyon dava açılmış gerisini siz düşünün SGK'nın SGK'nın vatandaşa haksızlık konularda verdiği cevaplar uğradmm mahkemeye verin şeklinde oluyor genelde

@AsLi35,
Ülke de adalet yoki adam resmen diktatör o ne dersen o olacak gibi. Dün gece adam resmen bizi sokak terörist ilan edildi. Tek şansımız bu adamı devrilmektir.

@AsLi35,
Güzel kardeşim senin o hakını arayarak yanlışlıkla yapılan yanlışları düzeltme hakkın eski Türkiye vardı . Zaten şimdi senin itirazda buluncagın kişilerde senin kaznaılmış haklarını elinden alan kişiler. Sana red verenler bu kanunun yanlış ve hukuksuz oldugunu bilmiyor mu sanıyorsun ? Sana demek istenen şu '' Biz böyle uygun gördük sen bu şekilde yaşamaya devam edeceksin '' diyorlar. Umarım bu yaşananlar kaybettiginiz eski Türkiye'nin aslında ne kadar güzel oldugunu anlamınızı saglar. Sade Ekrem İmamoglu'na yapılanlar dolayı Türkiye'nin 75 milyar Dolar'ı gitmiş. Gerisini varın siz düşünün ...

@özçiçek
Raporu direk sgk dan sevk almayıp yenileyip yeni rapor ile başvuru yapabiliyormuyuz

@Leylek81
sgk sevklimi gittiniz yoksa raporu yenileyip direk başvuru mu yaptınız

@mehmet-41
Şuan da dys de yeni yazan şey
Maluliyet hakkında dilekçe gelen evrak işlemde yazıyor hocam ne demek bu

@radol03,

Dönüş için çok teşekkür ederim dostum. Önceden edevlette ki raporda askerliğe elverişli değildir yazısı olan rapor paylaşılıyordu veriliş tarihi bağlı bulunduğu komutanlık vs şimdi değişmiş sadece askerlikten muaf tutulmuştur yazıyor hiçbir detay yok. Yarın öğleden önce skr düzenlemesi (ara karar) için sağlık kuruluna gireceğim umarım kabul görür gerçi istenen evrak listesinde bu raporu şart koşmamışlar "varsa askerliğe elverişli değildir" raporu yazıyor ya neyse umarım herşey gönlümüzce olur 🙏

Son düzenleme:
@scpapegoat,

Son durum aşağıdaki gibi. Poliklinik ve son heyet yoğunlukları nedeniyle hastanede işlemler uzadı ama sonunda bitti. hastane raporu göndermiş ve il sağlık kuruluna tespit için gönderilmiş. Bayramdan sonra cevap gelir düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.

11102148529/01/2025HASTANEYE SEVK 28/5İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış29/01/2025 3:09 PMHASTANEYE SEVK EDİLDİ
11102309329/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı29/01/2025 3:16 PMHASTANEYE SEVK EDİLDİ
11408623619/03/2025SAĞLIK KURULU RAPORUİZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış19/03/2025 3:20 PMİŞLEMİ YAPILDI.
11416172019/03/2025Tespit - ( Erdem KAYA )İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı19/03/2025 5:03 PMKSK YA RAPOR GÖNDERME
11416172019/03/2025Tespit - ( Erdem KAYA )İZMİR SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE SAĞLIK KURULU SERVİSİGelen Evrak İşlemdeKSK YA RAPOR GÖNDERME

Üst Alt