Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@santomarine

Sonucu değil ama SGK sağlık Kurulu kararını söylüyorlar. En azından ben gittiğimde benden önceki 3 4 kişiye sonra bana ve benden sonraki kişiye de söylediklerini biliyorum.
SGK Sağlık kurulu kararını bilmek zaten emekli olup olamayacağımızı bilmekle aynı şey.

Bir şeyi merak ediyorum, bu SGK sağlık kurulu neresi oluyor değerlendirme için belgeler nereye gidiyor yani burdaki işleyiş nasıldır ? önce kurul değerlendiriyor sonra en son Ankara'mı cevabı gönderiyor? Bu konuda net bilgisi olan varmıdır ? Teşekkürler.

@kahani08,

SGK sağlık kurulu Ankara'da Hastan e sağlık Kurulu'ndan evraklar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne Oradan Ankara'ya Ankara'dan tekrar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne geliyor ve sizin emekli olup olamayacağınızı söylüyorlar

@kahani08,

SGK Sağlık kurulları her bölgede vardır Ankara’da Kocatepe de SGK sağlık kurulu İstanbul’da farklı bir yerde Türkiye de Ankara’da değerlendirilmiyor SGK’nın her bölgenin kendi SGK sağlık kurulu vardır eskiden malulluk belirleme yeri olarak biliriz bu kurul belli bir zamanda toplanır o toplantı da evrakları tamam olan kişinin evraklarını inceler( hastane durum bildirir raporlarını ) SGK hastalık listesinde bulunan çalışma gücü kaybına göre tanı belirler veya maluliyeti belirler emekli olur ise sonraki aşamada emeklilik servisine gider işlemleriniz oradan çalışıyorsanız duruma göre iscikisi ister yoksa emekli etmek için tahsis oluşturur veya bu servis ara karar çıktı ise sağlık kurulundan çıkan arar kararı size bilgilendirme yapar veyada sağlık kurulu red verdiyse red verir

merhaba

ben 2 hastalıktan toplam %51 rapor aldım birisi diabet %20 birisi ankilozonspondilit (intihaplı romatizma ) %39 bu sekilde emekli olabilen var mı eski raporum süresizdi ve %59 du simdi süreli verdiler %51 e indirdiler ayrıca vergi dairesinden de gecen yıl vergi indirimi yazısı calıstıgım sirlkete gönderdiler

asagıdaki şekilde kaldı işlemlerim yardımcı olurmusunuz

10/03/2025M-22673-OC İLK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2.EMEKLİLİK SERVİSİ (ÖLÜM,MALÜLLÜK)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış10/03/2025 3:06 PMHASTANE SEVK İŞLEMLERİ
10/03/2025M-22673-OC TAHSİS TALEPİSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2.EMEKLİLİK SERVİSİ (ÖLÜM,MALÜLLÜK)Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış10/03/2025 3:06 PMHASTANE SEVK İŞLEMLERİ
20/03/2025Tespit İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK BAŞVURU VE SEVK İŞLEMLERİ SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı20/03/2025 9:41 AMBSK İNTİKAL 28/5
11416984420/03/2025Tespit - İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Kayıtlı20/03/2025 9:55 AMBSK İNTİKAL 28/5
11416984420/03/2025Tespit - İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ (MALULİYET)Gelen Evrak İşlemde

Son düzenleme:
Arkadaşlar randevu almıştım. Normal bölüm doktoruna gittim. Odasında asistanı vardı. Şu an yok dedi. Sağlık kurulu bölümüne gidin dedi. Oraya gittim odasında muayene yaptı. Edevletten kişisel sağlık bilgi formu doldurttu.. Yani sanırım ara kararda doktor randevusu almanız yeterli.

@kahani08,

Bu kişilerin adı sanı neden bilinmiyor ? Bugün terör soruşturması yürüten savcı ve mahkeme başkanı vb isimlerine ulaşabiliyoruz. Ama SGK kurulundakiler kimdir bilemiyoruz :) İlerde biliriz umarım. Sistem oturunca

Ara karar muayenemde doktor hastalığın tedaviyle iyileşme durumunu eklememiş. Diğer bütün başlıkları yazmış. Ambulasyon sınıflaması, anamnez raporu, muayene tanı ve tedavi süreci, sekelleşip sekelleşmediği net ve anlaşılır şekilde puanlı şekilde var. SAdece sekelleşip sekelleşmediği ve tedaviden fayda görme durumu cümlesinde, "tedavi fayda durumu yazmıyor.". Umarım BMD hastalığının sadece bu yüzden bir ara karar daha vermezler :)

Bir de doktora sordum şimdi ne olacak dedim. Ben raporu SGK sistemine kayıt ettim onlar bakacaklardır dedi :) O da tam emin değildi. Çıktıyı aldım muayene raporunu sGK'ya kendim götürdüm. SGK dosyama ekledi. Aman siz de aynısını yapın.

