Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

5 Şubat ta başvuru yaptım(yeni rapor ile)
İl SGK sağlık kurulunda görünüyor...ne zaman sonuçlanacak?
İşlemi biten var mı?

ödenmiş sigorta prim gün sayısı yeterli iken ayrıca aralarda ödenmemiş prim borçları var ise bu durumda yine de engelli emekliliği için başvuru yapılıp işgücü kaybı tespiti için hastaneye sevk sağlanabiliyor mu yoksa ödenmemiş primleri de öncelikle ödeme zorunluluğu varmı? kişi engellilik nedeniyle emekli olabileceğini öğrenirse sonradan ödenmemiş primlerini ödeyecek. bilgi verebilecek herkese tesekkürler

@cengizcik, başvuru alınırken yıl prim dolmuş mu diye memur kontrol ediyor her ikisi de doldu ise emeklilik başvurunuzu alıyor sonradan ödenme diye bir söz konusu olayı yok

Arkadaşlar tek hastalık falan yok memur,yada doktor denilen sahte diplomalı adamların dediği oluyor bir doktor düşünün hastalık gizliyor bunlar sahtekar kurumunda doktorunda Allah bin bir türlü belasını versin %55 kemik ve erimesi kamburluk +%55 kalp yetmezliği +%20 behçet hastalığı sonuç köle gibi çalış biz yiyelim denildi Allah topunun belasını versin

Birde süresiz vergi indirimi ile 06.12.2024 tarihinde başvurdum dedilerki bağkurlu engellilere böyle bir hak yok Allah tümünün belasını versin

@mehmet-41,

Hastalıktan değil de başka sebepten vermiste olabilir sigorta girişi yada prim gün eksikliği gibi de olabilir hastalık listesinde diyaliz giren kişi ağır tanısında değil mi zaten

@mehmet-41,

üstad cevap için sağolunuz, aslında vatandaş prim ve yıl şartlarını doldurmuş ancak ara ara prim borçları kalmış ancak bunlar ödenmemiş olsa dahi primi fazlasıyla var ondan dolayı ödenmemiş primler hesap edilmese veya ödemese dahi şartları tutuyor engelli emeklilik başvruusu için. istediği önce engelli emeklilik başvruusu yapıp hastaneye sevkini istemek ve eğer ki engellilikten emekli olabilecek engele sahipse bu durumda ödenmemiş primleri ödemek istiyor.

@radol03,

Selam dostum

Bende de dys ekranında skr düzenlemesi yazıyor hastaneden randevu aldım sgm de sevk yazısı verip sevk etti. Sevk kağıdında geçmişe dönük rapor epikriz reçete ve varsa askerliğe elverişli değildir belgesi yazıyor ben 2003 yılında askerden engelim dolayısı ile askerliğe elverişli değildir raporu aldım ama o raporu bulamıyorum edevletten indirdiğim askerlikten muaf tutulmuştur yazısı yeterli olur mu acaba bu konuda ki deneyiminize ihtiyacım olacak, şimdiden teşekkürler.

Tespit konu başlığında sgk dosya takip sisteminde şöyle birşey çıktı nedir bunun olayı anlayamadım arkadaşlar sonrasında ne oluyor var mı bilgisi olan

İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET 4 (SİGORTALI İŞLEMLERİ EK5 EK6 EK9 K.İBS 4A MALULİYET)

Bir umut olsa da Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararı bekliyoruz. Bu şekilde boş yere vakit harcamaya değmez. Mahkemenin kararını beklerken yeni yasaya başvurmayanlar daha avantajlı olacaklar.

@mehmet-41,

Haklısın kardeşim bu olayı ben yaşadım,
Prim günüm 3165''di engelli emeklilik başvurusu yaptım.
Başvuru için,
Prim günümün enaz 3700 olması gerektiğini söyleyerek başvurumu reddettiler.

36 oran kulak 12 oran göz kaybı 44 raporla hastane sevk verdi ssk 66 DP kayıp var kulakta 40 olması için kaç DP lazım biri açıklaya bilirmi 5690 prim 2005 ssk girişi var

@tifo, 71 dsb üstü olması lazım oran 40 üstü için ama emeklilik icin 71 dsb yanında implant şartı aranıyor implant yoksa en az 91 dsb sarti

@Manemm,
İmplant yoksa 91 aranıyor demişsin bu ek 1 demi yer alıyor yoksa kendi yorumunmu

@Manemm,
Şimdi okudum ben hep hafif düzeye bakmıştım aydınlandım sayende 😀 orta düzey benim için daha ulaşılabilir görünüyor

@radol03, başvurulari zaten SGK prim yıl dolmuş ise kabul ediyor bahsettiğim kişi böbrek kanseri yuzde 80 üzerinde raporu var diyalize giriyor ve ve diğer organlarda sıçramış azda olsa bu arkadaş SGK dys ekran görüntüsünü paylaşmış Red yaziyor ben her şeyi beklerim SGK dan

@cengizcik, şartlar tutuyor ise fazladan prim ödemek gereksiz maaşı artirmiyor çünkü ben 4080 gün istenirken 6900 gün ile emekli oldum maaş 14.500 3600 gün prim ödeyen kişi ile maaşım aynı

