Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci
benimde şubatta böyle kalmıştı sgk aradım binbir zorlukla ara karar çıktığını öğrendim. Sonra hastane randevu muayene rapor hala rapor sgk gidemedi yada gitti ulaşamadığım için cevap alamadım. Sizde bir arayın isterseniz belki sizede ara kara çıkmıştır
Arkadaşlar merhaba, biraz önce durum bildirir raporu için poliklinik muayeneleri tamamladım ve evrağımı teslim ettim. Ben aynı gün heyete girmeyi beklerken 25 Ağustosa heyet için randevu verdiler . 25 Ağustosta heyete gireceğim bir de ondan sonra evrakların iş yerime ve sonrasında SGK ya gitmesini bekleyeceğim.
@BARRACUDA35,
Eğer emeklilik için sağlık kuruluna başvuruluyorsa tüm raporlar Durum bildirir raporu oldu artık.
Niye heyet randevusu veriyorlarki. Direk sgk sağlık kuruluna göndermeleri gerekmiyormu
@aligumus,
Ben iki kere düştüm buraya ara karar sayesinde maalesef SGK nin sağlık kurulu ağır dan aliyorlar normalde süreç hızlı ama buraya gelince tıkanıyor
@Onlylife,
İşte o durum bildirir raporunun çıkması 4 ay sürecek galiba. Banka sevki ile gittim. Banka raporu bana gönder diye sevk yazdı. Sonrasında sgk ile işlemleri kendi halledecek galiba.
İnşaallah. Aşağı yukarı durumumuz aynı. Benim de implant yok kulak arkası işitme cihazı kullanıyorum. Önceki raporum %42. 4100 günüm tamamlansın ben de başvuracağım.(Bu SGK dan sevk alıp işlemleri başlatmak için 4100 günün dolması mı lazım. Dolmamışsa işlemleri başlatmıyorlar mı? Benim 3857 gün dolmuş)
@Hayrullah Diyaroğlu, 2008 önceki sgk hizmetin olan - %40 ile 49 arası 4.100 prim gün 2008 den sonrası işte 4.680 gün. Günü ve primi doldurup öyle başvur derim yoksa ret yersin
@koçyiğit66,
teşekkür ederim.
KBB işitme kaybı %43 hafif tanı ile girdim başvurusu 21 ocakta yaptım ve bugün sonuçlandı
Freedomm arkadaşımızın emeklilik hakkı kazandığına göre, resmi olarak yeni yasadan emekli olan ilk kişi olarak sayabiliriz. 21 Ocak başvurusu olduğuna göre, sonucu neredeyse 3 ay kala çıkmış. Tek hastalık ve hastalık listesinde olduğu için emekli olunaabiliyor yeni yasa olarak.
@dmndmn, vallahi çok tuhaf bende ara kararla istenilen tetkikler için hastane sağlık kuruluna gittim tekrar durum bildirir raporu yazıldı istenilen tetkikler detaylıca yapıldı sağlık kurulu biz yollayacağız dediler yolladılarda sgk il müdürlüğüne gitmiş
@Freedomm, cok sevindik hayırlı olsun aynı hastalık orta tanıdan bende bekliyorum insaallah darısı basimiza
17 Ocak ve 21 ocaktan sonra başvurularıma istinaden seninle aynı dönemde başvurmuştum benim ara karar sevk cok uzun surdu hastanede dahil bayramdan sonra SGK ara karar sonucunu aldı senin durum bildirir raporun ne zaman çıkmış SGK ya ulaşmıştı bilgin varmi ?
İlk defa birini görüyorum burada emekli olan benim icin umut oldu
Birde söyle bir durum açığa çıkmış oldu implant olmadan İsitme kaybı 71 dsb iki kulakta üstü olursa hafif tanıdan emekli olabiliyor bu konu cok onemli idi KBB engellileri icin cunku 91 dsb üstü olmak zorunda kalacaktı orta tanıdan baska emekli olamayacaktı
İsitme cihazı kullanan veya kullanamayan implantsiz İsitme engelliler yol gösterici oldu burada bunu soran bir kac kişi vardı merakla bekliyordu insaallah onlarda okumuş olurlar
Benim iki kulakta işitme kaybim var bana cihaz kesinlikle kullanmalısın demişlerdi sevk ettiklerinde ancak böbrek yetmezliği daha yüksek olacagi için sanırım rapor ondan devam edecek doğru mu ? @Manemm