Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Yada soyle dusun nerdeyse iki gozu kor olana bile nerdeyse zor veriyorlar rapor isler cok zorlasti

28 martta çıkarmış olduğum durum bildirir raporuna istinaden bugun SGK giderek SGK sağlık kurulundan geçen ay red geldiğini öğrendim sağlık kuruluna itirazımı bugun yaptim

Sürecim subat ayında eski raporumla başvurdum sevk oldu Mart ayında durum bildirir raporu çıkardım SGK ulaştı son durum belirtmis olduğum gibi

Durum bildirir raporum 103dsb her iki kulak İsitme kaybı mevcut sensoriel ileri derecede heyet raporum %52 çalışma gücü kaybetmediğine karar verilmiş şaka gibi çalışma gücü kaybında orta tanıda yer alıyor itirazımı yaptım beklemedeyim tarafıma posta gondermisler güya geçen ay gelen birsey yok dedim gelmesem öğrenemeyeceğiz sonucu bekliyorum

Son düzenleme:
@zeytin81,

izmir eğitim ve araştırma hastanesi yeşilyurtta. Tüm polikliniklerede girdim halbuki çok saçma bir tarih

@feramuz, itiraz sonucu süreci nedir bilemedim ama normalde aklım almıyor gözleri kör değilse hastalığın karşılığı orta tanı açıklama da durum bildirir raporuna da baktım bildirilmiş red gerekçesi kaybı olmadığına diyor orta tanıda olan birsey boyle bir cevap mevzuata aykırı bu insanlar güya üniversite mezunları hangi ülkede yaşadığımızı bilen anlıyor

Hastalığı listede olup red kararı gelirse, hakkınızı iyi bir avukat tutarak mahkemede arayın. Listede olan bir hastalığa "çalışma gücü kaybı yoktur" diyemezsin. Böyle durumda görevi kötüye kullanmaya kadar girebilir. Bu kurumun denetlenmesi şarttır.

@Batax,

yüksek sağlık kuruluna itirazım sonucunu bekliyorum avukat olarak bakacağım sonuçta ek 1 listesi D bendinin komplikasyonlu sağırlık 2 sıradaki ameliyat ile düzelemeyen bir İsitme kaybı mevcut bu durum bildirir raporuna hangi akıl red verdiğini bilemiyorum hakkımı sonuna kadar arayacağım

Son durum bildirir raporunda İsitme testi

Buda son durum bildirir raporunun KBB sonucu

Son düzenleme:
Verdiğiniz bilgiler ve belgelerden açıkça sizin emekli olmaya yeterli tanıda hakkınız vardır. Zaten hastalığınız orta tanıya giriyor. Buna rağmen size "çalışma gücü kaybı yoktur" demesi hukuki sorun. Ekinizde belgeler ve raporlarla beraber, mahkemede belirtmelisiniz. Mahkeme de direk sizi haklı bulacaktır.

@Batax, yüksek sağlık kurulunun sonucunda dediğiniz şekil ile ilgileneceğim gelen cevap bu idi itiraz ettim sonuc büyük ihtimal onaylanır diye düşünüyorum

İyi şanslar dilerim şimdiden. Peki itirazınızı nasıl yaptınız? Yani itiraz yapmak nasıl oluyor?

@Manemm sigorta giriş prim sayınız uygun muydu? Birde bu ara bir kaç kişide gördüm engelli emeklilik değil bazı başvuruları malulen emekli olarak değerlendirmişler, başvuru sırasında işaretlenen kutucuk hatalı olmuş. Böyle bir durum olabilir mi?

@Batax, itirazımızı SGK sıhhiye girişinden sıra verdiler oradan forum verdi ( yuksek sağlık kuruluna itiraz ) dilekçesi o formu doldurup 1 katta gelen evrak bölümüne teslim ettim istersen ek 1 dosya ekleyebilirsin ben açıklama olarak hastalık 28/5 ek 1 d bölümüne istinaden orta tanıyı karşılıyor diyede belirttim

@limi1, skr maluliyet tespiti adı altında hem malul hem çalışma gücü kaybını tek çatı altında değerlendiriliyor artık bana gelen cevapta ek1 listesi çalışma gücü kaybı tespit edilememiştir cevabına itiraz ettim günüm 4800 yil 18 yil tam oldu bu gun prim emekli olabilir yazısını aldıktan sonra tahsis oluşturmak istendiğinde bakılıyor önceki etapta onaylanmadan hakkın olmadan gun prime bakmiyorlar

Üst Alt