Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Arkadaşlar geçen de sordum ama kimse cevap vermedi herkese çıkıyor dendi sadece.ara karar çıkan arkadaşlar başvuru sonrası ne kadar süre sonra ara karar çıkıp yeniden hastaneye gittiniz? Biz başvuralı 3 ay oldu.ne ara karar ne karar sgk ya da gittik 170 de aradık hep süreç devam ediyor .iki gözde körlük teşhisine bu kadar zor karar çıkıyorsa vay ki diğer arkadaşlara. En son 170 ten bugün gelen cevap "Sayın ilgili, Başvurunuz ilgili servise iletilmiş olup gerekli inceleme ve işlemlerin tamamlanmasını müteakip tarafınıza bilgi verilecektir. Bilgilerinize sunulur." Ara karar olsaydı muhakkak yazardı herhalde dimi?

@zeytin81,

Belli olmuyor komple süreç için de ara karar için de bekletme süreleri. Net bir süre vermiyorlar maalesef. Ama şubattan bu yana bu konuyu düzenli takip ettiğimden gözlemlerime göre ilk başvuru sonrası bir buçuk iki ay içinde ara karar vereceklerse veriyorlar. Sizin üç ay olmuş acaba ara karara gerek görmeyecekler mı? Belki başvuru yaptığınız rapor ve belgeleri yeterli bulmuşlardır (olumlu düşünmek istiyorum). Öte yandan SGK bu bekleme süreleri konusunda kendini aştı. Atom parçalar gibi bir halleri var. Bu kadar bekletip hadi hastaneye sevk edelim sizi de derlerse şaşırmam.

@samedo99,

Emeklilik şartlarını tamamlamadıysan emeklilik başvurusunu kabul etmez sgk. NET. Aksi mümkün değil. Minimum emeklilik prim ve sigortalılık süresi şarı olmalı ki emeklilik başvurusu alınabilsin.

@DutchvanderLinde cevabınız için teşekkür ederim. Oct diye bir film var dosyamizda o çekildi göz muayenesinde orada zaten herşey belli oluyormuş filmi çeken tekniker bile görüntüyü görünce üzüldü... sonuç ne olursa burada zaten paylaşacağım süreçleri. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun 🙏

@Mehmet005,

Samedo kısmen hakli. Çünkü arkadaş Emeklilik başvurusundan bahsetmiyor iş gücü kaybı tespitinden bahsediyor. Malum ikisi farklı şeyler. Günü dolan ama yili dolmayan bir arkadaşım hafif duzey kayıp aldı kuruldan. SGK ise emeklilik basvurusunu reddedip 3 ay sonra gelip emeklilik başvurusu yapabilirsin dedi. Sadece emeklilik başvurusu yapacak artık.

@santomarine, evet doğru olan bu SGK emeklilik servisindeki kişi ile konuştum SGK sağlık kurulu tani belirliyor onaylıyor biz tahsis oluşturmadan önce prim gün yil eksiklerine bakıyoruz bilgilendiriyoruz kişiyi demişti yani kuruldan onayı çıkan birisi emeklilik servisine dosyası geldiğinde kendisine eksiği varsa bildiriliyor onay alsan da su gunler veya prim dolmadan emekli olamazsın diyebiliyor mesele bunun geçerlilik süresi nedir bu tartışılabilir

Geçende ara karar sonrası Gaziosmanpaşa eğitim ve araştırma hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanına sevk edildim orda doktor tek imza raporunu yazdı bunu yaptığımda tarih 24.05 ti sonra tabi bir süre geçti daha sonra GOP SGK ya sorduğumda hastane elden teslim ediyor geç gelir hatta temmuz 1 e kadar gelirse op başına koy dediler 😃 ben de bugün hastaneye gittim sağlık kurulu elemanlarına anlattım durumu biz dedi haziranın 4 ünde gönderdik bu da takip numarası dedi ben de bir baktım takip numarasına postaneden 4 gün önce teslim edilmiş SGK ya 🤣 dedim abi bu nedir tamam dedi senin dosyani açan arkadaş gelecek pazartesi günü dosya tekrar il sağlık kuruluna gönderecekler bundan sonra kararı bekleyeceksin dediler bunlar bence bu işini zirvede bıraksınlar eskiden maliye bakıyordu ne kadar güzeldi bir ayda gelmişti vergi indirimi .. ya başvuru tarihi 22.01 😄 hani yeni başvuru yapan arkadaşlar var ise kafadan bir üç ay koyun bide tabi ara karar çıkarsa biraz daha ekleyin ona

ben bu gün başvuru yaptım kendi raporumla %60 tek hastalık ankilozan spondilit başvuruyu alan memur red de gelebilir dedi bizim doktorlarımız değerlendircek dedi, madem sizin doktorlar değerlendircek neden 6 aydır raporumu yenilemek için uğraşıyorum ben onu anlamadım hastanedeki doktor doktor değil mi? o kadar sıkıldım ki vergi indirimine 8 ayım kalmıştı adamlar sorgusuz sualsız kaldırdılar 40 yaşında sapasağlam insanları eyt den emekli ettiler oy uğruna şimdi engellinin emekliliğine göz koydular yazık ya

@necatiburakozdemir,

SGK bir liste paylaşmış hastalık listesi hafif orta ve ağır düzey belirlemiş onlara göre de oran ve prim günü koymuşlar engelli raporu olayı adamların kafasında tamamen bitmiş ben bu adamdan daha faydalanılır mıyım diyorlar işte o eyt nin pişmanlığını yaşıyorlar onu da bizlere malettiler. Ben 2026 şubatta emekli oluyordum prim dolmuştu vergi indirimini de almıştım adamlar pat diye yasa koydular

@dado84,
aynen öyle ben bu kasımda emekliydim vergi indiriminden ama malesef bu memlekette kazanılmış hak diye birşey kalmadı, bakalım benim sonuç ne olcak red gelirsede şaşırmam yani Allah bizleri bu hale getirenleri ve en sevdiklerinide bu hale getirsin ki belki bir ihtimal anlarlar sanmıyorum ama bir ihtimal...

