Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar merhaba, cuma günü İzmir Atatürk eğitim ve araştırma hastanesine gideceğim, durum bildirir sağlık raporu için. Normal polikliniklere mi giyoruz yoksa rapor için ayrı birimler mi var?

@Bertolocci, askerlik raporunun hiçbir önemi yok sgk ya giderek emeklilik başvurusu yapacaksınız zaten SGK sizi hastaneye sevk ederek yeniden rapor isteyecek o zaman orada hastalıklarinizdan tanı alırsınız ve sonrasında SGK o rapora istinaden emeklilik işlemleri yürütecek ve bu işlemler engelli emeklilik başvurusu altında maluliyet çerçevesinde ilerler ona göre karar verip onay verecek

@Mehmet005, hastaneye uğradım konunun ne olduğunu öğrendim hakem hastaneye gönderiyorlar bu sefer de usulüne uygun olmadığını düşünüyorlar kendileri sevk etti hastanede bu tür problemleri yaşıyoruz anlamadım gitti ya

@1907fatih,

Açık söylüyorum sevk almadan sevk vermeden SGK gidin rapor çıkarın demesine itibar etmeyin tekrar sevk ediyorlar son 6 aylık smacına uygun olmayan raporu kabul etseler bile sevk veriyorlar çoğunlukla
Tavsiyem direk SGK dan kendi bolgenizde eğitim arastirma hastanesine sevk isteyin sevk kağıdı ile gidin sağlık kuruluna sevk yazım buraya ulaştı işlemlere başlatılmasını talep ediyorum deyin ( elinizdeki kağıdı gösterin )direk oradan sevk yazisina istinaden başlatınca rendavu almıyorsunuz ben oyle yaptım sağlık kurulunda yetkili bilgili kişi ile konuşun ben sağlık kurulundaki kişiler ile konuştum rendavu diye tutturdu kurum sevk yazısı var rendavu mu alınacak illa deyip oradan birisi kabul bölümü sevk kağıdını bilgisayardan çıkardı sağlık kuruluna ver dedi oradan direk işlemlere başladım rendavusuz

@1907fatih,
Kardeşim amaç vatandaşı süründürmek beni ysk ikinci kez aynı hastaneye sevk etti,istediği şey bi önceki sevkinde belittiği tetkik ve muayenenin yapılması,
Ki doktor istedikleri tüm belge ve bilgileri göndermişti.
Bizleri kaç ay süründürürlerse o kadar devlete kar ettirdiklerini düşünerek sallayıp duruyorlar.

@Manemm net bilgi alabilirim diye SGK da memura sorduğumda, değerlendirme soucu oran %40 in üstünde olması halinde sonuç oran olarak değilde hafif,orta ve ağır düzeyde çalışma gücü kaybı tespiti ( malûl) şeklinde veya %40 in altı ve hiç bir duruma girmiyorsa da malûl değil (red) olarak veriliyormuş.sözlü bilgi bu şekilde.

@DutchvanderLinde

senin eski işlemleri hatırlayamadım ama verdiğin satırdan benim anladığım,
Raporun sağlık kurulunda değerlendirilip verilen karar SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) gelmiş.

Yarın SGK İl Müdürlüğüne uğrayarak kararın ne olduğunu öğrenebileceğini düşünüyorum.

E nabız dan bakınca rapor bitiş tarihi 26 Şubat 2026 ve TEDAVİ diye yazıyor
Ne demek yaaa ?
Seneye yine mi rapor alınacak?
Tedavi ne demek bacağımımı tedavi ile getirecekler mi (ampute)?
Ben ne zaman emekli olacağım?
Zeki Müren de bizi görecek mi!?

@kahani08, dogru söylemiş yeni duzenleme ile o sekilde hastane hastalıkla beraber oran belirtilir durum bildiriri SGK iletir SGK’da tanıyı belirler

Benim hastalığım nörolojik hastalık ama fizik tedavi bölümünden tekrar muayene istediler :) Neymiş Anemnez raporu, sekel kalıcımıymış, tedavi olabiliyormuymuş, yürüme durumu hakkında bilgi ve değerlendirme istediler. Cuma gününe randevu aldım gideceğim. İstedikleri kadar vermesinler gerekirse kredi çeker dava açar faiziyle ödeme alırım. Yüzde 40 raporum olacak, ikinci heyet raporunu beğenmeyecekler bir de üçüncü defa rapor isteyecekler de ret verecekler. Yok öyle yağma.