Özetle ara karar sonrası ne öğrendik ?
Tekrar sağlık kurulundan randevu almaya gerek yok, aldığınız sonuçların evrakı varsa direkt elden teslim etmek lazım :)

Son olarak

Doktor Alt Ekstremite için yürüme ambulasyonu için 4. evre demiş.

Tanı listesinde şöyle geçiyor.

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar:

Fonksiyonel ambulasyon sınıflamasına göre 4

Normal şartlarda hafif iş gücü kaybı alarak emekli olmam gerekiyor. Ancak dediğim gibi beli kul hakkına giriyorum ama güvenemiyorum.

Merhabalar sgk da bulunan kurul nekadar zamanda bir toplanip karar veriyor ayda 1 yada haftada 1 gibimi bilen varsa bilgi rc 😊

@AsLi35,
Kardeşim yazacağın itiraz dilekçesine mutlaka iş gücü kayıp listesini ekle ve orda senin yazılı olan hastalığının altını çizerek maddesinide belirt.

@AsLi35,

.././2025 tarihli .... varide nolu,......TC kimlik nolu Aslı ...... adına yapmış olduğum engelli emeklilik başvurumda,sağlık kurulu tarafından yapılan iş gücü kaybı tespitinde tarafıma ret kararının verildiği bildirilmiştir.
Oysa başvuruma sebebiyet veren hastalığımın iş gücü kaybı listesinde ek'te tarafınıza gönderdiğim listede yeri ve derecesi açıkça belirtilmekte olup,engelli emekliliğe uygun olduğu görülmektedir.
Bu durumun dikkate alınarak dosyamın yeniden değerlendirilerek iş gücü kaybımımın tespitini rica eder saygılar sunarım.
Ek:İş gücü kaybı oranları.

Bu arada ret kararı gerekçesinin iş gücü kaygındanmı yoksa başka bir nedendenmi olduğunu mutlaka öğren,gerekçeleri başka bir nedende de olabilir.
Şayet iş gücü kaybından kaynaklıysa yukardaki dilekçe başlığına red kararı veren kurumun adını mutlaka yazın.
Ayrıca yazdığınız dilekçeyi e-mail yoluylada gönderebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@samedo99,

Amaç,
İtirazında haklı olduğunu onların gözüne sokmak ve bu işi biliyorum,beni davar yerine koymayın hakkımı verin demek.
Ve doğabilecek mahkeme sürecinde haklılığını ispat etmek.

Yok % 100 kazanmıyor,%100 garantili olarak en az üçyıl hastane,mahkeme ve Adli tıp yollarında süründürülüyor.
Sonuç çoğu dosyaya yine ret geliyor,
Üstünede mahkemeyi kaybettin diye sgk'nın toplam 7 bin liralık avukatlık parasını sana kitliyorlar.

Son düzenleme:
@Mehmet005, ret gelen birkaç arkadaş SGK'ya itiraz için başvuru yapmış SGK sadece verdiği itiraz belgesini doldurun demişler bu belgenin yanında ekip belgeyi kabul edemeyiz demişler

@mehmet-41,

Kardeşim ret kararına itiraz hakkını ve itirazının gerekçesini bu dilekçende yazıyorsun ve bu dilekçeni onların verdiği dilekçeye ekleyerek veriyorsun.
Onların verdiği standart dilekçenin altına ek notunu düşerek itiraz gerekçelerim diye yazarak veriyorsun.

@Mehmet005,başka bir engeller formunda iş gücü kaybında emeklilik retgelen engelli arkadaşlarımız var bunlar SGK'ya giderek itirazda başvurmuşlar standart matbu evrak itiraz formu düzenlenmiş ekstra ilaveten dilekçe vermek istemişler memur kabul etmemiş

Buradan özel bilgilerinizi paylaşmayın, şikayet ediyorlar, buradan bir üye haksız yere şikayet etmiş beni avukatım sağ olsun ilgilenecek onunla maddi manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyoruz.

@Mehmet005,

Cevabı dilekçe olarak iletmişler kuruma orda benim hastalığım iş gücü listesinde F7 deydi yazmışlar F7 de göre iş gücü kaybı tespit edilememiştir yazıyor başka bir şey yazmıyor

@mehmet-41,

Aynen degistirdiler yasayi 2008 de dahil ve sonrasi emekli olan calisamicak calisirsada maasi kesilicek yani millete 3 kurus para veriyorlar zaten git kacak calis el altindan calis diyolar sen ver emekliye 40 bin maas calismasin zaten adam

@aligumus,

Merhabalar, tek branşın verdiği oran en az yüzde 40 olmak zorunda, ek 1 listesinde olup çalışma hayatınızı da olumsuz etkiliyor olması gerekmekte

Üst Alt