@samedo99,
15 yıl 3600 (2008 öncesi ) herkes başvurabilir, hafif veya orta düzeyden onay alırsa şartları oluşuncaya kadar bekler ve emekli olur, hakkı da yanmaz

Primi tamamlayınca en azından şansımızı deneyeceğim.
vermezler, hakkınız yanmıyor priminiz dolunca emekli olabiliyorsunuz, önemli olan herhangi bir düzeyle onay almak

@necatiburakozdemir,

Bende aynı hastalıktan müracaat ettim 20 günüm kalmıştı yılı doldurmaya günlerim tamdır yıla takilmistim basvu yapmam için yeni rapor aldirdilar ama Red geldi itiraz ettim sonucu bekliyorum inşallah olursunuz emekli

@aligumus,

Red gerekçesini belirtmişler mi ? Bende red kararına itiraz ettim ne kadar oldu belli bir süreci varmi

Cimer den ve saglik kurulu SGK müdürlerine mail ve mesaj attım mevzuat ile raporlarımı gönderip yüksek saglik kuruluna itiraz ettiğimi belirttim bu hafta çıkacak sonucu bekliyorum engel 103 dsb üstü iki kulak duymuyor bu engel durumum ile red yedim sonuc olumsuz gelirse avukatla gorusecegim

@dmndmn, kardeşim hayırlısı olsun inşallah bizde de olumlu çıkar sen ara karar da dr a göründün mü fizik tedavi ye bende de fas 4 yazıyor oda hafif e giriyor polio sekeli kas hastalığı diye geçiyor

@OturanBoğa,
.HASTANIN FİZİK MUAYENESİNDE SAĞ ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ TAM , SOL ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ PROKSİMAL-3/5 DİSTAL 1/5 OLARAK TESPİT EDİLDİ. SOLDA DÜŞÜK AYAK MEVCUTTUR.HASTA BAĞIMSIZ AMBULEDİR.MERDİVEN VEYAENGEBELİ ZEMİNDE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR. FAS 4. SOL ALT EKSTREMİTE KRONİK SİNİR HASARI ZEMİNİNDE SEKELGELİŞMİŞ OLUP KAS GÜCÜ AÇISINDA BİR İLERLEME OLMAYACAGI KANAATİNE VARILMISTIR.KARAR : BELGİN KARA : Tanı ve bulgular kısmında yer alan hastalıkların bulunduğunu bildirir hekim kanaat raporudu bu karar a göre hafif iş gücü kaybına giriyormu hocam malulen emeklilik başvurum var

@dmndmn, .HASTANIN FİZİK MUAYENESİNDE SAĞ ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ TAM , SOL ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ PROKSİMAL-3/5 DİSTAL 1/5 OLARAK TESPİT EDİLDİ. SOLDA DÜŞÜK AYAK MEVCUTTUR.HASTA BAĞIMSIZ AMBULEDİR.MERDİVEN VEYAENGEBELİ ZEMİNDE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR. FAS 4. SOL ALT EKSTREMİTE KRONİK SİNİR HASARI ZEMİNİNDE SEKELGELİŞMİŞ OLUP KAS GÜCÜ AÇISINDA BİR İLERLEME OLMAYACAGI KANAATİNE VARILMISTIR.KARAR : BELGİN KARA : Tanı ve bulgular kısmında yer alan hastalıkların bulunduğunu bildirir hekim kanaat raporudu

Son düzenleme:
Subat ayının 5 itibari ile bekliyorum istanbul saglik kurulunu ara karar sonrasi 2 ay bitti ne zaman sonuçlanacak bu nasıl bir belirsizlik?

@limi1,
çok saçma arkadasım martta vurmuş haziranın ilk haftası onaylandı Demişler çok saçma bir durum var.

@Manemm,
Nd kadar sürer bilmiyorum sebep belli drgil çalışma gücü kaybı yoktur dediler

@necatiburakozdemir,
Evet ankilozon spondilit 2 hastalık toplan 51 oran tek hastalık 39 ben ek1 e baktığında değerlendirmelerde orta düzey olarak veriyordu yanliz red geldi burada bir abi var oturanboga diye yönetici aynı zamanda ona da sordum ambulasyonlar önemli dedi

.HASTANIN FİZİK MUAYENESİNDE SAĞ ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ TAM , SOL ALT EKSTREMİTE KAS GÜCÜ PROKSİMAL-3/5 DİSTAL 1/5 OLARAK TESPİT EDİLDİ. SOLDA DÜŞÜK AYAK MEVCUTTUR.HASTA BAĞIMSIZ AMBULEDİR.MERDİVEN VEYAENGEBELİ ZEMİNDE DESTEĞE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR. FAS 4. SOL ALT EKSTREMİTE KRONİK SİNİR HASARI ZEMİNİNDE SEKELGELİŞMİŞ OLUP KAS GÜCÜ AÇISINDA BİR İLERLEME OLMAYACAGI KANAATİNE VARILMISTIR.KARAR : BELGİN KARA : Tanı ve bulgular kısmında yer alan hastalıkların bulunduğunu bildirir hekim kanaat raporudu bu karar a göre hafif iş gücü kaybına giriyormu hocam malulen emeklilik başvurum var

Üst Alt