Ben ayrıca raporumu da e-devletten de göremiyorum :)

@özçiçek,
Geçmiş olsun

Benim de hastalığımın tedavi ile iyileşip iyileşmeyeceğini merak etmişler. Sanırım Tayland'da kök hücre tedavisi olduğunu, kök hücre tedavisinin garanti olduğunu fiber kas çalışmalarının tamamlandığını falan düşünüyorlar. Yani deseler biz bir hastaneye güvenmiyoruz bir de şu hastaneye gidin vallahi kızmayacağım. Yüzde 40 tek hastalık olan herkes en azından hafif derecede iş gücü kaybı almalıdır. Bütün devlet kadrolarına partili atayınca böyle yozlaşıyorlar sanırım.

@ucuncubahar,
Hocam selam versen bir ayda anca aleyküm selam diyecek bir kurum. Hastane sevk sonucumu bugün anca teslim aldılar (aslında bayramdan önce iletilmişti ama bize gelmedi hastaneden diyorlardı). Bir günde karara bağlayacaklarını hiç sanmıyorum :) peki bu geldiği yer artık karar merci dimi? Tekrar gidip gelecek mi bir yerlere dosya?

@DutchvanderLinde

Kusura bakma benim hatam olmuş. 🙏
SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET) zaten sağlık raporunun değerlendirileceği kurulun birimi. Bu birim raporunu değerlendirip (Hafif, Orta, Ağır) kararını emeklilik işlemleri servisine iletecek. Yani sürecin tam ortasındasın diyebiliriz. Aşağıda detaylandırdım, 3. adımdasın şuan.

4a için de süreç aşağı yukarı şöyle :

1. SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PRİMLER DAİRE BAŞKANLIĞI
2. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ
3. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Rapor sağlık kuruluna gitti) - Gelen Evrak

4. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ
(Kurulun rapor incelemesi sonucu karar tekrar emeklilik servisine gidiyor.) Giden Evrak
5. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ UNKAPANI SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
6. İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ (SİGORTALIYA BİLGİ YAZISI)

Tek hastalıktan egitim arastirma hastanesinden alinan rapora %50 engel ile ara karar çıktı. Üniversite hastanesinde de hastalik detayları yazıldı engel orani %50 olarak belirtildi. Bu durumda sgk olumlu mu degerlendirir?

Yeni yasaya göre tip1 diyabet ve hipotiroidi ile emeklilikte sorun yasar mıyım günde 4 kez insülin vuruyorum %43 süresiz rapor 2026 da emeklilik hakkım doğuyor, bilen arkadaşlar varmıdır

@duro3535, Ben başvurdum SGK'ya beklemedeyim hala. Bende Tıp 1 Diabet hastasıyım 19 yıldır insülin kullanıyorum. Birde sağ göz tam körlük var. Rapor oranım ise %52 süresiz. Şuan İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ aşamasındayım eğer sonuçlanırsa yazarım.

@ucuncubahar, evet Sgk gittim yeterli görmemiş ve kendi bir daha başka bir ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'ne sevk etti şimdi oraya randevu almak için bekliyorum bakalım sonuç ne olacak orada ne isteyecekler

@1907fatih, 15 ocaktan sonra çoğu hastanelerdeki sağlık kurulları durum bildirir raporlarını balthazar oranı ile yani klasik engelli raporu verir gibi verdi doğru düzgün yönetmelik çıkmadığı için, hafif düzeyde yada bir kısım orta düzeydeki engellileri direk red etti sgk zaten ağır engel oranı olanları tekli hastalıklardan, ara karar ile hastalığa göre kendi istediği tetkikleri tahlilleri muaneleri yapılması için başka hastanelere sevk ediyor örnek olarak ben 85 engel oranım vardı eski sitemde koah tan 80 di sadece, koahm ağır olduğu için beni istanbul yedikule göğüs hastanesine sevk etti ara karar ile gittim istenilen tetkikleri tahlilleri oldum göğüs ten iyice incelendim doktorum rapor yazdı oranın sağlık kurulu tekrar rapor düzenleyip sgk ya gönderdi sonuç bekliyorum

Arkadaşlar ara karar sonrası hastane randevusu mu aldınız ? Yoksa ikinci defa sağlık kurulu randevusu mu aldınız ?

Veyahut ara karar belgesiyle randevu almadan sağlık kuruluna mı gittiniz ? Ordan mı yönlendiriyorlar. ?

Ben fizik tedavi sevki yazdığı için yarın fizik tedaviden randevu aldım.

@1907fatih,

Daha önce yazmıştım hastaneden sevk isteyin diye ara karar çıkana kadar zaman kaybı oldu suana kadar 6 aylık raporla bile bir kac kişinin haricinde yüzlerce kişi sevk oldu forumlarda sosyal platformlarda gözlemlediğim bu

@1907fatih

Ben aslında cevabını bildiğim bir soruyu sordum sana.
Burdaki diğer arkadaşları yanlış bilgi veren bazı tipitipler vardı. Çok şey bildiklerini zannedip yarım yamalak bilgileriyle zaten engelli olan burdaki insanlara ekstra iş çıkaran ne @Manemm olduğunu bilmediğimiz tipler.