Son düzenleme:
@Selselebeb, aynen çalışma gücü kaybindaki yazan bu bende ilk basta oyle sanıyordum iyi okuduktan sonra birisi burada doktoru ile konuşmuş onun detayları anlatması ile anladim implant konusu saçma ama mevzuat bu malesef 91 dsb üstü cihaz kullanan kullanmayan icin orta tanı 71 dsb üstü 91 dsb kadar implant zorunluluğu var bu sekilde hafif tanı yoksa tanı vermiyorlar diye biliyorum

@Kaçkar0834,

15 Ocak sonrası yapılan başvurulardan sonra, hiçbir olumlu veya olumsuz sonuç yok. Ret diyenlerin zaten hiçbiri gerçek değil. Bahsedilen tarihten sonra ret almışsa, bunu ispatlaması lazım. Şu anki durumların hepsi karar aşamasındalar.

@Batax,

Hocam neye dayanarak söylediniz bunu. Ben red kararını paylaşırsam özür dileyecek misiniz? Neden yalan söyleyeyim?

@AltayTuna,

dosya paylaşımını bulamadım. yardımcı olursanız buradan paylaşabilirim de. red geldiği konusunda benim veya diğer arkadaşların yalan söyleme sebebi ne olablir onu çözemedim. paylaşım konusunda yardımcı olursanız ben de hala sözümün arkasındayım bir özür bekliyorum.

red cevabı alanlar var lakin içeriğini bilmiyoruz çalışma gücü kaybında hastalığı olup sartlari yerine gelen kişinin emeklilik olmaması imkansız ama şartlar var içerikte sıkıntı varsa o zamanda red kararı veriyor en basit haliyle kendi engel grubumda olan İsitme kaybı 71 dsb İsitme cihazı kullanan implantı olmayan kişi emekli olamıyor normalde 71 dsb üstü İsitme kaybı ve implant kullananlar yazıyor hafif tanı lakin implantı zorunlu kılmışlar bunun gibi detaylar var o detayları diger engel gruplarında sağlayamayan kişi çalışma gücü kaybında hastalığı olsada emekli olamıyor butun sartlari sağlaması lazım yanı 2021 çalışma gücü kaybı listesi bir nevi önceden planlanan öngörülen engelli kişilerin çoğunun emekliliğinin olmaması icin yapılmış bir duzenleme idi o zaman cok ciddi itirazlar olmadı simdi yeni düzenlemeye cok tepkiliyiz aslında 2021 hastalık listesine ve bu çalışma kaybı oluşturan her önceki yapılana tepki göstermeliyiz eminim sartlari sağlamayan çalışma gücü kaybı listesinde olmayan engel gruplari ve detayları olanlardan daha agir hastalar var bu duzenleme ien basından şaibeli ve korku tüneli gibi

Kısaca 2021 hastalık listesi 2025 düzenlemenin ön hazırlığı idi bunu başardılar daha ilerde neler göreceğiz bilemiyorum

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: seus
@seus,

Bu konuda pek bir bilgim yok hiç ekran görüntüsü paylaşmadım maalesef

@Manemm,
SGK komisyonunda oturanların mevzuata uygun kurallara riayet edecek şekilde karar verdiklerine inanmıyorum yarın emekli de olsam bu düşüncem değişmeyecek bu ülkede torpilin varsa adamın varsa abin dayın amcan tanıdık bir vekil akraban özellikle ampül olanından bütün kapıların ardına kadar açılacağının da farkındayız aym den sessiz sedasız red edileceğinden de şüphem yok gerekirse bunlar gidene kadar sabreder çalışırım yeni hükümet geldikten sonra başvurumu yaparım bunların yüce Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.”

Dediği gibi yaşatıyorlar haklarımı gasp etmelerine müsade etmeyeceğim.

@kuloglu 52, hayırlısı olsun bizde işitme konuşma engelli kardeşim kardeşim başvuru yaptık arar karar sevk çıktı tekrar heyete girildi geçen hafta bekliyoruz siz hangi engelden emekli oldunuz

Ben yeni masvurdum, iş gücü kaybı tespiti için, hastane işlerim polkilinikler bitmedi daha, muhtemelen heyete bayramdan sonraya kalırım. Sonuçların gelmesi 2ayı bulurmus, bekleyip göreceğiz, olumlu ya da olumsuz çıkarsa, sizlerle paylaşacağım, ortopedik kifoskolyozum..
Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah arkadaşlar..

@AltayTuna, sizi anlıyorum ,mevzuata uygun davranmasalar SGK memurları icin büyük risk şaibe ve usulsüzlük durumu oluşur adam icin dava açılır SGK da buna red veren sağlık kurulu kendi mevzuatına aykırı karar çıkarmaktan dolayı kendini hiçbir SGK memuru riske atamaz ama şurası var yargıya bende güvenmiyorum yargıya güvenmeyenlerin bu sekilde düşünmesine birsey söyleyemem SGK memurlarına devlet biz arkanızdayız diyorsa o yürek yemişlik yapıyorsa benim söyleyecek hiçbirseyim kalmaz
Ki boyle birsey zaten mümkün degil

Son düzenleme:
Üst Alt