SGK kendi sevk ettiği hastanedeki raporu da yeterli bulmayıp ara karar ile hakem hastaneye gönderebiliyor. Aynen senin örnekte olduğu gibi.

Son 6 ay içinde alınmış raporlarla SGK'ya başvuru mümkün.
Elinizdeki raporla emeklilik başvurusu yapmanız süreci uzatmaz aksine SGK nın sevk ettiği hastaneden yeniden rapor almak için ekstra zaman kaybı yaşamanızın önüne geçer.
Yeniden rapor almak sanki kolaymış gibi elinizdeki son 6 ay içinde alınmış raporu kullanmayın diyen tipitiplere de kulak asmayın.

@ucuncubahar,

Başıma geleceğini bildiğim için 15-03-2025 tarihinde işitme testimi tekrar yaptırıp. raporumu güncellettim. 46 olan engelli derecesi 48 e çıktı. (önceki raporum 2012 tarihliydi) 10/08/2025 tarihinde tamamen emeklilik yılımda dolmuş oluyor. 1 ay öncesinden evrakları götürüp işlemlere başlatılmasını isteyeceğim. nasip kısmet.

@dmndmn,
SGK'ya gittim ara karar sonuç için önce bana SGK sevk ettiği hastane den sağlık kuruluna randevu alıp gelmemi sôyledi sevk yazısını öyle gerçekmiş

@hepsiyAh, merhaba SGK yıl ve prim dolmadan emeklilik başvurusu almıyor biz daha önceden bilgi amaçlı gittiğimizde memur bize emeklilik günümüzün dolacağı tarihi bize söyledi bu tarihte bize gelin başvurunuzu alalım dedi yani bir ay öncesinden sizin dediğiniz gibi başvuruyu alacaklarını sanmıyorum biz de işitme ve konuşma engelli ablam için emeklilik başvurusu yaptık SGK Ara karar istedi hastaneye sevk çıktı tekrardan odyo testi tekrardan heyete girdik evrakları heyete teslim ettik heyet SGK'ya evrakları gönderecek eğer siz de başvuru yapacaksanız güncel raporunuz var ise son 6 ay alınmış olmali ek işitme testinizi de bu raporun içine ekleyerek başvurunuzu emeklilik yıl ve gününüzü olduğunuz tarihte yapabilirsiniz hayırlısı olsun inşallah

Arkadaşlar bugün az önce dys de msj geldi talep no yazılıyor ne anlamı geliyor emekli olduk mu şimdi?

1..........21/01/2025SKR Düzenlenmesi (Maluliyet Tespiti)İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı21/01/2025 1:28 PMHASTANE SEVK
1........21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:12 PM375..........
1........21/01/2025TAHSİS TALEP BELGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış14/02/2025 3:13 PM375........
1000000014/02/2025Tespit - ( Fırat BİLİM )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Giden Evrak Kayıtlı17/02/2025 10:38 AMKURUL ÜST YAZISI
1000000014/02/2025Tespit - ( Fırat BİLİM )İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış04/03/2025 1:40 PM37,..........
1000000003/02/2025SAĞLIK KURULU RAPORU HK.İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış04/03/2025 2:45 PM375......
1000000010/04/2025Talep No: 76..... Fırat BİLİMİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Giden Evrak Kayıtlı10/04/2025 2:33 PM3753........
1000000010/04/2025Talep No: 76....... Fırat BİLİMİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MALTEPE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı10/04/2025 2:46 PM375........

10000000
10/04/2025Talep No: 761..... Fırat BİLİMİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-6 (4/A TAHSİS ÖLÜM / MALÜLİYET / İŞ KAZASI)Gelen Evrak İşlemde

Son düzenleme:
@mehmet-41,

Merhaba. Teşekkürler bilgi için.

Ancak; güncel bilgiyi ANKARA'da SGK emeklilik servisine müracaat ederek öğrendim.

1 ay kala gelin. zaten işlemlerin tamamlanması 1 ay sürüyor. o zaman evraklarınızı getirin başlatalım dediler. Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah.

@hepsiyAh, bizede tam tersi dedi Ümraniye SGK prim dolmuştu yıl dolmamisti 20 gün sonra gelin yıl doluyor başvuruyu o zaman yapabilirsiniz demişlerdi başvuru yaptık 2 ay bitti halen sonuç yok bekliyoruz

Merhaba e devlet üzerinden sevk başvurusu yaptım,beni arayıp askerlikten muaf belgesi istediler, benim anlamadığım raporunu mu istediler yoksa muaf belgesi mimi istediler,gidince sevk belgesini elden vereceklerini söylediler

Üst Alt